Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Grossarltal - Dorfgastein síterep leírás szállás cikk galéria wellness fórum

Grossarltal - Dorfgastein síterep értékelése
133 szavazat, átlagos érték: 4.4
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2020.01.17. Péter70
Múlt hét szombaton síeltünk itt. Reméltük, hogy mivel a szomszédos Flachaunál kisebb síterep, így nem lesznek sokan. Nem is voltak! Grossarl felől indultunk. Itt egy kissé fura a parkolás. A liftek közelében nem lehet leparkolni. A kijelölt központi parkoló mindkét lifttől 3-4 percnyi séta távolságra van. Mi végül a 3b pálya mellett, egy kicsi parkolóban álltunk meg és innen csúsztunk be a lifthez. A völgyekbe levezető pályák nagy szintkülönbségűek, gyors liftekkel. Lehet falni a szintkülönbségeket. Nekünk a nap végére 13.000 méter jött össze. Fent rövidebb pályák vannak, de klassz nyomvonalakon, szép tájakon, általában modern, gyors liftekkel. Várakozás sehol nem volt. A pályák még délután is jó állapotban voltak. Kezdőknek kevésbé, de középhaladótól felfelé mindenképpen ajánlom a terepet.
h i r d e t é s
2019.12.16. bertazs
12.13-15 között 3 napot töltöttünk a környéken és mivel a szállásunk Flachau és a vele összekapcsolt Wagrain-St Johann alpendorfi állomása, ill. Grossarltal között félúton volt (kb. 10-10 km-re), mindkét pályarendszert megsíeltük. Egy napot (szombat) pedig az ilyenkor szokásos Tauern day bérletkedvezményt kihasználva (30 €/nap) Obertauernben töltöttünk.

Grossarltalon most jártam először, nem sok infó volt róla, de a beszámolók inkább pozitív hangvételűek voltak, így reménnyel telve indultunk neki az ismerkedésnek.
A főutról letérve egy hatalmas parkolóba érkeztünk, ami két kabinos (egy sárga és egy kék) felvonó között van kialakítva. Szerencsére reggel még kevés autó volt, de még így is elég sokat kellett sétálni, hogy valamelyik felvonót elérjük. Mi a sárgát választottuk, mert az magasabbra visz elsőre átszállás nélkül. Megvettük a bérleteket (napi felnőtt 52 €, gyerek a fele) és irány felfelé. Már a felvonóból láttuk, hogy lefelé, hosszú, ratrakolt, a tetején széles, középen kicsit keskenyebb a fák között kanyargó erdei, majd a végén ujra kiszélesedő, de meredek letöréssel végződő pályák vannak. A felvonóból kiszállva pazar körpanoráma tárult elénk, verőfényes napsütésben pompáztak a Ski Amadé régió gyönyörű hegyei, -3 fok, szélcsend, tehát a legtökéletesebb síidő!

Első csúszásra bemelegítésként a kabinos aljába vezető 6-os pályát választottuk. Hát lendületes bemelegítés lett! Tökéletes, sima, kicsit kemény, de nem jeges pályán lehetett hasítani a völgybe. Most a kék felvonóhoz értünk le, ami a sárga felvonó középállomása magasságában ér véget és innen egy 6-os ülős visz a sárga kabin végével azonos magasságba. Újra felérve úgy döntöttünk, hogy átkirándulunk Dorfgasteinbe.

Haladva célunk felé rátaláltunk az aznapi kedvenc pályánkra. A D3b egy, bár nem hosszú, de tökéletes esésű, kicsit hullámos, fantasztikus pálya. Imádtuk, többször is lezúztunk rajta. Egy gyors 4 üléses felvonó visz vissza a kiindulási pontra. Miután kiélvezkedtük magunkat, tovább indultunk eredeti célunk Dorfgastein felé. Az itteni pályák számozása ugyanúgy 1-től indul, mint a Grossarltal-i oldal, de itt egy D betűt elé írtak, így egyértelmű, hogy hol van az ember. A térkép szerint egy kék és több, később egymásba futó piros pálya visz le a faluba. A Dorfgasteinbe vezető pályák ugyanolyan tökéletes, hosszú (kicsit még hosszabb is) erdei pályák mint a Grossarltal-i. Mivel alacsonyabbra is megyünk melegebb esetén, lehet, hogy hamarabb kásásodnak, de most a Dorfgastein-i kabinos felvonó aljában is -1 fok volt. Igy tökéletes viszonyok voltak lent is. Mi elsőre az egyik pirosat a D4 jelzésűt választottuk, ami később piros D1b lett, majd egy elágazásnál mi a piros D1c-t választottuk, ami végül kék D1d néven ért a kabinos aljába. A pályarendszernek olyan a fekvése, hogy napos idő esetén, délelőtt inkább a Grossarltal-i, délután pedig inkább a Dorfgastein-i pályákat éri a nap.

Tetszett, hogy Dorfgastein-i oldalon egy kabinos felvonóval elérhető a csúcs, így nagyon könnyen át lehet jutni a másik oldalra, nem kell aggódni, hogy jaj visszaérünk-e, ha elértük az utolsó kabinos liftet. A felvonók gyorsak, korszerűek, bár nekem kicsit sok a kabinos, mert ugye az állandó le-föl csatolás, gyaloglás-lépcsőzés kicsit lassítja a dolgot, de most szerencsére kevesen voltak és így nem volt sorbanállás, de azért az ülős felvonókat jobban kedveljük és ahol volt alternatíva inkább azt választottuk, mégha át is kellett szállni egyszer. Az ülősök egyébként nem olyan hiper-szuperek, mint a Flachau-i, vagy obertauerni fűtött, szélfogós, sportüléses liftek, de a célnak tökéletesen megfelelnek. Itt nincs is a lifteken szélvédő, hisz rossz idő esetén ott a kabinos. Még egy dolgot fontos megjegyezni és erre a kezdőknek odafigyelni, hogy az amúgy sem sok kék pálya, a fönti átcsúszó kivételével, máshol full pirosak lennének!

A Grossarlba lefelé vezető piros 5-ös és 6-os pálya alsó része pedig egyen értékű a Muraui-i parkolóhoz vezető fekete pályáéval, de itt ez piros besorolás alá esik. Hüttét nem láttunk fönt sokat,de nem is kerestük, mert valahogy úgy alakult, hogy a sárga kabinos lift aljában lévő éttermek egyikében ebédeltünk. Pizza (feltéttől és mérettől függően) 7-15 €, sör 4 €. Meglepetésünkre az asztalhoz leülve magyarul szólítottak meg, ugyanis egy kedves magyar lány volt a felszolgáló.

Összességében egy fantasztikus napot zártunk, mind az időjárás, mind a pályák tökéletesek voltak és a pálya rendszer is nagyon megtetszett. Nekem egyébként kicsit Grosseckre hasonlított, nagyobb kiadásban. Haladó sízőknek nek 2-3- napra tökéletes választás, sőt Ski Amade bérletet váltva a közelben lévő Flachauval összekapcsolt Wagraint is érdemes kipróbálni, ahogy mi is tettük de arról, majd a saját topikjában írok.
20191215-121943.jpg 20191215-101618.jpg 20191215-101605.jpg 20191215-101609.jpg 20191215-101622.jpg 20191215-110825.jpg 20191215-121950.jpg 20191215-121956.jpg 20191215-143137.jpg
2019.02.15. CsapiDani
Eredetileg Kleinarl-Flachauba szerettünk volna menni, de a szállásunk ehhez a síterephez jóval közelebb volt(10 vs 40p), így a hétfői óriási hóesés után, kedden kimerészkedtünk ide. A Grossarl-i oldalról mentünk fel mindhárom nap. A pályák nagyon jó lejtésűek, lendületesek, a pirosak különösen jók, főleg a 8-as, 9-es. A felvonók gyorsak, sor szinte alig volt, max öt perc. A Dorfgastein-i oldalon a pályák rosszabb állapotban voltak, mint a másikon, bár a völgybe levezető 3b pálya mindháromszor nagyon jeges volt. A Grossarlból a hegyre felmenő felvonó melletti hüttében ettünk napi 2x, minden nagyon finom, nem olyan drága, a legtöbb dolgozó magyar. Összességében ez egy nagyon jó síterep, kezdőknek kevésbé ajánlom, a kék pályák meglepő lejtői miatt. Valószínűleg jövünk még.
2018.02.16. Quarius
Január közepén voltunk itt egy napot. Nem sok aktivitás volt a fórumon, így kicsit aggódtunk. De feleslegesen. Mert nagyon jó hely. Remek lehetőségek vannak a pályán kívüli síelésre. Jó lejtésű nagy területek , amiket könnyű besíelni. Az időjárással is szerencsénk volt, mert végig szakadt a hó és így remek lehetőségek nyíltak a pályán kívüli síelésre. Egész biztosan visszatérünk még.
2017.01.03. bouquetk
A szilvesztert ismét itt töltöttük. December 28-án reggel jó időben ki is mentünk a pályára, de meglepődve tapasztaltuk, hogy a sárga kabin csak a középállomásig jár, és feljebb sem megy semmi a fenti nagy szél miatt. Ugyanakkor a tábla szerint Dorfgasteinben minden működik. Hamar lecsúsztunk, és úgy döntöttünk, hogy ezt nem erőltetjük, így fél tízkor már ismét a szálláson voltunk. Áttervezés. Volt nálam túraléc,fóka meg minden ami kell, így azt találtam ki, hogy a középállomástól felfókázom amíg lehet, esetleg átnézek a túloldalra is. Gyors pótreggeli és átöltözés után neki is vágtam. A középállomásig fellifteztem, itt feltettem a fókát és a firnvasat és el is indultam az ülős alatti piroson felfele. Van itt egy szép faház nem messze a pályától az erdőben, ennek a teraszán vettem le egy réteget magamról, majd haladtam tovább. A szél egyre erősebb lett, elhagytam néhány gyalogos-síléces embert és egyedül maradtam. Áldottam az eszemet, hogy feltettem a vasat, mert helyenként csak ez tartott a jégen. Így viszont mehettem nagyjából direktben, apró szépséghiba, hogy a sarokemelőt így nem használhattam. Az első szálloda előtt kissé küzdelmesen értem ki a síkabb területre, ahol viszont a szél lett még erősebb. Nem véletlenül nem járt a kabinos, ijesztően lengett némelyik. Nemsokára felértem a kabinos felső állomásához. Aki járt már erre az tudja, mekkora élet van itt. Zene, emberek százai, most meg sehol egy lélek. Jó erőben vagyok, megyek tovább, szép kényelmes tempóban két órán belül felérek a Kreuzkogelhez. Természetesen ez a ház is zárva van. Bár a szél erős, a nap erőlködik, ki-ki süt. Két vékony réteg ruha van rajtam de nem fázom. Nem lehet túl meleg, mert a zsákom zsebében a pet palackos sör kezd megfagyni. A sítúrának egyenlőre vége, átszerelek és megindulok a Fulsecklift irányába, ahol már van mozgás. Délutánig itt síelgettem, a vékony ruházat miatt csak a kabinossal. Mindenhol ki volt írva, és táblázva-hálózva, hogy a hegy másik fele zárva. Ez természetesen rám nem vonatkozott, így fél négy fele megindultam visszafele. A nyeregből normál esetben le kellet volna menni a Kreuzkogel lift aljához, és innen egy erdei úton le. Én viszont nem akartam kihagyni a pályák felső részét, ezért úgy döntöttem, hogy a gerincen felgyalogolok a Kreuzkogelhez. Ezért a kis menetért nem láttam értelmét a fókázásnak. Ahogy ballagtam felfele, utolért egy motorosszán két emberrel. Megálltak és mondtak valamit. Gondolom azt kérdezhették, hogy mi a frászt keresek én itt. Mondtam, hogy hova megyek, ez nem győzte meg őket. Erre mutattam a túrakötést a lécen. Ez hatott. Mondták, hogy rendben és elmentek. December végén hamar jön az este, de még időben voltam. Jött amire egész nap vártam. Tök egyedül egy tökéletesen preparált sípályán. Pillanatok alatt a sárga kabinos tetejénél voltam. Innen a középállomásig sem tartott sokáig. Itt visszatértem az emberek közé, de már ez sem zavart. A szezon eddig legjobb napja véget ért.
2015.01.15. cannibale
Jan.7-12
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy komoly plusz költségek(szállás) nélkül járhattam ismét egyik kedvenc kis terepünkön. Úgy éreztem eddig ez egy méltatlanul hanyagolt síterep de idén először valahogy olyan másnak tűnt. A hóhelyzet nagyban építi vagy rombolja az élményt de ez most valóban más volt. Az itt uralkodó légkör valahogy kezd nagyon nyugdíjas lenni a szó rossz értelmében. Kedvenc Kirchenwirt Hotelünk is idő közben Szlovákiai kézbe került Kirchenwirt Arosa Hotel néven fut. Ide szokásunkhoz híven benéztünk de élettelen volt az egész pedig az amcsi sícsapat buszait véltük felfedezni és pár német sportcsapat buszát. Úgy saccoltuk kivették a szezonra a hotelt melynek bár és étterem része is teljesen üres volt pedig igazán elegánsan felújították. A rengeteg autóból amihez hozzászoktunk idén nem sok volt, persze tudom, a hóhelyzet és a meleg nem tesz jót a sí üdülő centrumoknak.
Szerdán érkezéskor irány a spar. A sör egy árban van az itthonival hatos Stigel Weisse búza 5.40 azért a pékáru nem olcsó 0,40 zsemle/db de vitt anyagból dolgoztunk így elment.
Mikor viziteltünk láttuk mennek az ágyuk még a völgybe vezető pályán is ami ugye a piros kabinos legalja így nem izgultunk lesz itt hó. Így vissza gondolva valóban szerencsénk volt mert a csütörtöki csúszás remekül sikerült bár hozzá teszem kétezer méter felett is akadt kavics bőven.Sorban állás nulla, így lehetett pörögni szépen. Du. -ra a pályák kicsit felengedtek a felmelegedésnek köszönhetően de egész jól bírták "még".Valahogy ezeket a pályákat nem tudom megunni igazán kellemes vonalvezetésűek. A legjobb szerintem csutkára lecsúszni aztán pihi a pirosban. Meglátogattunk pár hüttét is, az árak nem változtak, nem lett olcsóbb semmi. Ami kiborít mindig, hogy itt valahogy okádják az emberek a füstöt tekintet nélkül bárhol, a kajálda részen is. Nem dohányzó lévén ezt gyűlölöm legjobban az igazán hangulatos és szép osztrák hüttékben és a sajátos zenei világuk amit még nem tudok magamévá tenni. :D
Ennyi morgolódás jutott az első napra ezt leszámítva tényleg remek napot zártunk. Vacsora környékén nagy bánatunkra elkezdett lent szakadni az eső de azt gondoltuk ez fent biztos hó. Nos a fent olyan 1800m lehetett mert alatta rommá ázott minden.
A következő két napot Angertalban töltöttük, majd oda írok ...
Vasárnap kényelmes felébredés, reggeli, bepakolás és idén először nem vérzett a szívem induláskor, persze hétfőn melóba már inkább újra ott lettem volna ;)
2013.01.07. cannibale
Sziasztok!
Volt szerencsénk némi kihagyás után újra idelátogatni egy kis bemelegítésre az éves Francia út előtt.Négy fős különítményünk két boardos, két síelő szerda este indult útnak Salzburg tartomány eme eldugott kis szegletébe Dorfgasteinbe.Indulás 18:00.érkezés éjfélre. Szállásunk az átalakított és újra designeolt Kirchenwirt hotelben az étkezésünk pedig félpanziós ellátás volt mely minden igényt kielégített.A szállodát a régi magyar tulajdonos eladta, tudomásom szerint egy Szlovák úriembernek így már nagy bánatunkra nem voltak magyar pincérek.Az egész hely pangott, max. 30-40%-on üzemelhetett a hely de legalább nem volt tömeg reggelinél. ;)
SkiAmade 3 napos jegy 130euro!
Csütörtökön nem toporzékoltunk nyitásra a piros-fehér kabinos aljánál inkább kényelmesre vettük és kb. 11-re értünk a csúcsra.Verőfényes napsütés fogadott bár az alsó részen kissé olvadt de közép állomásig elviselhető viszonyok voltak leszámítva a néhol öklömnyi köveket :(! Azért becsületesen nyomtuk egy-két hütte megállóval.Pohár sör 3 euró, korsó 4,Rumos tea 3,50 , sült krumpli 6, Császármorzsa 8,levesek 4-6....Nem érdemes átmatekozni!Élvezni kell minden pillanatot ha már ott vagyunk. Tömeg nem volt de voltak gyerekek rendesen mivel tartott az Osztrák síszünet mégsem volt vészes mivel azért ez a terep már nem a kisebbek közé tartozik.Délutánra kibuckásodott szépen a főbb szakaszokon de lehetett találni azért gyöngyszemeket,zárásig nyomtuk.
Este el kezdett szakadni az eső rendesen ami nem dobta fel a csapatot de tudtunk ez a közepétől felfele hó.Péntek reggel a lenti látvány elszomorító volt nem is kapkodtunk.Fent szakadó hó és frankó tejköd, 2033-ról lefele az első 400m igazi orosz rulett volt de onnantól friss havas lejtőkön zúztuk.Közepétől lejjebb nem mentünk mivel folyamatosan esett.15 óra fele meguntuk és inkább szaunáztunk,pihengettünk, társasoztunk egyet.
Szombaton korán ébredve még mindig esett ami azt eredményezte,hogy az Osztrák családok tömegével hagyták el a települést de előtte még megpróbálták értékesíteni a megmaradt 6 napos bérletüket.Húsz euróért vehettünk volna napijegyet :D
Síelős barátaink még aludtak de mi egy gyors reggeli után neki indultunk szerencsét próbálni.Megérte!Bár a hegytetőn zord idő volt és egy két pályát lezártak a nem túl sűrű ködöt leszámítva igazi snobis körülmények vártak.Hegytetőn kb. 50cm hó esett!Mondanom se kell egész nap zúztuk és fülig ért a szánk,mindössze egy pohár sör volt a jutalom dél környékén.Többször lecsúsztunk egészen az aljáig mert innen a kabinossal kb.15 -20 perc a teteje és kellett a pihenő :D Végül is egy remek napot zártunk és igencsak odatettük magunkat.Elégedetten és hulla fáradtan hagytuk el a pályát záráskor.Nem mondom lehettek volna jobb körülmények is de nekünk ez is megfelelt.
Vasárnap már csak reggeli,összepakolás és Go Home.
Még mindig frankó a hely de az időjárás jelenleg nem kedvez az alacsonyabban fekvő pályáknak!
Ha lesz még lehetőségünk biztosan visszatérünk mert remek,változatos,élvezetes pályák vannak.Minden szinten élvezhető a terep,csak ajánlani tudom!

Pacsi.
P9030001.JPG P9030005.JPG P9030009.JPG P9030014.JPG P9030045.JPG P9030049.JPG P9040055.JPG P9040058.JPG P9050063.JPG P9050065.JPG P9050079.JPG P9050080.JPG P9050073.JPG
2011.03.22. Varghasz
Egy hete hétfőn voltunk egy napot Dorfgasteinben. A szállásunk Maria Almban volt, de vasárnap azt tapasztaltuk ott, hogy kb 1500 méter felett jók még a hóviszonyok, ezért másnapra olyan helyet kerestünk a síamádéban, ahol több pálya is van ebben a magasságban. Így lyukadtunk ki itt hétfőn, de sajnos ekkor már 2000 méteren is erősen olvadt.
Mikor megérkeztünk a dorfgasteini parkolóba, többen erős kétségüknek adtak hangot, hogy egyáltalán van-e fönt hó, annyira tavaszias volt a környék. Hó a hegyoldalban semmi, túloldalon semmi, mindössze az 1a pályán kásabucka. A középállomásnál azért már megnyugodtunk, fogunk mi még ma síelni.
A Fulseckbahn végállomásától induló kék pálya egy síút. Mivel sokan voltak rajta, meg a hó is olvadt, kezdőknek a buckák miatt élvezhetetlen volt, haladóknak meg nulla élvezetet jelent. Ezzel szemben a 4-es pazar volt. Kellően meredek, széles, társaságunk "beszaribb" tagjai is sokkal jobban élvezték, mint a kéket. Ez még délután is jó állapotban volt, szemben az 1-sel, ami délutánra már buckásodott. A középállomásnál lejjebb nem csúsztunk, nem sok értelmét láttuk.
Ugyancsak ajánlani tudom a kühhageralmi 4 üléses lift melletti 3-as pályát, jó kis carving pálya, nagyon széles.
Ezeken kívül még a 8-as próbáltuk. Ez is szimpatikus, de az alján vigyázni kell,mert a lifteknél összeszűkül a pálya, sokan őrült sebességgel csúsznak be ide, ráadásul nagyon buckás is volt, mert mindenki ezen a szűk részen fékez a liftek miatt.
Sajnáltam, hogy a grossarli részt nem tudtam kipróbálni, de délutánra az unokaöcsém első próbálkozásaira ígértem be magam "oktatónak", így az utolsó két órát a kabinos aljánál töltöttem a tanulópályán. Nekem csalódás volt, hogy az itteni 50 m-es "liftet" (nagyon lassú, ha jól emlékszem tolókaros) is érvényes bérlettel lehet csak használni. Itt egy jópofa kis játszótér van a kicsiknek, ahol még a kajla 13 éves fiam is elszórakoztatta magát meg minket.
IMGP0907.JPG IMGP0909.JPG IMGP0924.JPG IMGP0921.JPG IMGP0925.JPG
2011.02.16. cannibale
Sziasztok.
Volt szerencsénk pár napot eltölteni Dorfgasteinben, erről írnék pár sort azoknak akik még nem jártak ott.Bp-től 640km-re található és szinte végig autópáya.Magyar honfitársaim körében nem egy felkapott hely szerencsére ez a félreeső kis Osztrák falu ezért meglepetésként is érhetett volna minket ,hogy az egyik legnagyobb helyi szállodában(Kirchenwirt-hotel) szinte mindenki kivétel nélkül beszélt magyarul de tudtuk hova megyünk.
Egy nagyon kedves ismerősünk meghívásának tettünk eleget(ő vezeti a szállodát szezonban). :D
A falu kis temetőjéről is ismeretes ahol minden este "hivatalból" meggyújtják az összes mécsest amelytől egészen meseszerűvé válik a hely.Hangulatos kis vendéglők amik hozzáteszem nem olcsóságukról fognak elhíresülni és aprócska de annál kedvesebb üzletek.A falucska szerintem 1-2 óra alatt kellemesen besétálható és autóba sem kell ülni egy InterSpar-os bevásárláshoz ahol nemsokkal drágább bármilyen élelmiszer mint itthon. 6-os Edelweis búzasör 5.90E,kenyérféleségek 1,50-3,90 ig ..stb
Mi a szállodában étkeztünk amiről csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni.Reggeli svédasztalos, vacsora 3 fogás és a pincérek mindent megoldanak,még a repetát is!Enni itt érdemes,inni talán máshol.Vellnes részleget szintén csak ajánlani tudom a kikapcsolódni vágyóknak,hozzáteszem nem egy olcsó hely.
Cserébe minőségi kiszolgálást,szép szobákat, Magyar nyelvet mosolyt és nyugalmat kapsz.Használhatsz egy nagy közös természetesen erre a célra kialakított fűtött síléctárolót cipőszárító rendszerrel ahol nem firtatják,hogy hány board és léc tartozik a csapathoz.

A falutól az első kabinos felvonó 200m-re található.Nyitás-Zárás 8.30 tól-16.30 ig.A bérletárak mivel a Ski-Amade régióhoz tartozik elég húzósak.Napi bérlet 41E,3napos 118E de +3E letétet mindíg hozzászámolnak a csipkártyára.Rengeteg féle pálya van ezért aki itt nem talál magának élvezhető pályát annak Aspent javaslom :))
Az összes nyomvonalon szinte 40 méterenként megszámlálhatatlan hóágyú ha esetleg nem esne friss hó.Mi pont bele estünk ebbe a periódusba.Sajna 3 hete nem esett hó de ebből mi szinte semmit nem érzékeltünk.Kezelt pályák jó minőségben.Utolsó napra azér megjött a friss hó is nagy örömünkre.Egy baj volt csak :(
Haza kellett jönni pedig remek volt.
Összegezve, hibátlan volt és remélem még visszatérünk.
2010.03.20. mogy
A héten jártam a Salzburger Sportwelt pályáin és egy napra ide is átugrottam. Valami egészen elképesztően jónak találtam a helyet, persze ebben valószínűleg nem kis szerepe volt a kiváló körülményeknek: az előző két napban leesett 30-40 cm friss hó nagyszerűen eldolgozva, gyönyörű idő és kiváló vonalvezetésű pályák (főleg a dorfgasteni oldalon) - az ember csak pörgött egyik pályáról/liftről a másikra és mire észbe kapott már majdnem 4 óra volt:)

A pályák többsége piros, de kezdőknek való lejtő is akad itt-ott. A tömeg nem túl nagy mivel Dorfgastein a gasteini völgy talán legkevésbé frekventált pályarendszere, Grossarl pedig egy viszonylag félreeső kis falucska egy átmenő forgalomtól mentes völgy vége felé.

Mindenkinek ajánlom, igazi titkos tipp.
Kep081.jpg Kep082.jpg Kep083.jpg Kep084.jpg Kep085.jpg Kep086.jpg Kep087.jpg Kep088.jpg Kep089.jpg Kep090.jpg Kep091.jpg Kep092.jpg Kep093.jpg Kep094.jpg Kep095.jpg Kep096.jpg Kep097.jpg Kep098.jpg Kep099.jpg Kep100.jpg 03-17-2010.jpg
2007.02.06. TibiF
Jól katbantartott pályák, általában északi fekvésüek, délután sem voltak jegesek. 1150 méter szintkülönbség, sok piros pályával. A völgyben a kevés havat hóágyuval pótolták. Érdemes ide menni pár napra.
IMG-6341-2.JPG IMG-6343-2.JPG IMG-6344-2.JPG IMG-6347-2.JPG IMG-6350-2.JPG IMG-6352-2.JPG IMG-6355-2.JPG
2007.01.17. TibiF
Hétfőn Grossarltalban síeltem, Ski Amadéhez tartózik. Közepes nagyságunak mondható sícentrum sok piros pályákkal. Nagyon tetszett a hely, általában északi fekvésű pályákkal rendelkezik. Ezért még délután sem olvad a hó, habár a völgyben +5 fok volt a hegyen az árnyékban -3 fok. Nem volt tömeg, pályák állapota jó volt, a völgyig lehetett síelni. Öt kilométeres a leghosszabb pálya nekem ez tetszett a legjobban 6-7 perc folyamatos sílés mindent megér.
IMG-6152-1.JPG IMG-6153-1.JPG IMG-6156-1.JPG IMG-6159-1.JPG IMG-6162-1.JPG IMG-6164-1.JPG IMG-6171-1.JPG IMG-6173-1.JPG IMG-6176-1.JPG IMG-6179-1.JPG IMG-6183-1.JPG IMG-6195-1.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 39 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.