Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Balea-tó Románia

Síterep adatok
Magasság
1235 - 2040 m
Szintkülönbség
805 m
Sípályák hossza
14 km
Liftek száma
1
1
14 km
Budapest: 637 km, 6 óra 45 perc Útvonalterv
Balea-tó - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A Fogarasi-havasok a kárpáti hegységív leghosszabb alpesi jellegű vonulata. A 80 km hosszú, hatalmas sáncszerű hegységet méltán illeti meg az Erdélyi Alpok elnevezés. A csúcsmagasság 50 km-en keresztül 2000 m felett van. Itt található Románia 3 legmagasabb csúcsa is, amelyek meghaladják a 2500 méteres magasságot is. A hegyvonulat áthatolhatatlannak tűnik az Erdélyi medence felől. 1975-ben épült meg az a Transfogarasi út (Ceausescu nagyravágyó elképzelései szerint), amely a Balea-tó mellett, 2040 m magasságban fúrt alagúton keresztül köti össze a Fogarasi-havasok vonulatának két oldalát. Ez az út 1500 m magasságkülönbséget küzd le 35 km-es nyomvonalon úgy, hogy közben a kezdőponttól az alagútig légvonalban nincs 15 km.

Ezen út mentén található 1235 m magasan a Balea Vízesés és turisztikai központ, valamint 2040 m-en a fent már említett Balea-tó - amely a Déli-Kárpátok legnagyobb gleccser tava - és turisztikai központ. A két pont között 3800 m hosszan drótkötélpálya működik egész évben, a síelők is ezt használják (ugyanis télen a vízeséstől az autóút le van zárva).

Nem kimondottan hétköznapi síelésre alkalmas hely, de a téli sportok, a hegyek és vad helyek szerelmesei otthon érezhetik magukat. Természetes sípályái az extrém sportok kedvelőit is várják. A kötélpálya mentén számos könnyebb és veszélyesebb, sziklás pályát találunk. A II. oszloptól a vízesés aljáig 14 km-es szakaszon lehet lesíelni.

A szezon kb. 180 napig tart, de a tó körül egész évben, nyáron is találunk sportolásra nem alkalmas havat (hógolyózni itt nyáron is lehet!). A befagyott tó vizén korcsolyázásra és curlingre alkalmas területeket szoktak kijelölni. A hó ünnepe minden évben június 15. körül van a tónál. Szálláslehetőség a vízesésnél és a tó partján található villákban lehetséges.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.