Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Espace Diamant Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1000 - 2069 m
Szintkülönbség
1069 m
Sípályák hossza
192 km
Liftek száma
82
52
29
1
132 km
49 km
11 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1240 km, 12 óra 31 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 42.60 EUR    Gyerek napijegy: 34.10 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
8°C
16°C
9°C
17°C
7°C
15°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Espace Diamant - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Espace Diamant sírégiója (ejtsd: eszpasz diaman) 2005 végére jött létre Espace Crystal (Les Saisies, Crest Voland Cohennoz) és Val d'Arly (Flumet, Praz-sur-Arly, Notre Dame de Bellecombe) összekapcsolásával. A terület Savoie és Haute-Savoie határán, Albertville és Chamonix között helyezkedik el, és a távlati tervekben szerepel a szomszédos Evasion Mont Blanc sítereppel való összekapcsolása, amellyel egy 500 km pályarendszerű régió jönne létre.
Les Saisies félúton fekszik a Beaufort-völgy és a Val d'Arly közt, csodálatos rálátással a Mont Blanc tömbjére - talán emiatt is nevezik a prospektusok francia Tibetnek. A faluban fából és kőből épült takaros rezidenciák és chalet-k találhatók. Les Saisies az északi sí központja, az 1992-es téli olimpián itt rendezték a sífutást és a biatlont. A falutól 7 km-re fekszik Hauteluce, melyet az egyik legszebb francia alpesi falunak tartanak (ez a település is be van kapcsolva a sírendszerbe, és alig pár kilométernyire van a Les Contamines-i síterep szélső pontjától). A síelésen kívül lehetőség van kipróbálni a kutyaszánt vagy a siklóernyőzést.

Crest Voland kicsi, kevéssé ismert, tradicionális, barátságos falu. Praz-sur-Arly, Flumet és Notre Dame de Bellecombe az Arly völgy szívében, a Mt.Blanc és az Aravis hegylánc között fekvő történelmi kisvárosok. Notre Dame de Bellecombe nevezetessége a barokk harangtorony. Praz-sur-Arly híres a hőlégballonozásról, de itt is lehet siklóernyőzni, vagy felülni egy hószánra. Különlegességet jelenthet a környéken egy működő farm meglátogatása (pl. Violens farm), és a helyi ételkülönlegességek megkóstolása, különös tekintettel a híres Beaufort-sajtra és a hasonlóan híres vörösborokra.
A síterep egészére az jellemző, hogy többségben vannak a könnyebb pályák, és hogy az alacsony fekvése (a legmagasabb pont a 2069 m magas Mont Vores) miatt kevésbé hóbiztos. A nehezebb pályák Notre Dame de Bellecombe fölött a Mont Vores-nél vannak, de jó piros pályákat lehet találni Praz-sur-Arly felett a Ban Rouge felvonó környékén. A terepen több hópark és - elsősorban Les Sasies-nél - jól karbantartott sífutópályák is találhatók, ráadásul Praz-sur-Arly sífutórendszere összeköttetésben áll az alig 5 km-re lévő megeve-i pályákkal.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »