Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Valle Isarco - Eisacktal

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
MarDa
29 élménybeszámolót írt
29
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Valle Isarco - Eisacktal
2015.02.08. 07:07
Több mint 10 év utàn újra visszajöttünk, 1 napra, Isarco völgyébe. A környéken mindenütt alacsonyan jàrtak a felhők és aznap, Kronplatzon megint erős szél volt, ezért zàrtabb pàlyàt kerestünk. Jochtalra indultunk és Vals Vallesben parkoltunk. Hely bőségesen volt a parkolóban, fizetni nem kellett. A 301s 8 üléses kabinos felvonóval mentünk fel 2100 méterre. Sűrű apró pelyhes hóesésben, viszonylag jól lehetett tàjékozódni. Szél nem volt. A tetöröl balra induló enyhe, inkàbb kék pàlyàn gyorsan jutottunk le a 304s 6 üléses buborekos felvonóhoz ahonnan azàn annak jobb oldalàn csúsztunk le. Ennek a pàlyànak tényleg ahogy jelzik a felső harmada pirosas, az alja egyértelműen kék. A völgyben a szomszédban kicsit magasabbra indul a 4 üléses fedetlen lift, amelytöl dinamikus feketének jelzett pàlyàn gyorsan vissza lehet csatlakozni az elöbbi kékes szakaszàba. A kabinos felvonóhoz vissza egy kb. 100 méteres húzólifttel lehet visszajutni. A tetőről vissza a parkolóig egy vàltozatos kék piros szerpentines pàlya vezet amit többször is megtettünk. A jochtali pàlyàk egy csalâd különböző tudàsú tagjainak is kedvező 1 napos kikapcsolódàst biztosítanak. Étterem a kabinos felső àllomàsànàl és a parkolószinten is van.
A parkoló túloldalàn indul a szomszédos Gitschberg irànyàba a 307s 8 üléses felvonó. A sílécet a kabinba kell bevinni. Kb félúton, àllomàs van, ahonnan szànkópálya indul lefelé. A 307s tetejéröl vissza a völgybe az első 50 méteren keskenyebb erős kék utàna halvany kék pàlya vezet. Ez a terep, de inkàbb a mittelstationtól lefelé, kezdőknek kivàlóan alkalmas gyakorlàsra.
Az előbbi kék pàlya tetejéröl visz a 308s, inkàbb àtvonó a Gitschberg alsó harmadàig. Ez az àtvonó néhàny éve készült. Középső szakaszàn làtvànyosan egy völgy felett ível ât, nagyon magasan. Ennek a végétől lefelé indul egy túlnyomórészt erdei kék pàlya. Lendület kell hozzà, különben botozàs lesz belőle. Alulról kabinos felvonó, közép àllomàson àt visz fel a tető alatt néhàny 100 méternyire. Innen tovàbb a tetőre, visszacsuszva, majd ujra liftbe szàllva lehet a Gitschberg csúcsra jutni. Lefelé tényleg piros pàlya vezet, szépidőben biztosa nagyszerű kilàtással, közben 3 hüttével, jó kiszolgàlàssal.
A két hegy vàltozatos és jó síterep, ajànlom kipróbàlàsra.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.