Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Piper
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Králiky - 2023. január végén voltunk egy hétvégi síelésen. Rövid pálya, nem túl sok a lehetőség, de egy hétvégére megfelel, közel van Budapesthez. Kék pályának írják, ez a felső szakaszra igaz is, de kettő erős de rövid letörés is van, ahol már kicsit technikázni kell. Ennek ellenére könnyűnek mondanám a pályát. Viszonylag sok volt a kezdő, így esések is bőven voltak. Érdemes reggel menni mert később már sokan voltak, szinte mindenki helybéli volt. A négyes felvonónál reggel még pörgős volt 2-3 perc várakozással, ami délre már a 10 percet is elérte, meghaladta. Ebéd után már a letöréseknél buckásodott, előjött a jég, de még azért síelhető volt a pálya. Ha legközelebb megyünk az inkább hétközben lesz, mivel akkor szinte üres a pálya. Legjobb valamilyen navigációval menni, mivel szinte sehol sincsen kitáblázva a pályához vezető út.
20230128-122715.jpg
20230129-102155.jpg
20230129-102547.jpg
20230129-102645.jpg
20230129-103751.jpg
20230129-111623.jpg
20230129-111649.jpg
gyulimuli2
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
Helyzetkép králiki. Ma ezt a szlovák terepet választottuk a családdal.Besztercéhez közelebb van mint Donovaly és nincs akkora tömeg. Tajov után van ez a falucska de a falu aljától a sípályáig igen meredek az út havas időben tuti hólánc.Napijegy 3felnőtt 1 junior kaucióval 120 euró. A pálya maga elég széles jól síelhető a közepén van egy erős letörés kezdőknek nem ajánlott egyébként a többi rész lankás kellemes.A felvonónál összegyűlik ugyan a nép de a felvonós fiúk barátságosan és ügyesen négyesével rendezik a népet ezért teljes kihasználtsággal megy a lanovka így pár perc sorállás nem gond.Ha valaki ide készül valami kaját vigyen ha nem akar éhen halni mer a büfé elég halovány .Négy igencsak zsenge hotdogot ettünk plusz egy kofólát két kávét és két horalki csokit 22 euróért. Nem voltunk elragadtatva. Az idó felhős napos néha kevés hóeséssel minusz 1 fokkal szóval jó volt. Nap végére elfáradtunk összességében megérte a kis család jól érezte magát.Az esti sízés előtti20 percben szépen átratrakolják a pályát. Egyébként szép nagy hó van a pálya környékén is. Megyünk máskor is.
sapali
7 élménybeszámolót írt
7
8 éve tag
December 31-én meglátogattuk Králiky sípályát. Budapestről autóval kényelmesen közel 3 óra alatt elérhető. Közel nyitásra értünk oda, szikrázó napsütésben. A parkolóban ekkor még alig volt autó. A sípálya melletti parkoló kb. 11-12 óra között kezdett megtelni. A kocsik rendszámából ítélve első sorban Besztercebányaiak és Zólyomiak járnak ide síelni. Egyszer hallottunk csak magyar szót. A sípálya nyitásra tökéletesen elő volt készítve, jól ki volt fagyva. A felvonóknál egész nap nem volt hosszú sorban állás, max 3. perc az is csak 11 és 14 óra között. Sajnos a pályán 11 óra körül kezdett elő jönni a jégalap. Kora délutántól elégé buckás és több helyen jeges volt a pálya. Véleményem szerint - lejtés alapján - a pálya több helyen pirosba hajlik. A pályák szélesek jól besíelhetőek. Az erdei pálya keskeny, a vége piros és déltől igen csak jeges volt. A sípálya környezetében első sorban minden Szlovákul van kiírva, még a vendéglőben is. A személyzet segítőkész és jól beszél angolul. Besztercebányától, talán csak egy-két kisebb táblát láttunk, ami jelzi a sípályát. Tulajdonképpen végig az újonnan aszfaltozott főúton kell menni a sípályához. Nekünk nagyon tetszett a sípálya, biztosan visszatérünk még ide. Évente egyszer vagy kétszer érdemes eljönni ide, ha valaki nem akar mindig Donovalyba menni.
WP-20181231-09-22-58-Pro-Copy.jpg
WP-20181231-09-55-58-Pro-Copy.jpg
WP-20181231-09-56-02-Pro-Copy.jpg
WP-20181231-11-22-24-Pro-Copy.jpg
WP-20181231-11-22-34-Pro-Copy.jpg
WP-20181231-12-01-18-Pro-Copy.jpg
esslegg
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
Tegnap (12.30.) mi is meglátogattuk a gyerekekkel Kraliky-t. Észak-Pestről kényelmes tempóban 2.5 óra az út. 10 óra után pár perccel értünk oda, a felső parkoló már majdnem tele volt. A jegyekért kb. 20 percet álltunk sorba, ötünknek (2 felnőtt, 3 gyerek) 77 EUR volt a napijegy. A pályán sokan voltak, de azért nem volt zavaró a tömeg, a 4-es ülős liftnél a nap nagy részében kb. 8-10 percet kellett sorban állni (3 óra után ez lecsökkent 3-4 percre) - ami a téli szünetre való tekintettel várható volt. A pályán már délelőtt sok helyen előbukkant a jeges alap, ami keveredett a megelőző napokban esett 10-15 centi hóval. A hóágyúk folyamatosan mentek napközben is.

Étkezés: megnéztük az ülőslift teteje mellett lévő siházat is, de az elég kicsi és nem volt szabad ülőhely, plusz az ételválaszték is szűkösnek tűnt (már amennyit a szlovák kiirásból értettünk), igy végül a "központi" hüttében ebédeltünk, ami egész hangulatos. 40 EUR-ért 2 leves, 4 főétel, 3 adag palacsinta és 2 üditő mindenképpen barátságos árfekvés.
A kiirások itt is csak szlovákul voltak, de a kiszolgálást végző fiatalok teljesen jól beszéltek angolul (ahogy a bérletpénztárban is).

Összességében tetszett nekünk Kraliky: szezoninditásra, egy napos csúszásra vagy más közeli helyekkel kombinálva akár 3-4 napos túra egyik állomásának jól megteszi.
Az autók rendszámaiból itélve a hely a környékbeli lakosok terepének tűnik, magyar szót elvétve hallottunk csak.
Róbert Tóth
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
Mivel kezdők vagyunk, olyan sípályát kerestünk, ami a tudásunknak megfelelő. Kisgyerekkel mentünk, így a beszámolók alapján Királykára esett a választásunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Közel volt Budapesthez (reggel 7-kor indultunk, 10-re már ott voltunk). A 3 sífelvonóból 2 üzemelt, a legkisebb és a legnagyobb. A tömeg épp ideális volt, nem kellett sokat várni a felvonókra, a felvonóknál a személyzet nagyon segítőkész volt. A pályák hossza és meredeksége épp a tudásunknak megfelelő volt, ezért nagyon jó szájízzel távoztunk, kiváló döntésnek bizonyult.
A pályánál található étteremben kevés volt a választék és a benti ülőhely, de az ára elfogadható volt.
A pályához vezető út tiszta volt, de nagyon szűkös, főleg ha busz jött szembe.
Kobak
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Királyka, a mini sípálya
2017. 01. 20-22.
Mottó: Ha kicsi is, de remek szórakozás

Az utazás Budapestről Besztercebányáig nem okoz különösebb bonyodalmat – de onnan a letérés Tajó (Tajov) – Királyka irányába már nagy figyelmet igényel. A városon belül, talán egy helyen van kiírva nagyon apró betűkkel Tajó irányába a letérés – ha ezt elvéted, több kilométernyi autózás vár Rád!
A szállás is remek helyen, a sípályától néhány száz méterre helyezkedik el, a személyzet kedves, figyelmes – Zuzana jól főz, és még beszél is magyarul, csak ajánlani lehet a szállás szolgáltatásait. Az „Energy Vendégház” a sípálya mellett található, 900 m tengerszint feletti magasságban,400 méterre a sípálya aljától, és 150 méterre a sípályától – ami annyit jelent, hogy teljes felszereléssel vagy felgyalogolsz a szállásra, vagy külön díjazás ellenében az üzemeltető megkönnyíti dolgodat egy motoros-szánnal.
Mivel pénteken késő délután érkezünk a településre, az alsó sorompó nyitott, szabad az út a felső parkolóba. Telefonhívásra megjelenik a szállás motoros-szánja, ami a csomagokat felviszi a házba – mi gyalogosan vágunk neki a sípálya szélén a mintegy 100 méteres szintkülönbségnek – csomagok nélkül is megszenvedünk, mire felérünk. Szobafoglalás, vacsora, és némi pihenés után elhangzik, hogy sétálni kellene egyet a kiadós étkezés után. Felsétálunk a sípálya tetejére, majd le a sípálya aljára – mellettünk vígan csusszannak a síelők a kivilágított pályán. Az élmények befogadásával annyira el vagyunk foglalva, hogy nem vesszük észre, de a felvonó leáll, ami jelent, hogy perceken belül pokoli, erdei sötétség vesz körbe bennünket – ami be is jött! De nagyon bejött! Ilyen sötétséget, ilyen csillagos eget otthon talán soha nem láttál! Milliárdnyi csillag és a dagadó Hold a sarlójával az égen ad annyi világot, hogy ne tévedjünk el. Másnap reggel a felvonók elindulására már ott vagyunk a pénztárnál – gyönyörű napsütéses idő, reggel megmunkált, vasalt pályák, semmi tömeg... Aztán jött a délelőtti tömör sí-gyönyör. Szikrázó napsütés, szépen "kivasalt" pálya, jobbat nem is kívánhatunk magunknak. Délig élmény-síelés, majd egy órás pihenő a szálláson. Délután a délelőtti gyönyör folytatása. 16:00 órakor áll le a felvonó, az utolsó menettel már a szállásra csúszunk be. Folytatás vasárnap reggel – és mivel ezen a napon már hazafelé kell venni az irányt, 13:00 órakor befejezzük a kellemes, rég várt síelős kiruccanásunkat.
Ismét sikerült 2 szenzációs sí napot eltöltenünk az Alacsony-Tátrában, és most Királykán, nagyon jó pályán és nagyon jót síeltünk itt is.
DSCN9705.JPG
DSCN9712.JPG
DSCN9715.JPG
IMGP2751.JPG
DSCN9692.JPG
IMGP2706.JPG
DSCN9720.JPG
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Másodszor voltunk ma Králiky-n, és ismét nem csalódtunk! Minden felvonó ment, (mű)hó-tenger a hegyeken át. Közepes volt a tömeg, olyan 5-7 percet kellett felvonóra várni.
A parkoló tele volt, így vagy várt valaki míg felmehetett más helyére, vagy a lenti parkolóban (600m) volt kénytelen megállni. Mi dél körül értünk ide, akkor 5 perc várakozás után mehettünk is fel.
A nagy pálya középső, meredek (jeges) része is abszolút vállalható volt, így élveztük minden percét.

Pénztáros hölgy extra kedves, mi más kellhet még? :)

(ja, ha valaki talál(t) egy fehér gyerek síbotot a beülős felvonó beszállójában, szóljon - leesett, és szőrén szálán eltűnt, pedig mindent tűvé tettünk érte (lent, fent, kasszánál), felvonós bácsi havat is lapátolt :( Mondjuk nem tudom kinek kell egy darab síbot...)
TKata
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
Megjártuk Kralikyt, Majdnem szó szerint értve, mivel az itt leírtak alapján mi is az Energy panzióban foglaltunk, viszont a motoros szános felvitel a házigazda elfoglaltsága miatt nem működöt. Kemény volt este a sötétben felcipelni a csomagokat, de megoldottuk. Sportoltunk egy nagyot. Szerencsére még maradt energiánk az esti síelésre. Besztercebányán és környékén csúnya -5 fokos hideg, ködös idő hó nélkül. De itt fentebb az erdőben kb 5 cm-es természetes hó és tiszta, gyönyörű napsütéses idő volt. A pálya teljesen rendben volt, vegyes technikai és természetes hó. Tömegről sem lehetett beszélni. Érdekes, hogy az esti sízésen többen voltak, mint napközben. A 3 felvonó közül a legkisebb, tanuló tárcsás mindig ment, de a csákányos vagy ülőliftes közül mindig csak az egyik.
Kicsit nehezen megközelíthető, de családi síelésre tökéletes kikapcsolódás.
20161222kralikySi2.jpg
20161222kralikySi.jpg
20161221kralikySnowboard.jpg
20161221kraliky.jpg
20161222kralikySi3.jpg
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
9-én voltunk Králiky-ben családdal, és nagyon bejött.
A csákányos felvonó nem ment, de a bébipálya, a gyerekpálya, és a nagy pálya működött.

A gyerekpályánál kb 5-6 perces, a nagy pályánál 0-1 perc közötti sor volt. Szóval haladós.
Elég nagy volt a köd, és sajnos az egyik lányunk jó nagyot is bukott miatta - a pályákat kis árokkal választották el, ami a ködben nehezen volt észrevehető, így sikerült belemennie. Erre tessék figyelni!

A pénztárnál is oda kell figyelni a jegyvételnél - én amatőrként nem néztem meg a családos kedvezményt, magától a hölgy pedig nem említette, sőt, azt se mondta, hogy gyerek esetében a napijegy olcsóbb mint a 4 órás (!).

Zárást elég komolyan veszik, a pénztár hamar bezár, és bérlet-visszaváltó automata nincs. Tehát átöltözés _előtt_ tessék visszaváltani a bérleteket.

A parkoló nagyon közel van a pályához, ez szuper!

MIndenképp jövünk még ide (már cask azért is, mert rajtunk maradt 5 bérlet, amit vissza kéne váltani :)
pigeon
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
Sziasztok!

Köszönettel tartozom a lelkes Királyka beszámolókért, mert a sok pozitív tapasztalatot olvasva úgy döntöttünk, mi is kipróbljuk a pályát. Nem kellett csalódnunk:-) Mivel már mindent leírtatok, amit a helyről tudni érdemes, nem szaporítanám a szót, talán csak annyi kiegészítés, hogy remek a tanuló részleg, két kis felvonóval. Nem kérdés, hogy jövőre a kis 4évesünk itt kezdi meg síkarrierjét:-) A hó minősége a mai tavaszi napon is kifogástalan volt (persze, a meredekebb részek már jegesek voltak délutánra, de igazi letörések nincsenek, így ez kezelhető volt még a kislányunknak is) Viszont sehol egy barna folt, vagy kövek - a hóágyúkat ezek szerint itt nemcsak dísznek tartják. Ausztria után igazi élmény volt a hely árszínvonala - mind a napijegyek, mind az étterem vonatkozásában. Ha kötözködni akarnék, azt azért megjegyezném, hogy egy angol nyelvű étlap nem ártana az étteremben. Szóval: kezdőknek, pláne kisgyerekkel, ennél jobb (ár-érték arányú) síterepet nem nagyon tudnék ajánlani:-)Jövőre felfedezzük az Energy Panziót is - hacsak nem ajánl valaki másik jó szállást:-)

Linda
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ismét sikerült 2 szenzációs sínapot eltöltenünk Karliky-n. Gyönyörű napsütéses idő, reggel vasalt pályák, semmi tömeg ...

4,5 éves lányom nagy kedvence a hely. Kis gyerekként fontos neki, hogy még ő is átlátja az egészet. A "nagypálya" is kellemes kék és kényelmes az ülős lift. Ha egyedül akar csúszni, akkor meg megteheti a kis tárcsás mellett. A szállás (Energy Panzio) szinte a pálya mellett és még játékok is vannak ... Napközben velem kb. 3-szor síelt "na még egy kört" a nagypályán. Este pedig az anyukáját rángatta ki esti sízni. ;-)

Feleségem az új snowblade-jét tesztelgette. Kék pályán bejött neki. ;-) Néha még a kis 2 éves is csatlakozott.

Vasalt pályák nagy barátainak figyelmébe ajánlom, hogy itt napközben is ratrakolnak. Na jó annyi a csalás, hogy zárás után esti sízés előtt vasalják ki megint az egészet. Szálláson összefutottunk magyarokkal. Ők 9-12-ig és 18-20-ig síeltek, így a kora délutáni időszakot kihagyták, amikor a meleg miatt azért már nehéz, vizes volt a hó. (Buckák nem alakultak ki, mert nem volt tömeg + széles enyhe lejtésű a pálya.) Este 6-ra meglepően jól kifagyott, átsétáltunk a pályán cipőben és még én (100+) se süllyedtem bele.

Elvben jövő héten még nyitva vannak. Szombatra terveznek a háziak szerint valami disznóvágós szezonzáró bulit a sípályán. Ezen a hétvégén még tökéletes volt a pálya (nem voltak foltok, sem kövek ...).

Nekem a kiszolgáló személyzettel is pozitívak a tapasztalataim. Most pl. otthon felejtettük a kicsi kesztyűjét, ez csak a pálya szélén derült ki. Bár síbolt nincs fent, a kölcsönző sem árul síruházatot, de az "info centrumban" elém raktak egy kupac talált kesztyűt, hogy a hétvégére válasszak belőle, aztán majd vigyem vissza. 5EU "kaukciót kértek, amit vissza is kaptunk.
201403081179.jpg
201403081171.jpg
201403081180.jpg
201403081188.jpg
201403091190.jpg
csabor
90 élménybeszámolót írt
90
14 éve tag
Kraliky 2014.02.06.

Ezer éve nem síeltem Szlovákiában. Előtte is csak vagy kétszer, szóval ideje volt visszamenni. Kell néha egy kis nosztalgia!
Pulmyval és hivatalból, önként mellénk rendelt aranyozott oldalbordáinkkal nekiláttunk, s terveztünk egy igazi élvezeti és egyben retró síelést.
Szlovák körutunk első napját Kralikyban töltöttük. Ez a kis falucska Besztercebánya közelében található. Több ember eltévedt keresgélése közben, pedig szerintem rendkívül könnyű megtalálni. Mondjuk engem ebben segített, hogy nyári időszakokban, még boldogult lézengő ritter koromban több alkalommal alkalommal szerencséltettem jelenlétemmel ezt a vidéket. Ha valakinek a régi térképkészlettel ellátott navigációs kütyűje nem találja Kralikyt Tajot kell beütni, mert onnan már csak egy út vezet tovább, s annak a végén van a falu és annak még végebbén a síterep. Az azért hozzátartozik, hogy a besztercebányai csomópontot tervező ember a rajzoláskor valami pamut gomolyagba kavarodhatott bele, s végül azt vetette papírra. Ha az ember mindig más irányba kanyarodik, mint amerre menni akar nagy eséllyel célhoz ér.
De mi az említett okok miatt könnyedén odaértünk. Tajo után jó kis kapaszkodó elé nézünk, s Kraliky sem az a vízszintes terep. Tél van, tehát sapka, sál, hólánc!
Kellemes falubeli kanyarok után jobbra felkanyarodunk a sípálya felé. Van itt az út közepén két sorompó. Most nem funkcionáltak, gondolom, ha a felső parkoló megtelik, akkor itt zárják le az utat. Most ez a veszély nem merült fel, mert a parkírozóban max. 8 kocsi vesztegelt. Megtaláltuk a helyünket, gyors átöltözés, amit jegyvásárlás követett. Mivel retró síelésről volt szó csak négyórás jegyet vettünk. Hiába magyaráztam, hogy itt mindenki senior, akik közül én vagyok a legseniorabb, nekem is meg kellett vennem a kemény 16 eurós jegyet. Pedig a Suzanna nevű pénztáros kislány, nagyon kedvesen mosolygott.
Csak a tanuló tányéros és a négyüléses felvonó ment. (volt még egy hosszú csákányos, de azt csak a szél lengette)
Két lehetőség volt, valaki vagy felmegy a tanuló tányérossal, s aztán átküzdi magát a négyüléses induló állomásáig vezető pályáig, vagy a parkoló jegypénztárral szembeni végétől csúszik oda. Mindkét megoldás üdvözítő lehet.
Ez a négyüléses nem egy régi darab. Kellemesen odasimul az ember vádlijához, szép lassan feneke alá tolja magát, majd tempósan elindul. A végén is remek kiszállási lehetőség biztosított.
Itt már szinte ismerkedhetünk is a hóval. Kemény, jeges alapon, ezt az elmúlt napok melege biztosította, néhány centi friss hó heverészett. Nem igazán volt feltúrva, s nem is volt tapadós.
A térképek több pályát jelölnek, de szerintem ez nem volt sok pálya. Lényegében egy nyomvonalon lehetett csúszkálni, de ott nagyon. A környéken nem volt hó, de a pályákat rendesen megszórták, földes foltok sehol sem voltak láthatóak. A gyors liftnek köszönhetően rendesen lehetett pörögni, s a csúszást a tömeg sem akadályozta, lévén az nem volt.
Rendelkezésre állt egy az eplényi egyeshez hasonló hosszúságú, de szélesebb pálya, s ezzel ki is merült a tudomány. Viszont ez nagyon jól esett.
A jégkunyhó zárva volt, ezért a kellemes hüttében pihentük ki a fáradalmakat. Egy kedves ismerősöm mondaná, hogy itt gombokért adnak mindent. Olcsó műanyag gombokért. A felszolgálók kedvesek, a wifi jelszót nem mondják el, de beütik a telefonomba. Minden rendben, de a dekorációként használt rücskös rézlemez nem egy korszerű izlésre vall. Kértem egy levest és egy sztrapacskát, de végül nem bírtam legyűrni.
Nagyon jó pályán és nagyon jót síeltünk itt.
Hazafelé megálltunk a falu egyik kocsmájában. (véletlenül ezt is ismertem) Kedves büdös kocsma volt. Kértünk két borovicskát, két narancslevet, két deci kofalát, s elmagyaráztam, hogy csináljanak nekem egy fröccsöt. Kis borovicskát akartunk, de a kocsmáros ránk nézett, legyintett egyet és töltött egy egy decit. Nos ezért fizettem összesen három euró húsz centet. Ennyit a gombokról!
A terepet mindenkinek ajánlom. Kezdők, s ívelő művészek is megtalálják számításukat.

Csabor az élvezeti síelő
CIMG0002.JPG
CIMG0004.JPG
CIMG0005.JPG
CIMG0007.JPG
CIMG0008.JPG
SDC18774.JPG
SDC18778.JPG
SDC18805.JPG
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Nekem mint nagy gyereknek is remek választás. :) Legalábbis az én stílusomnak. Túl hosszú beszámolót nem igazán szeretnék írni mert azt már meg tették már az előttem hozzászóló sport társak. De pár szóban annyit ,hogy a terephez hozzávezető út szinte sehol sincs kitáblázva. Besztercebányán át a városon-teljesen a gps-re hagyatkozva- a tescó után kell letérnünk. Pár kanyar után a Tajov táblát figyelni és egy meredek szerpentinen felfelé haladnunk. Aztán Králikyba beérve a falu végén jobbra tartva érjük el a pályát-sorompón áthaladva. A parkoló elég nagy. Még egész közel sikerült a pályához parkolnunk. A központi négyüléses felvonó igen gyorsan nyeli a tömeget lévén két sebességes ami az állomásokhoz érve belassít aztán szépen megindul. Többször a 20 méterest sort 5 perc alatt elfogyasztotta ! Maga a fő pálya 850 méter hosszú de erről jobbra és balra is le lehetett térni. Nem egyenletes lejtésű de igazi kék és széles! Mi leginkább a jobbra lévő csákányost használtuk ami ugyan rövidebb de a végén van egy kicsivel meredekebb rész és kevesebben használják mint az ülős felvonót. A Koliba -Laci amire te gondolsz az már az enyészeté- nagyon korrekt és sok helyen megállná a helyét Európában! Az árak viszont szlovákosak. Egy Kelt sör pl : 1,20 euró és az ételek sem drágák. Megnéztük az iglót is ami nem nagy de tetszetős. A terep tényleg igazi kezdőbarát de még én is jól éreztem magam és ide bármikor visszajönnék megfelelő társaság kíséretében. Nekem tetszett !
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Sajna senki sem jelentkezett a felhívásomra, hét közepén én is kezdtem elbizonytalanodni, aztán csütörtökön elindultunk. NAGYON JÓL TETTÜK! :-)

Csütörtökön hóesés és dübörgő hóágyúk fogadtak minket, este 6 körül értünk oda. Szállásadónk már várt a parkolóban, ugyanis csak hószánnal lehet feljutni az Energy Panzióig. A gyereknek (na jó nekem is) ez óriási élmény volt. Korábban még nem utaztam ilyen járgánnyal. Ez kárpótolt kicsit az elmaradt esti sízésért.

Szállásunk (Energy Panzió) szuper volt. Kb. 100m-re van fent a pályától. ~ 20-25 fő részére, 3-4 ágyas családi szobáik vannak. Csak mi voltunk vendégek. A tulajdonos hölgy beszél magyarul, nagyon barátságos és még jól is főz. ;-) Félpanzióval 24EU/éj volt a felnőtt, 18EU/fő a gyerek. Ami pályaszállásra szerintem korrekt ár. A társalgó nagyon hangulatos, kandalló, darts, gyerek játékok is előkerültek ... .

Pénteken 1/4 10 körülre csúsztunk le a pénztárhoz. A pénztáros hölgy tájékoztatott, hogy 3 napja mi vagyunk az első "vásárlók". :-) Délelőtt kb. 8-an síeltünk a frissen ratrakolt és havazott pályán. Hét elején nem hittem volna, hogy ennyire jól rendbe rakják 1 éjszaka alatt. Inkább korcsolyázásra számítottam, de jó kis síelés lett belőle. A pálya pedig azt adta, amiért jöttünk. A gyerekek imádták. A lenti kis tárcsás nagyon barátságos, 4 éves lányom is önállóan használta a 3-4. kör után. A "nagy pálya" is tetszett. Talán egy kis letörés van benne, de az sem volt vészes még a négyéves gyereknek sem. Nagyon kellemes lejtésű, végig széles. Evezni sem kell sehol. Igazi "kezdőparadicsom". Lent az étterem és a kiszolgálóhelyiségek teljesen újak. Az étterem elég tágas, szombaton sem volt gond ebédidőben.

Szombaton elbúcsúztunk a háziaktól, majd lesíeltünk a cuccal. Érdemes hátizsákba vinni a holmit, akkor ez megoldható. (Egyébként lefelé is lehet hószánozni.) Aztán jött a délelőtti tömör sígyönyör. Szikrázó napsütés, szépen "kivasalt" pálya, jobbat nem is kívánhattunk volna. Bár természetes hó nem esett, de egész éjszaka hóágyúztak.

Összességében szuperül éreztük magunkat. A pálya kezdőknek, gyerekeseknek, kék pálya kedvelőknek ideális. Széles enyhe lejtésű az egész. Mivel az ülős liftről belátható a teljes pályarendszer, el sem lehet veszteni egymást. A pályát nagyon jól kezelik, a hóágyúrendszer is jól kiépített. Egy igazi "gyöngyszem" 200km-re Budapesttől. (Normális út visz fel, bár kelhet hólánc egy igazi télben, de igazából nem szerpentin, csak van benne egy kanyar majd utána meredekebb szakasz.) :-)
Szombat-Palya2.jpg
Pentek-Palya3.jpg
Szombat-Palya1.jpg
Pentek-Palya2.jpg
Pentek-Erdo.jpg
Csutortok1.jpg
Panzio0.jpg
Panzio1.jpg
Panzio2.jpg
Panzio3.jpg
Panzio4.jpg
Panzio5.jpg
Pnetek-Palya1.jpg
Iglu1.jpg
Iglu2.jpg
Mokika12
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy én nyertem a Králiky síbérletet 2 személy részére 2 napra! Múlt héten éltünk a lehetőséggel, és megnéztük, hogy milyen a hegyi levegő mostanság a Szlovákiában. A 3 órás autóutat itthonról kárpótolta a - közel 30 centis - fehér hó látványa, a nagyon finom ebéd, amit a síközpontban kaptunk és az elmaradhatatlan Kofola! A SKI KRÁLIKY munkatársai nagyon barátságosak és segítőkészek, maximálisan kiszolgáltak minket, legyen szó a síbérletek kiváltásáról, a kölcsönzésről, akár az étel/ital tálalásáról. A síparkban volt lehetőségünk nappal és éjjel is síelni, melyekhez a 4 üléses felvonóval jutottunk újra és újra a hegy tetejére, hogy élvezzük a lesiklást 600 méteren keresztül. Szállásunk az Energy Panzióban volt, mely pályaszállás lévén tényleg nagyon közel található a sípályához. A szállással nagyon meg voltunk elégedve, tiszta és barátságos, a szállásadók nagyon figyelmesek és kedvesek voltak, nagyon ajánlom!!! A szálláshoz - út híján - motorosszánnal vittek fel, így az ember ezt is ki tudja próbálni pár méter erejéig. Összességben nagyon jól éreztük magunkat, remélem még egyszer vissza tudunk menni...talán következő szezonban. Végül szeretném megköszönni a Sielők.hu munkatársainak, hogy a nyereményt tartalmazó utalványt gyorsan megküldték részemre, továbbá a szállás kiválasztására vonatkozó segítségüket! Mokika12
-Rezső-
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
Sziasztok!
Most voltunk ott. (jan 20-22).
Tényleg rászolgál a nevére.
Péntek du érkeztünk, hogy elérjük az esti síelést, egy kicsit elcsúsztunk, de kárpoótolt érte, a hószán. Nem írja senki, vagy én vagyok figyelmetlen, mindegy a pálya melleti szállásokhoz hószán visz fel (nagy kaland,)már ezért megéri.
A sípályáig kell felmenni autóval (itt is vannak parkólók, nem tévesztendő össze a faluban levővel). Innen még 500 m a pálya középső részén lévő szállások , ide visznek fel a hószánok. Esténként lehet ezekkel túrázni, mi a HOREC-ben voltunk.
Nagyon kedvesek (mosolygósak!!), segítőkészek, és nagyon jó az ellátás (mennyiségre és minőségre egyaránt.)Az emailra lehet írni, jön a válasz - magyarul.
Lesikló pályá(k): nagyon jó állapotú, több mint 1 méter hó, csak a hétvégén 30cm friss hó esett.
Amiről itt kevesebb szó szokott esni: kezelt sífutó pályák is vannak, ami itt a kezelt részen tényleg frissen kezelt!A 4 üléses lift hamar felhordja az embereket, akinek nincs kedve 1 percet sem várni az folyamatosan pöröghet a csákányoson.Van korongos is kezdőknek.
Ami meglepő volt, hogy a pálya szélén lehet nyugodtan csúszkázni, szánkozni nem zavarnak senkit. Nagyon széles a pálya.
Családoknak nyugodtan ajánlom, ilyen benzin árak mellet talán jobban megéri összevoni a hétvégéket (mi legalább is így számoltunk), így egy oda-vissza út és 2 éjszakából, 3 sielés jön ki (vagy hószán, ezt ki kell próbálni!)
maci-laci
16 élménybeszámolót írt
16
18 éve tag
Az 1,3 km valós, csak az összes pálya együtt annyi. A felvonó két oldalán vezet kettő pálya 2X600 méter (közel azonos nehézségű) és még egy bébi pálya található. Még akkor voltam amikor nem volt beülős felvonó így a gyorsaságáról nem tudok semmit. Igazából családi sízésre főleg kisgyerekeseknek javaslom mert nem egy nagy durranás de tanulni remek lehetőség. A parkolótól egy lépés a felvonó és koliba lent koliba fent. Hólánc legyen az autóban mert van amikor szükség van rá.
S3500002.JPG
S3500022.JPG
S3500027.JPG
S3500028.JPG
S3500004.JPG
Osha
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Sziasztok!
December 30-án ott voltunk. (Kezdők is lévén közöttünk, beiktattunk egy napot ide is.)
A pálya barátságos, kellemes, de nagyon rövid.
-a két ünnep közötti főszezonnak is köszönhetően- kb. 10 percig álltunk sorba a csákányosnál, és 1-2 perc alatt le lehetett csúszni...
A hó tökéletes volt,a kezdő pálya mellett szánkózni is lehet. Családoknak, kezdőknek jó hely, a táj is szép, aki viszont haladóbb, az azért ne ide menjen, mert ez a pálya nem arról szól. Ha havazik, hólánc nélkül senki ne induljon el, mert elég meredek kaptatón lehet feljutni a sípályákhoz.
Üdv. mindenkinek..
maci-laci
16 élménybeszámolót írt
16
18 éve tag
Amióta a topicot indítottam kettőször voltam Kralikyn. A nagyobb sítudással rendelkezők valószínű nem találják meg a számításukat mert ez pálya (2db 600m 1db 200m) inkább egy kellemes családi sízésre alkalmas. Mind három felvonó tárcsás amiből kettő annyira lassú,hogy a gyerekek is biztonsággal tudják használni. A felvonóknál nincs sor folyamatosan lehet csúszkálni. Akit érdekel bővebbet a következő honlapon talál:http://www.skikraliky.sk/
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.