Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Pillán - Villarrica - Pucón
Pillán - Villarrica - Pucón
ogrecito
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Üdvözlök mindenkit, csak most olvastam ezt a néhány ciket a "déli" terepekről, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat. 2007 novemberében voltunk Chilében,ketten,kifejezetten hátizsákos módon, saját szervezésben. A repjegy. elég drága volt, ott azonban a 2 hét alatt full ellátással, -sör, lazac, bor, sok túra, túravezetővel- 1200 S-t költöttünk. Rövid santiagoi akklimatizaciót követően dél felé indultunk, így jutottunk el a Villarica vulkán lábánál elterülő településhez, Puconba. Igazi üdülőváros egy tó partján, bárok, éttermek, szállodák, panziok-dél amerikai hangulat. Minden outdoor sport lehetősége adott, rafting, trekking, sí, szörf. Másnap a kráterhez vezetett túrával mentünk, opcionális lehetőségként megjegyezték, hogy aki akar, sível v. boarddal lejöhet. A csoportból mi ketten-a magyarok- jelentkeztünk erre a páratlan lehetőségre. Gondolhatjátok, milyen volt az angol-amerikai, ausztrál, skót túratársak hüledező feje-honnan tudtok síelni-kérdezték.
Gyönyörű időben mentünk fel, majd a csúcs előtt beborult, a fojtogató füst és a köd miatt alig láttunk valamit. A szél is fújt, így indultunk lefelé az ottani tavaszi hóban-igen rossz látási voszonyok között. Ahogy kiértünk a felhőből, hihetetlen szép látvány tárult elénk. Lent a vezetők megvendégeltek minket-és a többieket is, majd másnap folytattuk a túránkat. Igazán fejelthetetlen élémény volt a két hét, aki tud, menjen, ne hagyja ki! Üdv.
Néhány képet megpróbálok feltölteni.
Chile-115.jpg
a füstölgő vulkán lábánál
útban felfelé
a kráter
sípályák a vulkán oldalában
ezért megérte
ez már egy másik vulkán, az Osorno
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.