Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Románia
Balea-tó
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1235 - 2040 m
Szintkülönbség 805 m
Sípályák hossza 14 km
Liftek száma 1
14 km
Nagykabinos lift
1
Értékelés:
3.9 (27)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Fogarasi-havasok a kárpáti hegységív leghosszabb alpesi jellegű vonulata. A 80 km hosszú, hatalmas sáncszerű hegységet méltán illeti meg az Erdélyi Alpok elnevezés. A csúcsmagasság 50 km-en keresztül 2000 m felett van. Itt található Románia 3 legmagasabb csúcsa is, amelyek meghaladják a 2500 méteres magasságot is. A hegyvonulat áthatolhatatlannak tűnik az Erdélyi medence felől. 1975-ben épült meg az a Transfogarasi út (Ceausescu nagyravágyó elképzelései szerint), amely a Balea-tó mellett, 2040 m magasságban fúrt alagúton keresztül köti össze a Fogarasi-havasok vonulatának két oldalát. Ez az út 1500 m magasságkülönbséget küzd le 35 km-es nyomvonalon úgy, hogy közben a kezdőponttól az alagútig légvonalban nincs 15 km.

Ezen út mentén található 1235 m magasan a Balea Vízesés és turisztikai központ, valamint 2040 m-en a fent már említett Balea-tó - amely a Déli-Kárpátok legnagyobb gleccser tava - és turisztikai központ. A két pont között 3800 m hosszan drótkötélpálya működik egész évben, a síelők is ezt használják (ugyanis télen a vízeséstől az autóút le van zárva).

Nem kimondottan hétköznapi síelésre alkalmas hely, de a téli sportok, a hegyek és vad helyek szerelmesei otthon érezhetik magukat. Természetes sípályái az extrém sportok kedvelőit is várják. A kötélpálya mentén számos könnyebb és veszélyesebb, sziklás pályát találunk. A II. oszloptól a vízesés aljáig 14 km-es szakaszon lehet lesíelni.

A szezon kb. 180 napig tart, de a tó körül egész évben, nyáron is találunk sportolásra nem alkalmas havat (hógolyózni itt nyáron is lehet!). A befagyott tó vizén korcsolyázásra és curlingre alkalmas területeket szoktak kijelölni. A hó ünnepe minden évben június 15. körül van a tónál. Szálláslehetőség a vízesésnél és a tó partján található villákban lehetséges.
Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.