Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Zengőkő / Piatra Graitoare Románia

Síterep adatok
Magasság
1360 - 1100 m
Szintkülönbség
-260 m
Sípályák hossza
1,8 km
Liftek száma
1
1
1,3 km
500 m
Budapest: 369 km, 5 óra 4 perc Útvonalterv
Zengőkő - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A Bihar megyei zengőkői sípálya a fölé magasodó 1657 méteres hegycsúcsról kapta nevét. 2010-ben építették ki, egy modern, Leitner gyártmányú ülőlifttel rendelkezik, a magyar-román határtól kb. 130 km-re található.
A fiatal síterepet Nucet (Diófás) önkormányzata üzemelteti, amely 25 km-re található a pályától. A felvonóra menetjegy, illetve mágneskártyás kétnapos, hétvégi (péntek délutántól) és heti bérlet váltható. Esténként a pálya ki van világítva.
Közvetlen közelében található Aranyos síterep, ide azonban nem lehet átsíelni. A pályák északi fekvésűek, ratrakoltak, de hóágyúval nincsenek felszerelve.
A határtól többféle útvonalat is választhatunk, az egyik legjobban bevált útvonal (a fórumozóink szerint) Gyula felől a következő: Méhkerék/határátkelő - Nagyszalonta (Salonta) - Tenke (Tinca) - Hollód (Holod) - Belényes (Beius) - Stei - Nucet (Diófás) - Vértop-hágó. Ez az út kb. 130 km a határtól és az aszfalt is részben elfogadható minőségű, de helyenként vigyázni kell a kátyús útszakaszokkal.
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »