Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Meiringen - Hasliberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2020.03.14. 15:58
Tegnaptól bezárt ez a síterep vége az idei szezonnak.

Szerdán illetve csütörtökön itt síeltem akkor kérdeztem idén március végéig lesznek nyitva. Azt mondták nem húsvétig. Kérdeztem tavaly csak március végéig voltak nyitva, miért? Azt mondták mert a húsvét későn volt ezért nem nyitottak áprilisban. Mondták figyeljem a honlapjukat mert a helyzet változhat. Úgy is történt, tegnap délután 15 órakor mikor Bernben eldöntötték, hogy 3 hétig a sulit felfüggesztik (illetve távolról tanulás lesz) akkor Hasliberg is bezárta az idei szezont.
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2020.02.19. 09:00
Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1100, Luzerntől 50, Zürichtől 100, Berntől 85 km-re fekszik. A síterep megközelítése Luzern felől a 8-as úton a legegyszerűbb, Bern felől pedig a 6-os, majd a 8-as úton érhető el. A síterepre való feljutás három irányból lehetséges: 1.) Hasliberg Twing, 2.) Hasliberg Reuti, 3.) Meiringen. E három kiindulási pontról visznek fel felvonók a sípályákhoz, és valamennyi, előbb említett kiindulási ponton parkolók várják az autóval érkezőket.

Pályarendszer:
A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől április közepéig hivatalosan 08:00-17:00 között várja a sportolni vágyókat. A 60 km összhosszúságú, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, minden szintű sígyakorlattal rendelkező számára jó alternatíva. A síterep alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható a következő gócpontokkal: 1.) Käserstatt, 2.) Bidmi, 3.) Mägisalp. Käserstatt, ahová leggyorsabban Twingből lehet feljutni, elsősorban piros pályákat kínál a Hohbiel és Hochsträss csúcsokról, de Balisalp és Käserstatt között lankás kék pályákon síelhetnek a kezdők és kevesebb gyakorlattal rendelkezők. Bidmi a könnyebb, kék pályák találkozásában van, ahol nemcsak a könnyebb csúszásra vágyók próbálhatják ki tudásukat (pl. Mägisalp és Bidmi között, vagy Käserstatt és Bidmi között), de itt találhatók a tanuló és gyerek pályák is kezdők részére. Mägisalp a kiindulási állomás a Hääggen csúcsra, illetve Planplattenra, az Alpen Towerhoz. Hääggenről piros pályák és egy könnyebb kék pálya vezet le Mägisalpra, míg Planplattenról piros pályák és egy fekete pálya visz le Mägisalpra, illetve Bidmire. A Hochsträssról, illetve a Hääggen feletti csúcsról fekete pályákon lehet visszajutni Mägisalpra, ahol ugyancsak van lehetősége gyakorolni a kezdőknek egy itt kialakított tanulópályán. A síterepet a középnehézségű piros pályák dominálják, amelyek mellett számos könnyebb kék pálya is található. A három komolyabb meredekségű fekete pályán a legmagasabb csúcsokról lehet lecsúszni. Az előkészített pályák mellett, elsősorban az Alpen Tower alatt elterülő hegyoldalban lehet saját felelősségre off-pist síelni. A pályák zöme 1700 és 2400 m közötti fekvésű, így elég hóbiztos síterepnek számít.

Egyéb szolgáltatások:
Hasliberg Meiringen város feletti üdülőfalu, nagyjából 1000 méteres magasságban 2500 méteres hegycsúcsok tövében, szemközt a Berni Alpok hegycsúcsaival (Wetterhorn, Eiger, Mönch). Meiringen település a völgyben jó infrastruktúrával rendelkezik: található itt sí- és snowboardkölcsönző, sportbolt és síszervíz is, és a hivatalos svájci síoktató szervezetnél csoportos vagy magán síoktatásra is be lehet jelentkezni. Mindkét településen van étterem, bár, bolt, de közvetlenül a síliftek mellett is találhatóak festői kilátást nyújtó éttermek, bárok: Käserstatt, Mägisalp, Hääggen és Apen Tower. Az Alpen Towerban érdemes fellépcsőzni az épület legfelső szintjén lévő panorámabárba, ahonnan teljes körpanoráma nyílik a belső svájci Alpok legmagasabb csúcsaira – felejthetetlen látvány és élmény.
A sípályák mellett téli túraútvonalak várják a kirándulókat: Reuti-Bidmi-Mägisalp-Käserstatt-Twing érintésével. Továbbá két szánkópálya is található itt Käserstatt-Lischen, valaimnt Mägisalp-Bidmi között. Szálláslehetőség vagy Hasliberg üdülőfaluban, vagy a nagyobb Meiringen városka hoteljeiben lehetséges. Meiringen városban érdemes megtekinteni a Scherlock Holmes múzeumot, avagy a közelben lévő Aare-szurdokot, amely áprilistól novemberig várja a kalandos túrára vágyókat.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 59 CHF-ba kerül, míg 12:00-től 49 CHF-ért árulják a délutáni jegyet. Gyerekek 6 éves korig ingyen, 16 éves korig 28 CHF-ért síelhetnek (napijegy), és van ifjúsági és szenior kedvezmény 46, illetve 47 CHF-os áron.

Értékelés:
Jó választás családoknak, kezdőknek, haladó és profi síelőknek, hiszen mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelő terepet. Központi fekvése és hóbiztossága miatt felkapott célpontja a helyieknek, és főleg hétvégenként sokan síelnek itt.

További információk:
https://www.meiringen-hasliberg.ch
https://www.bergfex.ch/meiringen-hasliberg
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2019.11.04. 14:15
Sziasztok,

A síszezon felvezetéseként íme egy kis kedvcsináló a Meiringen-Hasliberg síterepeket célba vevők számára ... ezúttal egy kicsit másképpen: az Aare-szurdokkal. Sok jó havat és jó csusszanást a 2019/2020-as szezonban!

Megközelíthetőség és infrasktruktúra:
Az Aare-szurdok a svájci Meiringen és Innertkirchen városok között fekszik, Budapesttől 1150 km-re található, Zürichtől 100, Luzerntől 50, Berntől 85 km-re. A szurdoknak két bejárata van: Meiringen (nyugati bejárat), vagy Innertkirchen (keleti bejárat) felől. Autóval érkezők a kiépített bejárat előtti parkolókban tudják hagyni kocsijukat. Tömegközlekedést választók Meiringen vasútállomástól egy könnyed félórás sétával az Aare-parton érhetik el a szurdok nyugati bejáratát, vagy az Aareschlucht West megállótól pár percre a bejáratnál találják magukat.
A nyugati bejáratnál étterem, a keleti bejáratnál bisztró várja az éhes vagy szomjas kirándulókat.

Az Aare-szurdok:
Az Aare folyó a Berni Alpok környező, négyezer méter tengerszint feletti magasságot meghaladó hegycsúcsainak gleccsereiból leereszkedve vájta ki mai medrét az elmúlt tízévezredek alatt, hogy a Brienzi majd Thuni tavakon keresztül észak felé folyva elérje Bern városát. Az Innertkirchen és Meiringen közötti puha mészkőképződményben meredek völgyet, szurdokot vájt ki magának. Ez az Aare-szurdok, amely a maga 1.4 km hosszával páratlan értékű Európában.
Az 1888. év óta a nagyközönség által bejárható szurdok kényelmes kirándulásra hív: betonozott illetve a szurdok oldalában kialakított pallóút teszi bárki számára könnyen bejárhatóvá és megtekinthetővé a szurdokot, annak teljes hosszában. Az Aare áradása esetén (elsősorban a tavaszi hóolvadáskor fordul elő áprilisban) a felső szakaszt (keleti bejárat felőli rész) biztonsági okból lezárhatják a látogatók elől.
A néhol mindössze 1 méter széles szurdok meredek sziklafalai bizonyos helyeken 180 méterre magasodnak felettünk. A magasból lezúduló patakok, nyaktörő meredekségű sziklaperemek és a gleccserek jégkorszaki nyomai mind a geológiai múltat idézik.
A szurdok bejárása kényelmes tempóban is körülbelül 1-2 órás program. Az április elejétől november elejéig látogatható szurdok júliusban és augusztusban csütrötöktől vasárnapig este 10-ig várja a látogatókat: a nyári naplemente fantasztikus színjátékkal kedveskedik a szurdokba ekkor látogatóknak. Az általános nyitvatartási idő 08.30 és 17:30 között van.

Árak:
A felnőtt belépő 9 CHF-ba kerül, míg gyerekek (16 éves korig) 5 CHF-ért járhatják be a szurdokot. A látogatás 6 éves korig ingyenes.

Értékelés és tipp:
Kiváló választás egy síszezon előtti vagy éppen késő síszezon utáni kirándulásra: a Meiringen feletti Hasliberg síterepei április közepéig várják a télisportok kedvelőit. Javasolt a szurdok nyugati bejárat felőli látogatása, illetve időpont választási szempontból a júliusi-augusztusi naplemente élmény megkoronázza az amúgy is fejedelmi kirándulóélményt.

További információk:
https://www.aareschlucht.ch
https://www.meiringen-hasliberg.ch
https://www.bergfex.ch/meiringen-hasliberg
Aare-szurdok-1.jpg
Aare-szurdok-2.jpg
Aare-szurdok-3.jpg
Aare-szurdok-4.jpg
Aare-szurdok-5.jpg
Aare-szurdok-6.jpg
Aare-szurdok-7.jpg
Hochstraess.jpg
Maegisalp-Fele.jpg
Maegisalp-Haeaeggenrol.jpg
Bidmi-Iranyaban.jpg
Haeaeggen-A-Hatterben.jpg
Kilatas-Az-Alpen-Towerrol.jpg
Alpen-Tower-Alatti-Palyak.jpg
Bidmi-Iranyaban.jpg
Haeaeggen-A-Hatterben.jpg
Alpen-Tower-Alatti-Palyak.jpg
Hochstraess.jpg
Kilatas-Az-Alpen-Towerrol.jpg
Maegisalp-Fele.jpg
Maegisalp-Haeaeggenrol.jpg
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2019.03.23. 18:55
Csütörtökön voltam itt, kedd óta ismét anticiklon van Svájcban ami szuper időt jelent. Előtte farsangkor voltam itt, akkor sem voltak sokan most pedig szinte senki. Főnököm kérdezte mikor beértem a munkahelyre milyen volt a síelés, mondtam szuper szinte csak "nyuggerek" voltak a sípályán, mert minden normális ember ilyenkor dolgozik. A téli síszünet meg a vakációzásnak már vége, szóval tényleg alig voltak a pályákon. A szokásos időben indítottam a síelést, 8-kor nyit hivatalosan a sílift de én 7:30-kor már a felvonóban voltam "nem szól rám a házmester" című szám jutott az eszembe reggel a liftezésnél.A felvonókezelő csak nevetett mikor ráköszöntem és beléptem a felvonóba, nem mondta, hogy nem szabad bemennem nyitás előtt. Éjszaka még jól kifagynak a pályák, a napnak már ereje van, napéjegyenlőség után voltan itt mikor már hosszabb a nappal, ez érzékeltem is a Brünig hágón ahogy kelet felé fordultam a nap a szemembe sütött 7:10-kor, ami azt jelenti akkor már 2500 méter felett volt a Nap. 1200 méterig nincs hó csak a sípályán, felette jó hó van. Ez a síterep is március végén bezár, habár van hó elég, nem mennek annyian síelni, hogy megérje a lifteket üzemelni. Itt 1500 méter felett szerintem még április végén, májusban is lehet síelni. Nem gond ha bezár a lift majd mehetek sítúrázni. Jó hely nem annyira felkapott, a sok keleti turista elkerüli. Hétközbeni síelésnek nekem ez tökéletes.
1200 méter alatt csak a sípályán van hó
1800 méteren már van hó
ide már reggel besütött a Nap
nem sokan jártak erre
2250 méteren
szemben 4 ezres hegyek
hóban nem volt hiány
háttérben a Brienzersee
erdős rész is van
jobb oldalon szemben a Wetterhorn és az Eiger csúcsa
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2019.02.17. 20:33
Azért szeretem ezt a helyet mert 8:00-kor nyitnak a pályák, 7:30-kor elkezdik feltenni a sílifteket a drótra. A kezelő személyzet nyitás előtt is beenged, így volt ez most csütörtökön is 7:36-kor már a felvonóban voltam. Svájcban február első két hete iskola szünet volt, 9:30-ig szinte senkivel nem találkoztam a pályákon mert 10-től kezdenek a síiskolák az oktatással, a szülök 10 óra körül jelennek meg a gyerekekkel. Február ebben az időszakban néhány éve még Ausztriában volt hogy reggel nyitáskor 20-30 perces sorba futottam(pl. Sonnenkopf) itt meg az volt az érzésem mintha saját sípályámon síelnék. Aznap este olvastam, hogy Putyin is aznap volt síelni Szocsiban két tárgyalás között, gondoltam biztos eltévedtem és lezárt pályára jutottam ezért voltak ilyen kevesen:)

Hétvégén sincsenek sokan igazi ékszerdoboz ez a hely.
Az Aare völgye, hátul a Brienzersee
A völgyben Meiringen, szemben a négyezres hegyek
nem sokan zavartak a pályán főszezonban
erre fele sem voltak sokan
sípálya illetve pálya melletti szakasz
Eiger Nordwand mellette a Wetterhorn, illetve a Schreckhorn
a völgyebn reptér ma ott az F18-as vadászgépek szálltak fel
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.12.18. 20:18
A héten keddre mondták a legjobb időt ami azt jelenti ezen a napon nem lesz csapadék, sütni fog a nap nem fúj a szél. A hét többi napjára csapadékot ígértek. Ez azt jelentette, hogy hétfőn megbeszéltem a főnökömmel, hogy kedd délelőtt inkább síelni mennék, dolgozni majd csak délután megyek be. Az idő tényleg tökéletes volt, szél nem fújt egy felhő nem volt az égen.

Haslibergre mentem, a hely december 15-től nyitott azóta minden nap nyitva vannak. Kb. a pályák negyede üzemel, 4-5 lift de ami a legfontosabb 1200 méter szintkülönbséget így is lehet síelni. Reggel -4C volt 1000 méteren a völgyben, délelőtt folyamán hóágyuztak. Nem voltak sokan főleg, hogy munkanap volt. A hó jó volt nem olvadt, igaz lehetne több is de ettől még jót lehetett síelni délelőtt.
Szemben a Wetterhorn csúcsát már 8 órakor süti a nap
a 4 ezres hegyek
Planplatten tetején
Brienzersee illetve az Aare völgye
mikor besüt a nap a völgybe
P2140095.JPG
P2140103.JPG
P2140105.JPG
P2140106.JPG
P2140112.JPG
P2140114.JPG
P2140119.JPG
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.03.30. 17:43
Ma Nagypénteken Haslibergen voltunk síelni. Kipróbáltunk olyan pályát(fekete 10-es) amely a szezonban csak márciusban volt nyitva. Ezt a pályát eddig a lavina miatt nem nyitották meg, mellette mindkét oldalon láttam lavinákat, valószínűleg a pályakarbantartók azt gondolták most már biztonságosan meg lehet nyitni. A pályák állapota délelőtt tökéletes, hó rengeteg van. Sajnos a síterep következő hétvégén bezár (április 8). Igaz 1000 méteren csak a pályán van hó mellette nő a fű de szerintem április végén itt még lehet síelni 1400 méter felett. Valószínűleg nekünk ez volt az utolsó síelésünk ebben a szezonban itt (el kell búcsúzzunk a többi Berner oberlandi síterepektől ebben a szezonban), ide még idén visszatérünk április vagy májusban túra síelni. Nagyon jó hely, kicsi pályarendszer de annál jobb.
Wetterhorn csúcs szemben 7:30-kor
a völgyben a Brienzersee
szemben a fekete 10-es pálya
jobbra a Titlis csúcsa látszik
ott lavina volt
P3300055.JPG
P3300060.JPG
kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk
P3300073.JPG
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.02.24. 20:14
Haslibergen januártól március közepéig péntekenként esti síelés van. Szerdánként pedig esti szánkózás. A szezonbérlet érvényes az esti síelésre. Tegnap illetve egy hete voltunk itt esti síelésen pénteken, engem annyira nem érdekelt a lányomat igen. Eddig esti síelni Leogangban voltunk ahol van egy 100 méter szintkülönbségű pálya 300 méter hosszan. A lányaim akkor 4-6 éves korukban voltak ott. Ezt igazi síelésnek nem nevezném inkább a síterep egy libalegelő: nincs szintkülönbség meg távolság sem. Haslibergen más a helyzet van 700 méter szintkülönbség meg kb. 3-4km kb. távolság. A 14 meg a 23-as pálya van nyitva. Ez a hely igazi esti síelős pálya, van hangulata erdőben síelünk, látszik az Aaare völgye. Elsőre megtetszett annyira, hogy következő hétvégén is kellett mennünk síelni. Nincsenek sokan, sílés után 6-8 ratrakkal végigmennek a két pályán és 18 illetve 22 óra között kelet síelni kivilágított pályán. Jövő pénteken telihold lesz remélem szép idő is. A hegyek este is nagyon jól látszanak, nekem egyből megtetszett az esti síelés a lányaimnak is. Este 18 órakor a naplementét is láttuk.

Az utolsó csatolt kép két hete készült főszezonban. Ezen a terepen voltunk. A 18-19 pályán szerettem volna síelni ahol természetes a hó (a hegyen kb. 4m a hóréteg vastagsága). Itt nincs hóágyú. 3 kör után látom nagyon pörgünk. Eddig naponta maximum 12-13 km szintkülönbséget tudtunk megtenni, de ez itt Svájcban csak max. 10 km-re sikerült. Gondoltam magamban vagy a svájci liftek lassúak vagy én öregszem (vagy mindkettő igaz :). Három kör után láttam, hogy nagyon pörgünk. Mondom a lányoknak így a napi rekordot is megdönthetjük. Nem vagyok egy km őrült, erre a mondatra persze a lányaim is felkapták a fejüket. Mondták akkor döntsük meg a saját rekordunkat. A sok síeléshez 3 dolog kell: pénz-pénz-pénz ez nem igaz. Jó pályák, kevés ember és gyors liftek. Szóval mi egész nap a 18-19 illetve a 23-as pályán pörögtünk. Mint amikor elakad a lemez, vagy bekattan valami. Egész nap ugyanazon a két pályán síeltünk, mintha időre mennénk. Egy kör 1200 méter szint, 14 óra körül látom a nagyobbik lányom kezd elfáradni, elküldöm egy másik pályára pihenni, kicsivel megyünk tovább. Mikor leérünk a völgybe nekem annyit mond: "apa ez irtó jó" valószínűleg az irtó nála a nagyon jó magasabb fokozata. 14x sikerült megcsinálnunk az egész kört több mint 16 km szintkülönbség, 85 km síelés. Ezt a rekordot nehéz lesz túlszárnyalni. Nem rossz hely ez a Hasliberg.
a völgyben tejföl köd
a környező hegyek is látszottak
1740 méteren
az Aare völgye
Skidata február 11-én
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.01.25. 21:06
Tegnap szerdán síelni voltam Haslibergen. Teljesült az a vágyam, hogy egyszer hét közben nem főszezonban szép napos időben mikor mindenki más dolgozik én síeljek.

Ez az ötlet még régebb jött, mikor kb. 10 évvel ezelőtt Zell am Seeben síeltünk és az egyik apartmanos mondja, hogy a fia az IT szakmában dolgozik amerikai cégnek. Ha szép idő van akkor fél napot kivesz délelőtt síelés, délután pedig bemegy dolgozni. Akkor nekem ez csak álomnak tűnt most sikerült megvalósítani. Van elég túlórám, kedden mondtam a főnöknek, fél napot kivennék szerdán mert jó idő lesz síelni mennék. Hétvégén nem voltam síelni mert egész végig esett "már elvonási tüneteim voltak a síelés miatt" :)

Hasliberg hozzám a legközelebb eső sípálya ami 1 óra alatt megközelíthető kocsival és érvényes a síbérlet. Előtte azon gondolkoztam, hogy megéri-e oda vissza 2 órát autókázni 4 óra csúszásért? A válaszom az, hogy igen megéri. Haslibergre eddig mikor mentünk mindig rossz idő volt, a környező hegyeket látni még eddig nem sikerült. 8:00-kor nyitnak a pályák ami szerintem jó mert korán el lehet kezdeni a síelést, nem mint a többi helyen ahol 8:30-kor vagy 9:00-kor nyitnak a felvonók. Luzern környékén nagy volt a forgalom, mindenki ment dolgozni. Egy kocsit láttam amelynek a tetején síléc volt, gondoltam magamban az is ugyanolyan "bolond" mint én ment síelni szép időben. 8 előtt már a parkolóban voltam, elsőként természetesen kényelmesen átöltöztem és a lift indulásnál már a felvonóban voltam. 8-kor még nem süt be a nap a völgybe, 7 körül kezd most itt virradni, 8 órakor még csak a 4000 méteres hegyek csúcsait süti a Nap. +2C volt a völgyben, 2000 méter felett pedig +6C volt. Alig voltak a pályákon, a felvonóban szinte mindig egyedül ültem. A pályák tökéletes állapotban voltak. Féltem, hogy sok pálya le lesz zárva a nagy havazás miatt. Előző nap néztem a neten csak 1800 méterig voltak nyitva a pályák, felette robbantottak, hogy megelőzzék a lavinát. 2000 méter felett hatalmas a hó. A lányoméknak hétfőn volt síelős napjuk a sulival akkor 1600 méteren voltak aznap eső esett ezen a magasságon. Tegnap egészen a völgyig le lehetett síelni, csak egy pálya nem volt nyitva ami 2000 métertől 2400 méterre visz. Ott nem ratrakoltak a lavina veszély miatt. Ezt a pályát eddig még soha nem láttam nyitva. Kipróbáltam új pályákat a 18-19-est. Nekem Hasliberg nagyon tetszik. Hét közbeni síelésre nagyon jó. Mikor a céghez beértem csak a közvetlen környezetemben tudták amelyik projekten dolgozok, hogy síelni mentem de sokan megkérdezték merre jártam mert rá volt írva az arcomra, hogy aznap síeltem. Nagyon jó volt ezt még biztosan megismétlem. Teszek fel néhány képet.
a pályán nem sokan zavartak
8:05-kor csak a Schreckhorn tetejét süti a Nap
1800 méteren már volt rendesen hó
jobbra az Eiger csúcsa látszik mellette balra a Wetterhorn
sok hó mindenütt
9:15-kor 2100 méter felett kezd besütni a nap
tegnap itt lavinát okoztak szándékosan, láttam feljebb a krátert ahol robbantottak
a Titlis csúcsa
Berner Oberland
egy karnyújtásnyira szemben a 4 ezres hegyek
lejjebb 1800 méteren ennyi hó volt
ezek "csak" 3500-as hegyek
hóból nem volt hiány itt a tetőn szerintem 2m lehetett a hóréteg vastagsága
a völgyben a Brienzersee látszik
mesebeli táj
ez a pálya amióta ide járok még nem volt nyitva
ez is egy új pálya amit tegnap próbáltam ki először
fehér kék színnel kombinálva
fekete 5-ös pálya
2200 méteren a tetőn
a kedvenc 4ezresek
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.01.02. 18:56
Ma január másodika van Berchtoldstag. Néhány svájci kantonban ez munkaszüneti nap. Haslibergen voltunk síelni. Délelőtt havazott, úgy látszik mikor ide megyünk itt mindig havazik :)
790 méter felett volt a hóhatár addig eső esett. Szerencsére a pályák jó állapotban voltak reggel a pálya aljában -1C mutatott a hőmérő. Felfelé haladva hidegebb volt, ehhez társult még az erős szél. 2000 méter felett a felvonók nem működtek az erős szél miatt. Nem voltak sokan, többnyire gyerekes, iskolás csoportokat láttam. Most többet lehetett látni mint a múltkor, láttuk szemben pl. a Wetterhornt(3672m), mögötte az Eiger(3970m) csúcsát felhőben, az Aare völgye is látszott nyugat felé pedig a Brienzersee.

Haslibergnem van szánkópályája is, a lányom elmondása alapján annyira nem jó mivel nincs akkora lejtése, sok helyen húzni kell a szánkót. Grindelwald-First meg Kleine Scheidegg sokkal jobb hely szánkózás szempontjából a lányom szerint. Hó rengeteg van, ma igazi porhóban síeltünk. Érdekes volt látni, hogy sok hütte nem volt nyitva. Jót síeltünk, ma is kellemesen elfáradtunk a nap végére.
középen a Wetterhorn jobbra tőle felhőben az Eiger látszik
hóból nem volt hiány
itt is sok hó hullott eddig
hátul a Brienzersee
végtelen hómezők
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2017.12.11. 19:18
Tegnap Meiringen-Haslibergen síeltünk. Ez az a hely ahova nem terveztem síelni menni, mondván kicsi pályarendszer, a környéken úgy is sokkal jobb terepek vannak Svájcban. Mivel a síbérlet ide is érvényes így meglátogattam. Jól tettem, hogy nem hagyatkoztam az előítéletekre mert ez egy jó pályarendszer. Hasliberg nem nagy pályarendszer, 60 km sípályával rendelkezik. Tegnap kb. fele a lifteknek volt csak nyitva, december közepétől lesz a teljes nyitás. A pályarendszer 1000 és 2400 méter között helyezkedik el Berner Oberlandban. Északról Obwalden kantonnal határos, délen pedig az Aare folyó húzódik. Előnye, hogy jól megközelíthető, Luzerntől csupán 45 percre található.

Hóból nem volt hiány, az elmúlt napokban sok hó lehullott, így a pályák tökéletesek voltak. A pályák különböző tudásszintnek megfelelnek, pályán kívül is rengeteg hely van. A liftek változatosak, van egy két csákányos vagy tányéros lift de az nem zavart. Látni sajnos sokat nem lehetett mivel egész nap szakadt a hó, reggel -6C volt porhóval, dél körül a havazás átment havas esőbe majd később esőbe a melegedés miatt. 14 órakor be is fejeztük a síelést mert már nem csúszott annyira a hó a vizesedés miatt. Szép időben kelet felé a Titlis csúcsa is látszik mi ezt tegnap nem láttuk. Jobb volt a látási viszony mint előző nap Adelbodenben, de a környező hegyeket meg az Aare völgyét nem láttuk. Nem voltak sokan, többnyire gyerekes családokat láttam. Volt olyan, hogy a csákányos lift melletti 15-ös pályán csak a lányimmal síeltünk. A tegnap Reutitől keletre fekvő pályák voltak nyitva.

Hozzám ez a síterep fekszik a legközelebb ahova a bérlet érvényes, 1 óra alatt autóval könnyen megközelíthető. Ide még visszatérek hét közben, a cégnél ahol dolgozom megbeszéltem a főnőkkel ha lesz napsütéses idő akkor fél napot kiveszek és délelőtt síelhetek. Nem rossz hely, tippem szerint főszezonban is jó lesz mikor sokan síelnek és remélhetőleg mások a környező terepeket választják. Teszek fel pár képet, nem sokat lehet látni.
a faházak 70-80cm-es talapzaton állnak, ott volt annyi hó
a 14-es pálya
nagy volt a hó
a 23-as pálya
2000 méterről ezt lehetett látni
Szeder Tamás
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
2016.01.28. 10:27
Kisebb síterep egy-két napra tökéletesen elegendő pályákkal. Hátránya a magassága, az alsóbb részek gyakran jegesek a pályák/nincs elég hó. Fahatár felett viszont meglepően jó off-piste lehetőségekkel bír.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.