Menü ≡

Élménybeszámolók: Drei Zinnen Dolomiten síterep leírás cikk galéria fórum

Drei Zinnen Dolomiten síterep értékelése
25 szavazat, átlagos érték: 4.4
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2019.02.16. Tuli Lui
2019 február 13.-án mentünk fel a 3zinnen pályáira egy napra. Versiaco-ban parkoltunk le, van egy szép nagy fogadóépület pénztárakkal, mosdókkal, üzletekkel, síszervizzel. A Monte Elmo-val kezdtük a snowboardozást. A hosszú 13-as pálya különösen tetszett de a felsőbb részeken a kék pályákat kedvelők is megtalálhatják a számításukat. Elkalandoztunk a Stiergartenen és Signauén keresztül a Rotwandig.Nem volt vészes átcsúszás sem, a meredek részek pedig kikerülhetők voltak. Bad Moosnál a fekete jó meredek volt de szép sima. Visszafelé a Stiergartentől Sestoig fekete pályát jelölnek, de egyáltalán nem vészes, inkább csak egy rövid része erős piros és azt is ki lehet kerülni. Összességében jó, változatos síterepnek mutatkozott.
h i r d e t é s
2017.03.23. Varghasz
Március 19-én síeltünk itt.
A Vierschach és Bad Moos közötti pályákat síeltük. Kezdőknek a kék 15-ös és piros 13-as ajánlható, a többi haladóknak való. 13as elején van egy meredekebb letörés, ami egy erdei kerülővel megúszható, szerintem csak ez miatt lett piros a jelölése, egyébként egy nagyon jó lejtésű és széles carving pálya.
Valóban, ülőlift csak Vierschach fölött van, a többi mind kabinos. A mi szemünkben ez inkább hátrány volt. Délre már nagyon elegünk lett az állandó lecsatolásból és latyakban való sétától. A Sextenből közlekedő állóhelyes nagykabinos fajtát különösen nem szeretem.
Érdekes a tájképi kontraszt a rendszer két vége között. Vierschach felől a Dolomitok gyönyörű formáiban lehet gyönyörködni, azonban ha Bad Moos felől visszanézel, akkor egy kopasz hegyhátat látsz.
A bérlet cserével javaslom óvatosan bánni! A sexteni nagykabinos bejáratánál láttam, hogy amikor "lehúzod" a bérletedet a kapunál, az ellenőrző fülkében ülő személyzet előtti monitorokon megjelenik az előző kettő (!!!) lifthasználatkor készített fotó az azt a bérletet korábban használóról, és figyelik, hogy a fénykép és a tényleges éppen akkori bérlethasználó tényleg ugyanaz a személy-e! Azaz, ha észreveszi, hogy más használja a bérletet, mint előtte, biztosan nem fog megdicsérni.
2016.03.26. csabeszka
Előljáróban azért furcsa, hogy erről a nagy síterepről még egyetlen beszámoló sem született.

A héten itt (is) (Sillian mellett) síeltünk. A pályarendszer az osztrák határtól csak 3 km-re van. Viszonylag sok hó volt a pályán és azon kívül is; mi csak a legnagyobb területű és Versciaco-ból induló pályákat használtuk, de maga a pályarendszer öt részből áll, amik nemcsak autóval (busszal) hanem részben pályákat összekötő vonattal! is megközelíthetöek. Szinte az összes!!! piros és fekete pálya kabinokkal elérhető, ülőszéket gyakorlatilag nem is kellett használni. Jó lejtésű, széles, jól előkészített pályák minden nap; húsvét közeledtével egyre többen voltak, de még elviselhető volt a tömeg. A társaság fele délelőtt a másik fele du. síelt. A kétnapos jegyektől rávésik a jegyre a nemét és a nevét az embernek, fényképet viszont nem készítenek, úgyhogy a férfi a férfivel, illetve nő a nővel nyugodtan tudja csereberélni, ha csak félnapot akarnak síelni. (Tudom nem teljesen szabályos, de sokszor nagyon praktikus). Ár/érték arányban nagyon jó választás, ide máskor is visszajönnék.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »