Élménybeszámolók: Alagna Valsesia síterep leírás cikk galéria fórum

Alagna Valsesia síterep értékelése
14 szavazat, átlagos érték: 4.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2014.03.10. skiorgotohell
Sziasztok! Nekem kedves ismerőseim laknak Champolucben ugyhogy egyértelmű volt hogy ide megyek síelni. Ezt egyáltalán nem bántam meg a szezonban eddig 6szor voltam kint és még megyek március végén egy zárósíelésre. Szomorú szívvel búcsozom az idei szezontól is ami a Monte Rosa siparadicsomnak köszönhetően freeride csúszásokkal teli volt. A felvonók állapota olaszos, néha (főleg hétvégén ha szép az idő) sokat kell sorban állni, de továbbra is ennyi és ilyen minőségő porhó sehol sincs! Főleg freeridereknek és haladóknak ajánlanám, teljesen kezdőknek semmiképpen sem!
ui.: Sítúrázásra és Heliski-zésre is van lehetőség remek terepekkel.
Cerviniába át lehet autózni kb. 1,5óra és onnan át lehet sielni Zermattba. Mellesleg Cerviniában van a BBC által megszavazott 3. legszebb sípálya!
2012.01.15. Nelson79
Nagyon haldoklik ez a forum, ezért leírom az élményeimet. Már évek óta kinéztem magamnak és a múlt héten végre el is jutottunk ide. A tapasztalatok: a környezet mindent visz, elképesztően magas hegyek, bármerre néz az ember gleccsert lát, tényleg csodálatos. A felvonórendszer nem üti meg a tiroli színvonalat, van egy-két pár éves felvonó, de van olyan is amit már Jahorinán is leselejteznének. A felvonók közül sok kabinos, gondolom a nagyobb szélben jobban tudnak működni. A pályák (köszönhetően a január eleji havazásoknak) tökéletes állapotban voltak, ami érdekes, h a nagy magasság ellenére is elég sok a kicsit szűkebb pálya (alul erdősek is), kevesebb a nagyon széles fennsík pálya, ez azonban nem okoz gondot, mert elenyészően voltak és emiatt délutánra se romlottak a körülmények. Igazság szerint, ez volt az egyik legjobb dolog, h szinte kihalt volt az egész rendszer, még dél körül is lehetett találni friss ratrak nyomot. Mivel ez egy freeride hely, ezért muszáj ezt is megemlíteni, alapvetően az alagna felőli oldalon láttam pár jelöletlen pályát, a rendszer másik végén champoluc felé főleg családibb szakaszok vannak. A jelölés is nagyon olaszos, a piros pályák nagy része bőven lehetne erős kék is, tehát a gyengébb sítudásúak is bőven találnak kedvükre valót. Ami nagy negativum, h nagyon szélérzékeny a hely, két nap is le volt zárva az összeköttetés a völgyek között és a külföldi forumokat olvasgatva ez elég általános itt.
A helyi bérlet jó az egész aosta völgyre, tehát egy nap megnéztük Cerviniát (autóval kb 80 perc)+ Zemattot is (ez persze már feláras). Már voltam Cervinián, de a matterhorn még mindig zseniális. A Klein Matterhornon tényleg úgy érzi magát az ember, mintha a világ tetején lenne.
Szóval én azoknak ajánlom gressoneyet, akik vagy freerideörültek, vagy azoknak akik egy nem túlzsúfolt helyen szeretnének síelni (itt hüttékben ebédidőben is mindenhol volt szabad asztal, illetve az egész héten nem álltam sorban egy percet se). Csatolok pár képet kedvcsinálónak
gres1.jpggres2.jpggres3.jpggres4.jpggres5.jpggres6.jpg
2008.12.14. szelvedojavitas
Sziasztok.

Tegnap jöttem haza, brutális volt. Öt éve bordozom,persze amatőr módon. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Alig várom hogy visszamenjünk. Csináltam videókat youtub-ra feltettem.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Pályáról még nem tettem fel mindent, de folyamatosan csinálom.

Pálya:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
2008.11.11. jóska63
Voltam ott heli sielni :-)

nem rossz hely de nem turistáknak való (el nézést, ha valakit megbánatnék) nagyon szép hely olyan békebeli, azon a végén ahol voltunk egy pálya van 3600 ról 1200 m -ig !!! de van még föjjeb is egy rész azt hiszem 4200 -ig itt nincs pálya csak guideddal ajánlják.

Sűzhó paradicsom profiknak :-), pár a szűzhó a gernic másik oldalán szárazabb.

Leht bérelni Salomon szűzhó siket meg guidot is az nem salomon :-), mi 4200-ról 1200 -ig jöttunk egyszer a guiddal 1 megállással kicsit volt baj a combokkal :-)

a szállás tuti de nem árulom el :-)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.