Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Tibrider
25 élménybeszámolót írt
25
15 éve tag
Románia
Parang
2019.03.06.
Alábbi út folytatása, csak Parengről. (Pareng és Sztrázsa két pálya, nincsenek is túl közel)
Szóval a Petrozsényi szállástól viszonylag könnyen elérhető a pálya. A városból indul, kb 5km-t megy egyenes, de azért szép szintet tesz meg, mert az alsó rész is 1000m-en volt. A régi libegő körül től sok parkolóhely nincs, út mellett pár autó, meg egy kisebb fizetős parkoló, 2lej/óra díjjal. 15 lej lett a vége (kb 1050ft). Innen az út megy még kicsit fel, a Hotel Rusuig. Annak az udaváróbl indul egy új, modern, gyors felvonó. Túl soka parkolási lehetőség ott sincs. Mi a régi libegőnél álltunk meg. Jegyet mindenütt lehet venni, napijegy ami a libegőre és új felvonóra jó 60 lej (kb 4200ft). A régi libegő kb 25 percig visz, de jó hosszan, nagy szintet tesz meg. Az új felvonó rövidebb is, meg a hoteltől előbb lefelé megy, majd elkezd emelkedni, van egy középső állomása, lesíelve csak odáig lehet jutni pályán. Van egy makadám út a hotelig, amin simán le lehetett csúszni, majd kb 200m sétával eljutni a hotelig. Beszállni viszont léccel az ölben lehetett. A pályák meglepően jók, változatosak. Nagyon jó a B jelű pálya, ami egész fentről indul, eleinte erdőben, meredeken, majd egy völgyben folytatja, egészen a régi libegő aljáig. Lent több hóágyú is van rajta. Kis szépséghibája a lassú visszajutás. Sok húzófelvonó van a rendszerben, de ezek közül csak egy működött, az Eurparang nevű fekete pályán, de arra helyben lehetett külön jegyet venni, 1 menet 5 lej (350ft) Viszont egy ösvényen tovább lehetett csúszni a B pályára. Sok freeride lehetőség van még, így a kevés felvonó ellenére egy nagyon kellemes meglepetés volt. Régóta haldoklik a hely, az új ülőfelvonó lendített rajta. Ha az összes tárcsás is menne (pár valószínűleg évek óta áll, talán nem is működőek már), és közös napijegye is lenne, akkor egy igazán jó kis rendszer válhatna belőle. Tömeg az nagyon nem volt, a szombat, gyönyörű napsütéses idő, és jó kis minuszok ellenére sem.
Snowboy
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Románia
Parang
2006.02.14.
Parangon a pályák kék és piros szintűek, lehet gyakorolni a buckasízést. Nincs nagy tömeg, nem kell sorbaállni. 140 Ft egy felvonó, (bérlet nincs), a völgyből 400 Ft-ért tudsz egy ülőfelvonóval feljutni a hegyre, de csak napközben! Télen tilos és szinte lehetetlen autóval felmenni a hegyre, de bérelhetsz snowmobilt is (14e Ft/óra). Lefele a hegyről "toronyiránt" jöhetsz léccel vagy szánkóval is, óriási élmény mindkettő.
A szállások, "cabana"-k olcsók, de érdemes többször rákérdezni a fűtésre és a melegvízszolgáltatásra, mert hallottunk fagyoskodó csoportokról. Itt egy főre már 2000 Ft-ért kapsz szállást. Ezenkívül magasabb szinvonalat képvisel egy panzió (Vila Parang) és egy vadiúj szálloda (Hotel Rusu). Érdemes előre foglalni szállást, mert hétvégén telt ház van.
Strajára Lupény városából vezet felfele egy erdei út, ezen csak terepjárók tudnak felmenni, de itt is üzemel ülőfelvonó (500 Ft). ítt szélesebb, hosszabb lankásabb pályákat találhatunk, több a fiatal és a gyerek. Sajnos itt nem tudtuk kipróbálni az összes pályát.
Összességében elmondható, hogy ha egy alacsony költségvetésű síhétvégére vágysz érdemes kipróbálni.
Snowboy
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Románia
Parang
2006.02.13.
A Zsil-völgyében, Petrozsény mellett található a két síközpont, a magyar határtól, Nagylaktól csupán 300 km-re. A hét végén néztük meg a két helyet 1-1 napra. és megállapítottuk, hogy hétvégét megér. Igaz nem egy családi síközpont egyik sem. Sok a kezeletlen pálya, a felvonók is kívánnivalót hagynak maguk után, csakúgy mint a szálláslehetőségek.
Címek: https://www.paring.ro ill. https://www.instraja.ro valamint a román sípályákról szóló https://www.ski-in-romania.com ill. https://www.skiresorts.ro
Ha valakit érdekel ez a két olcsó és egyre fejlődő siterep, szívesen válaszolok a kérdésekre.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.