Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Arieseni / Aranyos - Vartop Románia

Síterep adatok
Magasság
850 - 1140 m
Szintkülönbség
290 m
Sípályák hossza
3,3 km
Liftek száma
3
2
1
1,8 km
1,5 km
Budapest: 368 km, 5 óra 4 perc Útvonalterv
Arieseni / Aranyos - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Aranyos a magyar sízők körében népszerű, viszonylag hóbiztos pályarendszer, a magyar-román határtól kb. 130 km-re. Több néven is említik a síterepet, sok helyen Aranyos (román nevén: Arieseni), néhol pedig Vartop (magyar nevén: Vértop) névvel szerepel.

Esténként kivilágított pályákon lehet síelni, aki pedig megunta a csúszást, az bérelhet motoros szánt is. A pályák északi fekvésűek, ratrakoltak, de hóágyúval nincsenek felszerelve. Nagyon közel helyezkedik el hozzá a modern zengőkői sípálya (Piatra Graitoare), azonban nem lehet átsíelni.

Hétvégéken és a karácsonyi ünnepek környékén sokan látogatnak ide, így a felvonóknál nagy sorok is kialakulhatnak. A parkoló kapacitása viszonylag kicsi, ezért ünnepnapokon a későn érkezők csak az út szélén tudnak leparkolni a sípályától távolabb.

A határtól többféle útvonalat is választhatunk, az egyik legjobban bevált útvonal (a fórumozóink szerint) Gyula felől a következő: Méhkerék/határátkelő - Nagyszalonta (Salonta) - Tenke (Tinca) - Hollód (Holod) - Belényes (Beius) - Stei - Lunca - Vértop-hágó - Aranyos. Ez az út kb. 130 km a határtól és az aszfalt is részben elfogadható minőségű, de helyenként vigyázni kell a kátyús útszakaszokkal.
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.