Menü ≡

  Luz Ardiden Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1680 - 2500 m
Szintkülönbség
820 m
Sípályák hossza
60 km
Liftek száma
7
1
6
25 km
30 km
5 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 2032 km, 19 óra 35 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 36 EUR    Gyerek napijegy: 32 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-6°C
-2°C
-7°C
-3°C
-8°C
-3°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Luz-Ardiden a Magas-Pireneusokban lévő síterep Lourdes-tól mindössze 42 km-re, két másik terep, Cauterets és Tourmalet közé ékelődve. A legközelebbi nagyobb település a 12 km-re fekvő Luz Saint-Sauveur, ahonnan síbusszal is elérhető a terep, és szállást is ott érdemes keresni. A város fő látnivalója a Templomosok által épített masszív kőtemplom.

A terepre két helyről indulnak a felvonók, az 1680 m magas Bederet-ből és a kissé feljebb fekvő Aulian-ból – ez utóbbi a síterep központja. Itt vannak a bébipályák, a jól felszerelt hópark és két szánkópálya. A terep legmagasabb, 2500 m-es pontja, a Col de Cloze lassú, 4 ülős felvonóval érhető el. Innen az off-piste kedvelői mintegy 1200 m szintkülönbséget küzdhetnek le a Bernazaou-völgyben (vezető igénybevétele ajánlott, ekkor az árban benne van a síterepre való visszajutást biztosító síbusz is). Aulian-ból a Bederet-szektor felé a modern 6 üléses Aulian Express nevű ülős felvonó igénybevételével juthatunk el. Bederet-ből a Bederet Express 6 üléses felvonó 5 perc alatt visz fel a 2168 m magas Soum des Aulheres-re, ahonnan egy 5 km hosszú kék pályán egészen Auilan-ig síelhetünk vissza. Erről a pályáról fantasztikus kilátás nyílik a Col de Riou alatti völgyre, és a szomszédos Cauterets pályáira. Az egész terepre elmondható egyébként, hogy a középhaladók számára ideális, mivel sok élvezetes, hosszú, kanyargós piros pályán lehet lecsúszni. A terephez 5 km sífutópálya kapcsolódik.

Síelés utáni felfrissülésre érdemes felkeresni Luz Saint-Sauveur-ban a LUZEA nevű termálfürdőt, amelyben többek között úszómedence, törökfürdő, jacuzzi és szauna üzemel. Aki további mozgásra vágyik az kipróbálhatja a szabadtéri korcsolyapályát, melyet a síbérlettel ingyenesen lehet használni. Esti szórakozási lehetőségként a városban az éttermek és bárok mellett van egy mozi és egy bowlingpálya is.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »