Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Meiringen - Hasliberg
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1065 - 2433 m
Szintkülönbség 1368 m
Sípályák hossza 60 km
Liftek száma 13
20 km
34 km
6 km
Húzólift
4
Ülőlift
4
Kiskabinos lift
4
Nagykabinos lift
1
Budapest: 1071 km, 11 óra 16 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 62 CHFGyerek napijegy: 31 CHF
Régióbérletek: Schneepass, Top4 Skipass
Értékelés:
4.5 (4)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Hasliberg Meiringen város feletti üdülőfalu, nagyjából 1000 méteres magasságban 2500 méteres hegycsúcsok tövében fekszik Berner Oberlandban, szemközt a Berni Alpok hegycsúcsaival (Wetterhorn, Eiger, Mönch). Meiringen település a völgyben jó infrastruktúrával rendelkezik

A síterep Budapesttől 1100, Luzerntől 50, Zürichtől 100, Berntől 85 km-re fekszik. Megközelítése Luzern felől a 8-as úton a legegyszerűbb, Bern felől pedig a 6-os, majd a 8-as úton érhető el. A síterepre való feljutás három irányból lehetséges: 1.) Hasliberg Twing, 2.) Hasliberg Reuti, 3.) Meiringen. E három kiindulási pontról visznek fel felvonók a sípályákhoz, és valamennyi, előbb említett kiindulási ponton parkolók várják az autóval érkezőket.

A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől április közepéig között várja a sportolni vágyókat. A 60 km összhosszúságú, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, minden szintű sígyakorlattal rendelkező számára jó alternatíva. A síterep alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható a következő gócpontokkal: 1.) Käserstatt, 2.) Bidmi, 3.) Mägisalp.

Käserstatt, ahová leggyorsabban Twingből lehet feljutni, elsősorban piros pályákat kínál a Hohbiel és Hochsträss csúcsokról, de Balisalp és Käserstatt között lankás kék pályákon síelhetnek a kezdők és kevesebb gyakorlattal rendelkezők.

Bidmi a könnyebb, kék pályák találkozásában van, ahol nemcsak a könnyebb csúszásra vágyók próbálhatják ki tudásukat (pl. Mägisalp és Bidmi között, vagy Käserstatt és Bidmi között), de itt találhatók a tanuló és gyerek pályák is kezdők részére.

Mägisalp a kiindulási állomás a Hääggen csúcsra, illetve Planplattenra, az Alpen Towerhoz. Hääggenről piros pályák és egy könnyebb kék pálya vezet le Mägisalpra, míg Planplattenról piros pályák és egy fekete pálya visz le Mägisalpra, illetve Bidmire. A Hochsträssról, illetve a Hääggen feletti csúcsról fekete pályákon lehet visszajutni Mägisalpra, ahol ugyancsak van lehetősége gyakorolni a kezdőknek egy itt kialakított tanulópályán. A síterepet a középnehézségű piros pályák dominálják, amelyek mellett számos könnyebb kék pálya is található. A három komolyabb meredekségű fekete pályán a legmagasabb csúcsokról lehet lecsúszni. Az előkészített pályák mellett, elsősorban az Alpen Tower alatt elterülő hegyoldalban lehet saját felelősségre off-pist síelni. A pályák zöme 1700 és 2400 m közötti fekvésű, így elég hóbiztos síterepnek számít.

A sípályák mellett téli túraútvonalak várják a kirándulókat: Reuti-Bidmi-Mägisalp-Käserstatt-Twing érintésével. Továbbá két szánkópálya is található itt Käserstatt-Lischen, valaimnt Mägisalp-Bidmi között. Meiringen városban érdemes megtekinteni a Scherlock Holmes múzeumot, avagy a közelben lévő Aare-szurdokot, amely áprilistól novemberig várja a kalandos túrára vágyókat.

gabesz777 beszámolója alapján frissítve
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
4°C
15°C
Holnap
2°C
11°C
Holnapután
-6°C
2°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.