Élménybeszámolók

pálinkás
41 élménybeszámolót írt
41
16 éve tag
Bulgária
Pamporovo
2018.03.12.
Most töltöttem egy egészen jó síhetet Bulgáriában, a kevésbé ismert Pamporovo síterepén.

Az elmúlt öt év legnagyobb havazása kezdődött – jelentették be a szervezők Plovdivban, és felhívták figyelmünket, hogy ne induljunk neki hólánc nélkül a Pamporovo felé vezető útnak. Igazuk volt: többször is csak a gondviselés lökte át mikrobuszunkat egy-egy kritikusabb emelkedő utolsó méterein. De tudtuk, ez a szenvedés a hóval borított, 60 kilométeren keresztül kanyargó szerpentinen valami nagyon jót ígér a következő sínapokra.
Beszámoló itt:
https://sielok.hu/rovat/elmenybesza...molo/cikk/a-keleti-nyitas...

Ha van egyéb kérdés, írjatok bátran!
CsabaBence
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
Bulgária
Pamporovo
2006.11.04.
Nos szerintem a pályák kitűnően karbantartottak. Mi Pamporovoban voltunk idén márciusban. Kb. 2 méteres hó volt, a pályák kitűnőek (ez is, és minden egyéb sokkal jobb, mint Szlovákiában), éjszaka kivilágítottak, valamennyi felvonó teljesen új vagy felújított. Ami a Lajtától keletre ritkaság: minden egyes ember perfekt angol és többé-kevésbbé beszél németül is. A kiszolgálás, az üzleti korraktség a németországi szinttel vetekszik. Az viszont nem igaz, hogy kifejezetten olcsó, inkább úgy mondanám, hogy nem drága (Pamporovo Bulgárián belül a legdrágább téli üdülőhely). Az éjszakai szórakozóhelyeken kb. budapesti árak vannak. Rengeteg és igen jó minőségű szálloda, apartman van - ezek viszont egész jó áron, főleg márciusban (5*-os szállodában 90 EUR/szoba áron voltunk félpanzióval). Az éjszakai szórakozásról annyit, hogy még melegbár is van, szóval igazán nem lehet ok panaszra :)
Magyarokkal nem találkoztam, szinte mindenki dán, svéd és angol.
Az eljutásról: mi WizzAirrel mentünk Szófiáig (oda-visza illetékkel együtt 10 ezer Ft), de sajnos a Wizz idén téltől már nem jár Szófiába. Szófiából Pamporovo 3 óra mentrendszerinti busszal - 16 Leváért, ami 8 EUR (150 km autópálya Plovdivig, onnan csodás hegyi szerpentin egészen Pamporovóig - tsz. felett 1650m). Viszont ha 4 ember fog egy taxit, akkor a szófiai reptérről fejenként 25-30 EUR-ból kijön az út. Szerintem idéntől a legjobb megoldás a vonat: 2 főre 47.000 Ft oda-vissza, hálókocsijegyekkel együtt. Előnye, hogy akár egészen Plovdivig visz, onnan meg 80 km Pamporovo.
Judit Kovacs
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
Bulgária
Pamporovo
2005.11.23.
Szia!

Mi idén márciusban voltunk Pamporovában. 2m hó, napsütés. A pályák változatosak, de a karbantartásuk nem a legjobb. A síóktatók viszont nagyon ügyesek. Viszonylag olcsó.

Üdv
Judit
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.