Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

oragod
5 élménybeszámolót írt
5
2 éve tag
Egy hosszú hétvége (02.23-24-25) összefoglalója.

Hó csak a pályákon, a több méter vastagságtól a kopottig mindenféle.

Római számmal jelölik az ülőszékes felvonókat, arab számmal a húzót (tárcsa, csákány). Könnyen át lehet látni.
Kabinos nincs. Gyerekek tanulópályái: B1-2-3-4 és K3-4.
Tájékozódás miatt érdemes a pálya weboldalán elérhető interaktív térképet is böngészni.
Gyors/Buborékos felvonók a IV, VI, VIII, IX, a többi ülőszékes mondjuk úgy romantikus-nézelődős, de elviselhető.

Aki bírja egész nap, annak paradicsom e hely: reggel 9-tól este 22-ig lehet nyomni, a kivilágított pályákon.

Péntek (02.23): ramaty idő. Nem hideg, csak hűvös pár fok + eső-permet. A lengyel síoktatók bezzeg a síkabát mellett esőköpennyel is bírnak... No nem baj, optimistán mentünk fel, és a ruhánk bírta is, merthogy később elállt a szitálás és megjött egy kis fincsi köd. A pályát sajnáltuk leginkább, szinte fáj, ahogy a finom havat tönkreteszi a nedvesség.
Kotelnica oldalon kezdtünk a szálláshoz közelebb eső V-ös ülőszékessel, majd pár kör a IV-es Express, I-es lassú libegő alatti 2b-3-4-4a-B1 részeken.
Délután irány a hinta (ki tudja, milyen idő lesz másnap), a Jankulowski Wierch alatti VIII buborékos felvonó aljáig jutottunk. Útközben: a 7-es felső része botozós-kásás, a sífutó pályán (T1-T5) csak foltokban van hó, de az is igaz, hogy ezt nagyon intenzíven éri a napsütés. A 7-8 pálya nagyjából rendben, 1-2 elkerített barna folt. Ami azért furcsa, mert mellette a 8a lezárva, rajta egy irdatlan nagy hóhegy (5-10m magas), amit épp egy ratrak egyengetett szét, hogy board-os cross pályát gyurmázzon belőle.
Este fürdés a Bania Terma-ban, ami egy igen kellemes és nagy fürdő, a víz tényleg termál, jó sok ember elfér benne, és nem teszik ki a teltház táblát...

Szombat (02.24): reggel még mindig riogat az eső, de a láthatáron, a Tátra felől, átdereng a nap, JUHHHÉÉ! Végül nem is esett semmi, csak a szél volt élénk.
Csak kp.-ban tudtuk megvenni aznap a jegyet, mert nem működött a bannkkártyás fizetés, se automatában, se kasszában (az időjárás kiszámíthatatlansága miatt úgy döntöttünk, hogy naponta veszünk jegyet, akár időkorlátost is).
Vasalt pályán kezdés, majd irány a Kotelnica, fel és át a hinta irányába. Sajnos csak a "repi" dombot ratrakolták, a 6-7-8-9-10 nem látott ratrakot péntekről szombatra. Az előző napi túráson kellett menni, ami azért levont valamennyit az élvezeti értékből, de hát ennek is örülni kell...
Hogy azután megérkezzünk a Kaniówka oldalra, a K5 és K1-2 pályákra, amiből főleg utóbbin, a VII-es felvonó alatti jó széles dombon szépen vasalt hó fogadott. Mentünk is gyorsan jópár kört itt. Közben nézegettük a felvonóból a napsütésben fürdő Tátrát, és a szomszédos Rusin Ski - Bukowina Tatrzanska pályát, ami szintén még jól tartja magát.

Visszaúton a K5-ről a 10-esre egy pár méteres vékony csíkon kell átmenni a Wysoki Wierch-i hütte mögött, ez a pályarendszer leggyengébb pontja szerintem.

Vasárnap (02.25): hajnalban befagyott autók, de gyorsan enyhülő idő és napsütés. 4-órás jegyet vettünk. Tökéletes vasalt pálya a teljes Kotelnica oldalon.
A 2-2a-3-4-en mentünk egész délelőtt, a B1-en befejezve. A pályarendszer legjobb pályája a 2-2a-2b. A hozzá tartozó II-es felvonó is romantikus-nézelődős, de megéri, mert a legjobb lendületes részek itt vannak (2 közepe, 2a és a 2b).
Hogy ki ne maradjon: a FIS-1-esen civilek elől elzárva kitűzött kapuk és reklám-molinók között valami profik gyakoroltak (karbantartók szórták, pöpecül síkba egyengették).

Szállás: nagyon csábító a Hotel Bania ahol tényleg minden 4*-os (az árak is), és papucsban lehet a termálfürdőbe átmenni.
Mi a Pensjonat Novobilski-t választottuk, a "Bania-komplexum" mögött, ami egy jó kis panzió reggelivel és étteremmel, sítárolóval. Alig valamennyit kellett sétálni a pályához. A kijelentkezés napján, délben, kinyitották nekünk a sítárolót, ahol át tudtunk öltözni a hazautunk előtt.

Mindenképpen a Kotelnica oldalon szállnék meg legközelebb is, a főút és a sípálya közötti részen rengeteg szállásadó található. A Kaniówka se rossz, de ott szűkösebb a pálya és a hely a sokadalom számára - szerintem.

A két vég között közlekedő síbusz felmegy a IX felvonó völgyállomásához is.

A szokásos osztrák, szlovák, stb. célok mellett egy nagyon jó alternatívának látom Bialka Tatrzanska pályarendszerét, nagyon megéri ide jönni, mert szolgáltatási szinvonalban felveszi a versenyt az ismertekkel, miközben nem drága.
Kotelnica-felso-resz.jpg
vasalt-reggeli-palya.jpg
penteki-kod.jpg
7-es-eleje-es-a-Tatra.jpg
kurtoszkolacz.jpg
csemmyboy
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Sziasztok!
December 15-én lengyel barátainknál a "3 hegyen" jártunk ismét. Reggel indultunk Kazincbarcikáról a Rozsnyó - Dobsina - Poprád - Zdiar útvonalon. Útközben a most is zajló rengeteg lámpás útépítés jól megfogott minket, de nem baj, nem rohantunk, így is 3 óra alatt tettük meg a 190 km távot.
Itthon szemerkélő eső, a határon túl semmi, Dobsina környékén már havas táj de száraz út egészen a Tátra aljáig, mivel onnan szakadó hóesés volt egészen Bialka előttig. A lengyel határon a haboru/ migransok miatt ellenőrzésre kivettek szinte mindenkit a "zöldek", de csak egy gyors passport / ID card mutatásra meg autóba nézésbe és mehettünk is a dolgunkra.

A síterepen a Kaniowka részen a pénztár előtt álltunk meg szállingozó hóesésben 10:30 körül, olyan kevesen voltak, kb 10 autó parkolt csak - bár itt ki volt írva, hogy ezen pályaszakaszon csak du. 4-ig vannak nyitva - a többi rész, mint később kiderült este 8-ig üzemelt. Viszont a következő héten hétfőtől - csütörtökig egyelőre csak 18:00 ig használható!

A napijegy 150 zloty ami zárásig érvényes, illetve ha pl a Tatry Ski társulás más siterepéről jössz (pl Bachledka, Jurgow, stb), az ottani jegyed ide is érvényes.

A pályák simák, kissé túl keményre alapozottak, már már jegesek voltak az egész terepen ( vagy csak ott is volt eső, ónos eső a napokban), a pályán kívül kb 30 centi hó.
Nincs még nyitva minden pálya, de a fő pályák mennek és lehet közlekedni a 4 völgy között oda-vissza és talán 3-szor fordult elő egész nap, hogy nem tudtunk egyből becsuszni a liftekhez, mert voltak előttünk kb 10en, szóval pörögtünk rendesen.
A szallingozó havat Holle anyó elintézte, maradtak a felhők, aztán délután még a Napocska is előbujt, de egész nap - 2 fokot mutatott a hőmérő.
Mi maradtunk estére is, a többi síelő viszont nem, így még kevesebben voltak.
Nagyon kellemes volt, természetesen megyünk máskor is. :)
IMG-20231215-125257.jpg
IMG-20231215-125307.jpg
IMG-20231215-162101.jpg
IMG-20231215-163737.jpg
IMG-20231215-165614.jpg
IMG-20231215-172017.jpg
received-724992789693210.jpeg
received-293965830308449.jpeg
received-335257705964654.jpeg
IMG-20231215-092335.jpg
orearpad
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2023 február 20 és 24 között voltunk Bialkán. Az öt napból négyet síeltünk.

Mivel a gyerekek nemrég tanultak meg síelni, a sok kékpálya miatt választottuk. További szempont volt Budapesthez a relatív közelsége és mivel még január végén sok helyen nem volt hó, bíztunk abban, hogy a Tátra északi oldalával nem lövünk mellé.

A pályarendszer rendben van, jól karbantartott, hó is volt és az időjáráshoz képest rendben volt. Az egyik nap 9 °C volt, akkor a nap közepén már egyes, főleg napsütötte lejtőkön már nagyon leromlott a minőség.

A felvonók néhány kivétellel este 21.45-ig mennek. Volt nap, amikor még 21.43-kor felültünk.

Ami nagyon rontotta az élményt, az a tömeg volt. Mivel a lengyel iskolák egy részében is erre a hétre esett a síszünet, így volt, amikor 20-25 percnél is többet kellett sorban állni a lifteknél.

Ami szintén nem tetszett, az a folytonos tülekedés.

Du. 4-5 óra után azért már valamivel kevesebben voltak.

A parkolók is tele voltak. Nekünk gyakorlatilag pályaszállásunk volt, kb. 200-250 méterre a liftektől, így a második nap hajnalán leparkoltam az autót közel a liftekhez és ott is hagytam három napig. Utcai cipőben el tudtunk oda sétálni. Onnan csak a sícipőt vittük vissza a szállásra száradni.

A síbuszokon is tömegeket láttam, így az sem biztos, hogy minden időben kényelmes.

A fenti tapasztalat a síszünet miatt lehetett. Így erre előzetesen célszerű rákeresni. Pl. https://publicholidays.pl/school-ho...lidays/

Én elkövettem azt a hibát, hogy nem tettem meg :)

A sör a hüttében, 12-14 zloty, mostani árfolyamon kb. egy ezres, a kaják 20-40 zloty között szórnak. A 30-40 körülivel már nem lehet mellé lőni. :)

Az éttermi ízek rendben, négytagú családként 150-200 zloty-ért már meg tudtunk rendesen vacsorázni itallal együtt.

Kártyával egyedül néhány kis lakókocsis büfében nem lehetett fizetni, az egész túrát készpénzmentesen megoldottuk.
20230220-115002.jpg
20230220-122920.jpg
20230223-204133.jpg
Bubek67
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Mi is megjöttünk Zakopanéból. Egy hetet voltunk, körbejártuk amit lehetett. Nekünk nagyon tetszett. Jó, hogy van esti síelés, szinte mindenhol (lehet spórolni is és hangulatos). Bialka zseniális. Főleg, ha az ember a feleségével megy , aki nem szereti a piros pályákat és a mellette elszáguldó örülteket. Pont elbírta a pálya, azt a tömeget, amit a liftek felhordtak. Mala Chiche is szuper. Széles kék pályák, jól ratrakolva, sok ágyúzott hóval. Harendán laktunk, de pont az a pálya meredek volt, úgyhogy autóztunk, de megérte. Itt is igaz, sőt hatványozottan, hogy reggel nyitásra kell menni. Utána jön a tömeg és a dugó az utakon... Az oktatási árakat is néztem, kb. ez lenne a reális, volt is munkájuk bőven. Úgyhogy visszatérünk márciusban...
esslegg
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
Ma egész más arcát mutatta a terep: a reggeli eső és szél elriasztotta a népek jelentős részét, így 11.00 körül, amikor a javuló időben felmentünk, szinte üres és a tegnapinál jelentősen jobb állapotú, bár tavaszias állagú pályákat találtunk. Gyakorlatilag sorban állás nélkül lehetett csúszni egész nap. Időnként az eső újrakezdte, ilyenkor a buborékos ülősliftek segítettek az elázás lassításában, de azért 16.00 óra magasságára összehoztuk. A közeli Termy Bukowina fürdő termálvize kellemesen felmelegített utána - bár a pályák helyett ma itt voltak sokan, még vacsoraidőben is.
esslegg
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
Ma délután itt síeltünk. Kemény, jeges pályaalapon kristálycukor buckák, a lankásabb kékeken kisebbek, a piroson méretesebbek. Hó gyakorlatilag csak a pályákon, de azok nagy többsége működik. Közepes tömeg, ebéd utáni időszakban 5-10 perc sorbanállás, lightos csehszlovák bukéval (visszafogott tolakodás), sötétedés után már csak 2-3 perc. A pályák jól kivilágítottak, és a tájban hangulatosan mutatnak más kisebb környékbeli pályák fényei. Vendéglátóhelyek kínálata szuper (grill kolbász, sajt stb.) és vállalható árfekvésűek. Az időszak (újévi hét, iskolaszünet) és az aktuális időjárás fényében szerintem ár-érték arányban és élvezeti értékben elfogadható, és meg lehet benne találni a pozitívumokat - de csak jól élezett léccel.
rozsan1991
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
Most voltunk először Lengyelországban síelni, de utoljára is... :(

Poroninban szálltunk meg, nagyjából 12km-re volt a síterep, na ez az út reggel 9kor 1órás volt. Elképesztő dugó volt mindenfele. Egyszer elmentünk Zakopane-ba, ugyan ennyi volt az út. Délután 2kor 30perc alatt 1km-t tettünk meg az autóval.

Minden felvonó működött, bejártuk az összes pályát az 5 nap alatt. A felvonóknál általában 10-30percet álltunk mire sorra kerültünk, a pályák a meredekebb részeken már a reggeli órákban buckásra voltak síelve. Nem vártam egy osztrák síterepet, de ez botrány volt... A hüttékben semmi zene, mindenki feszült volt, az emberek egy mosolyt nem láttunk. Se angolul, se németül nem nagyon beszéltek, alig lehetett kommunikálni bárkivel.

Gondolom ez az egész a laza covid szabályok miatt van, mivel semmi igazolás nem kellett és még az üzletekben sem kellett maszkot hordani, emiatt a környező országokból rengetegen jöttek ide síelni.

Egyedül az éjszakai síelést élveztem, amikor már kicsit lement a tömeg és nem kellett fél órákat sorban állni.
32AB6ADE-6338-4F7F-AB0B-79E498ADA46A.jpeg
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Megejtettem életem első csúszását Lengyel földön. Egész jó terep de ezáltal felkapott is. Szinte csak ülős felvonók vannak ami nagyon tetszett. A térkép szerinti jobb oldalon régebbiek de a baloldali részén fűtött 6-os bubisak ami nagyon jól jött mert a hó egész nap rendületlenül esett széllel párosítva.
Már a bérletvásárlásnál közölték hogy a 8-as felvonó nem müködik így kb ketté feleződött az egész terep. Ez úgy nézett ki hogy a síelők 90 %-a beszorult az egyik oldalra ezáltal hatalmas sorokat generálva maguknak.
Mi az első komolyabb várakozás után kocsiba ültünk és irány a térkép szerinti bal oldal. Nagyon jól döntöttem hisz az egyik bubisnál 3 perceket de a másiknál semmit nem várakoztunk.
Látótávolság 2-300 méter így a terepet egy naposabb időben szinte biztos hogy újra meglátogatom.

Covid helyzet : a szlovák-Lengyel határon semmi ellenőrzés.
a bérletvásárlásnál semmi igazolványt vagy igazolást NEM kértek !!
A kocsmákban-hüttékben? :) seki nem visel maszkot ! Még a személyzet sem abban ahol mi voltunk !
Lehet menni bátran ! :)
20220128-135446.jpg
20220128-132537.jpg
20220128-122116.jpg
20220128-115851.jpg
20220128-115847.jpg
20220128-112024.jpg
20220128-112019.jpg
20220128-105359.jpg
20220128-104208.jpg
20220128-101826.jpg
20220128-084537.jpg
20220128-092809.jpg
doki1964
8 élménybeszámolót írt
8
8 éve tag
Hétfőn (márc.2) voltunk síelni Bialka Tatrzanska síterepen. Pár napos lengyel túra keretében látogattuk meg a feleségemmel és egy baráti házaspárral pályát, egyébként Bukowina Tatrzanskán laktunk (NAT hotel, nagyon rendben volt, reggeli hibátlan, pici wellness, jó ár) ami kb. 8 km-re van,síbusz is jár, mi autóval mentünk át.

Kotelnicán kezdtünk kb 10 körül, viszonylag sokan voltak, de a tömeg eloszlott az ottani pályák és a felvonók között. Utána szépen sorjáztunk a másik vége (Kaniówka) felé kb. 2 óra volt komótosan, volt olyan pálya ahol kétszer is lejöttünk, majd így vissza.

Sztem a "közepe" a legjobb, a Jankulkowszki Wierch két oldala, mert ott teljesen új hatüléses, felvonók vannak, bár a többi részén is ülőszékesek általában, csak régebbiek, de megfelelőek. A Kaniówkán vannak tárcsásak is.

A síterep szinte teljesen kék, a pályák szélesek, így nagyon ajánlottak sztem a családosok és a kezdők számára. A nagyobb tudásúak is élvezhetik egy ideig, de nagy kihívásokra ne számítsanak.

Egy dolgot hiányoltam, a nagy színes sítérképeket a lifteknél, azokat a lengyelek elfelejtették kirakni.

Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, éjjel esett, nappal 5 C fok volt,így hókásában nyomtuk, ami nem a kedvencem. Cserébe viszont volt napsütés is. A síbérlet árak barátiak, korcsma mindenütt van, a kaja jó és megfizethető.

Nekem bejött, biztosan visszajövök egyszer (ha mínuszok lesznek).
IMG-20200302-130930.jpg
IMG-20200302-123705.jpg
IMG-20200302-1218472.jpg
IMG-20200302-133518.jpg
MarDa
21 élménybeszámolót írt
21
13 éve tag
Sziasztok! Ma du fél hàromtól fél nyolcig sieltünk Bialkàn. Kaniowkàn a pénztàrtól néhàny méternyire éppen volt még 1 parkolóhely. Pénztàrnàl ketten voltak előttünk, aztàn kb 2-5 perc vàrakozàsi idő volt felvonónként.
A pàlyàk jók voltak, helyenként buckàsak estére. Több helyen még dombok vannak hóból, amit az elmúlt napokban àgyúztak. Szorgalmasan dolgozhatnak, hogy minél szélesebbek legyenek a pályàk.
Bolka77
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
Sziasztok! Ma Bialkán jártunk. 11.00 előtt értünk a Kotelnicai parkolóba. A felső tele volt. Az alsó csupa sártenger de itt volt hely. 6 órás bérletet vettünk 90 zlotyiért/fő. Az I. Felvonót használtuk ami lassabb mint a IV es de nem volt egyszer sem sorbanállás. A felvonó aljánál levő étkezdében ittunk teát (ebédidőben sokat vártunk arra hogy kiszolgaljanak minket) és kávét. Az árak elfogadhatók. A tömeg eloszlott ezen a nagy pálya rendszeren. Kora délutánra buckás és több helyen jeges volt. 17.00 előtt jöttünk el. A parkoló ahol megálltunk szinte ures volt. Holnap visszamegyünk.
20190308-110949.jpg
20190308-110922.jpg
20190308-110929.jpg
20190308-110933.jpg
magnum56
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
Február 27-én voltam itt.
A pályarendszer több helyről is megközelíthető, de legtöbben a Kotelnica hegy alatti nagy parkolót választják. Talán azért, mert hatalmas parkoló áll rendelkezésre, itt helyezkednek el a gyermek és kezdő pályák és itt van a libegők többsége is. Viszont többnyire itt a legnagyobb az embertömeg is.
Egy másik megközelítési lehetőség a középső hegy (Jankulakovski Wierch)teteje, amit Bukowina Tatrzanska felől a hegygerincen lévő úton lehetne elérni. Azonban az út annyira rossz minőségű, hogy nem ajánlom senkinek.
A harmadik lehetőség, a Wisoky Wierch és a Jankulakovski Wierch közötti völgyben lévő alsó parkoló. Én ezt választottam, és nem bántam meg. Reggel 9 órakor az elsők között érkeztem. Tökéletesen lesimított pálya várt, ami az éjszakai néhány fok mínusznak köszönhetően kissé ki volt fagyva. Nagyon jól lehetett rajta hasítani. Kb. 11 óráig tökéletes volt a pálya és nem kellett sorban állni sem. A 6 személyes fűtött ülésű buborékos libegő játszva szállította el az embereket. 11 óra körül már több ember volt a pályán, és a hó is felpuhult. Átlibegtem a Kotelnicára, de ott még többen voltak és a hó sem volt jobb. Így visszatértem a kiinduló helyre, mert itt 5 percnél többet nem kellett sorban állni. 10 perc alatt fordultam meg.
13 óráig élvezhető volt a pálya, utána már figyelni kellet a buckákra is, de még így is jókat lehetett csúszni.
Nagyon jó kis pályarendszer, modern libegőkkel és közepes lejtésű széles jól karbantartott pályákkal.
Érdemes meglátogatni a termálfürdőt is. Egy 3 órás jegy 49 zloty. Kinti és benti medencék, csúszdák, hullámfürdők, sodrófolyosók, és egyéb nyalánkságok. Koktél és sör a medencében is fogyasztható.
Zozzie
2 élménybeszámolót írt
2
6 éve tag
Most jöttünk haza, még friss az élmény, úgyhogy gyorsan leírom a tapasztaltakat: jól éreztük magunkat, nem bántuk meg, hogy idén Lengyelországra szavaztunk, de tennék néhány észrevételt: Bialka és környéke családosan, kisgyerekkel az egyik legjobb síterep lehetne, ha többször (értsd: naponta) kezelnék a pályákat. Sajnos némelyik rész annyira buckás volt, hogy még nekünk, felnőtteknek is problémát jelentett. Az a szerencse, hogy itt kék szín valóban enyhe lejtőt jelent, az ötéves lányom pedig a második nap már nagyon ügyesen használta a tányéros felvonót is, Jurgow-ban. (A környéken itt található az egyetlen fekete pálya!) A Tatra Super Ski bérlet, amit az interneten vettünk jóval olcsóbban, sajnos nem minden síterepre érvényes a környéken, de a nagyobbakra igen. A többire (pl. Rusin-Ski) külön kell jegyet váltani. Hiába volt a szállásunk (Dom z Witrazami) az egyik kisebb pályától mindössze 70 méterre, oda külön kellett egy háromórás bérletet váltanunk, hogy kipróbálhassuk. Cserébe viszont tökéletes állapotban volt, ahogy a szállásra sem lehetett különösebb panaszunk. Igaz, hogy a tulaj első este azt sem tudta, kik vagyunk, honnan jöttünk és meddig maradunk, de a két szoba, amit lefoglaltunk ki volt takarítva és fel volt szerelve mindennel, amit ígértek. A wifi-vel azért adódtak problémák: nagyjából a "betárcsázós" korszakban volt utoljára ilyen lassú internetkapcsolatom. A reggeli sem igazán említésre méltó: nem volt kevés, vagy rossz, de bőséges és változatos sem nagyon. Így aztán inkább a vacsorákra koncentráltunk. A környékbeli éttermekben jó áron, jókat lehet enni és sok különlegesség van, ha valaki nyitott rá. Oké, a sült disznóvért hajdinakásával (black puding néven fut az angol nyelvű étlapokon) élből visszautasítottuk, de véleményem szerint a sörpácban érlelt csülköt, a hurkát és a tócsnit (más néven kremzli, görhöny, lapcsánka) érdemes megkóstolni.
Visszatérve a lényegi részére a dolognak, első nap mi síoktató segítségét is igénybe vettük, hogy foglalkozzon a legkisebbel. Az 50 perces óra 70 és 90 zloty között mozog, ami nagyjából 5000-7000 Ft-ot jelent a jelenlegi árfolyamon. Sajnos az angol, a német (és a magyar) nyelvtudás mit sem ér ezen a vidéken. Nagy szerencse kell hozzá, hogy a lengyelen kívül más nyelven is szót lehessen érteni! Itt most nem az alkudozásra gondolok a bazársoron, ami szinte kötelező, hanem a komolyabb útbaigazításokra, ami GPS ide vagy oda - azért néha elkél... Az orosszal mi egész jól boldogultunk, mert a szótövek egy kicsit hasonlóak a többit meg ki lehet következtetni... :-) Megint visszatérve a síeléshez, a február vége szerintem jó időpontválasztásnak bizonyult, mert napsütés is volt, havazott is de nem volt hideg éjszaka sem.
Mindent egybevetve előny, hogy nincs messze (300 km Budapesttől), hátrány, hogy az útviszonyok (nem rossz, csak kanyargós) miatt 5 óra 35 perc volt az út, pedig visszafelé egyszer sem álltunk meg. Mellette szól, hogy olcsó, de a színvonala elmarad a osztrák síterepektől, részben az adottsága (alacsonyabban fekszik, mint Kékestető) részben mert kevés a pályakarbantartó gép (ratrak). Szimpatikus viszont, hogy este 9-10-ig mennek a felvonók, nem úgy, mint Ausztriában, ahol délután 4-kor már "lámpaoltás" van, és az éjszakai síelés már feláras. Az emberek is nyitottak, kedvesek. Persze senkitől sem hallottuk, amikor megtudta hová valósiak vagyunk, hogy a "Lengyel-magyar, két jó barát, együtt harcol, s issza borát” mondást, de nem is vártuk... Azért jó lenne mégis, ha az idegenforgalomban dolgozóknak lenne némi nyelvtudása, mert hallottam olyan sztorit is, hogy az étterembe valaki málnaszörpöt rendelt és Zubrowka-t (vodka, bivalyfűvel) kapott! Személy szerint én ezt nem sérelmezném kifejezetten, de azért na... :-)
Mi még biztosan visszatérünk egyszer, mert jó volt és sok olyan pályarendszert kihagytunk, amit az időhiány miatt nem állt módunkban felkeresni.
adalbert
37 élménybeszámolót írt
37
17 éve tag
A nagy hideghullám idején , február utolsó 3 napját e pályarendszeren síelve töltöttem. Régen síeltem ilyen hidegben, mert nappal is mínusz 10 és 17 fok közötti volt a hőmérséklet. A pályák ápoltak , szélesek jól síelhetőek voltak. Talán az volt a legnagyobb problémám, hogy számomra túl könnyűek voltak, s ezért fáztam az első nap. Nagyon sok Hütte volt mindenfelé, s baráti árakkal találkozni mind a pályán, mind az éttermekben. Aki olcsón, jól és az egész családdal akar síelni ide jöjjön. Nem volt veszélyes a sorban állás a felvonóknál, de néha összejött nagyobb tömeg egy-két felvonónál. Egyszer déli pihenés gyanánt vettem egy déli 11-14 óra között váltható kedvezményes jegyet a Terma Bania -ba. A sífelszerelést kint hagytam a csapat törzshelyén, s három órával később még síeltem másfél órát.
DSCF7648.JPG
IMG-20180226-103727.jpg
IMG-20180226-115153.jpg
IMG-20180226-120314.jpg
IMG-20180226-110754.jpg
IMG-20180226-121304.jpg
IMG-20180226-140701.jpg
IMG-20180226-142254.jpg
IMG-20180226-142454.jpg
IMG-20180227-114545.jpg
IMG-20180227-151413.jpg
IMG-20180227-153749.jpg
IMG-20180226-110816.jpg
IMG-20180228-123503.jpg
IMG-20180227-140515.jpg
IMG-20180228-154724.jpg
IMG-20180228-154651.jpg
IMG-20180228-172905.jpg
IMG-20180228-173613.jpg
Esti fények
MarDa
21 élménybeszámolót írt
21
13 éve tag
Sziasztok! Màrcius 2-3-àn jàrtunk újra Bialkàn. Kipróbàltuk, ezért tudom ajànlani, a Kaniowkaról történő megközelítést. Kevesebben voltak a parkolóban és főleg a pénztàrnàl. Ezen az oldalon is van 3 kék pàlya, 1 négyüléses és 3 tàrcsàs felvonóval. A tetőre tàrcsàs visz fel, ahonnan kb 10 méter lépegetéssel, a Bialka terepre lehet àtjutni. Kaniowkan este 7- ig tartanak nyitva. A bàzison van melegedő, jó étteremmel és szokàsos jó àrakkal. Kaniowka síterepe Zakopane felől érkezve, a főútról, egy hirtelen 180 fokos fordulat utàn, néhàny 100 méteres, telekközti keskeny úton érhető el.
Roni1975
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Sziasztok!
Újabb 4 nap sikeresen teljesítve. A pályaviszonyok tökételetesek voltak. 9-22 óra között összes pálya minden felvonó teljes kapacitással üzemelt.
Erre az évre újabb feljesztések történtek (amik még nem mindenütt vannak feltüntetve).
Az 1-es pályától (térképen) jobbra egy új pályát alakítottak ki. Itt végre kacskaringós erdei pályán lehet lejutni a IIsz felvonó völgyállomásához. Természetesen ez is kivilágítva, hóágyúkkal felszerelve.
A másik feljlesztés, hogy a 10 pálya hegyállomását összekötötték Kaniowka sítereppel. A térképen ez még szaggatott vonalként szerepel. Ide egy tányéros felvonó került, így a két terület síléccel is átjárható (a bérlet természetesen ide is jó).
4 napos síbérlet (2felnőtt+2junior) 90eFt, szállás (3éj külön faházban) 50eFt. Továbbra is verhetetlen környék ár-érték arányban.
üdv:ati
Vona Liza
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
02.23-25 ig síeltünk. Már tavasz van, ott is tavaszt éreznek. Még vastag a hó a pályán (bár szerintem "enyhe" túlzás volt a 180 cm, de 50-60 cm stabilan megvan mindenhol), de a meleg miatt hiába ratrakolják délre már vastag puha tapadós havon lehet csak csúszni. Naptól, napszaktól pályától függően 3-20 perc volt a várakozási idő a felvonóknál. A piros nagyon buckás már de. is. Már csak azért is mert pénteken a nagy szél miatt a piroson túli részt lezárták. Idén várhatóan nem lesz olyan hosszú a szezon, mint tavaly, hogy húsvétkor is még jót síeltünk. 25-én sífutóverseny volt, de annyira jól meg volt tervezve, szervezve, hogy hiába a Kotelnican felfelé jöttek és e miatt le volt választva a pálya egy rész, hogy szerintem egyáltalán nem volt zavaró. Mondjuk verseny után a sífutópálya úgy nézett ki, mint amit beszántottak, de ugye minket ez nem érintett. Ha jön egy rendes lehülés, utána még érdemes lehet elmenni.
Roni1975
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Január végén ismét ellátogattunk inmáron 5-dik alkalommal. Idén is négy napra terveztünk. A pályarendszerről korábbi hozzászólásokban már sokat beszéltünk, most csak azt említeném meg, hogy a 4 nap alatt "biliárdasztal" minőségű pályán csúsztunk. Este 9 óra után még a korábban kátyúsodó területen is tökéletes viszonyok voltak. Idei év látható újdonsága a III sz felvonó völgyállomásánál lévő étterem felújítása, kibővítése. Szernecsére a modernizáció nem érintette az árakat. Továbbra is (magyar viszonylathoz is) barátságos árak (1 tányér csülkös káposztaleves 10PLZ=720Ft).
A déli 10-12 perces sorbanállásokat elkerülendő a napi sielést 10-14 valamint 16-22 óra közötti részekre bontottuk. Mivel a szállás Brzegi-ben volt (kb 10-15 perc a pályától) a déli utazás és ebéd a szálláshelyen nem volt nagy kiesés. A szálláshelyet csak ajánlani tudom (dombterőn panoráma kilátással a Magas-Tátrára 1.kép).
Idén a sípályánál nem a lenti főparkolót használtuk, hanem a felső (VI-VII) felvonóknál lévő kisebbet. Itt gyakorlatilag a pálya mellett 50m-re tudtunk megálli.
Ismét elmondhatom hogy egy tökéletes sielésen vagyunk túl. Na és az egyik legfontosabb: 2felnőtt 2gyereknek 200eFt-ból (utazás, szállás, 4 napi pályabérlet, költőpénz, stb) sikerült kihozni a kirándulást.
20170129-193318.jpg
20170129-193238.jpg
20170130-103139.jpg
20170130-133714.jpg
20170130-144636.jpg
20170130-133342.jpg
20170130-103127.jpg
20170130-073745.jpg
sandorakos
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Először de nem utoljára voltunk itt a családdal. Két teljesen kezdő gyermeknek kerestünk megfelelő terepet ahol este a felnőttek is tudnak csúszni egy párat. Komplett szolgáltatást kaptuk. A tanuló pálya a hozzá kapcsolódó "varázsszőnyeggel" ideális a kezdéshez. Kezelve, elsimítva, ahogy kell. Nincs elzárva senki elöl, nem csak a síiskolák használhatják és a szülők akár cipőben is bemehetnek.
Lehet szánkózni, van mellette egy hóból készült vár szóval gyerekparadicsom. Később a mellette lévő tányérossal lehet folytatni a gyakorlást, majd beülőssel egyre hosszabbakat síelni.
Nekem csak az esti síelés jutott de nem bántam, mert máshol külön jegyet kellett volna vennem vagy lehetőségem sem lett volna síelni.
Hó és világítás van bőven minden pályán. Síelőből sem volt hiány de a nagy kapacitású liftek vitték a tömeget. A pályán viszont szétszóródtak az emberek.
A nem túl hosszú, enyhe lejtésű pályák (1-2 kivétellel), elég szélesek és még késő este se voltak szétsíelve. Buckásodás, jegesedés minimális, főleg a piros pályákra volt jellemző.
Az árak viccesek az osztrák és még a szlovák pályákhoz képest is:
99 zloty (kb 7100 Ft) a felnőtt egész napos jegy (9-22-ig)
A pálya melletti étteremben 24 zloty (kb 1700 Ft) egy pizza.
Kellemes 3 napot töltöttünk itt kitűnő körülmények között.
IMG-20170126-1918581.jpg
IMG-20170126-2020131.jpg
IMG-20170126-1944521.jpg
IMG-20170126-1931431.jpg
IMG-20170126-1026221.jpg
Meska
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Akkor én is megírom az ez évi beszámolóm Bialkáról.
Amivel kezdem: mindenhol, de mindenhol hó végre! Ment az összes felvonó, síelhető volt az összes pálya. Én rámerészkedtem a 7-esre, de bár ne tettem volna:) Igaz, másodjára már a felvonó mellől, dombról, nagy lendülettel indultam, így alig kellett gyalogolni. Viszont 4.nap már inkább az előtte lévő 8-as pirosat választottam. Ha én lementem rajta, bárki lemegy és sokkal jobban jár, mint körbe a 7-es tetején. Inkább a hátsó (8,9, 10) pályákat preferáltuk, ott valamivel kisebb sor volt, mint a 4-es beülősénél. A pályák mindenhol szélesek, kezeltek, csak a 4-es alja volt a "szokásos helyen" buckás.Minimális jégfolt néhol. Rengetegen voltak, 5-8 perc várakozás minden felvonónál volt, de a pályákon jól el lehetett férni. Mi továbbra is csak 4 órás jegyeket vettünk, nekünk annyi elég is volt egy napra.
IMG-20170111-103430.jpg
IMG-20170113-120923.jpg
tsrt
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
Négy év után dec. 28-29.-én visszatértünk Bialkára. Odaúton hóvihar -főleg Tátralomnic környékén- mely egész nap kitartott. Második nap már előbújt a nap is. Továbbra is állítom , hogy a kezdők paradicsoma, de a 7-es "pályára" ne tévedjen senki, az csak sífutóknak való- néhol még emelkedik is. Ottjártunk óta új modern, fűtött, bubis 6-os beülős liftekkel és hozzá pályákkal bővült a terep. Természetesen az ünnepek alatt itt is sok sporttárs töltötte szabadidejét, de ezt kalkuláltuk. Nagyon komoly infrastruktúra egy kis-alacsonynak számító terepen, az itthoniakhoz képest kitűnő ár/érték aránnyal (1 nap -reggel kilenctől este 10-ig!- kb 7300 Ft), az egész rendszer bevilágítva. Hütte árak is mérsékeltek, maximum az itthoniak, de inkább alatta. Délután négy körül eltűnt a tömeg és 1-2 percre csökkent a sorban állás, némelyeknél (pl. II, III, VIII) 0-ra. A pályák állapota a tömeg ellenére még este hatkor is kiválóan síelhető volt néhány kisebb folttól eltekintve. Nagyon jó volt itt, visszatérünk. Harmadik nap Csorba-tó felé vettük az irányt...
IMG-20161228-161452-HDR.jpg
IMG-20161228-155651-HDR.jpg
IMG-20161228-150104-HDR.jpg
IMG-20161228-162025-HDR.jpg
IMG-20161228-162035-HDR.jpg
IMG-20161229-130227-HDR.jpg
IMG-20161229-130233-HDR.jpg
IMG-20161229-130241-HDR.jpg
IMG-20161229-132503-HDR.jpg
IMG-20161229-132741-HDR.jpg
Dacse
1 élménybeszámolót írt
1
8 éve tag
Itt síeltünk teljesen kezdőként február 8 és 15 között. A szállásunk Ostrowsko-ban volt, 15 percre a sítereptől. Mi a későnkelő típusok voltunk, általában 11-12 között értünk ki a síterepre, amikor már csak a távolabbi parkolóhelyet lehetett találni. Általában ekkor nyitották meg az utcából jobbra eső legtávolabbi parkolót, ott szinte mindig volt még hely, innen bő 5 perces séta és egy kis lépcsőzés kellett a felvonókig. Első napokban a tanulópályákon voltunk, ahol borzasztó pofátlan módon tolakodtak a gyerekek(de feltételezem máshol is ilyen a helyzet). Mire megtanultunk síelni, leesett vagy 30 cm friss hó, de az az utak járhatóságát egyáltalán nem befolyásolta, végig minden le volt takarítva a főúton. A csúcsra két lifttel lehet feljutni: IV-es lift gyors, de hatalmas tömeg várakozott mindig, vagy az I-es lift ahol kevesen voltak ugyan, de cserébe nagyon lassan ért fel a csúcsra. Minél magasabb számozású lifttel mész fel, annál modernebb az egész. pl. a VI, VIII és a IX-es lift már kényelmes, bubis lift volt és érezhetően kevesebben is álltak sorba. A pályák szélesek voltak, néhol volt csak jeges, viszont a 4-es pálya alja a nap végére mindig nagyon buckás lett.
A hüttékben finomakat ettünk olcsón, (pl.: hamburger üdítővel 14 zl, kebab 15 zl, sör, kv: 7zl, de egy rendes ebéd 2 főnek üdítővel is kijött 40-45 zl-ből) A nutellás kürtöskalácsot ajánlom mindenkinek ;)
A sípálya lábánál lévő termálfürdőt próbáljátok ki, de lehetőleg napközben, mert akkor jóval kevesebben voltak mint este.
Egyetlen egy negatívumot tudnék megemlíteni, mégpedig azt, hogy a termálfürdő jegypénztárosa kivételével senki sem beszélt angolul, sokan még a számokat sem tudták, végig csak mutogattunk.
Összességében nagyon jót síeltünk, nagyon szépen és modernül kiépített helyen.
esslegg
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
Ma itt sieltunk. Csutortok este esett egy kis ho ugyhogy a havas taj szep latvanyt nyujt. Megy az osszes palya, nehol kicsit jegesek, de azert alapvetoen jol sielhetoek. Eleg sokan vannak, szinte az osszes ulosliftnel 8-10 perc a varakozasi ido. A kek palyakon a helyiek kozul sokan szaguldoznak, ugyhogy figyelni kell. A napsutes azonban jo hangulatot csinalt a mai naphoz. Kezdoknek / kozephaladoknak, csaladoknak, carvingolast kedveloknek (tobb jo széles kek palya van) kellemes kis hely.
Roni1975
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Újra Bialka!

Inmáron negyedjére látogattunk ide. Mint eddig minden évben most is újdonságok vártak. 2015 óta egy új kb 1km hosszú kék pályát nyitottak meg, egy 6 üléses fűtött bubis felvonóval. Másik újdonság, hogy a több napos bérlettel a számos lengyel sípálya mellett már a szlovák Bachledova is látogatható.
Az idei négy nap alatt első nap a meleg miatt estére kibuckásodott pályákkal találkoztunk. Második naptól kezdve azonban (köszönhetően a két nap alatt szakaszokban leesett 5-8cm friss hónak) tökéletesek voltak a pályák, még a késő esti órákban is. Ennek köszönhetően minden este közel 22 óráig (zárásig) tudtunk sielni. Érdekes volt, hogy hétköznapokon többen voltak a pályán, mint a hétvégén (ezt korábbi években is tapasztaltuk). Szerda és pénteki napokon 13 és 15 óra között előfordult, hogy 10 precet kellett várni a frekventáltabb felvonóknál. Ezen időszakon kívül az átlagos várakozás 1-4 prec volt. Szombaton még a csúcsidpőszakban is csak néhány perc volt a leghosszabb várakozás. Minden felvonónál ki van írva, hogy 15 éves kor alatt kötelező a bukósisak.
A pálya mellett a termál füdrőnél újabb parkolókat alakítottak ki, így sosem kellett 5 percnél többet sétálni.
Mivel idén önellátóak voltunk gyakorlatilag a reggelin kívül minden étkezést a pálya melletti hüttékben oldottunk meg. Sajnos csak egy-két helyen volt angol nyelven kiírva az étlap. Legjobb továbbra is a IIIsz felvonó lábánál lévő kis házikó volt. Nem túl bőséges választék, de jó árak és hangulatos kis légkör fogad.
A szállásuk a faluban volt. Az interneten foglaltunk a Villa Kanowikába négy ágyas apartmant (3 prec a pályától). A foglalás egyszerű volt (bár kicsit tartottam az előre utalástól), a szállás tökéletes.
További pozitívum, hogy a szlovákok átadták a teljes Eperjes-Poprád autópálya szakaszt, így Tornyosménetitől Poprádig végig lehet autópályán suhanni. Fontos! Idei évtől nem lehet a határ Mo-i oldalán szlovák pályamatricát venni Ft-étr. Fel kell hajtani a pályára, majd kb 500m múlva egy parkolóban kék konténerből EUR-ért lehet vásárolni (10 napos 10EUR).

Összefoglalva ismét sikerült egy tökéletes sielést összehozzni. Sose legyen rosszabb!
Meska
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
A hét elején voltunk két napot Bialkán.Csodaszép idő, műhó. Nekünk elég volt (bőven) a 4 órás jegy és főleg a 6-os beülőssel mentünk, Kotelnicán. Néha a jobb oldali kéken vagy annak az elágazásán csúsztunk le, így onnan egy másik beülőssel jutottunk fel újra a csúcsra. Ezek viszont olyan lassúak, hogy - hiába többen voltak a 6-osnál, inkább oda igyekeztünk vissza. A várakozás egyébként pár percnél egyszer sem vett többet igénybe, bár szerdán már sokan voltak. Haladt a sor, aztán dél, egy körül el is tűntek az emberek. A pálya teteje nyilván zsúfolt volt, és délutánra elég buckás is:( Bíztunk benne, hogy a - Bania - 7-es pálya fog üzemelni, de nem. Hiába azt írták, hogy 17 km pálya üzemben, ez nem fedte a valóságot:( Ettől függetlenül 1-2 napos síelésre tökéletes volt! Ja, a lenti hüttében akkora kebabot kaptunk, hogy a felét sem bírtuk megenni:))
esslegg
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2015. december 30-án sieltünk itt. Gyakorlatilag 2 műhavas pálya ment 2 ülős lifttel (plusz a tanulópálya). Az első menetben 40 percet álltunk sorba a 6-os ülősnél, amit jó helyezkedéssel (külső iv) kb. 20 percre sikerült leszoritani a következő körökben. A másik liftnél kevesen álltak, de annak a pályáján méteres buckák váltották egymást a tükörjéggel. A legkevésbé sem ideális körülmények ellenére azért jól éreztük magunkat.
Rendes hóviszonyok mellett, amikor az egész pályarendszer megy, és nem a téli szünetben kellemes és jó ár-érték arányú siterep ez egy hosszú hétvégére, főleg a pálya lábánál lévő termálfürdővel vagy egyéb zakopane-i programokkal kombinálva. A környék is nagyon hangulatos, szinte minden második ház hotel / panzió vagy autentikus, fából épitett kocsma / étterem, amelyekben nagyon finom ételeket lehet kipróbálni. Az árak kifejezetten barátságosak és a vendéglátás is szivélyes.
Molnár Bence
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Nagyon jó sípályák vannak. A minőség az Osztrák sípályákéval vetekszik. Kedvesek a dolgozók és nagyon jól karban van tartva minden. A pálya még délutánra sem buckásodik ki.
Szép időben, gyönyörű a táj, amit ez a videó megmutat:
https://www.youtube.com/watch?v=B3L...oS8_Mv9o
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Roni1975
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Sziasztok!

Kb két éve írtam, hogy "bizton állíthatom, hogy ide visszatérünk". Nos ezt a múlt héten megtörtént.
Január 29-31 között élveztük a sielést Bialkán. Az időjárás első nap borult, második nap szeles hóesés, harmadik nap szikrázó napsütés. A hőmérséklet +3 és -5°C között. Első két nap a pályák még este is simák voltak (buckákat még nagyítóval sem találtunk volna). Harmadik nap az előző este lehullott kb 30cm friss hó miatt a meredekebb részeken felbuckásodott. Ettől függetlenől élmény volt a sielés. Az új pálya és az új 6 személyes fűtőtt "bubis" felvonó újabb ékköve a pályarendszernek.
Ami most (3. alkalom után) tünt fel, hogy a pályán lévő hütték árai eltérőek. Jó néhány PLZ-t meg lehet spórolni a megfelelő hütteválasztással.
Érdekes módon a tömeg csütörtökön és pénteken volt jelentősebb, szombaton lényegesen kevesebben voltak. A felvonóknál a legrosszabb esetben is 10 perc volt sorbaállás. Átlagosan 2-3 perc. Újabb parkolókat nyitottak, ennek eredményeképpen max 5 perc séta volt a kocsitól a pálya.
A szállásunk a már jól bjáratott Zdiar-ban volt (15-20 prec autóval a pályától). 23/18 EUR/éjszaka a felnőtt/gyerek félpanóval szerintem nagyon korrekt ár. A szombat reggelre lehullott 30 cm hó ellenére 9 órakor az utak jól járhatóak voltak (Legyel oldalon a takarítás nyomán száraz! utak).

Összegezve kb. így képzelhető el egy tökéetes sielés.
Aki további infókat szeretne a pályáról, esetleg a szállásról írjon, segítek!

üdv:ati
20150131-1454281.jpg
20150131-1234311.jpg
20150131-1454171.jpg
Kozákferi
10 élménybeszámolót írt
10
11 éve tag
Helló!

Múlt héten azaz 2013. december 20-tól 22-ig voltunk Bialkán síelni és boardozni és egypár friss hírrel szolgálok. A szállásunk a pályától kb 600-800 méterre volt, vagyis én a board bakancsban ki és be is tudtam sétálni a pályára. Péntek este érkezés után olyan 17.00 óra körül mentünk ki esti sízésre. Az ár még elég korrekt volt, és az összes pálya végig ki van világítva. Nem volt tömeg éppen elegen voltunk. A pályák alatt teraszosan vannak a parkolók, és ilyenkor este szinte a pályák mellett lehet megállni. Meglepődtem, hogy a pályák 22.00 óráig vannak nyitva úgyhogy sokáig, olyan 21.00 óráig boardoztunk. Másnap szombaton már nem volt ilyen remek. Rengeteg kocsi a parkolókban(azért lehetett helyet találni), és a pályán is tömeg. Az alapfelvonó a középső 6-os beülősnél kb 10-15 perc várakozás, sorban állás. Ez hála istennek délre csökkent, mert mindenki ebédelt. Délutánra aztán megint csökkent a tömeg és estére megint lazán lehetett boardozni. Negatívum az, hogy délelőtt néha életveszélyes volt csúszni a kezdőknek, mert szinte fellökték őket. Egyébként ez a (4-es) jelölésű pálya nagyon kedvező a kezdőknek és még a haladóknak is. Csak a tömeg ne lett volna. Vasárnap aztán megduplázódott az amúgy is nagy tömeg. Délelőtt halál volt a sorban állás miatt. Jobb oldalt az I. jelzésű felvonónál kevesen voltak, de amiatt mert nem lassulós és olyan kiugrós a vége, valamint lassú. A pályákon van elég hó, és reggelre -5 és -9 fok volt így a Hóágyuk mentek ezerrel. A 8-as jelzésű pálya habár elég lankás azért élvezhető, ezen a szakaszon egyébként főleg este alig vannak, úgyhogy nyugodtan kényelmesen és biztonságosan használható. A 7-es jelzésű pályaszakasz a kevés hó miatt nem üzemelt és emiatt a 6-oson kellett lecsúszni. Nekem (habár tiszta jég volt) tetszett de ezzel a véleménnyel egyedül maradtam mert más nem merte bevállalni. Sok gyengébb síelőnek és boardosnak meggyűlt vele a baja. Ha viszont leértél mehettél a 7-sen.
Összefoglalva elmondható, hogy ár-érték arányban nagyon kedvező síterep. Mivel sokáig lehet este síelni az egész napos jegy nagyon megéri. Lengyel árak korrektek, 10-14 zlotyi között volt egy ebéd. Profi síelőknek persze gyenge a pálya de kárpótol az, hogy olcsó , 14 órás nyitva tartás van és közeli pályarendszer. Ha igaz a hír hogy bővíteni akarják a Kotelnicai pályákat ( talán összekötik Bukowinával) akkor egész jó kis pályarendszer lesz.
tsrt
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
Sziasztok
A dec. 29. és jan. 03. közötti ünnepi időszakot Zdiarban (Zár) és környékén töltöttük, további két családdal, gyerekekkel. Szikrázó napsütés és -2-3 C fok fogadott minket, mely ott tartózkodásunk alatt –kisebb havazástól eltekintve jan.02.án- szinte végig kitartott (KÖSZÖNJÜK!).

A naplementével a hőmérséklet is minden este jelentősen lecsökkent, de a nappali viszonyok ideálisak voltak. A pályákon kívül és a faluban is kb. 10 centiméternyi korábbi hó borította a tájat, így nem hiányzott a téli hangulat. Több környékbeli síterepet meglátogattunk (Zdiar-Strednica, Zdiar-Strachan, Bachledova Dolina, Bialka Tatrzanska PL), melyekről a saját topikjaikban írok pár dolgot és töltök fel pár képet. Bővebben: https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=1775

Január 1.-jén a lengyelországi Bialka Tatrzanska ( https://www.bialkatatrzanska.pl/ ) terepe felé vettük az irányt (kb. 20 km). Pályakilométereihez képest számomra hihetetlen infrastruktúra egy „dombon”. Ülős liftek mindenhová, kiszolgálóhelyiségek, WC-k, hütték, éttermek sokasága, bébipálya, csúszda, pénzváltó, stb. Széles, gondozott kék és piros (rövidebb) pályák jó minőségben. Gyakorlatilag az összes üzemelő pályát bejártuk 2, 2A, 2B, 3, 4, 6, 6A, 8, 8A, B1, a 7-es felső része nem üzemelt. Egyedül a 6-os piros buckásodott, talán a fekvésének köszönhetően is. Ottjárttunkkor egyedül a IV-es számú 6 személyes beülősnél volt komoly várakozás (~15 perc). A szintén a csúcsra vivő I-es 3 személyes beülősnél sor ugyan nem volt, viszont jóval hosszabb volt a menetidő.

Kedvencünk a 8-8A pályák voltak, míg a kezdőbbjeink a B1 és 4-est favorizálták. Személy szerint én beleszerettem ebbe a kicsi, de hihetetlen síterepbe. A napot a pálya lábánál található Terma Bania ( https://www.termabania.pl ) élményfürdőben zártuk le. Összességében nagyon jól éreztük magunkat és szuper időjárást fogtunk ki.

A környék nagyon tetszett, a több kisebb, de elérhető síterep pedig igazán változatossá tette síelésünket. Egyedüli szomorú látvány a Magas-Tátrát ért korábbi vihar pusztításának látványa. Mindenhol nagyon korrekt hozzáállást és kiszolgálást kaptunk. Biztos, hogy visszatérünk, de nem szilveszterkor, hanem nyugodtabb időszakban. FT
Háttérben a Magas-Tátra
Bialka
"V"-ös lift, B1-es pálya
"V"-ös lift
4-es pálya
2B, 3, 4, 4A pályák felső része
4, 4A pályák felső része
6-os piros a 6A csatlakozással
6A pálya felülről
8A és 8-as pályák
8-as felső része
A lassú "I"-es felvonó
"I"-es felvonó a 3-as pályával
2A és 2B pályák
2-es piros
2, 2A, 2B a "II"-es lift aljáról
Roni1975
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Sziasztok!

Szeretném tapasztalatomat megosztani a sítereppel kapcsolatban.
Március 15-i hétvégén voltunk ott. A szállás Zdiar-ban volt. Az idő már kicsit melegedett (napközben 16-20°C volt), éjszaka fagyott. Ettől függetlenül a kiterjedt pályarendszernek köszönhetően a nap minden időszakában tudtunk síelésre alkalmas területet találni.
Az infrastruktúra tökéletes, a felvnóknál az átlagos sorbanállás fél-egy prec volt. Talán a parkolás az egyetlen ami kicsit nehézkes. Mi az 1 napos bérletet vettük, számításaim szerint sikerült bőven leutazni. Külön pozitívun, hogy a napijegy áráért 21 óráig volt lehetőség csúszni.
Elkerített tányétos felvonós pálya van, ahol a gyerekeket (5 és 7 évesek) szabadjára lehetett engedni szemmel folyamatosan kontrol alatt tudtuk tartani Őket.
Családosoknak ideális terep bizon állíthatom, hogy még vissza fogunk térni.
Megjegyzésként a hosszú hétvégén még Bachledova és Tátralomnic pályáit is kipróbáltuk. Bialka mindent felülmúlta véleményünk szerint.
Ha valaki szeretne több infót írjon, szívesen megosztom a tapasztalatainkat.
Hofiferi
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Sziasztok! Nekem ez a hely a szívem csücske, már legalább 6X voltam kint. Az emberek kedvesek (nem úgy mint a szlovákok), az infrastruktúrájuk fejlett, szinte mindenhol csak beülős felvonók vannak, mindenhol lehet kártyával fizetni, a pályák jól gondozottak és szélesek. Hétvégén persze nagy a tömeg, de eddig max. 15 perces sorban állásokkal találkoztam.Persze nekem helyzeti előnyöm van, hiszen Ózdról járunk ki, csak kb.2 1/2 óra az út. Ha az ismerőseim kérdezik, mindig ezt a terepet hozom fel alternatívaként az északi szomszédunk pályái ellenében, ráadásul sokkal hó biztosabb, tavaly még áprilisban is lehetett csúszni!
Bikeman
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
Tegnap este (2009.03.15.) jöttünk haza Bialka Tatrazanska-ról.
Remekül karban vannak tartva a pályák, széles buckáktól mentes jó állapotban lévő lesiklók . 5 db székes felvonóval. A 6-os nagyon modern. Bármilyen kezdő biztonságosan ki és be tud szállni. A szezon március 8.-ig tartott , így a napi jegyek is olcsóbbak lettek.
Lásd: http://bialkatatrzanska.pl/content/...blogcategory/19/46/lang,p...
Ár-érték alapján (és minőségben) jelenleg veri a szlovák terepeket. Persze ezek családi pályák.. Szállásokat lehet találni nagyon jó minőségben. Érdemes reggelit és vacsorát kérni, mert azok bőségesek és finomak (és nem is drága). (70 zloty kb 4600 Ft félpanzióval)
Bátran tudom ajánlani.....
bukva
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Sziasztok!

Mi február elején voltunk itt, és nagyon jól éreztük magunkat. Az első napokban még volt hó, aztán a végefelé már kicsit melegebb lett, de ágyúztak tisztességgel. Kulturáltak a felvonók, változatos a terep, tisztaság van. Két kisgyerekkel voltunk, és ők is nagyon jól érezték magukat. A lengyel síszünet időszakában mentünk, de így sem volt érezhető a tömeg, max. 10 perc volt a sorban állás. Ami némi nehézséget jelentett, hogy a parkolótól kicsit nehéz volt felcuccolni a pályához, de dél-egy óra körüli váltásnál közelebb lehetett parkolni a terephez, mert sok hely felszabadult. Összességében szuper volt, csak ajánlani tudom, és a forralt bort is!
kukac15
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Mi karácsonykor voltunk Bialkán. Nagyon jól éreztük magunkat. A felvónóknál 5-10perc volt a max. idő.
Nemcsak síelni, de korcsolyázni is lehet ott. Érdemes vinni, ha van gyerek mert ők néha valami másra vágytak. Az étkezés a szálláson nagyon bőséges volt. Karácsonykor 4 féle sütivel kedveskedtek.A bérlet szerintünk nagyon korrekt és a pont rendszernél vissza lehet váltani, ha valaki nem síelte le az egészet.(Ezt kevés helyen lehet).Sőt 9-22ig lehet a bérlettel síelni.
Mindenkinek jó síelést.
skkager1
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
21.-től-24.-ig voltunk kint. A már bevált módszer alapján osztottuk be időnket. Első nap reggel 5 órától utazás az alföld közepéről 300 km-t, nyugisan. 11órától szállás elfoglalás, étkezés, pihizés, majd 13-tól-18-ig síelés (45 zl. főszezoni felnőtt jegy, a pályához, a felvonókhoz, az egyéb szolgáltatási színvonalhoz viszonyítottan jó érték-arány.
19-kor vacsi, majd pihenés, filmezés, stb.
Másnap délelőtt 8-10 között ébredés, reggeli, majd sétálás, vásárlás.
Délután 13-18 síelés, s így az utolsó napig ahol már délelőtt síeltünk 9-14 között, majd délután utazás haza.
Ezeket csak azért írtam le, hogy érzékeltessem a sípálya 9-22ig való üzemeltetéséből és az időszakos jegyvásárlási lehetőségekből adódó egyedi lehetőségeket.
Inkább utazunk 50-80 km-rel többet, de egy megbízható (hóágyúzás technikai feltételei maximálisan megvannak)sípályát választunk!
Lásd pl. 2 éve Donovaly és Jasna még nem üzemelt ebben az időszakban és onnan kellet Táléba menni, mert azon a kicsi, de általunk mindig szeretetet síterepen hóágyúztak!
Sajnos Bialka és a Lengyel síterepek ezen honlap üzemeltetői részéről nem igen kedveltek, legalább is a fellelhető és közzétett infók alapján.
Sebaj ettől függetlenül mi itt jól éreztük magunkat és remélhetőleg a januári Fr. Risoul-i után is ilyen véleménnyel lehetünk.
skkager1
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
December 21-én megyünk Bialkára síelni négy napra.
Sajnos még a természetes hó mennyisége nem jelentős, de a síterepen már nagy tempóban folyik a műhó gyártás.
Ezért is szeretünk ide járni! Megbízható, kiszámítható síterep. No meg a lengyelek egyébként is!
A szállásunk:
http://www.limba.com/hu/lengyelorsz...ag/szallas/fizetovendegla...
Ha már járt valaki ezen a szálláson, úgy szívesen vennék pár információt a szállásról, szállásadókról, kajáról.
Előre is köszi!
Szalontai Béla
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
Két napot voltunk Kotelnica-n. Már a szezonon kívüli árak érvényesek. Éppen ma esett 40 cm friss hó, úgyhogy mindenkinek ajánlom. Egyébként közel osztrák szinvonalú pályarendszer, közel Magyarországhoz és olcsó. Egyetlen hátrány jelenleg, hogy a parkoló alja egy nagy sártenger volt. Remélem ezt még egy kis beruházással korrigálják a jövő szezonra. Egyébként kb 50 db hóágyut számoltam össze, új ratrakok stb. Hatalmas pénzt öltek bele és tényleg ajánlom mindenkinek!
20080322005.jpg
20080322009.jpg
20080322010.jpg
20080322013.jpg
20080322016.jpg
20080322017.jpg
20080323014.jpg
SíMan
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Minket is nagyon megfogott ez a hely. 2005. március 15-én voltunk itt, Zakopaneban volt a szállásunk és onnak nincs messze. Teszek fel néhány képet.
hatterben-a-Tatra.jpg
gyerekek-paradicsoma.jpg
szolgaltatohaz.jpg
sajtarus.jpg
skkager1
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
Eme csodálatos családi síterületen van szerencsénk péntektől hétfőig egy szezonzáró síelésen résztvenni. A pályák jó állapotban vannak. Az éjszaka is esett a hó és az időjárás is kedvezőnek igérkezik.
Öt darab üléses felvonó, nagy és pályákhoz közeli parkolók, mindenre kiterjedő fejlett infrastruktura (Pl: Fűtött, rendben tartott, tiszta, kulturált illemhelyíség).
Vendégek messzemenő igényeihez igazodó korrekt felvonó árak.
Pl: 9-13,13-18,16-22,9-16,9-22 óráig tartó napi bérletek, de lehetséges pontrendszeres bérletett is váltani.
Igaz ez nem a vérbeli profi fekete pályás sielők terepe, de őnekik ott van például Zakopánéban a Kasprowy Wierch.
Mindenkinek kellemes ünnepeket és jó sielést.
http://www.bialkatatrzanska.pl/cont...ent/blogcategory/19/46/la...
http://www.snow-forecast.com/resort...s/BialkaTatrzanska/6day/m...
http://www.bialkatatrzanska.pl/
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.