Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Espace Diamant
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1000 - 2069 m
Szintkülönbség 1069 m
Sípályák hossza 192 km
Liftek száma 82
132 km
49 km
11 km
Húzólift
51
Ülőlift
30
Kiskabinos lift
1
Síszezon: 2023.12.23. – 2024.04.21.
A síterep nyitva van. 130 km pálya és 64 lift üzemel. Részletek
Budapest: 1243 km, 12 óra 46 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 47.50 EURGyerek napijegy: 38 EUR
Értékelés:
4 (2)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Espace Diamant sírégiója (ejtsd: eszpasz diaman) 2005 végére jött létre Espace Crystal (Les Saisies, Crest Voland Cohennoz) és Val d'Arly (Flumet, Praz-sur-Arly, Notre Dame de Bellecombe) összekapcsolásával. A terület Savoie és Haute-Savoie határán, Albertville és Chamonix között helyezkedik el, és a távlati tervekben szerepel a szomszédos Evasion Mont Blanc sítereppel való összekapcsolása, amellyel egy 500 km pályarendszerű régió jönne létre.
Les Saisies félúton fekszik a Beaufort-völgy és a Val d'Arly közt, csodálatos rálátással a Mont Blanc tömbjére - talán emiatt is nevezik a prospektusok francia Tibetnek. A faluban fából és kőből épült takaros rezidenciák és chalet-k találhatók. Les Saisies az északi sí központja, az 1992-es téli olimpián itt rendezték a sífutást és a biatlont. A falutól 7 km-re fekszik Hauteluce, melyet az egyik legszebb francia alpesi falunak tartanak (ez a település is be van kapcsolva a sírendszerbe, és alig pár kilométernyire van a Les Contamines-i síterep szélső pontjától). A síelésen kívül lehetőség van kipróbálni a kutyaszánt vagy a siklóernyőzést.

Crest Voland kicsi, kevéssé ismert, tradicionális, barátságos falu. Praz-sur-Arly, Flumet és Notre Dame de Bellecombe az Arly völgy szívében, a Mt.Blanc és az Aravis hegylánc között fekvő történelmi kisvárosok. Notre Dame de Bellecombe nevezetessége a barokk harangtorony. Praz-sur-Arly híres a hőlégballonozásról, de itt is lehet siklóernyőzni, vagy felülni egy hószánra. Különlegességet jelenthet a környéken egy működő farm meglátogatása (pl. Violens farm), és a helyi ételkülönlegességek megkóstolása, különös tekintettel a híres Beaufort-sajtra és a hasonlóan híres vörösborokra.
A síterep egészére az jellemző, hogy többségben vannak a könnyebb pályák, és hogy az alacsony fekvése (a legmagasabb pont a 2069 m magas Mont Vores) miatt kevésbé hóbiztos. A nehezebb pályák Notre Dame de Bellecombe fölött a Mont Vores-nél vannak, de jó piros pályákat lehet találni Praz-sur-Arly felett a Ban Rouge felvonó környékén. A terepen több hópark és - elsősorban Les Sasies-nél - jól karbantartott sífutópályák is találhatók, ráadásul Praz-sur-Arly sífutórendszere összeköttetésben áll az alig 5 km-re lévő megeve-i pályákkal.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-10°C
-2°C
Holnap
-10°C
-4°C
Holnapután
-9°C
-1°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 99 - 155 cm
Lift üzemben 64/82
Pálya üzemben130 km
Utolsó havazás 2024.02.23.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.