Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Folgaria - Fiorentini síterep leírás cikk galéria videó fórum

Folgaria - Fiorentini síterep értékelése
69 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.03.09. szjanos
Sajnos erről a síterepről nincs aktuális beszámoló. Most akkor csak néhány sor, mert a hosszú beszámolókat személyes blabla dumákkal úgysem olvassa senki. Ez egy nagyon jó síterep, mindenki tudásához megfelelő, hosszú pályákkal, és rengeteg napsütéssel. Az igaz itt is, hogy a szombat és vasárnapok kissé zsúfoltak, de a hét többi napján akár privát pályaként is használhatunk időnként egy-egy szakaszt. Folgaria 72 km, ami valóban annyi, Lavarone jelentősen kevesebb, ettől függetlenül az is megér 1-2 napot. Nagyon jól karbantartott pályák, minden nap, és rengeteg napsütés. Ajánlom mindenkinek, mi 2017-ben és 2018 januárban is itt voltunk, mert nagyon megszerettük. És biztosan jövünk még ide. Ha sikerül, feltöltök egy videót is, ami csak Folgaria pályáin készül a fejkamerám segítségével, természetesen nem mindegyik pályán. Ettől azért ott sokkal több lehetőség van. Talán érdemes megnézni.
2011.03.10. Lameh
Folgaria-Lavarone beszámoló:

Most voltunk 2011. feb. 26 - márc. 5. Folgariában és azért döntöttem úgy, hogy írok egy kis összefoglalót, hogy más ne essen bele az én hibámba! A síutat azzal hírdették, hogy a rendszert beválasztották a három legjobb olasz terep közé az idén és a 4 új négyüléses lifttel együtt már össze lett kötve a két pályarendszer, Folgaria és Lavarone, amellyel a rendszer pályáinak hossza meghaladja a 100km-t!!! Ebből arra következtettünk, hogy ez egy tökéletes síterep 5-6 napra haladó sízőknek és snowboardosoknak, sajnos nem olvastunk utána kellőképpen!

Haladó snowboardosoknak EGYÁLTALÁN NEM ajánlom, haladó sízőknek is csak feltételesen!!! Nagyon sok az átkötő kék pálya, lankás erdőcsík, ahol a boardosok csak nagy szenvedések árán tudnak átjutni és síelőknek is halszálkázniuk kell! Nagyon kevés a használható, megfelelő meredekségű piros pálya, és az a néhány is nagyon rövid ami van. Az egy fekete pedig inkább mondható pirosnak (a legtöbb piros pedig erős kéknek...)!

A város pici, éjszakai élet szinte nincsen!

Tehát családoknak, kezdőknek, esetleg idősebb, kényelmes síelőknek ajánlható pályarendszer, progresszív síelők ne várjanak sokat a helytől!!!
2008.02.26. eolga
Élménybeszámoló Olaszországból, Folgaria síterepről (Trento tartomány)
febr 16-23

Utazás: a Brenner-hágón keresztül oda felé 9 óra, visszafelé 11 óra alatt jöttünk. Visszafelé az autópályán Salzburgig állandó dugókba jutottunk. Nem volt baleset, de rengetegen voltak a pályán.

Pályák: 60 km-es a pályarendszer, főleg kék és enyhe illetve közepes piros pályákkal. A hivatalos oldal 150 cm havat írt, de ez nem volt igaz. Szerintem 50 cm-nél nem volt több, de a pályák szépen karban voltak tartva. Pedig nagyon meleg volt, a végén már árnyékos pályákat kerestünk. Első nap jeges északi szél fogadott minket, de a többi nap hétágra sütött a nap. A pályarendszer kisebb részekre tagolódik, de szépen átsíelhető mind, kék erdei pályákkal kapcsolták őket össze. Mi 6 napra voltunk és a végére már egy kicsit unalmas volt, már többet napoztunk és hüttéztünk. Szerintem 4-5 nap intenzív síelés elég erre a terepre. A bérlettel még át lehetett volna menni Lavaronéba. Viszonylag kevés külföldi szót hallottunk. Úgy vettük észre, hogy Folgaria elsősorban az olaszok között ismert. A hosszú, széles kék pályák miatt ideális családi síhely.

Síbérlet ár: 125 euro (mi csoportos árként kaptuk)

Hütte árak: Ausztriához képest jóval olcsóbb volt. Kávé: 1 e, kapucsinó: 1.5 e, forralt bor: 2e, bombardino: 3.3e, szendvics: 3.5 e.

Szállás: Hotel Residence Golf. Pályaszállásként tudtuk, de sajnos nem volt egészen az. A szállás és a pálya között volt az úttest és a parkoló. Tényleg közel volt, de nem tudtunk hazasíelni, gyalogolni kellett a felszereléssel. Maga az apartman szép volt, új, de a konyhája nem túl jól felszerelt. Csak a legszükségesebbek voltak. Az apartmanok négy személyesek voltak és két fajta elrendezésű volt: a hagyományos: egy hálószoba és egy nappali kihúzható ággyal illetve belső kétszintes: ami nagyobb volt és tágasabb, de egy légterű volt a nappali és a háló. Tartozott wellness rész a szálláshoz, ez elég jó volt.

Folgaria: maga a város nagyon pindurka. Hangulatos a fő utcája, de tényleg egy parányi falucskát kell elképzelni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.