Menü ≡

Valle Isarco - Eisacktal síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 18, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  MarDaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.02.08. 07:07
(Üzenetazonosító: 179870)
MarDa Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2011.01.04.
35 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Több mint 10 év utàn újra visszajöttünk, 1 napra, Isarco völgyébe. A környéken mindenütt alacsonyan jàrtak a felhők és aznap, Kronplatzon megint erős szél volt, ezért zàrtabb pàlyàt kerestünk. Jochtalra indultunk és Vals Vallesben parkoltunk. Hely bőségesen volt a parkolóban, fizetni nem kellett. A 301s 8 üléses kabinos felvonóval mentünk fel 2100 méterre. Sűrű apró pelyhes hóesésben, viszonylag jól lehetett tàjékozódni. Szél nem volt. A tetöröl balra induló enyhe, inkàbb kék pàlyàn gyorsan jutottunk le a 304s 6 üléses buborekos felvonóhoz ahonnan azàn annak jobb oldalàn csúsztunk le. Ennek a pàlyànak tényleg ahogy jelzik a felső harmada pirosas, az alja egyértelműen kék. A völgyben a szomszédban kicsit magasabbra indul a 4 üléses fedetlen lift, amelytöl dinamikus feketének jelzett pàlyàn gyorsan vissza lehet csatlakozni az elöbbi kékes szakaszàba. A kabinos felvonóhoz vissza egy kb. 100 méteres húzólifttel lehet visszajutni. A tetőről vissza a parkolóig egy vàltozatos kék piros szerpentines pàlya vezet amit többször is megtettünk. A jochtali pàlyàk egy csalâd különböző tudàsú tagjainak is kedvező 1 napos kikapcsolódàst biztosítanak. Étterem a kabinos felső àllomàsànàl és a parkolószinten is van.
A parkoló túloldalàn indul a szomszédos Gitschberg irànyàba a 307s 8 üléses felvonó. A sílécet a kabinba kell bevinni. Kb félúton, àllomàs van, ahonnan szànkópálya indul lefelé. A 307s tetejéröl vissza a völgybe az első 50 méteren keskenyebb erős kék utàna halvany kék pàlya vezet. Ez a terep, de inkàbb a mittelstationtól lefelé, kezdőknek kivàlóan alkalmas gyakorlàsra.
Az előbbi kék pàlya tetejéröl visz a 308s, inkàbb àtvonó a Gitschberg alsó harmadàig. Ez az àtvonó néhàny éve készült. Középső szakaszàn làtvànyosan egy völgy felett ível ât, nagyon magasan. Ennek a végétől lefelé indul egy túlnyomórészt erdei kék pàlya. Lendület kell hozzà, különben botozàs lesz belőle. Alulról kabinos felvonó, közép àllomàson àt visz fel a tető alatt néhàny 100 méternyire. Innen tovàbb a tetőre, visszacsuszva, majd ujra liftbe szàllva lehet a Gitschberg csúcsra jutni. Lefelé tényleg piros pàlya vezet, szépidőben biztosa nagyszerű kilàtással, közben 3 hüttével, jó kiszolgàlàssal.
A két hegy vàltozatos és jó síterep, ajànlom kipróbàlàsra.
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.03.09. 10:33
(Üzenetazonosító: 136969)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A Dél-Tiroli Eisacktal völgy másik két síterepe a Gitschberg és a Jochtal. Legalábbis eddig a szezonig két különálló síterep volt, de az idei szezonra már összekötötték őket egy kabinos lifttel, és egy közös sítrepként jelzik. A Plose-i síbérlettel ide is érvényes. Ez az összekötő kabionos átmegy a két síterep közt egy hegyvonulat alsó gerincén is, ami elválassza a területet egymástól. A kabin megy lefelé is és felfelé is. Ez itt részben csak sítúrára alkalmas, síelésre nem. Mi nem is használtuk, inkább síeltünk egy-egy napot mindegyik helyen.
Gitschberg a nagyobb. Széles, változatos pályái vannak. Egy kabinos felvonóval lehet feljutni a felső, sziklás környezetben lévő pályákhoz. Szoktak itt versenyeket is rendezni, ilyenkor lezárják a felső rész egyik felét. Vissza a kabinos aljához egy erdei uton lehet lecsúszni.
Jochtal a kisebbnek jelzett síterület. Azonban szerintünk ez is elég nagy, csak másmilyen elrendezésben vannak a pályák. Talán nem annyira kiépített. Itt az alsó, egy karítéssel zárt részen gyerek varázsszőnyegek is vannak. A felső részen nagyon változatos, hosszú, erdei és kevésbé erdős részek váltogatják egymást.
Hó volt rendesen, pályák nagyon jók voltak. A tömeg nem volt jellemző egyik helyen sem. Nagyon jól éreztük magunkat mindkét helyen.
Gitscberg4.jpg Gitscberg2.jpg Gitscberg3.jpg Jochtal.jpg Jochtal2.jpg Jochtal3.jpg
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.03.08. 07:46
(Üzenetazonosító: 136836)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Plose 42 km sípályával az Eisecktal völgy legnagyobb sícentruma. Villach-on keresztül, Kronplatz mellett elmenve mentünk. Gyerekkel, többször is megállva alig valamivel több mint 10 óra volt az út.
A hely büszkesége a Trametsch lesikló pálya. Ez már jól látszik a közeli Brixen kisvárosából is. Ha a kabinos után még felmegyünk az ülőszékessel a legmagasabb pontra, innen lesiklani a Trametsch-en a kabinos aljáig mintegy 9 km. Mi megtettük többször is. Az idő fagypont körüli, de az feletti volt, délben 9-10 fokig melegedett és elég szutykos, néha ködös idő volt. A pálya állapotok ennek megfelelőek voltak. A legalja néhol kásásodott, délre már eléggé összetúrt volt. Néhány alsó hütte gerendákat tett a lesikló pálya mellé, hogy a vendégeknek ne a sáron keljen átgázolni. A felső piros pályákon egész nap jól lehetett síelni. Itt fent van egy kb 400 m-es húzós lift is, ami mellett a kék pályán a kezdők is nagyon jól tudtak gyakorolni.
A középállomáson lévő nagy hüttéhez fel lehet menni autóval is. Akkor a St Andra-i kabinos kihagyásával egyből az ülőszékes felvonóknál és a kellemes piros pályáknál vagyunk.
Brixen környékén, a völgyben és a Natz-i fensikon számos szállást találni. Ezekről a helyekről reggel és délután meghatározott menetrend szerinti síbuszok szállítják a síelőket a St Andra-i kabinos felvonóhoz. Azzal számolni kell, hogy ezektől a helységektől a menetidő fél óra vagy még több is.
Mi nagyon jót síeltünk itt. A megközelítése egyszerű, mert az autópálya mellett van. Jó, változatos, minden tudásszintnek megfelelő pályák vannak, a kilátás pedig a Dolomitokra gyönyörű.
PloseBrixen.jpg PloseTrametsch.jpg PloseTrametschAlja.jpg Plose.jpg PloseTabla.jpg PloseFentiparkolo.jpg PloseLift.jpg PloseSziklak.jpg PloseFentHutte.jpg
h i r d e t é s

Feladó:  szabiro
Dátum: 2009.03.21. 10:56
(Üzenetazonosító: 67852)
szabiro Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2009.03.21.

Hogwash, vagy valaki, aki mostanában volt:
Mik a tapasztalatok? Mennyire napos a pályarendszer? Jól karbantartják? Úgy láttam, hogy van 9 km kék pálya Plose-ban, de kezdőbbeknek mennyire gáz?
Szállást hol érdemes? Jó ajánlat?

Szabi
Feladó:  HogwashFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.12.29. 21:29
(Üzenetazonosító: 59680)
Hogwash Hozzászólások: 842
Regisztrált: 2006.08.31.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kösz TZoli, megfontolandó!
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.12.27. 20:04
(Üzenetazonosító: 59444)
TZoli Hozzászólások: 1031
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A StAndra-i szállásokról nem tudok nyilatkozni, de nem emlékszem kabinoshoz közeli szállásra. A St Andra helység egy szétszórt település, bármelyik épület 100 méterekre van a platztól, meredek hegyoldalon.
Pályaszálláson a Park Hotelben voltam, ami a hegy hátsó felén van, az egyik ülőszékesnél, 1900 m-en. Itt van egy kis tanuló pálya is gyerekeknek, de összességében nem ajánlom se kisgyereknek, se kezdőnek.
A Val'Disarco völgy bérlete 3 pályarendszerre érvényes. A Jochtal a legkisebbnek mondott, de amikor meglátogattuk nekem egyáltalán nem tünt kicsinek, sőt véleményem szerint kimondottan jó pályák vannak ott, csak nem túlozzák el a km-jeiket.
Teszek fel pár képet. Van ott egy sísuli is gyerekeknek, ahol legalább 3 varázsszőnyeget láttam működni. Inkább ajánlom a Natz-i vagy Vals-i vagy Meransen-i appartmanokat, és akkor innen közelebb van a Gitschberg is és a Jochtal is, és legfeljebb el lehet menni 1 vagy 2 napra a Plose-re is.
Jochtal1.jpg Jochtal2.jpg Jochtal-Kisiskolas-palya.jpg Jochtal-Kisiskolas-palya-bejarat.jpg Jochtal-Kisiskolas-palyak.jpg Jochtal-erdeipalya.jpg Jochtal-felvonon-gyerekbejarat.jpg Jochta3-Szemben-a-gyerekpalyak.jpg
Feladó:  HogwashFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.12.27. 12:25
(Üzenetazonosító: 59407)
Hogwash Hozzászólások: 842
Regisztrált: 2006.08.31.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Volt valaki mostanában? Nagyon barátkozom a hellyel, de jó lenne friss élménybeszámoló. Esetleg tapasztalat a St. Andrä-beli apartmanokról, falusi turizmusról? Ezek vannak talán legközelebb a kabinos felvonóhoz. Családostól mennénk kicsi gyerekkel. Előre is köszönöm!
Feladó:  admin3
Dátum: 2008.05.02. 19:18
(Üzenetazonosító: 51257)
admin3 Hozzászólások: 667
Regisztrált: 2007.01.25.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok, egy régi Val d'Isarco fórumot megszüntetek, egy hozzászólást pedig ide másolok át.

***áthozott üzenet***

Feladó: snowboarder
Dátum: 2005.01.07. 18:39
Tárgy: Val d'Isarco

Tavaly márciusban voltunk itt négy napot. A Szállásunk Chiusa-ban (Klausen) volt ami egy hangulatos dél-tiroli kisváros és kb. 20 perc autóútra van a pályáktól. A Val d'isarco tudomásom szerint 3 pályarendszerből áll ami nincs közvetlenül összekapcsolva. Ezek: Plose, Gitschberg és Jochtal. Utóbbi kettőt lehet idénre teljesen összekapcsolták. Plose pályái Bressanone (Brixen) város felett helyezkednek el, amik főként pirosak és déli lejtésűek. Itt van egy híres hosszú feketepálya. Tömeg sorbanállás abszolút nem volt, a hó illetve a pályák előkészítése teljesen korrekt. Gitscberg a völgy másik oldalán van. Itt sem volt tömeg, egy szélső pályán egy német sráccal egy délelőttön át ketten csúsztunk :-) Mi sajnos eléggé ködös időt fogtunk, egyik nap szél is fújt, ekkor nem ment az összes lift. Ha jó időt fogtok ki akkor szerintem nagyon korrekt hely. Sieltek egy-egy napot mindhárom helyen és eldöntitek melyik a legtutibb :-)
Feladó:  ChangeFérfiHaladó síelő
Dátum: 2007.10.24. 17:12
(Üzenetazonosító: 37584)
Change Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2007.10.24.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Hy Gergő!
Én tavaly voltam Plosen!
Minden volt mi szem szájnak ingere, csak hó nem!
Na a viccet félretéve hó az tényleg nem sok volt, így a pályák kb50%a volt csak síelhető, mert a pályák nagy része rossz fekvésű, azaz sokat süti a nap, így hamar elolvad a hó(na nem mintha a tavalyi tél olyan havas lett volna.
A pályák nehézsége nekem tetszett, már amelyiken lehetett síelni, de a tavalyi állapotokat figyelembe véve nem igazán ajánlanám kezdőknek, mert elég sportos lejtőkről van szó. De ha az egész síelhető lenne, azért lehetne kezdőknek megfelelőt is találni. Azt hiszem mi is a parkhotelben laktunk, ha az az a pályászallás 1900 m magasan.(de lehet hogy nem)
De ha az akkor nagyon meg voltam elégedve, szauna csocsó, jó kaják, tágas szoba! Egyszóval szuper.
Én tuti visszafogok menni mégegyszer, ha több hó lesz!
Remélem tudtam segíteni! Jó síelést!
Ja, az még hozzá tartozik, hogy én január 2.hetében voltam!
Üdv!
Feladó:  gergo76
Dátum: 2007.01.10. 22:40
(Üzenetazonosító: 29218)
gergo76 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2007.01.10.

Sziasztok!
Mi márciusban akarunk menni Ploseba, a Plose Parkhotelbe. Azt szeretném kérdezni, hogy kezdőknek is megfelelőek-e a pályák. Párom most fog megtanulni síelni.
Előre is köszi az infókat.
Feladó:  sznóbordos
Dátum: 2006.02.20. 02:04
(Üzenetazonosító: 18678)
sznóbordos Hozzászólások: 85
Regisztrált: 2005.11.04.

szia Judys6.merre mentetek?ahogy olvastam kocsival mentetek,én is arrafelé mennék,kicsit arrébbi síterepre,azért érdekelne néhány infó az úttal kapcsolatba.köszi
Feladó:  Judys6
Dátum: 2006.02.18. 23:23
(Üzenetazonosító: 18623)
Judys6 Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2005.10.03.

Most jöttünk meg Plose-ról. A pályaszálláson laktunk. Szuper hely, gyönyörű kilátással és remek széles pályákkal. Mindenkinek ajánlom, talán az egészen kezdőknek kevésbé.
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2006.02.06. 10:27
(Üzenetazonosító: 17383)
TZoli Hozzászólások: 1031
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Szuper! Voltam ott, de csak megnézni. A ritka pályaszállások egyike. A Trametsch-hez képest a hegy másik oldalán van, egy elég kanyargós keskeny út vissz fel oda, a busznak párszor tolatni is kellet, hogy be tudja venni a kanyart. A bérlet valószinűleg jó lesz a Gitschbergre meg egy másik kisebb helyre is, de nem tudom, hogy pályaszállás révén érdemes lesz-e elmászkálni. Merano (vagy valami hasonló nevű, ahol a másik hegy van) legalább félóra, míg lejösz a hegyről az is egy negyedóra.
Busszal Villach felé 11 óra volt az út. Személygépkocsival ugyanerre valamivel rövidebb. Visszafelé mentő hozott a városi kórházból végig autópályán az Európa hídon Innsbruck felé aztán a Salzburg-Bécs-Budapest autópályán. Ők elég jó helyismerettel, két sofőrrel pihenő nélkül, néhol 140-150-nel, a határon is gyorsított eljárással lenyomták úgy 8 óra alatt.
Amira oda kell figyelni, az a kétnyelvűség. Minden két nyelven van, az összes helységnév is. Ez az elején egy kicsit megkevert.
Feladó:  Judys6
Dátum: 2006.02.05. 20:09
(Üzenetazonosító: 17338)
Judys6 Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2005.10.03.

Mennyi idő alatt lehet kocsival odaérni autópályán?
Feladó:  Judys6
Dátum: 2006.02.05. 20:06
(Üzenetazonosító: 17337)
Judys6 Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2005.10.03.

Kérek beszámolót Plose-ról ill. a környékről mert most megyünk szombaton. Mekkora a hó, mire kell vigyázni, árak stb. Plose Parkhotel Residence-ben van a szállásunk,. Milyen a kaja minőség és mennyiség? Köszi az infokat.
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2006.01.26. 15:01
(Üzenetazonosító: 16424)
TZoli Hozzászólások: 1031
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A Val DIsarco völgye számomra az egyik legszebb sielés volt. Ez Dél-Tirol, itt mindenki németül (meg olaszul is) beszél. Hires a környék az almájáról, van egy csomó almáskert. Mi márciusban voltunk, gyönyörű idő, fent meg méteres hó. Hátránya, hogy a szállások mind odébb vannak vagy 15-20 km-mel. Nekünk olyan bérletünk volt, ami érvényes volt a Plose-ra meg a Gitschberg is. Érdemes mindkettőt felkeresni. Felteszek pár képet, de többet is láthatsz a https://www.freeweb.hu/amokacsi oldalon. Az olaszokkal vigyázni kell, úgy sielnek, mint ahogy vezetnek is. Vakmerően, szédületesen és veszélyesen. Sok a beleset is. Nem véletlenül van pályacsendőrség. Többször láttam intezkedni is őket a pályákon. Amúgy rendesek, segítőkészek, barátságosak (egy csomó almát kellett ennem, mert mindig kínáltak, meg habzó borral) csak ne kezdj el velük vitatkozni. Az út egyébként 11 óra volt Villach felé. Lehet menni még végig sztrádán Insbrucknak az Európa hidon.
Plose.jpg Trametsch.jpg Dolomitok.jpg Konnyu-megtalalni.jpg Legtetejen.jpg Gitscberg-kozepen-a-felvono-latszik.jpg Gitschberg-fent.jpg
Feladó:  Kori
Dátum: 2006.01.25. 13:29
(Üzenetazonosító: 16299)
Kori Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2004.10.15.

Hello!

Mi két éve voltunk Plose-n. Akkor sem volt több hó, a pályákon kívül szinte sehol, de ez nem jelentett gondot. A pályák állapota kitűnő volt, sehol egy kavics. Gyönyörű idő volt, aztán jött egy kis hó is. Szerintem nagyon jó hely. Én még vissza fogok menni!

Üdv!
Feladó:  Judys6
Dátum: 2006.01.24. 20:44
(Üzenetazonosító: 16256)
Judys6 Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2005.10.03.

Mi febr. közepén megyünk Plose-ba, ha valaki mostanában járt ott kérek szépen beszámolót. Mi még sohasem voltunk Olaszországban. Ahogy nézegetem a hójelentést úgy érzékelem, hogy 60 cm körüli a hó. Remélem kb. 3 hét múlva már nagyobb is lesz. Kérem beszámolót!! Köszi

laponként: összesen 18, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »