Menü ≡

Élménybeszámolók: Balea-tó síterep leírás cikk galéria fórum

Balea-tó síterep értékelése
26 szavazat, átlagos érték: 3.8
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2016.01.26. medveya
2016. január végi élmények

A kabinos felvonó a Balea-vízeséstől a Balea-tóig igazi K-Európa retró érzés, időnként nem jár, időnként hatalmas kalapáccsal kell a görgőkön átsegíteni, de végül is feljut az ember a tóhoz.

Fent óriási hó, gyönyörű völgy, 3-4 turistaház, jéghotel (http://hotelofice.ro/). A befagyott tavon motorosszánnal lehet száguldozni (=brutál benzingőz, nesze neked jó levegő), a jéghotelhez tartozó Balea Lac turistaházban (http://balealac.ro) vágni lehet a dohányfüstöt és mi kifogtunk egy kevéssé kedves stábot, így ezt a helyet nem szerettük. De a Transzfogarasi autóút alagútja melletti Paltinu-házban(http://balea-turism.ro/) sokkal kellemesebb az élet, a román szakács/pincér fiú nagyon kedves, igyekszik néhány szót magyarul is mondani az angol mellett. És finom kajákat főz.

A jéghotel nagyon szuper, az ottalvás kicsit spártai, lehetne melegebb a hálózsák és kényelmesebb az ágy, lehetne jobban megszervezve, hogy hová teszi az ember a cuccait napközben.

Sípályák: felvonónak nyoma sincs, szűzhavas, gondozatlan pályákon (min. piros és fekete) lehet a Fogarasi-havasok gerincére felgyalogolni, a túloldalon vagy az innensőn lesíelni.

A kabinos felvonó alatti völgyön lesíelés csak az igazán elszántaknak ajánlott, köves, keskeny, meredek, pontosan ismerni kell, hogy hol nem töröd ki a nyakad. Összesen kb. 2 sínyomot láttunk a hóban.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »