Élménybeszámolók

basquiat
7 élménybeszámolót írt
7
10 éve tag
Japán
Niseko
2018.03.22.
Az utazás Január 12-23-ig tartott Annupuri és Moiwa resortokban. Ez 8, a bátrabbaknak 8,5 csúszónapot tartalmazot magában. A BTS szervezésében mentem ki egymagam csatlakozva az úthoz, a szrvezés király volt, magyar, ott élő guideok, lavinaismereti beszélgetések, gyakorlatok, városnézés, onsen, ramen, sushi :)

Az út Bp-Helsinki-Nagoja-Szapporó útvonalon ment, majd Sapporo-Niseko 3órás buszút, szóval kellőképpen lefárasztott az út és erre rájött a 8óra időeltolódás.
Finnair gépekkel mentünk majdnem végig, ők nyitottak egy Japán "síjáratot", az alap repjegy tartalmazza a kézipodgyászt és 2db 23kilós bőröndöt, ami lehet boardbag is és kézipodgyásznak elfogadják a lavinazsákot, minden probléma nélkül.
Videókon már láttuk épp eleget Japánt, de ami kint fogadott az elképesztően ember feletti. A hegy lábánál 200-220cm hó... Nem bekamuzva, hanem konkrétan ebből lettek kimarva az utak, állt a hófal mindenhol. A hegyen nem ritka a 400-450cm vastag hótakaró, ez abból látszik, hogy a fák koronája bokroknak tűnnek.
Ahogy minden profi videóban elmondják a hó teljesen más, mint Európában, sokkal finomabb, apróbb szemű és sokkal gyorsabb. Nem nehéz felállni benne és ha elakadtál negyed annyi energiából jutsz ki belőle, mint amire számítasz.
A hegy, vagy is vulkán(ok) adottságai nagyon jók, az alacsony magasság ellenére. kb 900m szintkülönbséget lehet menni a tracker alapján, 4-5km line-okon.
A freeride részt piros kötél és kapuk választják el a sípályáktól, a kapukat patrolok figyelik és időjárástól függően nyitják ki vagy zárják le.
A hegy tetejétől lefelé haladva, először szép nagy, tagolatlan lejtőkkel találkozunk, 30-35fokos meredekséggel, szóval igazi élménycsúszás, majd egyre jobban jelennek meg a lombhullató fák, iszonyú élmény ezek között csúszni. Később, minden út valamilyen láva által kivályt, félcső szerű lankásabb kuluárban végződik és visz vissza a pályarendszerre, eltévedni nagyon nehéz ezen a terepen.
Pont annyi lehetőség van a terepen, hogy a hóminőség által okozott karzis miatt boldogan el tud tölteni az ember 8-10napot csak ebben az egy resortban.
Az időjárás elég hektikus, napos lencsét nem érdemes vinni, mert 10-15perc alatt lehet a napsütésből szakadó havazás orkánnal. Mi a 8 napból 7en kaptunk friss havat, átlag 30-40cm/nap. 2 nap kaptunk napsütést, mind a két nap meg is másztuk a Mount Nisekot-t, ott érdemes kivárni egy tiszta ablakot, mert lehet látni a Japán-tengert.
A terep szerintem egy közepes freeride tudással simán élvezhető, de nem árt a mélyhavas lap és kötésbeállítás, mert nagyon fárasztó jó tempóban kerülgetni a fákat egész nap.
Nekem egy életre szóló élmény volt és nagyon szeretnék még visszajutni egyszer az életben ide csúszni.

Ezt a szelfi videót saját magamról készítettem:
https://vimeo.com/252768212
IMG-5492.JPG
IMG-5424.JPG
IMG-5420.jpg
IMG-5480.JPG
IMG-5579.JPG
IMG-5606.JPG
IMG-5608.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.