Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Románia
Vidra - Voineasa - Transalpina
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1320 - 1940 m
Szintkülönbség 620 m
Sípályák hossza 6,1 km
Liftek száma 5
3,8 km
2,3 km
Húzólift
2
Ülőlift
1
Kiskabinos lift
2
Budapest: 563 km, 6 óra 27 perc Útvonalterv
Értékelés:
3.9 (14)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Ski Resort Transalpina nevű síterep Romániában, Petrozsény (Petrosani) felől 45 km-re az Olt völgye irányában, a Transalpin hegyi út és a Vidra-tó közvetlen közelében létesült. Ez tulajdonképpen egy mesterséges víztározó, melyet a Lotru-folyó felduzzasztásával hoztak létre. A tó nyugati végétől indul a 2011/12-es síszezonra elkészült kabinos lift, amellyel a leendő hatalmas pályarendszert el lehet érni. A tervek grandiózusak: megszámlálhatatlan mennyiségű (20-nál is több) ülőliftet és újabb kabinos liftet terveznek ide építeni.

Az első fázisban három felvonó; egy kiskabinos (egy közbenső állomással), egy ülős és két húzólift épült meg, valamint a hozzájuk tartozó sípályákat alakították ki: kb. 3 km hosszú kék-piros pálya a csúcstól egészen a völgyig, valamint a fenti részeken néhány rövidebb kék pálya.

A környék természetes hóban gazdag (mint ahogyan ez a videó is ezt bizonyítja), de a hóágyúrendszert is kiépítették. A helyiek szerint áprilisban is bőven kitart még a sízésre alkalmas hómennyiség, ami nem is csoda, hiszen a tó és környéke gyakorlatilag egy 2000-2500 méter magas hegyek által körülölelt katlanban helyezkedik el.

Eredetileg 2012. március 31-én lett volna az új pályarendszer hivatalos megnyitója, azonban egyrészt politikai viszályok, másrészt pedig a kiképzett kezelő személyzet hiánya miatt ez sajnos meghiúsult. 2012. decemberében viszont megnyílt a Ski Resort Transalpina névre keresztelt síterep.
Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.