Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés Japánban síterep leírás

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  basquiatFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2018.03.22. 13:11
(Üzenetazonosító: 200839)
basquiat Hozzászólások: 114
Regisztrált: 2013.03.01.
16 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Az utazás Január 12-23-ig tartott Annupuri és Moiwa resortokban. Ez 8, a bátrabbaknak 8,5 csúszónapot tartalmazot magában. A BTS szervezésében mentem ki egymagam csatlakozva az úthoz, a szrvezés király volt, magyar, ott élő guideok, lavinaismereti beszélgetések, gyakorlatok, városnézés, onsen, ramen, sushi :)

Az út Bp-Helsinki-Nagoja-Szapporó útvonalon ment, majd Sapporo-Niseko 3órás buszút, szóval kellőképpen lefárasztott az út és erre rájött a 8óra időeltolódás.
Finnair gépekkel mentünk majdnem végig, ők nyitottak egy Japán "síjáratot", az alap repjegy tartalmazza a kézipodgyászt és 2db 23kilós bőröndöt, ami lehet boardbag is és kézipodgyásznak elfogadják a lavinazsákot, minden probléma nélkül.
Videókon már láttuk épp eleget Japánt, de ami kint fogadott az elképesztően ember feletti. A hegy lábánál 200-220cm hó... Nem bekamuzva, hanem konkrétan ebből lettek kimarva az utak, állt a hófal mindenhol. A hegyen nem ritka a 400-450cm vastag hótakaró, ez abból látszik, hogy a fák koronája bokroknak tűnnek.
Ahogy minden profi videóban elmondják a hó teljesen más, mint Európában, sokkal finomabb, apróbb szemű és sokkal gyorsabb. Nem nehéz felállni benne és ha elakadtál negyed annyi energiából jutsz ki belőle, mint amire számítasz.
A hegy, vagy is vulkán(ok) adottságai nagyon jók, az alacsony magasság ellenére. kb 900m szintkülönbséget lehet menni a tracker alapján, 4-5km line-okon.
A freeride részt piros kötél és kapuk választják el a sípályáktól, a kapukat patrolok figyelik és időjárástól függően nyitják ki vagy zárják le.
A hegy tetejétől lefelé haladva, először szép nagy, tagolatlan lejtőkkel találkozunk, 30-35fokos meredekséggel, szóval igazi élménycsúszás, majd egyre jobban jelennek meg a lombhullató fák, iszonyú élmény ezek között csúszni. Később, minden út valamilyen láva által kivályt, félcső szerű lankásabb kuluárban végződik és visz vissza a pályarendszerre, eltévedni nagyon nehéz ezen a terepen.
Pont annyi lehetőség van a terepen, hogy a hóminőség által okozott karzis miatt boldogan el tud tölteni az ember 8-10napot csak ebben az egy resortban.
Az időjárás elég hektikus, napos lencsét nem érdemes vinni, mert 10-15perc alatt lehet a napsütésből szakadó havazás orkánnal. Mi a 8 napból 7en kaptunk friss havat, átlag 30-40cm/nap. 2 nap kaptunk napsütést, mind a két nap meg is másztuk a Mount Nisekot-t, ott érdemes kivárni egy tiszta ablakot, mert lehet látni a Japán-tengert.
A terep szerintem egy közepes freeride tudással simán élvezhető, de nem árt a mélyhavas lap és kötésbeállítás, mert nagyon fárasztó jó tempóban kerülgetni a fákat egész nap.
Nekem egy életre szóló élmény volt és nagyon szeretnék még visszajutni egyszer az életben ide csúszni.

Ezt a szelfi videót saját magamról készítettem:
https://vimeo.com/252768212
IMG-5492.JPGIMG-5424.JPGIMG-5420.jpgIMG-5480.JPGIMG-5579.JPGIMG-5606.JPGIMG-5608.JPG
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.