Élménybeszámolók: Dubai Ski Aréna síterep leírás cikk galéria videó fórum

Dubai Ski Aréna síterep értékelése
20 szavazat, átlagos érték: 3.1
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2021.03.25. százas
Nagyon jókat hallottam Ski Dubai-ról, így elhatároztam, hogy az egész szezonomat a sivatagban fogom lesíelni, beugrottam egy kétórás erejéig. 250 AED=21000 HUF a két órás jegy jelenleg, bakanccsal, léccel, bottal, sisakkal, zoknival, síruhával, elvihető kesztyűvel. Ha nem kérsz kesztyűt, akkor "csak" 220. A kölcsönzős felszerelés nagyon lepukkant valóban, legközelebb viszem a sajátomat.

Meglehetősen hideg van bent, nem volt elég a rövid ujjú póló a kapott kabát alá. A középen járó szék tényleg lassú, de kényelmes, mint mindenhol. A lentről induló tányéros ugyan kétszer gyorsabb, de van benne két kanyar, ahol az elhasználódott rugó miatt hatalmasat ránt rajtad (nagyon fájt a derekam még két napig, nem is esett jól a pillangózás a tengerben).

A két órás jegy beengedett két óra után is, de több, mint 13 hónap kihagyás után már kényelmetlen volt a csúszkálás. A másik, félúttól induló tányérosnál nincs beléptető kapu, úgyhogy szerintem akár egészen zárásig maradhat az ember. Van még tanuló pálya oktatással továbbá snowpark elemekkel, ugratóval akrobatáknak, akik nem síelnek félcsőben szánkózhatnak, nagy műanyag buborékban is lehet legurulni, drótkötélen csúszdázni.

Alig volt síelő a pályán, Ali meg nem is volt. A hó síelhető, igazából nem tudtam eldönteni, hogy a kis furcsaságot a ratyi felszerelés vagy a kihagyott szezon esetleg a műhó okozta. A hüttébe nem ültem be, ellentétben brit fajtajelleget mutató sporttársakkal, akik a 3. körük után lecsatoltak...

Apres Ski Bar is van a sípályán kívül, akár a megszokott terepeinken, az ablak a sípályára néz. Már a bevásárló központból mész be, de nem kell igazolnod, hogy síeltél-e vagy sem, ihatsz jó pénzért alkoholt. A szezon idei első csapolt sörét sikerült abszolválnom "szinte ingyen".

Az új sípálya építkezés jeleit próbáltam kifürkészni a Burj Kalifából, sajnos nem sikerült semmi érdemit megfigyelnem az adott szektorban. Eme oldalon leírtak szerinti területen (Burj Kalifa-Lóversenypálya) látni két nagy épülő felhőkarcolót, de nincs ráírva, hogy mi lesz...

Összegezve: két óra elegendő, lehet jót síelni s aki arra téved ne hagyja ki!
h i r d e t é s
2014.09.16. zacc
Mi 1 hete jártunk Dubaiban. Szerencsére pályaszállásunk volt, így nem okozott gondott nyitásra odaérni. Ez persze itt nem okoz gondot, mivel a helyiek még nem vették át a valódi sípályák nyitvatartását. A pénztár 10-kor nyit, esély sincs fél 11 előtt már síelni.

A jegy két órára 200 helyi pénz, ami kicsit kevesebb, mint 14.000 forint. Ehhez még jön egy szekrény bérlés 25 pénzért (2000 forint körül) és bérlet kaució (20). Mindent adnak, kivéve kesztyű és sapka. Viszont egy egyszerű polár kesztyűt lehet és érdemes venni, mer tegyrészt azért hideg van, másrészt bele van hímezve, hogy SKI DUBAI, így szuvenírnek is kiválló (20 pénz).

Mi csak síeltünk a többi részről nem tudok semmit. Két óra elég ebből, az viszont megéri, mint élmény. A "hó" elég jó, picit szokni kell. A pálya két részből áll, van egy lankásabb és egy meredekebb. A lankáson kettőt mentem, az elég rettenetes. A meredekebb viszont vidám, persze nyilván rövidke.

Két felvonó van, az egyik beülős, ez a két pálya között visz fel. Aranyos, ezt használtuk főleg, mivel a másik nem is ment egy ideig, meg beszélgettünk és nézelődtünk. De aki ár/érték arányra hajt, az a tárcsást használja, mert legalább dupla sebesség. Ez a meredekebb pálya szélán megy fel és van benne két kanyar, ami nem elég, hogy ugrik 1 métert fel, de majdnem derékszög. Kívülről ez ijesztő volt, de valójában semmi gond vele.

Mi vasárnap voltunk, de az ott munkanap, így ember alig volt, síelő szinte csak európai. A többi ember aki bejött csak felvonózott. Megnézte a hideget, bármilyen viccesen hangzik is ez.

A felszerelést adják. A Rossignol tarolta le ezt a bizniszt és vélhetően nem is volt ezekkel a cuccokkal semmi gond. Itt a lényeg a múlt időn van. A lécek már csak tüzelőnek valók, a bakik is erősen idejét múltak. Megkérdezték ugyan, hogy milyen szinten síelünk, de nem értem minek, csak egy féle felszerelést láttam. Amúgy ezt a kérdést sokszor felteszik, és szúrósan néznek, mondván kezdőknek itt nincs helyük! Azért ezen jókat derültünk. A síruha viszont nagyon jó, kényelmes. A bérlettartón kívül zsebe nincs, aki akar vinni fényképezőt erre előre gondoljon! Mint ahogy arra is, hogy azért egy pulcsi minimum kell, meg sapka. Kesztyűt ugye lehet venni, zoknit adnak (újat!).

A környezet alapvetően vicces. Aztán két óra múlva nyomasztó. Ekkor jön rá az ember miért is megyünk el az Alpokba síelni. Hiányzik a napfény, a szellő, a levegő, az emberek, a növények. Kinézetre picit giccses a dolog. Megépítették rendesen a cuccot, de túl is tolták. A felvononál műanyag hóbuckák vannak, mintha valaha is lapátolni kellene a havat :) A hütte és felvonóház imitáció olyan távolról, mintha kőből és fából lenne. Sajnos pár méterről már ordítóan műanyag. Szerintem ha rendesn kinyitom a szemem még a made in china-t is megtalálom.

Összességében azért nagyon jó két órát lehet itt eltölteni. Kihagyhatatlan!
2006.11.10. Peter Szekely
Ma próbáltam ki, fantasztikus. Pár képet is feltöltöttem. Nagyon profin van megszervezve, a síbérlet chipkártyával lehet zárni és nyitni az öltözőszekrény ajtaját. Ha véletlenül elfelejti az ember a szekrénye számát, egy leolvasóhoz odatartod a kártyád, és megadja a gép a számot. Egy kör 6 perc az ülős felvonóval, a tányéros fele annyi idő alatt fent van. A középállomásnál ki lehet szállni, ott van az Avalanche Cafe hütte. Az érzés tényleg olyan, mintha az Alpokban lennél valahol. Érdemes pénteken nyitásra odamenni a tömeg elkerülése végett, mert itt a péntek az a nap, ami Magyarországon a vasárnap. Pénteken reggel mennek a muzulmán vallásúak imádkozni a mecsetekbe.

A hó meglepően jó ahhoz képest, hogy teljesen mesterséges. Ratrakolják minden nap, a ratrak garázsa az Avalanche Cafe alatt van. Van síovi, ahol sok expat meg helyi taníttatja a gyermekeiket. A felszerelés alap, de semmi gond nem volt vele. A lécem talpa nagyon rég nem volt vaxolva, de talán ez szándékos, hogy ne lehessen olyan nagyon gyorsan menni, mert tényleg nagyon rövid a pálya, és néha biztos sokan vannak.

A pálya alján van hócsúszda (egyenes meg kanyargós) is, de arról nem csináltunk képeket. Nagyon érdekes látvány, ahogy a helyiek nagy pufi dzsekiben de a helyi viseletnek megfelelő fejdísszel mennek be.

Aki Dubai-ban jár, mindenképpen próbálja ki. Kuriózumnak óriási, de 2 órát még élvezi is az ember. Egész napra szerintem nem érdemes menni, azt biztos meguntam volna.

Ez egyébként a harmadik legnagyobb fedett sípálya a világon (nem tudom hol van az első kettő), de fognak építeni egy újat, ami a legnagyobb lesz. Ugyancsak most épül az a toronyház, ami 180 emeletes lesz, és a világ legmagasabb toronyháza lesz.

Nem sítéma, de feltettem még 3 képet néhány autóról. Azt a képet, ahol a Lambo meg a Porsche parkol egymás mellett, a Dubai Creek marina parkolójában csináltam, a SLR és a másik Lambo meg annak a bevásárlóközpontnak (Mall of the Emirates) a parkolójában parkolt, ahol a sípálya is van. A Mall of the Emirates az USA-n kívüli legnagyobb bevásárlóközpont a világon.
Bottom-1-4-1.JPGSki-Dubai-Outside-29-1.JPGSki-school-for-children-30-1.JPGView-down-from-mid-station-1-3-1.JPGView-up-from-mid-station-31-1.JPGMid-Station-Avalanche-Cafe-28-1.JPGLamborghini-25-1.JPGMB-SLR-1-26-1.JPGLamborghini--Porsche-2-2-1.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.