Menü ≡

Élménybeszámolók: Gitschberg Jochtal síterep leírás cikk galéria fórum

Gitschberg Jochtal síterep értékelése
13 szavazat, átlagos érték: 4.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2015.02.08. MarDa
Több mint 10 év utàn újra visszajöttünk, 1 napra, Isarco völgyébe. A környéken mindenütt alacsonyan jàrtak a felhők és aznap, Kronplatzon megint erős szél volt, ezért zàrtabb pàlyàt kerestünk. Jochtalra indultunk és Vals Vallesben parkoltunk. Hely bőségesen volt a parkolóban, fizetni nem kellett. A 301s 8 üléses kabinos felvonóval mentünk fel 2100 méterre. Sűrű apró pelyhes hóesésben, viszonylag jól lehetett tàjékozódni. Szél nem volt. A tetöröl balra induló enyhe, inkàbb kék pàlyàn gyorsan jutottunk le a 304s 6 üléses buborekos felvonóhoz ahonnan azàn annak jobb oldalàn csúsztunk le. Ennek a pàlyànak tényleg ahogy jelzik a felső harmada pirosas, az alja egyértelműen kék. A völgyben a szomszédban kicsit magasabbra indul a 4 üléses fedetlen lift, amelytöl dinamikus feketének jelzett pàlyàn gyorsan vissza lehet csatlakozni az elöbbi kékes szakaszàba. A kabinos felvonóhoz vissza egy kb. 100 méteres húzólifttel lehet visszajutni. A tetőről vissza a parkolóig egy vàltozatos kék piros szerpentines pàlya vezet amit többször is megtettünk. A jochtali pàlyàk egy csalâd különböző tudàsú tagjainak is kedvező 1 napos kikapcsolódàst biztosítanak. Étterem a kabinos felső àllomàsànàl és a parkolószinten is van.
A parkoló túloldalàn indul a szomszédos Gitschberg irànyàba a 307s 8 üléses felvonó. A sílécet a kabinba kell bevinni. Kb félúton, àllomàs van, ahonnan szànkópálya indul lefelé. A 307s tetejéröl vissza a völgybe az első 50 méteren keskenyebb erős kék utàna halvany kék pàlya vezet. Ez a terep, de inkàbb a mittelstationtól lefelé, kezdőknek kivàlóan alkalmas gyakorlàsra.
Az előbbi kék pàlya tetejéröl visz a 308s, inkàbb àtvonó a Gitschberg alsó harmadàig. Ez az àtvonó néhàny éve készült. Középső szakaszàn làtvànyosan egy völgy felett ível ât, nagyon magasan. Ennek a végétől lefelé indul egy túlnyomórészt erdei kék pàlya. Lendület kell hozzà, különben botozàs lesz belőle. Alulról kabinos felvonó, közép àllomàson àt visz fel a tető alatt néhàny 100 méternyire. Innen tovàbb a tetőre, visszacsuszva, majd ujra liftbe szàllva lehet a Gitschberg csúcsra jutni. Lefelé tényleg piros pàlya vezet, szépidőben biztosa nagyszerű kilàtással, közben 3 hüttével, jó kiszolgàlàssal.
A két hegy vàltozatos és jó síterep, ajànlom kipróbàlàsra.
h i r d e t é s
2012.03.09. TKata
A Dél-Tiroli Eisacktal völgy másik két síterepe a Gitschberg és a Jochtal. Legalábbis eddig a szezonig két különálló síterep volt, de az idei szezonra már összekötötték őket egy kabinos lifttel, és egy közös sítrepként jelzik. A Plose-i síbérlettel ide is érvényes. Ez az összekötő kabionos átmegy a két síterep közt egy hegyvonulat alsó gerincén is, ami elválassza a területet egymástól. A kabin megy lefelé is és felfelé is. Ez itt részben csak sítúrára alkalmas, síelésre nem. Mi nem is használtuk, inkább síeltünk egy-egy napot mindegyik helyen.
Gitschberg a nagyobb. Széles, változatos pályái vannak. Egy kabinos felvonóval lehet feljutni a felső, sziklás környezetben lévő pályákhoz. Szoktak itt versenyeket is rendezni, ilyenkor lezárják a felső rész egyik felét. Vissza a kabinos aljához egy erdei uton lehet lecsúszni.
Jochtal a kisebbnek jelzett síterület. Azonban szerintünk ez is elég nagy, csak másmilyen elrendezésben vannak a pályák. Talán nem annyira kiépített. Itt az alsó, egy karítéssel zárt részen gyerek varázsszőnyegek is vannak. A felső részen nagyon változatos, hosszú, erdei és kevésbé erdős részek váltogatják egymást.
Hó volt rendesen, pályák nagyon jók voltak. A tömeg nem volt jellemző egyik helyen sem. Nagyon jól éreztük magunkat mindkét helyen.
Gitscberg4.jpg Gitscberg2.jpg Gitscberg3.jpg Jochtal.jpg Jochtal2.jpg Jochtal3.jpg
2008.12.27. TZoli
A StAndra-i szállásokról nem tudok nyilatkozni, de nem emlékszem kabinoshoz közeli szállásra. A St Andra helység egy szétszórt település, bármelyik épület 100 méterekre van a platztól, meredek hegyoldalon.
Pályaszálláson a Park Hotelben voltam, ami a hegy hátsó felén van, az egyik ülőszékesnél, 1900 m-en. Itt van egy kis tanuló pálya is gyerekeknek, de összességében nem ajánlom se kisgyereknek, se kezdőnek.
A Val'Disarco völgy bérlete 3 pályarendszerre érvényes. A Jochtal a legkisebbnek mondott, de amikor meglátogattuk nekem egyáltalán nem tünt kicsinek, sőt véleményem szerint kimondottan jó pályák vannak ott, csak nem túlozzák el a km-jeiket.
Teszek fel pár képet. Van ott egy sísuli is gyerekeknek, ahol legalább 3 varázsszőnyeget láttam működni. Inkább ajánlom a Natz-i vagy Vals-i vagy Meransen-i appartmanokat, és akkor innen közelebb van a Gitschberg is és a Jochtal is, és legfeljebb el lehet menni 1 vagy 2 napra a Plose-re is.
Jochtal1.jpg Jochtal2.jpg Jochtal-Kisiskolas-palya.jpg Jochtal-Kisiskolas-palya-bejarat.jpg Jochtal-Kisiskolas-palyak.jpg Jochtal-erdeipalya.jpg Jochtal-felvonon-gyerekbejarat.jpg Jochta3-Szemben-a-gyerekpalyak.jpg
2008.05.02. admin3
Sziasztok, egy régi Val d'Isarco fórumot megszüntetek, egy hozzászólást pedig ide másolok át.

***áthozott üzenet***

Feladó: snowboarder
Dátum: 2005.01.07. 18:39
Tárgy: Val d'Isarco

Tavaly márciusban voltunk itt négy napot. A Szállásunk Chiusa-ban (Klausen) volt ami egy hangulatos dél-tiroli kisváros és kb. 20 perc autóútra van a pályáktól. A Val d'isarco tudomásom szerint 3 pályarendszerből áll ami nincs közvetlenül összekapcsolva. Ezek: Plose, Gitschberg és Jochtal. Utóbbi kettőt lehet idénre teljesen összekapcsolták. Plose pályái Bressanone (Brixen) város felett helyezkednek el, amik főként pirosak és déli lejtésűek. Itt van egy híres hosszú feketepálya. Tömeg sorbanállás abszolút nem volt, a hó illetve a pályák előkészítése teljesen korrekt. Gitscberg a völgy másik oldalán van. Itt sem volt tömeg, egy szélső pályán egy német sráccal egy délelőttön át ketten csúsztunk :-) Mi sajnos eléggé ködös időt fogtunk, egyik nap szél is fújt, ekkor nem ment az összes lift. Ha jó időt fogtok ki akkor szerintem nagyon korrekt hely. Sieltek egy-egy napot mindhárom helyen és eldöntitek melyik a legtutibb :-)
2006.01.26. TZoli
A Val DIsarco völgye számomra az egyik legszebb sielés volt. Ez Dél-Tirol, itt mindenki németül (meg olaszul is) beszél. Hires a környék az almájáról, van egy csomó almáskert. Mi márciusban voltunk, gyönyörű idő, fent meg méteres hó. Hátránya, hogy a szállások mind odébb vannak vagy 15-20 km-mel. Nekünk olyan bérletünk volt, ami érvényes volt a Plose-ra meg a Gitschberg is. Érdemes mindkettőt felkeresni. Felteszek pár képet, de többet is láthatsz a https://www.freeweb.hu/amokacsi oldalon. Az olaszokkal vigyázni kell, úgy sielnek, mint ahogy vezetnek is. Vakmerően, szédületesen és veszélyesen. Sok a beleset is. Nem véletlenül van pályacsendőrség. Többször láttam intezkedni is őket a pályákon. Amúgy rendesek, segítőkészek, barátságosak (egy csomó almát kellett ennem, mert mindig kínáltak, meg habzó borral) csak ne kezdj el velük vitatkozni. Az út egyébként 11 óra volt Villach felé. Lehet menni még végig sztrádán Insbrucknak az Európa hidon.
Plose.jpg Trametsch.jpg Dolomitok.jpg Konnyu-megtalalni.jpg Legtetejen.jpg Gitscberg-kozepen-a-felvono-latszik.jpg Gitschberg-fent.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »