Menü ≡

Élménybeszámolók: Plose - Brixen síterep leírás cikk galéria fórum

Plose - Brixen síterep értékelése
59 szavazat, átlagos érték: 4.2
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2012.03.08. TKata
Plose 42 km sípályával az Eisecktal völgy legnagyobb sícentruma. Villach-on keresztül, Kronplatz mellett elmenve mentünk. Gyerekkel, többször is megállva alig valamivel több mint 10 óra volt az út.
A hely büszkesége a Trametsch lesikló pálya. Ez már jól látszik a közeli Brixen kisvárosából is. Ha a kabinos után még felmegyünk az ülőszékessel a legmagasabb pontra, innen lesiklani a Trametsch-en a kabinos aljáig mintegy 9 km. Mi megtettük többször is. Az idő fagypont körüli, de az feletti volt, délben 9-10 fokig melegedett és elég szutykos, néha ködös idő volt. A pálya állapotok ennek megfelelőek voltak. A legalja néhol kásásodott, délre már eléggé összetúrt volt. Néhány alsó hütte gerendákat tett a lesikló pálya mellé, hogy a vendégeknek ne a sáron keljen átgázolni. A felső piros pályákon egész nap jól lehetett síelni. Itt fent van egy kb 400 m-es húzós lift is, ami mellett a kék pályán a kezdők is nagyon jól tudtak gyakorolni.
A középállomáson lévő nagy hüttéhez fel lehet menni autóval is. Akkor a St Andra-i kabinos kihagyásával egyből az ülőszékes felvonóknál és a kellemes piros pályáknál vagyunk.
Brixen környékén, a völgyben és a Natz-i fensikon számos szállást találni. Ezekről a helyekről reggel és délután meghatározott menetrend szerinti síbuszok szállítják a síelőket a St Andra-i kabinos felvonóhoz. Azzal számolni kell, hogy ezektől a helységektől a menetidő fél óra vagy még több is.
Mi nagyon jót síeltünk itt. A megközelítése egyszerű, mert az autópálya mellett van. Jó, változatos, minden tudásszintnek megfelelő pályák vannak, a kilátás pedig a Dolomitokra gyönyörű.
PloseBrixen.jpg PloseTrametsch.jpg PloseTrametschAlja.jpg Plose.jpg PloseTabla.jpg PloseFentiparkolo.jpg PloseLift.jpg PloseSziklak.jpg PloseFentHutte.jpg
h i r d e t é s
2007.10.24. Change
Hy Gergő!
Én tavaly voltam Plosen!
Minden volt mi szem szájnak ingere, csak hó nem!
Na a viccet félretéve hó az tényleg nem sok volt, így a pályák kb50%a volt csak síelhető, mert a pályák nagy része rossz fekvésű, azaz sokat süti a nap, így hamar elolvad a hó(na nem mintha a tavalyi tél olyan havas lett volna.
A pályák nehézsége nekem tetszett, már amelyiken lehetett síelni, de a tavalyi állapotokat figyelembe véve nem igazán ajánlanám kezdőknek, mert elég sportos lejtőkről van szó. De ha az egész síelhető lenne, azért lehetne kezdőknek megfelelőt is találni. Azt hiszem mi is a parkhotelben laktunk, ha az az a pályászallás 1900 m magasan.(de lehet hogy nem)
De ha az akkor nagyon meg voltam elégedve, szauna csocsó, jó kaják, tágas szoba! Egyszóval szuper.
Én tuti visszafogok menni mégegyszer, ha több hó lesz!
Remélem tudtam segíteni! Jó síelést!
Ja, az még hozzá tartozik, hogy én január 2.hetében voltam!
Üdv!
2006.02.06. TZoli
Szuper! Voltam ott, de csak megnézni. A ritka pályaszállások egyike. A Trametsch-hez képest a hegy másik oldalán van, egy elég kanyargós keskeny út vissz fel oda, a busznak párszor tolatni is kellet, hogy be tudja venni a kanyart. A bérlet valószinűleg jó lesz a Gitschbergre meg egy másik kisebb helyre is, de nem tudom, hogy pályaszállás révén érdemes lesz-e elmászkálni. Merano (vagy valami hasonló nevű, ahol a másik hegy van) legalább félóra, míg lejösz a hegyről az is egy negyedóra.
Busszal Villach felé 11 óra volt az út. Személygépkocsival ugyanerre valamivel rövidebb. Visszafelé mentő hozott a városi kórházból végig autópályán az Európa hídon Innsbruck felé aztán a Salzburg-Bécs-Budapest autópályán. Ők elég jó helyismerettel, két sofőrrel pihenő nélkül, néhol 140-150-nel, a határon is gyorsított eljárással lenyomták úgy 8 óra alatt.
Amira oda kell figyelni, az a kétnyelvűség. Minden két nyelven van, az összes helységnév is. Ez az elején egy kicsit megkevert.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »