Menü ≡

Bialka Tatrzanska síterep leírás cikk galéria videó wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 89
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  doki1964FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.03.03. 19:49
(Üzenetazonosító: 208829)
doki1964 Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2015.11.16.
31 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Hétfőn (márc.2) voltunk síelni Bialka Tatrzanska síterepen. Pár napos lengyel túra keretében látogattuk meg a feleségemmel és egy baráti házaspárral pályát, egyébként Bukowina Tatrzanskán laktunk (NAT hotel, nagyon rendben volt, reggeli hibátlan, pici wellness, jó ár) ami kb. 8 km-re van,síbusz is jár, mi autóval mentünk át.

Kotelnicán kezdtünk kb 10 körül, viszonylag sokan voltak, de a tömeg eloszlott az ottani pályák és a felvonók között. Utána szépen sorjáztunk a másik vége (Kaniówka) felé kb. 2 óra volt komótosan, volt olyan pálya ahol kétszer is lejöttünk, majd így vissza.

Sztem a "közepe" a legjobb, a Jankulkowszki Wierch két oldala, mert ott teljesen új hatüléses, felvonók vannak, bár a többi részén is ülőszékesek általában, csak régebbiek, de megfelelőek. A Kaniówkán vannak tárcsásak is.

A síterep szinte teljesen kék, a pályák szélesek, így nagyon ajánlottak sztem a családosok és a kezdők számára. A nagyobb tudásúak is élvezhetik egy ideig, de nagy kihívásokra ne számítsanak.

Egy dolgot hiányoltam, a nagy színes sítérképeket a lifteknél, azokat a lengyelek elfelejtették kirakni.

Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, éjjel esett, nappal 5 C fok volt,így hókásában nyomtuk, ami nem a kedvencem. Cserébe viszont volt napsütés is. A síbérlet árak barátiak, korcsma mindenütt van, a kaja jó és megfizethető.

Nekem bejött, biztosan visszajövök egyszer (ha mínuszok lesznek).
IMG-20200302-130930.jpg IMG-20200302-123705.jpg IMG-20200302-1218472.jpg IMG-20200302-133518.jpg
Feladó:  MarDaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.12.30. 21:38
(Üzenetazonosító: 207032)
MarDa Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2011.01.04.
35 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok! Ma du fél hàromtól fél nyolcig sieltünk Bialkàn. Kaniowkàn a pénztàrtól néhàny méternyire éppen volt még 1 parkolóhely. Pénztàrnàl ketten voltak előttünk, aztàn kb 2-5 perc vàrakozàsi idő volt felvonónként.
A pàlyàk jók voltak, helyenként buckàsak estére. Több helyen még dombok vannak hóból, amit az elmúlt napokban àgyúztak. Szorgalmasan dolgozhatnak, hogy minél szélesebbek legyenek a pályàk.
Feladó:  Bolka77FérfiKezdő snowboardos
Dátum: 2019.03.09. 21:22
(Üzenetazonosító: 205317)
Bolka77 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2019.01.17.

Sziasztok! Ma a Szymoszkowa-ra mentünk délelőtt 10 előtt ott voltunk de nem kellett volna. Tegnap nagyon sokat olvadhatott . Mára kb 5-10 cm jeges havas réteg volt a pályán alatta jég. Mivel ez is Tatra ski tag ezért a 6 órás bérlettel visszamentünk Bialkára. Megérte. Nagyon rendbe rakták mára. Ugyanazt a pályát és felvonót használtuk. Kedvezett a hideg jobb volt mint tegnap. Következő szezonba ismét el szeretnénk jönni.
Feladó:  Bolka77FérfiKezdő snowboardos
Dátum: 2019.03.08. 22:23
(Üzenetazonosító: 205306)
Bolka77 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2019.01.17.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok! Ma Bialkán jártunk. 11.00 előtt értünk a Kotelnicai parkolóba. A felső tele volt. Az alsó csupa sártenger de itt volt hely. 6 órás bérletet vettünk 90 zlotyiért/fő. Az I. Felvonót használtuk ami lassabb mint a IV es de nem volt egyszer sem sorbanállás. A felvonó aljánál levő étkezdében ittunk teát (ebédidőben sokat vártunk arra hogy kiszolgaljanak minket) és kávét. Az árak elfogadhatók. A tömeg eloszlott ezen a nagy pálya rendszeren. Kora délutánra buckás és több helyen jeges volt. 17.00 előtt jöttünk el. A parkoló ahol megálltunk szinte ures volt. Holnap visszamegyünk.
20190308-110949.jpg 20190308-110922.jpg 20190308-110929.jpg 20190308-110933.jpg
Feladó:  Takács BernadettNőHaladó síelő
Dátum: 2019.03.04. 15:09
(Üzenetazonosító: 205194)
Takács Bernadett Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2019.03.04.

Sziasztok!
Nekem a bialka-i sípályán a mentéssel kapcsolatban lenne kérdésem.

Járt-e már valaki úgy, hogy nem volt külön biztosítása, csak europai "kék" kártya és baleset érte? Én így jártam múlt pénteken és csak annyi volt, hogy szánnal hoztak le, illetve fáslival rögzítették a térdem. Egyéb orvosi ellátás nem történt. Senki egy szót sem mondott a fizetésről, vagy hogy ez mennyibe kerül, az a bácsi pedig, aki lent a mentő ponton felvette az adataimat, igazából annyira angolul sem tudott, így tőle sem tudtuk meg, hogy mégis mennyit kell fizetni, kell-e stb.

Ezzel kapcsolatban tud nekem segíteni valaki?

Köszönöm!
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.03. 19:56
(Üzenetazonosító: 205184)
magnum56 Hozzászólások: 212
Regisztrált: 2008.10.16.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Február 27-én voltam itt.
A pályarendszer több helyről is megközelíthető, de legtöbben a Kotelnica hegy alatti nagy parkolót választják. Talán azért, mert hatalmas parkoló áll rendelkezésre, itt helyezkednek el a gyermek és kezdő pályák és itt van a libegők többsége is. Viszont többnyire itt a legnagyobb az embertömeg is.
Egy másik megközelítési lehetőség a középső hegy (Jankulakovski Wierch)teteje, amit Bukowina Tatrzanska felől a hegygerincen lévő úton lehetne elérni. Azonban az út annyira rossz minőségű, hogy nem ajánlom senkinek.
A harmadik lehetőség, a Wisoky Wierch és a Jankulakovski Wierch közötti völgyben lévő alsó parkoló. Én ezt választottam, és nem bántam meg. Reggel 9 órakor az elsők között érkeztem. Tökéletesen lesimított pálya várt, ami az éjszakai néhány fok mínusznak köszönhetően kissé ki volt fagyva. Nagyon jól lehetett rajta hasítani. Kb. 11 óráig tökéletes volt a pálya és nem kellett sorban állni sem. A 6 személyes fűtött ülésű buborékos libegő játszva szállította el az embereket. 11 óra körül már több ember volt a pályán, és a hó is felpuhult. Átlibegtem a Kotelnicára, de ott még többen voltak és a hó sem volt jobb. Így visszatértem a kiinduló helyre, mert itt 5 percnél többet nem kellett sorban állni. 10 perc alatt fordultam meg.
13 óráig élvezhető volt a pálya, utána már figyelni kellet a buckákra is, de még így is jókat lehetett csúszni.
Nagyon jó kis pályarendszer, modern libegőkkel és közepes lejtésű széles jól karbantartott pályákkal.
Érdemes meglátogatni a termálfürdőt is. Egy 3 órás jegy 49 zloty. Kinti és benti medencék, csúszdák, hullámfürdők, sodrófolyosók, és egyéb nyalánkságok. Koktél és sör a medencében is fogyasztható.
Feladó:  ZozzieFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.23. 15:24
(Üzenetazonosító: 205045)
Zozzie Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2018.01.13.
8 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Most jöttünk haza, még friss az élmény, úgyhogy gyorsan leírom a tapasztaltakat: jól éreztük magunkat, nem bántuk meg, hogy idén Lengyelországra szavaztunk, de tennék néhány észrevételt: Bialka és környéke családosan, kisgyerekkel az egyik legjobb síterep lehetne, ha többször (értsd: naponta) kezelnék a pályákat. Sajnos némelyik rész annyira buckás volt, hogy még nekünk, felnőtteknek is problémát jelentett. Az a szerencse, hogy itt kék szín valóban enyhe lejtőt jelent, az ötéves lányom pedig a második nap már nagyon ügyesen használta a tányéros felvonót is, Jurgow-ban. (A környéken itt található az egyetlen fekete pálya!) A Tatra Super Ski bérlet, amit az interneten vettünk jóval olcsóbban, sajnos nem minden síterepre érvényes a környéken, de a nagyobbakra igen. A többire (pl. Rusin-Ski) külön kell jegyet váltani. Hiába volt a szállásunk (Dom z Witrazami) az egyik kisebb pályától mindössze 70 méterre, oda külön kellett egy háromórás bérletet váltanunk, hogy kipróbálhassuk. Cserébe viszont tökéletes állapotban volt, ahogy a szállásra sem lehetett különösebb panaszunk. Igaz, hogy a tulaj első este azt sem tudta, kik vagyunk, honnan jöttünk és meddig maradunk, de a két szoba, amit lefoglaltunk ki volt takarítva és fel volt szerelve mindennel, amit ígértek. A wifi-vel azért adódtak problémák: nagyjából a "betárcsázós" korszakban volt utoljára ilyen lassú internetkapcsolatom. A reggeli sem igazán említésre méltó: nem volt kevés, vagy rossz, de bőséges és változatos sem nagyon. Így aztán inkább a vacsorákra koncentráltunk. A környékbeli éttermekben jó áron, jókat lehet enni és sok különlegesség van, ha valaki nyitott rá. Oké, a sült disznóvért hajdinakásával (black puding néven fut az angol nyelvű étlapokon) élből visszautasítottuk, de véleményem szerint a sörpácban érlelt csülköt, a hurkát és a tócsnit (más néven kremzli, görhöny, lapcsánka) érdemes megkóstolni.
Visszatérve a lényegi részére a dolognak, első nap mi síoktató segítségét is igénybe vettük, hogy foglalkozzon a legkisebbel. Az 50 perces óra 70 és 90 zloty között mozog, ami nagyjából 5000-7000 Ft-ot jelent a jelenlegi árfolyamon. Sajnos az angol, a német (és a magyar) nyelvtudás mit sem ér ezen a vidéken. Nagy szerencse kell hozzá, hogy a lengyelen kívül más nyelven is szót lehessen érteni! Itt most nem az alkudozásra gondolok a bazársoron, ami szinte kötelező, hanem a komolyabb útbaigazításokra, ami GPS ide vagy oda - azért néha elkél... Az orosszal mi egész jól boldogultunk, mert a szótövek egy kicsit hasonlóak a többit meg ki lehet következtetni... :-) Megint visszatérve a síeléshez, a február vége szerintem jó időpontválasztásnak bizonyult, mert napsütés is volt, havazott is de nem volt hideg éjszaka sem.
Mindent egybevetve előny, hogy nincs messze (300 km Budapesttől), hátrány, hogy az útviszonyok (nem rossz, csak kanyargós) miatt 5 óra 35 perc volt az út, pedig visszafelé egyszer sem álltunk meg. Mellette szól, hogy olcsó, de a színvonala elmarad a osztrák síterepektől, részben az adottsága (alacsonyabban fekszik, mint Kékestető) részben mert kevés a pályakarbantartó gép (ratrak). Szimpatikus viszont, hogy este 9-10-ig mennek a felvonók, nem úgy, mint Ausztriában, ahol délután 4-kor már "lámpaoltás" van, és az éjszakai síelés már feláras. Az emberek is nyitottak, kedvesek. Persze senkitől sem hallottuk, amikor megtudta hová valósiak vagyunk, hogy a "Lengyel-magyar, két jó barát, együtt harcol, s issza borát” mondást, de nem is vártuk... Azért jó lenne mégis, ha az idegenforgalomban dolgozóknak lenne némi nyelvtudása, mert hallottam olyan sztorit is, hogy az étterembe valaki málnaszörpöt rendelt és Zubrowka-t (vodka, bivalyfűvel) kapott! Személy szerint én ezt nem sérelmezném kifejezetten, de azért na... :-)
Mi még biztosan visszatérünk egyszer, mert jó volt és sok olyan pályarendszert kihagytunk, amit az időhiány miatt nem állt módunkban felkeresni.
Feladó:  NégerFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.17. 10:28
(Üzenetazonosító: 203705)
Néger Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2019.01.17.

A pályákon szánkózni nem lehet, de melletük azért próbálkoznak.
Inkább a kis pályákon megy ez, ott bérelni is lehet. Pl. https://www.narty.pl/ski-atlas/pols...ka/malopolskie/bukowina-tatrzanska/wysoki-wie...
Bukowina: 25pln/10 húzás
Előzmény: (JakóI 202738)
Feladó:  JakóIFérfiKezdő síelő
Dátum: 2018.12.26. 21:33
(Üzenetazonosító: 202738)
JakóI Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.12.26.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szánkózni van-e lehetőség, mert a családból nem mindenki tud sielni!?
Feladó:  adalbertFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.04.01. 19:22
(Üzenetazonosító: 201005)
adalbert Hozzászólások: 503
Regisztrált: 2007.03.11.
24 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Rápillantva a webkamerákra csodálatos , hogy ilyen alacsonyan elterülő pályarendszeren ilyen jó síelési körülmények vannak még most is. S természetesen mennek este 10-ig. Érdemes ide látogatni , ár-érték arányban verhetetlen.
bialka18.04.01.jpg bialka18.04.01-2.jpg bialka18.04.01-3.jpg
Feladó:  adalbertFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.03.29. 22:11
(Üzenetazonosító: 200976)
adalbert Hozzászólások: 503
Regisztrált: 2007.03.11.
24 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A nagy hideghullám idején , február utolsó 3 napját e pályarendszeren síelve töltöttem. Régen síeltem ilyen hidegben, mert nappal is mínusz 10 és 17 fok közötti volt a hőmérséklet. A pályák ápoltak , szélesek jól síelhetőek voltak. Talán az volt a legnagyobb problémám, hogy számomra túl könnyűek voltak, s ezért fáztam az első nap. Nagyon sok Hütte volt mindenfelé, s baráti árakkal találkozni mind a pályán, mind az éttermekben. Aki olcsón, jól és az egész családdal akar síelni ide jöjjön. Nem volt veszélyes a sorban állás a felvonóknál, de néha összejött nagyobb tömeg egy-két felvonónál. Egyszer déli pihenés gyanánt vettem egy déli 11-14 óra között váltható kedvezményes jegyet a Terma Bania -ba. A sífelszerelést kint hagytam a csapat törzshelyén, s három órával később még síeltem másfél órát.
DSCF7648.JPG IMG-20180226-103727.jpg IMG-20180226-115153.jpg IMG-20180226-120314.jpg IMG-20180226-110754.jpg IMG-20180226-121304.jpg IMG-20180226-140701.jpg IMG-20180226-142254.jpg IMG-20180226-142454.jpg IMG-20180227-114545.jpg IMG-20180227-151413.jpg IMG-20180227-153749.jpg IMG-20180226-110816.jpg IMG-20180228-123503.jpg IMG-20180227-140515.jpg IMG-20180228-154724.jpg IMG-20180228-154651.jpg IMG-20180228-172905.jpg IMG-20180228-173613.jpg Esti fények
Feladó:  MarDaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.03.06. 00:40
(Üzenetazonosító: 200440)
MarDa Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2011.01.04.
35 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok! Màrcius 2-3-àn jàrtunk újra Bialkàn. Kipróbàltuk, ezért tudom ajànlani, a Kaniowkaról történő megközelítést. Kevesebben voltak a parkolóban és főleg a pénztàrnàl. Ezen az oldalon is van 3 kék pàlya, 1 négyüléses és 3 tàrcsàs felvonóval. A tetőre tàrcsàs visz fel, ahonnan kb 10 méter lépegetéssel, a Bialka terepre lehet àtjutni. Kaniowkan este 7- ig tartanak nyitva. A bàzison van melegedő, jó étteremmel és szokàsos jó àrakkal. Kaniowka síterepe Zakopane felől érkezve, a főútról, egy hirtelen 180 fokos fordulat utàn, néhàny 100 méteres, telekközti keskeny úton érhető el.
Feladó:  MeskaNőKezdő síelő
Dátum: 2018.02.05. 20:17
(Üzenetazonosító: 199035)
Meska Hozzászólások: 149
Regisztrált: 2008.10.12.
8 síterepet értékelt

Köszönöm! :)
Feladó:  Roni1975FérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.05. 13:45
(Üzenetazonosító: 199014)
Roni1975 Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2012.02.23.
6 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Most a teljes pályarendszer üzemben volt. Legrosszabb talán 15 perc sorbanállás dél és du3 között. Főműsoridőben a IV-es felvonó igen nagy kihívás! Ilyenkor ajánlatosabb a hátsó (új bubis felvonók) pályákon próbálkozni, esetleg lehet a mellette lévő Isz felvonót használni. Mivel az légyegesen lassabb kevesebben mennek arra. Így nem sorban állással telik az idő hanem felvonózással. Másik amivel sok időt lehet nyerni, ha megfigyeled melyik felvonónál hogy halad a sor. Pár perces megfigyeléssel észreveszed, hogy melyik felvonónál a sor melyik része halad gyorsan. Tapasztalat szerint a VI-os felvonónál középre érdemes beállni, míg a IV-XI-es esetében a külső ívre, II-nél a belső íven megy gyorsabban a sor.
A síszünet területenkén van meghatározva, így a nagy tömeg is megoszlik.
Előzmény: (Meska 198927)
Feladó:  MeskaNőKezdő síelő
Dátum: 2018.02.02. 17:54
(Üzenetazonosító: 198927)
Meska Hozzászólások: 149
Regisztrált: 2008.10.12.
8 síterepet értékelt

Szia!
Végre egy friss beszámoló, köszi!
Mennyire voltak sokan a felvonóknál? Úgy olvastam, hogy a regionális síszünetek január közepétől február végéig tartanak. Tavaly feb. közepén 2 óra alatt kettőt tudtunk a 4-esen csúszni, olyan sor volt a beülősnél.Bár az is igaz, hogy a pályarendszer 3/4-e le volt zárva (erről csak a kasszánál értesültünk).
Előzmény: (Roni1975 198826)
Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2018.01.31. 12:09
(Üzenetazonosító: 198846)
admin2 Hozzászólások: 425
Regisztrált: 2003.06.26.
19 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Roni!
Köszönjük a beszámolót és a friss infókat, ezek még nem jutottak el hozzánk.
Frissítettük a pályatérképet és a síterep adatokat + ajánlott szállásokat.
https://sielok.hu/siterep/bialka/
https://sielok.hu/szallasok/siterep.../bialka/
Előzmény: (Roni1975 198826)
bialka-siterkep.JPG
Feladó:  Roni1975FérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.30. 13:27
(Üzenetazonosító: 198826)
Roni1975 Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2012.02.23.
6 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Újabb 4 nap sikeresen teljesítve. A pályaviszonyok tökételetesek voltak. 9-22 óra között összes pálya minden felvonó teljes kapacitással üzemelt.
Erre az évre újabb feljesztések történtek (amik még nem mindenütt vannak feltüntetve).
Az 1-es pályától (térképen) jobbra egy új pályát alakítottak ki. Itt végre kacskaringós erdei pályán lehet lejutni a IIsz felvonó völgyállomásához. Természetesen ez is kivilágítva, hóágyúkkal felszerelve.
A másik feljlesztés, hogy a 10 pálya hegyállomását összekötötték Kaniowka sítereppel. A térképen ez még szaggatott vonalként szerepel. Ide egy tányéros felvonó került, így a két terület síléccel is átjárható (a bérlet természetesen ide is jó).
4 napos síbérlet (2felnőtt+2junior) 90eFt, szállás (3éj külön faházban) 50eFt. Továbbra is verhetetlen környék ár-érték arányban.
üdv:ati
Feladó:  Vona Liza
Dátum: 2017.02.28. 11:36
(Üzenetazonosító: 194664)
Vona Liza Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.02.07.
11 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
02.23-25 ig síeltünk. Már tavasz van, ott is tavaszt éreznek. Még vastag a hó a pályán (bár szerintem "enyhe" túlzás volt a 180 cm, de 50-60 cm stabilan megvan mindenhol), de a meleg miatt hiába ratrakolják délre már vastag puha tapadós havon lehet csak csúszni. Naptól, napszaktól pályától függően 3-20 perc volt a várakozási idő a felvonóknál. A piros nagyon buckás már de. is. Már csak azért is mert pénteken a nagy szél miatt a piroson túli részt lezárták. Idén várhatóan nem lesz olyan hosszú a szezon, mint tavaly, hogy húsvétkor is még jót síeltünk. 25-én sífutóverseny volt, de annyira jól meg volt tervezve, szervezve, hogy hiába a Kotelnican felfelé jöttek és e miatt le volt választva a pálya egy rész, hogy szerintem egyáltalán nem volt zavaró. Mondjuk verseny után a sífutópálya úgy nézett ki, mint amit beszántottak, de ugye minket ez nem érintett. Ha jön egy rendes lehülés, utána még érdemes lehet elmenni.
Feladó:  Roni1975FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.02.06. 14:02
(Üzenetazonosító: 193808)
Roni1975 Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2012.02.23.
6 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Január végén ismét ellátogattunk inmáron 5-dik alkalommal. Idén is négy napra terveztünk. A pályarendszerről korábbi hozzászólásokban már sokat beszéltünk, most csak azt említeném meg, hogy a 4 nap alatt "biliárdasztal" minőségű pályán csúsztunk. Este 9 óra után még a korábban kátyúsodó területen is tökéletes viszonyok voltak. Idei év látható újdonsága a III sz felvonó völgyállomásánál lévő étterem felújítása, kibővítése. Szernecsére a modernizáció nem érintette az árakat. Továbbra is (magyar viszonylathoz is) barátságos árak (1 tányér csülkös káposztaleves 10PLZ=720Ft).
A déli 10-12 perces sorbanállásokat elkerülendő a napi sielést 10-14 valamint 16-22 óra közötti részekre bontottuk. Mivel a szállás Brzegi-ben volt (kb 10-15 perc a pályától) a déli utazás és ebéd a szálláshelyen nem volt nagy kiesés. A szálláshelyet csak ajánlani tudom (dombterőn panoráma kilátással a Magas-Tátrára 1.kép).
Idén a sípályánál nem a lenti főparkolót használtuk, hanem a felső (VI-VII) felvonóknál lévő kisebbet. Itt gyakorlatilag a pálya mellett 50m-re tudtunk megálli.
Ismét elmondhatom hogy egy tökéletes sielésen vagyunk túl. Na és az egyik legfontosabb: 2felnőtt 2gyereknek 200eFt-ból (utazás, szállás, 4 napi pályabérlet, költőpénz, stb) sikerült kihozni a kirándulást.
20170129-193318.jpg 20170129-193238.jpg 20170130-103139.jpg 20170130-133714.jpg 20170130-144636.jpg 20170130-133342.jpg 20170130-103127.jpg 20170130-073745.jpg
Feladó:  sandorakosFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.28. 07:20
(Üzenetazonosító: 193362)
sandorakos Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2010.01.17.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Először de nem utoljára voltunk itt a családdal. Két teljesen kezdő gyermeknek kerestünk megfelelő terepet ahol este a felnőttek is tudnak csúszni egy párat. Komplett szolgáltatást kaptuk. A tanuló pálya a hozzá kapcsolódó "varázsszőnyeggel" ideális a kezdéshez. Kezelve, elsimítva, ahogy kell. Nincs elzárva senki elöl, nem csak a síiskolák használhatják és a szülők akár cipőben is bemehetnek.
Lehet szánkózni, van mellette egy hóból készült vár szóval gyerekparadicsom. Később a mellette lévő tányérossal lehet folytatni a gyakorlást, majd beülőssel egyre hosszabbakat síelni.
Nekem csak az esti síelés jutott de nem bántam, mert máshol külön jegyet kellett volna vennem vagy lehetőségem sem lett volna síelni.
Hó és világítás van bőven minden pályán. Síelőből sem volt hiány de a nagy kapacitású liftek vitték a tömeget. A pályán viszont szétszóródtak az emberek.
A nem túl hosszú, enyhe lejtésű pályák (1-2 kivétellel), elég szélesek és még késő este se voltak szétsíelve. Buckásodás, jegesedés minimális, főleg a piros pályákra volt jellemző.
Az árak viccesek az osztrák és még a szlovák pályákhoz képest is:
99 zloty (kb 7100 Ft) a felnőtt egész napos jegy (9-22-ig)
A pálya melletti étteremben 24 zloty (kb 1700 Ft) egy pizza.
Kellemes 3 napot töltöttünk itt kitűnő körülmények között.
IMG-20170126-1918581.jpg IMG-20170126-2020131.jpg IMG-20170126-1944521.jpg IMG-20170126-1931431.jpg IMG-20170126-1026221.jpg
következőutolsó
laponként:
összesen 89
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »