Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Monterosa Ski

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
skiorgotohell
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
2014.03.10. 16:01
Sziasztok! Nekem kedves ismerőseim laknak Champolucben ugyhogy egyértelmű volt hogy ide megyek síelni. Ezt egyáltalán nem bántam meg a szezonban eddig 6szor voltam kint és még megyek március végén egy zárósíelésre. Szomorú szívvel búcsozom az idei szezontól is ami a Monte Rosa siparadicsomnak köszönhetően freeride csúszásokkal teli volt. A felvonók állapota olaszos, néha (főleg hétvégén ha szép az idő) sokat kell sorban állni, de továbbra is ennyi és ilyen minőségő porhó sehol sincs! Főleg freeridereknek és haladóknak ajánlanám, teljesen kezdőknek semmiképpen sem!
ui.: Sítúrázásra és Heliski-zésre is van lehetőség remek terepekkel.
Cerviniába át lehet autózni kb. 1,5óra és onnan át lehet sielni Zermattba. Mellesleg Cerviniában van a BBC által megszavazott 3. legszebb sípálya!
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.03.21. 14:44
Sziasztok!

A múlt heti, Aosta-völgyben töltött síszünetünk egyik napján ellátogattunk ebbe a gyönyörű sícentrumba.
Már régóta nézegettük, a sítérkép alapján igen jónak, változatosnak tűnt.
Minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A pályrenszer 3 párhuzamos völgyből áll, melyek a hágókon kersztül átsíelhetőek.
A pályák hosszúak, jól átláthatóak, nem kell 100 méterenként azon agyalni, merre menj, csak tűz lefelé 1000-el. Mi ezt szeretjük.
Mi a legnyugatibb, "Val d Ayas" nevű völgyben parkoltunk le, Champoluc nevű városkában, közvetlenül a felvonók aljában, a pálya melett. Igaz, több helyen alaposan utánaérdeklődtünk a várható szélnek, mert erős szél esetén tényleg nincs átjárás a völgyek között.
Innen besíeltünk amennyi pályát csak tudtunk, nem sok maradt ki, a két távolabbi völgybe is elmentünk, egyes jobb pályákon kétszer is lecsúsztunk.

Igen szép természeti környezetben, ( pl. Monte Rosa déli oldala, gleccsere )változatos hegyek között lehet itt síelni

A pályák szépen ratrakoltak(reggel kicsit fagyottak)voltak, megfelelő mennyiségű hóval ellátva.
A felsőbb pályák délutánra is jól síelhetőek maradtak, de a ngy meleg miatt a lentiek teljesen bekásásodtak. Néhol kövek is voltak a pályán, ezek inkább kőomlások miatt voltak, semmint a hó elkopása végett. A nagy meleg okán az Alagnai(legkeletibb) völgyben a Pianalunga-tól lefelé, Alagna Valsesiába tartó, piros pálya sajnos már le is volt zárva, több helyen már a föld is kilátszott.

Tény, hogy szép, napos, meleg idő volt, reggel Champolucban nulla fokkal, a délután ötre ez 16-ra változott.

Ami meglepő, hogy a felvonók közt akadt szép számmal Mátyás király korabeli is, ilyeneket már Szlovákiában sem nagyon lát az ember. Jól működtek, nem volt probléma velük, de azért mégis.

Az étel ital ellátottság jó, tele van a pálya kisebb-nagyobb éttermekkel, bárokkal.
A kedvenc bárom a Passo Salati-n lévő, pont szemben a kabinos felvonó kijáratával, nem lehetett kihagyni.
A Sant Anna étteremben ebédeltünk, az árak elfogadhatóak,kb. mint Ausztriában vagy F.o-ban.
Még osztriga is volt,darabja 1 EUR-ért,hűtésként a ház mellől tettek alá havat a tányérra.

Nagyon jól éreztük magunkat, sztem ez egy átlagon felüli, változatos pályarendszer, ajánlom mindenkinek középhaladó szinttől felfelé, akár 1 hétre is, nem fog csalódni.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.03.06. 09:30
Kedves Nelson79!

Nem emlékszel arra, hogy mikor indulnak a felvonók?
A honlapon nem találtam meg ezt az infót, s mivel koránkelők vagyunk szeretnénk nyitásra ott lenni.

Előre is köszi,

Üdv.: MGMM
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.25. 15:33
Szia!

nagyon köszönöm a válaszokat.
Előzmény: (Nelson79 131452)
Nelson79
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2012.01.21. 19:24
szia,

a punta indrenes freeride pályán nem voltam (feleségem visszatartott), de felmentem a felvonoval, szerintem nem annyira meredek fenntről, elég sokan mentek rajta.
A szélnél természetesen lehet tudni előre, ha gond van. Amikor kérdéses a helyzet, akkor a völgyhatároknál a hágónál kirakják a táblát, h nem garantálják a völgybe való visszajutást a szél miatt. Ennek ellenére volt egy nap, h egy hüttébe is berohant egy felvonos végigkérdezni, h ki melyik völgyben lakik, mert leállítják a felvonot (reggel semmi jel). Persze egészen estig ment, tehát a precizitás olyan olaszos:) Szóval lényeg a lényeg, ha reggel nincs ott a tábla, akkor nyugodtan át lehet menni.
Ha freeridozni szeretnél, akkor én gressoneyt javaslom champoluc helyett, mert elég sok idő eljutni a freeride pályákra.
Előzmény: (MGMM 131345)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.20. 10:32
Kedves Nelson79!

Mivel márciusban megyünk ebbe a régióba síelni, nagyon megörültem a beszámolódnak. 1 napra mindenképp el fogunk ide is jönni, én is már régen kinéztem magamnak a helyet.

Azt szeretném megkérdezni hogy a Punta Indren csúcsáról induló kijelölt, freeride pályán jártál-e, mert engem ez vonzana a leginkább, milyen meredek stb...

A másik dolog ami felkeltette az érdeklődésem ez az erős szél dolog.
Amennyiben lezárják a völgyek közti felvonót azt előre jelzik? Gondolok itt arra, hogy pl. Champolucban hagyom a kocsit, szépen átsíelek az alagnai völgybe, s ha közben lezárják a hágót akkor nem kicsit megszívtam, ugyanis nem jutok vissza a kocsihoz. Ezzel kapcsolatban milyen információid vannak?

Válaszaidat előre is köszi,

Üdv. MGMM
Előzmény: (Nelson79 130796)
Nelson79
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2012.01.15. 19:52
Nagyon haldoklik ez a forum, ezért leírom az élményeimet. Már évek óta kinéztem magamnak és a múlt héten végre el is jutottunk ide. A tapasztalatok: a környezet mindent visz, elképesztően magas hegyek, bármerre néz az ember gleccsert lát, tényleg csodálatos. A felvonórendszer nem üti meg a tiroli színvonalat, van egy-két pár éves felvonó, de van olyan is amit már Jahorinán is leselejteznének. A felvonók közül sok kabinos, gondolom a nagyobb szélben jobban tudnak működni. A pályák (köszönhetően a január eleji havazásoknak) tökéletes állapotban voltak, ami érdekes, h a nagy magasság ellenére is elég sok a kicsit szűkebb pálya (alul erdősek is), kevesebb a nagyon széles fennsík pálya, ez azonban nem okoz gondot, mert elenyészően voltak és emiatt délutánra se romlottak a körülmények. Igazság szerint, ez volt az egyik legjobb dolog, h szinte kihalt volt az egész rendszer, még dél körül is lehetett találni friss ratrak nyomot. Mivel ez egy freeride hely, ezért muszáj ezt is megemlíteni, alapvetően az alagna felőli oldalon láttam pár jelöletlen pályát, a rendszer másik végén champoluc felé főleg családibb szakaszok vannak. A jelölés is nagyon olaszos, a piros pályák nagy része bőven lehetne erős kék is, tehát a gyengébb sítudásúak is bőven találnak kedvükre valót. Ami nagy negativum, h nagyon szélérzékeny a hely, két nap is le volt zárva az összeköttetés a völgyek között és a külföldi forumokat olvasgatva ez elég általános itt.
A helyi bérlet jó az egész aosta völgyre, tehát egy nap megnéztük Cerviniát (autóval kb 80 perc)+ Zemattot is (ez persze már feláras). Már voltam Cervinián, de a matterhorn még mindig zseniális. A Klein Matterhornon tényleg úgy érzi magát az ember, mintha a világ tetején lenne.
Szóval én azoknak ajánlom gressoneyet, akik vagy freerideörültek, vagy azoknak akik egy nem túlzsúfolt helyen szeretnének síelni (itt hüttékben ebédidőben is mindenhol volt szabad asztal, illetve az egész héten nem álltam sorban egy percet se). Csatolok pár képet kedvcsinálónak
gres1.jpg
gres2.jpg
gres3.jpg
gres4.jpg
gres5.jpg
gres6.jpg
szelvedojavitas
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2008.12.14. 11:01
Sziasztok.

Tegnap jöttem haza, brutális volt. Öt éve bordozom,persze amatőr módon. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Alig várom hogy visszamenjünk. Csináltam videókat youtub-ra feltettem.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Pályáról még nem tettem fel mindent, de folyamatosan csinálom.

Pálya:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
jóska63
523 élménybeszámolót írt
523
15 éve tag
2008.11.11. 21:52
Voltam ott heli sielni :-)

nem rossz hely de nem turistáknak való (el nézést, ha valakit megbánatnék) nagyon szép hely olyan békebeli, azon a végén ahol voltunk egy pálya van 3600 ról 1200 m -ig !!! de van még föjjeb is egy rész azt hiszem 4200 -ig itt nincs pálya csak guideddal ajánlják.

Sűzhó paradicsom profiknak :-), pár a szűzhó a gernic másik oldalán szárazabb.

Leht bérelni Salomon szűzhó siket meg guidot is az nem salomon :-), mi 4200-ról 1200 -ig jöttunk egyszer a guiddal 1 megállással kicsit volt baj a combokkal :-)

a szállás tuti de nem árulom el :-)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2008.04.29. 11:29
Felkerült Monterosa Ski a portálunkra: https://sielok.hu/siterep/monterosa/

Szívesen olvasnánk élménybeszámolókat, hátha járt már itt valaki a fórumozók közül!
ptx
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.01.22. 18:58
hm... erre én is kíváncsi vagyok :o) Magyar oldalon még nem láttam róla infót.
Főleg két völgy, Ayas és Gressoney érdekelne.
fz
136 élménybeszámolót írt
136
18 éve tag
2007.01.15. 15:17
Volt már itt valaki?
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.