Síelés Japánban

ÜZENETEK (18)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin2
453 élménybeszámolót írt
453
Moderátor
4 éve
Ilyen még nem volt! Idén először került fel Japán síajánlat a sielok.hu-ra. A repülős sí és gasztro túra ideje: 2019. február 12-22, úti cél az alábbi élménybeszámolóban szereplő Niseko síterepe. A túra maximális létszáma 15 fő.
Itt találjátok a részleteket:
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/si-es-gasztrotura-japanban/

A beszámolót majd várjuk :-)
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
10 éve tag
5 éve
Az utazás Január 12-23-ig tartott Annupuri és Moiwa resortokban. Ez 8, a bátrabbaknak 8,5 csúszónapot tartalmazot magában. A BTS szervezésében mentem ki egymagam csatlakozva az úthoz, a szrvezés király volt, magyar, ott élő guideok, lavinaismereti beszélgetések, gyakorlatok, városnézés, onsen, ramen, sushi :)

Az út Bp-Helsinki-Nagoja-Szapporó útvonalon ment, majd Sapporo-Niseko 3órás buszút, szóval kellőképpen lefárasztott az út és erre rájött a 8óra időeltolódás.
Finnair gépekkel mentünk majdnem végig, ők nyitottak egy Japán "síjáratot", az alap repjegy tartalmazza a kézipodgyászt és 2db 23kilós bőröndöt, ami lehet boardbag is és kézipodgyásznak elfogadják a lavinazsákot, minden probléma nélkül.
Videókon már láttuk épp eleget Japánt, de ami kint fogadott az elképesztően ember feletti. A hegy lábánál 200-220cm hó... Nem bekamuzva, hanem konkrétan ebből lettek kimarva az utak, állt a hófal mindenhol. A hegyen nem ritka a 400-450cm vastag hótakaró, ez abból látszik, hogy a fák koronája bokroknak tűnnek.
Ahogy minden profi videóban elmondják a hó teljesen más, mint Európában, sokkal finomabb, apróbb szemű és sokkal gyorsabb. Nem nehéz felállni benne és ha elakadtál negyed annyi energiából jutsz ki belőle, mint amire számítasz.
A hegy, vagy is vulkán(ok) adottságai nagyon jók, az alacsony magasság ellenére. kb 900m szintkülönbséget lehet menni a tracker alapján, 4-5km line-okon.
A freeride részt piros kötél és kapuk választják el a sípályáktól, a kapukat patrolok figyelik és időjárástól függően nyitják ki vagy zárják le.
A hegy tetejétől lefelé haladva, először szép nagy, tagolatlan lejtőkkel találkozunk, 30-35fokos meredekséggel, szóval igazi élménycsúszás, majd egyre jobban jelennek meg a lombhullató fák, iszonyú élmény ezek között csúszni. Később, minden út valamilyen láva által kivályt, félcső szerű lankásabb kuluárban végződik és visz vissza a pályarendszerre, eltévedni nagyon nehéz ezen a terepen.
Pont annyi lehetőség van a terepen, hogy a hóminőség által okozott karzis miatt boldogan el tud tölteni az ember 8-10napot csak ebben az egy resortban.
Az időjárás elég hektikus, napos lencsét nem érdemes vinni, mert 10-15perc alatt lehet a napsütésből szakadó havazás orkánnal. Mi a 8 napból 7en kaptunk friss havat, átlag 30-40cm/nap. 2 nap kaptunk napsütést, mind a két nap meg is másztuk a Mount Nisekot-t, ott érdemes kivárni egy tiszta ablakot, mert lehet látni a Japán-tengert.
A terep szerintem egy közepes freeride tudással simán élvezhető, de nem árt a mélyhavas lap és kötésbeállítás, mert nagyon fárasztó jó tempóban kerülgetni a fákat egész nap.
Nekem egy életre szóló élmény volt és nagyon szeretnék még visszajutni egyszer az életben ide csúszni.

Ezt a szelfi videót saját magamról készítettem:
https://vimeo.com/252768212
IMG-5492.JPG
IMG-5424.JPG
IMG-5420.jpg
IMG-5480.JPG
IMG-5579.JPG
IMG-5606.JPG
IMG-5608.JPG
borz000
10 élménybeszámolót írt
10
10 éve tag
9 éve
- Japánba utazni drága
- átlag hotel elég drága, de ha nincsenek nagy igényeid, viszonylag olcsón meg lehet úszni hostelekben, stb
- síbérlet egyáltalán nem drága, jóval olcsóbb mint Ausztria
- Felszerelés bérlés: múlt héten előttem kicsomagolt új Burton cipőt + 2014-es Burton snowboardot kaptam, szerintem ezt sem használták még előtte. 2 és fél napra kértem, 5300 yen (kb 11e Ft), mindenki döntse el, hogy drága-e

Ha lesz egy kicsit több időm, majd írok egy részletesebb beszámolót, mert a szervezés viszont baromira bonyolult volt, nehéz összeszedni az infókat.
h i r d e t é s
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
Admin
9 éve
Van egy német utazási iroda, ami komplett csomagot kínál egy hétre, igaz a síelések száma csak 4 nap, ez 1900 euró per fő (a legolcsóbb sáv a szezonban).
zozi
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
16 éve
Élmény volt, bár többet mást vártam. Csalódtam egy kicsit. Mindegy remélem eljutok még egyszer és akkor sort tudok keríteni a síelésre is akár. Vmint más városokat is láthatok.
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
Admin
16 éve
Azt hiszem Japán síelés nélkül is élmény lehetett :)
zozi
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
16 éve
Sziasztok. Megérkeztem Japánból. Sajnos a hóviszonyok, bármilyen net portállal ellentétben olyanok mint nálunk. Napközben 10-15 fok pluszban éjjel 5-7 fok pluszban. Hó még foltokban sincs. Persze ez csak Hiroshima környékére igaz. Helyi lakosok is erősen panaszkodnak, hogy idén csak porosodik a léc. Hazafelé a repülővel Oroszország felett jöttünk a Tajgán sincs hatalmas hótakaró. van hó ugyan de nem ez a legkomolyabb tél arrefelé. Sajnálom, hogy nem tudok élményekkel szolgálni erről a csodás egzotikus országról.
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
Admin
16 éve
Sigesa meglep a postod, ugyanis én hellyel-közzel követem az ottani hóviszonyokat, többek közt a snowjapan-on, ami mellesleg egy nagyon jól összerakott oldal, tengernyi információval.
Szóval Japánban nov. közepén indult a szezon műhavon, aztán nov. végén már az igazi hó is megérkezett. Persze a több mint 600 (!) síterep közül biztos vannak olyanok, ahol kevésbé jók a hóviszonyok, na meg lehet, hogy a tavalyi 4-6 méter után az 1 méter kevésnek hat :)
zozi
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
16 éve
Szia Sigesa.
Valóban először járok majd Japánban. Hiroshima, Kaita-cho negyedében fogok lakni kb. 3 hétig. Hétvégente lesz talán lehetőségem csúszni eggyet. Örülnék és nagyon hálás lennék, ha pár hasznos infót amit japánról tudni érdemes és kell. Megosztanál velem. A mail címem polamalu@freemail.hu.
Azért kérlek mert amint látom te már nem először jársz odakint. Ez az utazás gyermekkori álmom volt mivel pici koromtól a judo sport tölti ki az életemet. Azt hiszem ezzel a beállítottságomról sokta elmondtam. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Tisztelettel zozi
zozi
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
16 éve
Köszönöm a válaszodat. Ígérem ha sikerül pompás fotókkal és beszámolóval hálálom meg.
zozi
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
16 éve
Valaki aki a témában tud segíteni az legyen szíves.
A kérdésem a következő Japánban Hirosima közelében van-e sípálya ami februárban nagy biztonsággal üzemel, mivel a sors úgy hozta, hogy egy hónapra ki kell utaznom oda és akkor próbára tenném az ottani terepet. Természetesen utána egy képekkel teli beszámolót írnék kedvcsinálónak.
Köszönöm a segítségeteket
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
Admin
16 éve
Akit érdekel, a tokió sícsarnok (SSAWS) bontása képekben:
http://www.juergenspecht.com/documentations/?number=9&overview=1&page=1
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
Admin
16 éve
a tokiói sícsarnokot közben lebontották, igaz már 2002. szeptemberében. állítólag nem volt kifizetődő a fenntartása, egy igazi monstrum volt.
a youtube-on van róla egy kis videó:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
Admin
18 éve
http://www.dma.aoba.sendai.jp/~tsuda/ensoku/gassan-summer-ski/

ezen a linken találsz Sendairól képeket, igaz, ahogy linkben is benne van, ez "nyári sízés" lesz
marchi
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
18 éve
őszintén irigyellek:-))
nincs véletlenül egy fotód a helyről???
sigesa
19 élménybeszámolót írt
19
19 éve tag
18 éve
Sziasztok ! Nekem volt szerencsém már kétszer is kipróbálni a japán síterepek egyik-másikát, most nagyon népszerüsítik ott ezt a sportot (meg a snowboardot) a metrón a kis tévéken állandóan megy a reklámfilmek tömege, én Gala Yuzaván, és Sendai-ban voltam, baromi jól gondozottak a pályák, sorbaállás mint olyan ismeretlen fogalom, ha valakit a jósorsa arrafelé vet, el ne mulassza kipróbálni !!! De amiröl ténylegesen írni akarok, az a Tokyo-i fedett sípálya. Télen-nyáron, müködik, kb fél km. hosszú, átlag 10% lejtésü, két oldalán ülöfelvonókkal, a falra vetített hegyi tájképekkel-(hogy az illúzió is tökéletes legyen)- állandó -2 fok, porhó, és ami még baromira tetszett, az örök ellenségeskedés boardosok és sízök között, az itt szintén nem ismert. Lévén ugyanis a rendszer olyan, hogy de. sí, du. board, másnap fordítva. Szóval egyszerüen fantasztikus, amikor beléptem, tényleg majdnem dobtam egy hátast, pedig már sokmindent megtapasztaltam. Szal mondom aki teheti, próbálja ki egyszer( 2x 3x stb ) nagy élmény lesz !!! Az tény hogy baromi drága, csak ezért odautazni nem kifizetöödö, de maga az ország is fantasztikus, és ha már ott vagy... Sok jó havat mindenkinek, ha a jósorsod odavet, keress meg bátran, szívesen adok tippeket üdv : Géza sirgesa@freemail.hu
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.