Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Emirátusok
Dubai Ski Aréna
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 15 - 100 m
Szintkülönbség 85 m
Sípályák hossza 1,5 km
Liftek száma 3
1 km
300 m
200 m
Húzólift
2
Ülőlift
1
Budapest: 5297 km, 56 óra 28 perc Útvonalterv
Értékelés:
3 (21)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Csak néhány adat, hogy micsoda teljesítménnyel állunk szemben. Az aréna 85 méter magas, ami kb. 25 emeletnyi magasságnak felel meg. Öt különböző pályát lehet használni, amelyek közül a leghosszabb 400 méteres. Természetesen a befogadóképessége korlátozott, egyszerre 1500 vendég szórakozhat. Elég ambiciózus módon nem csak húzólift van a csarnokban, hanem egy négyszemélyes ülőlift is szállítja a síelőket.

Az alpesi érzést imitálva a dekoráció teljesen a hegyi hangulatot próbálja visszaadni, és ennek szellemében a leghosszabb pályát is olyan kanyarral tervezték, hogy fentről ne lehessen látni az alját, akár egy igazi fekete az Alpokban.

Természetesen a sivatagi körülmények között komoly feladat volt a levegő hőmérsékletét a megígért fagypont alatt tartani állandóan, nem is beszélve a 22.500 négyzetméternyi (kb. három focipálya) hó előállításáról és pótlásáról. Állítólag hatezer tonna havat terítenek szét a csarnokban és a hó vastagsága 50 centiméter - a "völgyben" és a "csúcson" is.

Maga az aréna abban a tekintetben is érdekes, hogy nem egy különálló építményről van szó, hanem egy bevásárlóközpont egyik része. A Mall of Emiratesa legnagyobb plázák közé tartozik. Nagy várakozás előzte meg a tervezett megnyitót, végül 2005. decemberében fejezték be az építkezést.
Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.