Emirátusok
Dubai
síterep infó oldal
ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
13 éve tag
13 napja
Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam írjak e ide egyáltalán bármit is. Aztán még is úgy gondoltam a tapasztalataimat meg kell osztanom veletek.
A héten volt "szerencsém" tiszteletemet tenni a SKI DUBAI ban.
Mielőtt bárki lehurrogna, nem akarok ünneprontó lenni.
Csak a síelés iránti leküzdhetetlen vágyam vezérelt ide. A kuriózumokat keresve síeltem már fél méteres kórókkal teli, belső nógrádi/hevesi domboldalakon, gleccserhasadékos feltérképezetlen hegyoldalakon, látótávolság nélküli ködben , anyósom külső kertjében "fekete pályán" a végén disznóóllal, szögesdróttal , hóval fedett háztetőkön (csak szerényebb lejtésűeken) homokkal teli tűzhányók oldalán, stb..... Ezért gondoltam, hogy itt a helyem a sivatagi sípályán.
Nos, ez hiba volt.
A egyetlen pozitívum amiért 3-ast adtam, nem minusz 5 öst az az volt hogy du. 4 kor is kiválóan kezelt, porhavas pálya fogadott, ez megsüvegelendő.
Viszont .....
- A pálya kezelői ugyan lelkesek, segítőkészek, barátságosak de teljesen dilettánsak. Egy profi síterepen egy napot sem dolgozhatnának.
- A felvonó kínosan lassú a kezelők láthatóan nem értik a ki és beszállás bonyolult műveletét, ezért a maximális segítőkészségük ellenére sem tudnak segíteni.
- A helyi "Schumacherek" tudnak ugyan valamelyest síelni, de szemmel láthatóan a síkreszről, udvariasságról még sosem hallottak. A "ki ha én nem" stílus jellemző rájuk, amit egyébiránt az 1 hetes itt tartózkodásom alatt egyáltalán nem tapasztaltam sehol máshol. Élet, ön és közveszélyesen közlekednek. Mindezt x milliós felszerelésben.
- Elhagyott sícuccok ( léc, bot, kesztyű a pályán ) "van másik".
- Özönvíz előtti bérelt felszerelés, Rossignol márkájú Ski Dubai edísön életlen síléc. A síruha, bakancs meg olyan amilyen. Előre regisztráltam, lefoglaltam az ekvipmentet, (erősen ajánlott mert nagy a tömeg).Persze hosszas cserélgetéssel lehetett volna a szart kevésbé szarra cserélni, de nem a felülmúlhatatlan teljesítmény volt a cél ezért ezzel nem sok időt töltöttünk.
- giccsparádé, műhó a műfenyőn, mű hütte ááááá!

Összefoglalva:

Síélményt egyáltalán nem tudott nyújtani, MSZI vagy Eplény magasan jobb síélményt ad.
Aki profi síelő annak inkább nem ajánlanám a csalódás elkerülése végett.
"Valami érdekes" illúziója ugyanakkor lehet az embernek aki idejön.

A fentiek csupán személyes tapasztalatok, egy kétórás részvétel alapján, lehet máskor vagy esetleg saját felszereléssel jobb lehetett volna. Én mindenek előtt próbáltam tényszerű tájékoztatást adni.

As-Salaam-Alaikum
MGMM
százas
218 élménybeszámolót írt
218
11 éve tag
1 éve
Szia!
Igen más egy kicsit a hó a megszokotthoz képest, de élménnyel teli így is.
Előzmény: (endre77 212176)
endre77
220 élménybeszámolót írt
220
2 éve tag
1 éve
Szia!

A belso teri sielesnel altalaban a ho nagyon jo minosegu..s mindig ugyanolyan.Nem olvad fagy ..Amikor frissen csinaljak akkor lassub 2 nap mulva/ha nem csinalnak megint akkor gyorsabb lesz.
Előzmény: (százas 212167)
h i r d e t é s
százas
218 élménybeszámolót írt
218
11 éve tag
1 éve
Nagyon jókat hallottam Ski Dubai-ról, így elhatároztam, hogy az egész szezonomat a sivatagban fogom lesíelni, beugrottam egy kétórás erejéig. 250 AED=21000 HUF a két órás jegy jelenleg, bakanccsal, léccel, bottal, sisakkal, zoknival, síruhával, elvihető kesztyűvel. Ha nem kérsz kesztyűt, akkor "csak" 220. A kölcsönzős felszerelés nagyon lepukkant valóban, legközelebb viszem a sajátomat.

Meglehetősen hideg van bent, nem volt elég a rövid ujjú póló a kapott kabát alá. A középen járó szék tényleg lassú, de kényelmes, mint mindenhol. A lentről induló tányéros ugyan kétszer gyorsabb, de van benne két kanyar, ahol az elhasználódott rugó miatt hatalmasat ránt rajtad (nagyon fájt a derekam még két napig, nem is esett jól a pillangózás a tengerben).

A két órás jegy beengedett két óra után is, de több, mint 13 hónap kihagyás után már kényelmetlen volt a csúszkálás. A másik, félúttól induló tányérosnál nincs beléptető kapu, úgyhogy szerintem akár egészen zárásig maradhat az ember. Van még tanuló pálya oktatással továbbá snowpark elemekkel, ugratóval akrobatáknak, akik nem síelnek félcsőben szánkózhatnak, nagy műanyag buborékban is lehet legurulni, drótkötélen csúszdázni.

Alig volt síelő a pályán, Ali meg nem is volt. A hó síelhető, igazából nem tudtam eldönteni, hogy a kis furcsaságot a ratyi felszerelés vagy a kihagyott szezon esetleg a műhó okozta. A hüttébe nem ültem be, ellentétben brit fajtajelleget mutató sporttársakkal, akik a 3. körük után lecsatoltak...

Apres Ski Bar is van a sípályán kívül, akár a megszokott terepeinken, az ablak a sípályára néz. Már a bevásárló központból mész be, de nem kell igazolnod, hogy síeltél-e vagy sem, ihatsz jó pénzért alkoholt. A szezon idei első csapolt sörét sikerült abszolválnom "szinte ingyen".

Az új sípálya építkezés jeleit próbáltam kifürkészni a Burj Kalifából, sajnos nem sikerült semmi érdemit megfigyelnem az adott szektorban. Eme oldalon leírtak szerinti területen (Burj Kalifa-Lóversenypálya) látni két nagy épülő felhőkarcolót, de nincs ráírva, hogy mi lesz...

Összegezve: két óra elegendő, lehet jót síelni s aki arra téved ne hagyja ki!
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
17 éve tag
7 éve
Ma hallottam, hogy megépítik világ legnagyobb fedett pályáját. Egy vigantikus méretű létesítmény részeként.
zacc
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
8 éve
Mi 1 hete jártunk Dubaiban. Szerencsére pályaszállásunk volt, így nem okozott gondott nyitásra odaérni. Ez persze itt nem okoz gondot, mivel a helyiek még nem vették át a valódi sípályák nyitvatartását. A pénztár 10-kor nyit, esély sincs fél 11 előtt már síelni.

A jegy két órára 200 helyi pénz, ami kicsit kevesebb, mint 14.000 forint. Ehhez még jön egy szekrény bérlés 25 pénzért (2000 forint körül) és bérlet kaució (20). Mindent adnak, kivéve kesztyű és sapka. Viszont egy egyszerű polár kesztyűt lehet és érdemes venni, mer tegyrészt azért hideg van, másrészt bele van hímezve, hogy SKI DUBAI, így szuvenírnek is kiválló (20 pénz).

Mi csak síeltünk a többi részről nem tudok semmit. Két óra elég ebből, az viszont megéri, mint élmény. A "hó" elég jó, picit szokni kell. A pálya két részből áll, van egy lankásabb és egy meredekebb. A lankáson kettőt mentem, az elég rettenetes. A meredekebb viszont vidám, persze nyilván rövidke.

Két felvonó van, az egyik beülős, ez a két pálya között visz fel. Aranyos, ezt használtuk főleg, mivel a másik nem is ment egy ideig, meg beszélgettünk és nézelődtünk. De aki ár/érték arányra hajt, az a tárcsást használja, mert legalább dupla sebesség. Ez a meredekebb pálya szélán megy fel és van benne két kanyar, ami nem elég, hogy ugrik 1 métert fel, de majdnem derékszög. Kívülről ez ijesztő volt, de valójában semmi gond vele.

Mi vasárnap voltunk, de az ott munkanap, így ember alig volt, síelő szinte csak európai. A többi ember aki bejött csak felvonózott. Megnézte a hideget, bármilyen viccesen hangzik is ez.

A felszerelést adják. A Rossignol tarolta le ezt a bizniszt és vélhetően nem is volt ezekkel a cuccokkal semmi gond. Itt a lényeg a múlt időn van. A lécek már csak tüzelőnek valók, a bakik is erősen idejét múltak. Megkérdezték ugyan, hogy milyen szinten síelünk, de nem értem minek, csak egy féle felszerelést láttam. Amúgy ezt a kérdést sokszor felteszik, és szúrósan néznek, mondván kezdőknek itt nincs helyük! Azért ezen jókat derültünk. A síruha viszont nagyon jó, kényelmes. A bérlettartón kívül zsebe nincs, aki akar vinni fényképezőt erre előre gondoljon! Mint ahogy arra is, hogy azért egy pulcsi minimum kell, meg sapka. Kesztyűt ugye lehet venni, zoknit adnak (újat!).

A környezet alapvetően vicces. Aztán két óra múlva nyomasztó. Ekkor jön rá az ember miért is megyünk el az Alpokba síelni. Hiányzik a napfény, a szellő, a levegő, az emberek, a növények. Kinézetre picit giccses a dolog. Megépítették rendesen a cuccot, de túl is tolták. A felvononál műanyag hóbuckák vannak, mintha valaha is lapátolni kellene a havat :) A hütte és felvonóház imitáció olyan távolról, mintha kőből és fából lenne. Sajnos pár méterről már ordítóan műanyag. Szerintem ha rendesn kinyitom a szemem még a made in china-t is megtalálom.

Összességében azért nagyon jó két órát lehet itt eltölteni. Kihagyhatatlan!
Tonuzoba
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
9 éve
Tiszta falanszter érzés, remélem nem ez a jövő!
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
8 éve tag
16 éve
Ma próbáltam ki, fantasztikus. Pár képet is feltöltöttem. Nagyon profin van megszervezve, a síbérlet chipkártyával lehet zárni és nyitni az öltözőszekrény ajtaját. Ha véletlenül elfelejti az ember a szekrénye számát, egy leolvasóhoz odatartod a kártyád, és megadja a gép a számot. Egy kör 6 perc az ülős felvonóval, a tányéros fele annyi idő alatt fent van. A középállomásnál ki lehet szállni, ott van az Avalanche Cafe hütte. Az érzés tényleg olyan, mintha az Alpokban lennél valahol. Érdemes pénteken nyitásra odamenni a tömeg elkerülése végett, mert itt a péntek az a nap, ami Magyarországon a vasárnap. Pénteken reggel mennek a muzulmán vallásúak imádkozni a mecsetekbe.

A hó meglepően jó ahhoz képest, hogy teljesen mesterséges. Ratrakolják minden nap, a ratrak garázsa az Avalanche Cafe alatt van. Van síovi, ahol sok expat meg helyi taníttatja a gyermekeiket. A felszerelés alap, de semmi gond nem volt vele. A lécem talpa nagyon rég nem volt vaxolva, de talán ez szándékos, hogy ne lehessen olyan nagyon gyorsan menni, mert tényleg nagyon rövid a pálya, és néha biztos sokan vannak.

A pálya alján van hócsúszda (egyenes meg kanyargós) is, de arról nem csináltunk képeket. Nagyon érdekes látvány, ahogy a helyiek nagy pufi dzsekiben de a helyi viseletnek megfelelő fejdísszel mennek be.

Aki Dubai-ban jár, mindenképpen próbálja ki. Kuriózumnak óriási, de 2 órát még élvezi is az ember. Egész napra szerintem nem érdemes menni, azt biztos meguntam volna.

Ez egyébként a harmadik legnagyobb fedett sípálya a világon (nem tudom hol van az első kettő), de fognak építeni egy újat, ami a legnagyobb lesz. Ugyancsak most épül az a toronyház, ami 180 emeletes lesz, és a világ legmagasabb toronyháza lesz.

Nem sítéma, de feltettem még 3 képet néhány autóról. Azt a képet, ahol a Lambo meg a Porsche parkol egymás mellett, a Dubai Creek marina parkolójában csináltam, a SLR és a másik Lambo meg annak a bevásárlóközpontnak (Mall of the Emirates) a parkolójában parkolt, ahol a sípálya is van. A Mall of the Emirates az USA-n kívüli legnagyobb bevásárlóközpont a világon.
Bottom-1-4-1.JPG
Ski-Dubai-Outside-29-1.JPG
Ski-school-for-children-30-1.JPG
View-down-from-mid-station-1-3-1.JPG
View-up-from-mid-station-31-1.JPG
Mid-Station-Avalanche-Cafe-28-1.JPG
Lamborghini-25-1.JPG
MB-SLR-1-26-1.JPG
Lamborghini--Porsche-2-2-1.JPG
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
19 éve tag
16 éve
nem, egy külföldi oldalon találtam egy élménybeszámolót, és gondoltam a képeket megosztom veletek is :)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
17 éve tag
16 éve
Stani Te jártál ott vagy csak gyűjtötted a képeket? Amúgy kész be......rás ez a létesítmény,szinte hihetetlen miket nem tud megálmodni és megvalósítani az EMBER.Ami még érdekes,hogy aki ott állampolgár az könnyűszerrel eltud utazni ahol nyáron is tud síelni,de minek menne inkább épít egy pályát:)))
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
19 éve tag
16 éve
képek május végéről. egyébként ami még érdekes: havat nem a tipikus hóágyúkkal "gyártják",hanem a csarnok tetején lévő szórófejekkel hóesést imitálnak éjszakánként, így minden reggel 5-10 cm friss hó esik az éjszaka/este alatt.

képek felülről lefele:
- reklámtábla hirdeti a sícsarnokot
- felső pályák
- a négyüléses hegyállomása
- felső pályák
- az üléses
- felső szakasz, jobbra az egyik kis funpark, bal sarokban a tányéros vége
- Hütte a középállomásnál
- Középállomás (itt ki lehet szállni,aki nem akar felmenni
- alsó rész,balra a "Kindergelände" ,egészen jobb oldalt, alul a snowpark
- "Kindergelände" három Zauberteppich-el (szőnyeglift)
- középállomás,ill. a másik funpark
- a négyes alsó állomása
- dettó.csak más szemszögből
- közeléedve a középállomáshoz, a bal oldali pálya,ahogy a képen is látszik már meredekebb
Dscn0099.jpg
Dscn0058.jpg
Dscn0076.jpg
Dscn0063.jpg
Dscn0064.jpg
Dscn0068.jpg
Dscn0073.jpg
Dscn0079.jpg
Dscn0081.jpg
Dscn0082.jpg
Dscn0084.jpg
Dscn0087.jpg
Dscn0090.jpg
aDscn0038.jpg
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
17 éve tag
17 éve
Pénz beszél ,kutya ugat a karván halad.Ráadásul ha Ők úgy szeretnék akkor a tenger közepén épített szigeten vagy épp a sivatagban épített sípályán.Úgy látszik ebben az országban nem ismerik azt a szót,hogy lehetetlen:)Ebből a gondolkodásból jó lenne nekünk is egy kicsi meg persze abból az olajból is amiből ez megvalósítható :)))
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
19 éve tag
17 éve
fantasztikus, hogy miket csinálnak ebben az országban, hisz teljesen más mondjuk angliában óceáni éghajlat mellett mükődtetni egy sícsarnokot, és más itt a +40 + 50 fokokban. szerintem design terén a Világ legszebb sícsarnoka lett (lesz). az 50 eurós napi bérlet kissé húzos.
mondjuk a tokiói snowdome se semmi,igaz ez inkább nagyságával tűnik ki: https://www.stoneschool.com/Japan/SnoDome/
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
17 éve
Noh, ezt én is megígérem, bár sztem az elkövetkezendő... 10 éveben ez nem esedékes :) De én is sívesen hallgatnék személyes tapasztalatokat, saját képeket! :)
garag
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
17 éve
most olvastam ezt a cikket a Dubai sícsarnokról, ez valami fantasztikus, szívesen megnézném.

ha esetleg valaki arra vetődik, mesélhetne itt a fórumban.

ígérem ha én eljutok, megírom nektek!!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.