Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Piancavallo síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató síiskola fórum

Piancavallo síterep értékelése
66 szavazat, átlagos érték: 3.7
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.01.13. Konrád Leo
A Gazdagréti iskolák szervezésében voltunk Piancavallon. Szállásunk a 1301 Inn szállodában volt, a Sítanoda gondoskodott programokról, a síoktatásról, és a kölcsönzésről is. Profi munkát végeztek, mind a szervezők, mind a sítanodások. Köszönet érte!
A többnapos szakadó eső sajnos elmosta az egyik napunkat, viszont ezután bőven kárpótolt az időjárás, a maradék 3 napunk csodás napsütésben telt. A pályák tetejéről az Adriáig elláttunk. A síterep környéke nagyon változatos, ezért különösen szép és látványos környezetben lehet síelni. A lombos erdőktől- a magashegyi katlanig, fehér mészkősziklák, völgyben futó sípályák, merész nyomvonalon haladó ülőszékes felvonók gazdagítják a síterepet. A többnapos eső és a meleg idő sem tudta elmosni a korábban lehullott jelentős havat. Némi karbantartás után jók lettek a pályák. Délutánra a letörések kissé buckásodtak a napsütésben- itt kellett némi óvatosság- az árnyékban pedig végig kemény maradt a felület. Tömeg nem volt. A sok ülőszékes felvonó kényelmessé teszi a pályák használatát, viszont kevés a hütte. A sör 4,5, a fanta 2,7, a kávé 1,1, a pohár bor 2,5, a mini pizza 3, az óriás bécsi szelet sült krumplival 9,5 euróba került a pályán. A síléces csendőrség jelenléte fokozta a biztonságérzetünket, mind a pályákon, mind a hüttében- már csak Don Matteo hiányzott az idillből:-) Esti zenés- fáklyás síelést is szerveztek nekünk. Ritka nagy élmény volt a százszámra pislákoló fénypontok kígyózó sorát látni. Az esőnapon korizhattunk a hatalmas Palaghiaccio- ban és meghallgathattuk Zoli síoktató- és hegyimentő félelmetesen jó előadását a lavinaomlásban átélt élményeiről.
A Hotel 1301 Inn kissé extravagáns megjelenésű épület, belülről sem okoz csalódást, minden jó állapotú, a fürdőszobák különösen- nincs penészfolt, elsárgult ülőke. Az étkező hangulatos, van gyereksarok, a dekoráció is egyedi. A személyzet kedves és segítőkész, az ételek finomak. Vizeskancsó az asztalon!!! 15- 20 euró egy üveg bor. Egy negatívum, az ablakunk alatt zúgó konyhai elszívó zaja volt. Az épület alagsorában működött a Sítanoda által üzemeltetett kölcsönző és szerviz is. A sísuli nagyon hatásos volt, gyereknek, felnőttnek egyaránt.
Útközben Celje és Ljubljana között kb. félúton Trojane településen van egy óriás fánk lelőhely + kávézó, mosdó. Autópályától csak pár percre- ki van táblázva. Kihagyhatatlan!
P1390644.JPG P1390677.JPG P1390726.JPG P1390692.JPG P1390810.JPG P1390842.JPG P1390854.JPG P1390866.JPG P1390895.JPG P1390915.JPG P1390918.JPG P1390621.JPG P1390624.JPG P1390634.JPG P1390645.JPG P1390646.JPG
h i r d e t é s
2009.02.14. zaszti13
Sziasztok!
Én most tértem vissza Piancavalloból, ahol csodálatos 6 napot töltöttünk el. Jelenleg hatalmas mennyiségü hó van fent a hegyen (még ekkorát soha nem láttam), még kisebb lavinákkal is találkoztunk. A pályák tökéletesen karban vannak tartva és nagyon kevesen vannak így sorban állni még hétvégén sem kellett. A terep valóban besíelhető egy nap alatt, de a táj szépsége (főleg a csúcson- "habcsókrengeteg") megér mindent! A pályák legtöbb része könnyű, lankás szakazból áll, ami tökéletes a technika csiszolásásra. Nálunk sok profi síelő és snowboardos volt, de mégsem unatkoztunk. Free rideolni csak óvatosan, nagyon erős a kontroll! Ha elkapnak, 50 euro a bírság, de azért meg lehet játszani :). Esti szórakozásra meleg szívvel tudom ajánlani a Iglo bárt és Gatto Nero discotechat akár hétköznap is! Mi első nap 5 perc után már az asztal tetején táncoltunk a helyi személyzettel együtt! Mind attól függ milyen hangulatot csináltok, de hálátlanok nem lesznek, az biztos!
2009.01.24. Klara
A mai nap érkeztünk meg Piancavallóból. A forumon kicsit le van becsülve a síterep, de meglátásom szerint jobb sorsra érdemes. A pálya leírásnál szépeket írnak a síterepről és én is osztom ezt a véleményt. Igaz, hogy egy nap alatt simán besíelhető a terep, de nagyon változatos, szép, és egyáltalán nem volt unalmas egy hétre. A haladók részére is vannak megfelelő nehézségű pályák. A 6 székes felvonóból 3 lift melletti 4-5 pálya igenis csak haladóknak ajánlott.
Ami nem tetszett, az a pályák jelölése, illetve annak hiánya. Az osztrák pályarendszereken megszokott nagy, kerek észrevehető táblák itt egyáltalán nincsenek, néhány nagyon kicsi sárga táblával talákoztam a felvonó tetején, amit csak azért vettem észre, mert kifejezetten kerestem, nem akartam elhinni, hogy semmi jelölés se legyen. Mivel az első napon ködös időben sieltünk, az orrunkig is alig láttunk, bizony kinlódás volt a tájékozódás. Szép időben nem gond, mert a félkörívben elhelyezkedő pályrendszert könnyű belátni, nem is ilyenkorra kellenek a jelölések.
Rengeteg hó van, nagyon jól karban voltak tartva a pályák, csak szerencsétlenségünkre rossz időt fogtunk ki. Hétfő estétől szerda délig ömlött az eső, én ilyen trópusi felhőszakadást síterepen, január közepén még nem éltem meg. Csütörtökön még enyhe havazás volt, pénteken kemény hideg lett, és szerencsére a pályák nem is sinylették meg a kétnapos esőt.
Hétközben semmi sorbanállás sem volt, ellenben nagyon sok diák tanulócsoporttal találkoztunk, megkülönböztető neonsárga mellényben. Az oktatók narancssárgát hordtak. Egy csoporttal sohasem csak egy oktatót láttam, mindig volt legalább egy felnőtt is a sor végén. Lehet, hogy ők nem profi oktatók voltak csak kisérő tanárok, de ilyet én az osztrák terepeken nem tapasztaltam, vagy csak nem vettem észre, mivel az oktatók és kisérői nem voltak megkülönböztető mellényben.
Piancavallót mi a déli oldalról közelítettük meg, szinte végig autópályán. A Balaton déli oldaláról indulva az M-7-esen, Tornyiszentmiklós, Maribor (újonnan átadott autópályán), majd Ljubljana, Trieszt, Pordedone, Avianón keresztül mentünk fel a fennsíkra. Odafele több megállással és szlovén pályamatrica körülményes beszerzése miatt (Nagykanizsánál le kellett jönni az autópályáról), 7 óra volt az út, vissza csak 6 óráig tartott.
Mindenkinek szívesen ajánlom a síterepet, ha valakinek egyéb kérdései lennének szívesen válaszolok.
2008.12.29. apalermoi
Szia!
Én 2004-ben voltam itt. Azt kell tudni a helyről, hogy nem a megszokott olasz síterep, mivel Piancavallo nem egy falu, ahonnan a síliftek elindulnak a pályákra, hanem egy hegy tetején lévő üdülőfalu szerűség, ahol sok hotel található, jégcsarnok meg ilyesmi, de maga a hegyi falu feeling hiányzik és lakóházak mint olyanok nem nagyon vannak. Ha minden igaz, akkor Aviano a legközelebbi helység, de Pordenone is egy közeli aranyos város, amit érdemes meglátogatni. De az, hogy minden este leugorjatok Avianoba, az kicsit húzós lehet, mert egy kacskaringós út megy fel a hegyre, és hosszabb ideig tart az út, mint amekkorának tűnik. Nem nagyon emlékszem arra, hogy fent Piancavallon milyen üzletek vannak, az emlékeim megkoptak, és az is lehet, hogy azóta teljesen átalakult, és mondjuk shopping centerek tömkelege vár. Mi mondjuk félpanziós ellátásra szoktunk beiratkozni, ezért egyéb kajaigények nem nagyon merülnek fel. A tömeg valószínűleg csak hétvégén nagy, mivel ez a terep vonzza a közeli városok síelőit. Egyébként kellemes terep. Főleg a tetőn lévő étterem terasza, ahonnan szinte 360 fokban látsz el rettenetesen messzire.
jó síelést.
2006.12.05. apalermoi
Csak, hogy ne legyenek párhuzamos topicok, gondoltam írok egy picit ide is. Én 2004 elején voltam Piancavallon, és még nem nagyon tudtam síelni (most sem Giorgio Rocca), de nincsenek negatív élményeim a fennt említett problémákat illetően. Amcsi katonákkal nem találkoztam a pályákon, sorbanállás sem volt. Bár valószínüleg hétvégén azért nagyon sokan vannak. A parkolás szinte lehetetlen ilyenkor. Igazság szerint mintha csak pályaszállások lennének, vagy gyaloglással megoldható távolságok. Azt mondjuk jó kideríteni, hogy hol vannak a pályákhoz legközelebbi hotelek. Valóban nem hosszú pályarendszer, de én itt is képes voltam hatalmas esésekre. A tetőn található hütte nagyon tuti, hatalmas terasszal, min. 270°-os látószöggel. Onnan mondjuk kezdőként lejönni nem volt valami mennyei érzés.
Sappadán nem voltam még, de a véleményeket olvasgatva ez egy jóval jobb helynek tűnik.
A kaja az pedig itt is olasz, úgyhogy baj nem lehet:)
Ciao
2004.01.17. And67
Kb. 12 éve síeltem ott. Szép hely, mikroklímájának köszönhetően állítólag akkor is van ott hó, amikor már sehol a közelben. Egyébként az olasz Alpok legdélibb nyúlványán van, egész közel a tengerhez, a pályarendszer tetejéről látható is a Bibione-i partszakasz.
A szállások pályaszállások, van legalább 6 pálya. Ami nem igazán tetszett, az az, hogy a leghosszabb pálya jelentős része valójában igen lapos, a rendes lejtéssel bíró szakasza igen rövid. De azért vannak rendes lejtésű pályák, csak azok rövidebbek. A hosszú felvonók már akkor egész jó ülészékesek voltak, de gondolom, hogy azóta modernizálták már.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 34 vendég és 4 regisztrált felhasználó látogatja.