Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sextner Dolomitok - Drei Zinnen síterep leírás cikk fotóalbum értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 5, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Tuli LuiFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2019.02.16. 18:12
(Üzenetazonosító: 204827)
Tuli Lui Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2015.01.19.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2019 február 13.-án mentünk fel a 3zinnen pályáira egy napra. Versiaco-ban parkoltunk le, van egy szép nagy fogadóépület pénztárakkal, mosdókkal, üzletekkel, síszervizzel. A Monte Elmo-val kezdtük a snowboardozást. A hosszú 13-as pálya különösen tetszett de a felsőbb részeken a kék pályákat kedvelők is megtalálhatják a számításukat. Elkalandoztunk a Stiergartenen és Signauén keresztül a Rotwandig.Nem volt vészes átcsúszás sem, a meredek részek pedig kikerülhetők voltak. Bad Moosnál a fekete jó meredek volt de szép sima. Visszafelé a Stiergartentől Sestoig fekete pályát jelölnek, de egyáltalán nem vészes, inkább csak egy rövid része erős piros és azt is ki lehet kerülni. Összességében jó, változatos síterepnek mutatkozott.
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.03.23. 11:13
(Üzenetazonosító: 195113)
Varghasz Hozzászólások: 188
Regisztrált: 2006.10.09.
49 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Március 19-én síeltünk itt.
A Vierschach és Bad Moos közötti pályákat síeltük. Kezdőknek a kék 15-ös és piros 13-as ajánlható, a többi haladóknak való. 13as elején van egy meredekebb letörés, ami egy erdei kerülővel megúszható, szerintem csak ez miatt lett piros a jelölése, egyébként egy nagyon jó lejtésű és széles carving pálya.
Valóban, ülőlift csak Vierschach fölött van, a többi mind kabinos. A mi szemünkben ez inkább hátrány volt. Délre már nagyon elegünk lett az állandó lecsatolásból és latyakban való sétától. A Sextenből közlekedő állóhelyes nagykabinos fajtát különösen nem szeretem.
Érdekes a tájképi kontraszt a rendszer két vége között. Vierschach felől a Dolomitok gyönyörű formáiban lehet gyönyörködni, azonban ha Bad Moos felől visszanézel, akkor egy kopasz hegyhátat látsz.
A bérlet cserével javaslom óvatosan bánni! A sexteni nagykabinos bejáratánál láttam, hogy amikor "lehúzod" a bérletedet a kapunál, az ellenőrző fülkében ülő személyzet előtti monitorokon megjelenik az előző kettő (!!!) lifthasználatkor készített fotó az azt a bérletet korábban használóról, és figyelik, hogy a fénykép és a tényleges éppen akkori bérlethasználó tényleg ugyanaz a személy-e! Azaz, ha észreveszi, hogy más használja a bérletet, mint előtte, biztosan nem fog megdicsérni.
Előzmény: (csabeszka 188898)
Feladó:  Admin DFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2017.02.09. 11:07
(Üzenetazonosító: 193934)
Admin D Hozzászólások: 60
Regisztrált: 2015.08.10.
15 síterepet értékelt

Valóban, a sítérképen és a honlapon is így szerepel, átírtuk a síterep nevét is:
https://sielok.hu/siterep/hochpustertal/
Drei Zinnen Dolomiten (Sextner Dolomiten)
Előzmény: (csabeszka 193920)
h i r d e t é s

Feladó:  csabeszkaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.02.08. 22:25
(Üzenetazonosító: 193920)
csabeszka Hozzászólások: 253
Regisztrált: 2010.01.02.
35 síterepet értékelt

Megváltoztatták a síterep elnevezését Drei Zinnen Dolomitokra (talán nagyobb a reklámértéke a névnek?), emiatt lehet módosítan (vagy ezt a nevet is feltüntetni) a síterep megnevezésénél.
Feladó:  csabeszkaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.03.26. 23:53
(Üzenetazonosító: 188898)
csabeszka Hozzászólások: 253
Regisztrált: 2010.01.02.
35 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Előljáróban azért furcsa, hogy erről a nagy síterepről még egyetlen beszámoló sem született.

A héten itt (is) (Sillian mellett) síeltünk. A pályarendszer az osztrák határtól csak 3 km-re van. Viszonylag sok hó volt a pályán és azon kívül is; mi csak a legnagyobb területű és Versciaco-ból induló pályákat használtuk, de maga a pályarendszer öt részből áll, amik nemcsak autóval (busszal) hanem részben pályákat összekötő vonattal! is megközelíthetöek. Szinte az összes!!! piros és fekete pálya kabinokkal elérhető, ülőszéket gyakorlatilag nem is kellett használni. Jó lejtésű, széles, jól előkészített pályák minden nap; húsvét közeledtével egyre többen voltak, de még elviselhető volt a tömeg. A társaság fele délelőtt a másik fele du. síelt. A kétnapos jegyektől rávésik a jegyre a nemét és a nevét az embernek, fényképet viszont nem készítenek, úgyhogy a férfi a férfivel, illetve nő a nővel nyugodtan tudja csereberélni, ha csak félnapot akarnak síelni. (Tudom nem teljesen szabályos, de sokszor nagyon praktikus). Ár/érték arányban nagyon jó választás, ide máskor is visszajönnék.

laponként: összesen 5, rendezés:
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 22 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet