Románia
Arieseni - Aranyos - Vartop
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1041 - 1400 m
Szintkülönbség 359 m
Sípályák hossza 1,4 km
Liftek száma 2
400 m
1 km
Húzólift
2
Budapest: 368 km, 5 óra 4 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.7 (106)
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Aranyos a magyar sízők körében népszerű, viszonylag hóbiztos pályarendszer, a magyar-román határtól kb. 130 km-re. Több néven is említik a síterepet, sok helyen Aranyos (román nevén: Arieseni), néhol pedig Vartop (magyar nevén: Vértop) névvel szerepel.

Esténként kivilágított pályákon lehet síelni, aki pedig megunta a csúszást, az bérelhet motoros szánt is. A pályák északi fekvésűek, ratrakoltak, de hóágyúval nincsenek felszerelve. Nagyon közel helyezkedik el hozzá a modern zengőkői sípálya (Piatra Graitoare), azonban nem lehet átsíelni.

Hétvégéken és a karácsonyi ünnepek környékén sokan látogatnak ide, így a felvonóknál nagy sorok is kialakulhatnak. A parkoló kapacitása viszonylag kicsi, ezért ünnepnapokon a későn érkezők csak az út szélén tudnak leparkolni a sípályától távolabb.

A határtól többféle útvonalat is választhatunk, az egyik legjobban bevált útvonal (a fórumozóink szerint) Gyula felől a következő: Méhkerék/határátkelő - Nagyszalonta (Salonta) - Tenke (Tinca) - Hollód (Holod) - Belényes (Beius) - Stei - Lunca - Vértop-hágó - Aranyos. Ez az út kb. 130 km a határtól és az aszfalt is részben elfogadható minőségű, de helyenként vigyázni kell a kátyús útszakaszokkal.
Olvasd tovább
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.