Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Sappada síterep leírás cikk galéria videó fórum

Sappada síterep értékelése
294 szavazat, átlagos érték: 3.5
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2015.02.28. Siócarv
Sappada. Szuper kis nyugi hely családdal, gyerekekkel ideális. Szállást foglalni nem könnyű, pedig egy csomó van - egy olasz tolmács telefonon egyszerűbb megoldás, mint neten keresgélni, kapni az automata válaszokat, meg az olaszok laza válaszait 4-5 nap múlva megkapni(már aki válaszol, nekem 20-ból 5 válaszolt, és még 2 mikor már haza értünk- vicc)...Hólánc bármikor kelhet!!! Ha a hegyen eszel (nem drágább, mint lent) időben menj ! Inkább 11:50-kor, mint 13:10-kor. Természetes hó van a pályán, bőven (nem 10 cm, ahogy itt) erdőben kb 50 cm-re süllyed a bot, utolsó hóesés: 2015.02.25. A napsütötte részeken viszont nulla, de ott szinte nem is síelünk. A völgybe vezető pálya is nyitva, síelhető. Hasznos a webkamera, de síelős szempontból szinte használhatatlan. Nevelandia-ban a gyerkőcök egész nap jól elvannak arra rá kell szánni egy teljes napot, de ha apuka nem bírja, a szembe lévő dombon lefáraszthatja magát ő is nem messze a családtól viszont a bódé-budik szörnyűek . Én Szlovénián keresztül mentem, majd levágtam az Osztrák részt ( időben + 10 perc ha nem tökölsz, viszont- osztrák matri+ egy irányú alagút díj oda-vissza ) aztán Tarvisio-n át fel a pályára és tűz fel a hegyre. Egy szívfájdalmam maradt 3 étteremben, ahol ki volt írva, szerettünk volna pizzát enni, sajnos nem kaptunk -ezt elkönyveltük, olyan olaszosnak. Ha kérdés van írj, még friss az élmény.
h i r d e t é s
2013.02.06. ifj.szabo
Ismét Sappadán töltöttünk egy hetet januárban. Már törzsvendégek vagyunk, mivel 6. alkalommal voltunk ott. Abban a nagyszerű helyzetbe kerültünk azon a héten (01.14-01.18),hogy akkor szakadt le az ég persze hó formájában. A síterep az elmúlt évekhez képest nem változott semmit. Talán a Sappada 2000 felvonóin cseréltek székeket, de lehet ezt már régebben csinálták, mert ide eljutni nem könnyű és ritkábban látogattuk. Nincs mindig nyitva sajnos. Viszont a hó mennyiségre és minőségre nincs panasz. Itt mindig csúcson van a minőség. Szóval esett hétfőtől szerdáig, a hivatalos csak 40 cm-t írt, de szerintem jóval több esett. Kedvezett a természet nekünk ismét, hogy mély hóban a pályán tudjunk síelni, és ne az eljegesedett lezúzott régi havon. Aztán csütörtökön kisütött a nap és megmaradt az elutazásig a napos idő.
Egyébként itt Sappadán előfordult olyan időszak napközben, amikor szinte csak egyedül síeltünk a családdal a pályákon.
Ezért is ajánlom azoknak ezt a helyet, akik családdal szeretnek telelni, mert nincs embertömeg.
A felvonós személyzet még mindig kedves és segítőkész, nincs panasz rájuk. A hütték is jók bár nem olcsók, viszont finom a kávé és a forrócsoki, meg a mini pizza.
Külön dicséret a Sítanodás csapatnak, az oktatásért, a kölcsönzésért, és minden egyéb dologért is. Ha szeretnétek profi cuccban, profi oktatásban részt venni, akkor náluk jelentkezettek.
Jah meg ajánlom a faluban lévő RENATO pizzázót(a Volksbank mellett 200m) , mert olyan finomat még nem ettem pizzából sehol sem mint ott.
Így aztán egy szép tartalmas hetet töltöttünk itt el ismét, és valószínűleg jövőre is ide megyünk 7.re is.
2012.01.30. ifj.szabo
Sziasztok. Mi január második felében voltunk Sappadán már 5. alkalommal. Igaz, hogy nem volt több méteres hó, de a 70 cm-es bőven elegendő volt ami a pályákon volt. A Cima Sappadai rész hozta a várható színvonalat. Főleg a felső részein, a hó minősége fantasztikus volt. A többi pálya is jó volt, de arra kevesebbet síeltünk. Volt síshow olaszos módon, sőt már a ratrakok is szívecskét rajzoltak a hóba.
Kiemelném a Sítanoda szakembereit és a csapatot egészében!
Tökéletes oktatást nyújtottak és jó kis programokat csináltak síelés utánra. Köszönjük nekik is a szép hetünkhöz a hozzájárulásukat.
Ajánlom mindenkinek ezt a helyet, mert még mindig megmaradt a családi helyek közt, és mindig fantasztikus a hó minősége.
2011.02.12. fari90
Üdv mindenkinek!
Február második hetében voltunk 4 napot Sappadában! A friss tapasztalatokat írnám most le.

Utazás
Vasárnap éjfélkor indultunk autóval. A Budapest-M7-Szlovénia-Udine-Tolmezzo útvonalon 8 óra alatt el is jutottunk Sappadába. A szlovén autópályán a kapuk lassították többször a haladást, hiszen itt minden esetben 40-es korlátozás van érvényben, de ezek mellett is sok a korlátozás. Olszországba átérve egyenesen haladunk az autópályán, majd észak felé kanyarodunk Udine felé. A fizetős szakasz díja 5,5 €. Tolmezzonál felkanyarodunk a hegyekbe és Forni Avoltri után érjük el a szállást, Sappada onnan még 5 km.

Szállás
A korábbi évektől eltérően most nem a Volaia Sporthotelben, hanem a Pettirosso-ban (Vörösbegy) szálltunk meg. Ez kb. 200 méterrel van a Volaia-tól lejjebb, közvetlenül a főút mellett. A legközelebbi pálya (a Cima Sappada) 5 km-re van. Megérkezésünket követően azonnal elfoglalhattuk a szobát. A szobák teljesen ugyan olyanok, mint a Volaia-ban. A szobánkhoz tartozott erkély is, másik 3 szobával megosztva. A szállóban egyébként csak magyarok voltak.
A félpanzió önkiszolgálós étteremben történt. Mivel sokkal kevesebb vendég van itt, mint a Sporthotelben, ezért kisebb a sor is. Az étel minimum olyan, mint a Sporthotelben, sőt, megkockáztatom, hogy jobb is. A reggeli a hagyományos: felvágott, sajt, vaj, dzsem, méz, müzli, zsemle, tej (hideg és meleg is), kávé, kakaó, tea. Annyit veszünk amennyit akarunk, nem szól senki, termoszt is lehet vinni és abba tölteni pl. a teát. A vacsoránál mindig volt valamilyen leves (erre nem mondanám, hogy túl jó, d az egész napos síelés után azért jólesett), illetve húsételek (csirke, borjú, marha), valamint természetesen tészta is. Ezesetben is többfélét lehet elvenni. Van még saláta is, illetve valamilyen gyümölcs vagy sütemény. A személyzet néhány tagja beszél magyarul is.
Jár mindenkinek 2 db jegy a Sporthotelben található uszodába. Fürdősapka mindenkinek kötelező. A szauna és a törökfürdő sajnos feláras.

Pályák
Sappadán négy pálya található.
A szálláshoz legközelebbi a Cima Sappada. A kék pálya a Turistica, a piros a Nazionale nevet viseli. Az ülős felvonó menetideje 8 perc. A felvonó végétől tovább lehet menni egy kb. 150 m-es tárcsás felvonóval. A térképek ugyaninnen jeleznek egy fekete pályát is, de az már évek óta nem üzemel. A piros pálya fele a kéknek, és elég meredek részek is vannak benne. a kék pálya kellemesen hosszú, igen lankás, és erről lehet átmenni egy másik pályára, a Pian dei Nidire.
Ez egy piros pálya, a felvonó menetideje valamivel hosszabb mint 7 perc, a pálya azonban ehhez képest elég rövid. A tetejétől vissza lehet menni a Cima kék pályájára. A Pian dei Nidi aljától kb. 200 méterre található az egyetlen déli fekvésű pálya, a Sappada 2000.
A Sappada 2000 legtetejére kb. 25 perc az út, két ülős felvonóval. Ha elindulunk a hüttétől lefelé, akkor egy völgybe érkezünk, innen három felé mehetünk. Van két tárcsás felvonó a szemközti emelkedőre (ebből most csak az egyik működik). A másik lehetőség, hogy visszamegyünk az ülőssel a hüttéhez, a harmadik, hogy lemegyünk a pálya legaljára. Ezt egyes helyeken feketével jelölik, és inkább egy erős pirosnak érzem. elég hosszú, vannak benne 180 fokos visszafordító szerpentinek is. Ez a pálya most nagyon rossz minőségű volt, szerintem be kellene zárni egy újabb hóesésig. A hó olvadt volt (hiszen déli fekvésű), kásás, ami nagy halmokban állt a pálya közepén, valamint a lécet is visszafogta, így igen veszélyes. Nem is beszélve a pályára begördülő öklömnél is nagyobb sziklákról, amiket szlalomozva kellett kerülgetni. Pár helyen már a hó is hiányzott. Ha nem esik rá hó rövid időn belül...
A negyedik pálya a falu központjában van. Itt is ülős felvonó van, a pálya egy egyszerű, egyenes piros pálya.

Mi a legtöbbet a Cimán voltunk. Sokat lehet a pályákat kombinálni egymással, bár ha nincs napsütés, akkor érdemes igen melegen öltözni.
A felvonósok nagyon kedvesek. Minden reggel köszönnek, aki gyalog megy fel annak beszállásnál-kiszállásnál lelassítják, vagy adott esetben meg is állítják.
A hütteárak természetesen igen magasak, egy pohár sör 2 €, egy dobozos ice tea 2,5 €.

Összességében: mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kellemes síelést mindenkinek!
2010.02.10. zoli64
Kedves síelők!

Január 30.-án indultunk 4 család 13 fővel Sappadára, a Sporthotel Volaia szállodába 8 napra.
Utunk Szlovénián (ezért havi matricát kellet vennünk, 30euro) keresztül, szinte végig autópályán vezetett.
Odafelé menet Budapesttől számítva, végig szakadó hóban (sajnos vissza felé is) csak 6 és fél óra volt a menetidő, ez nagyon kellemes volt. Eddig mindig Ausztrián keresztül mentünk, de az jóval több időt vett igénybe. Délután a szállodába érkezve azonnal elfoglalhattuk a szobánkat így várnunk sem kellett, valamint személyenként két alkalomra belépőt kaptunk az uszodába. Aki ettől is többször szeretne az uszodába menni, a recepción vásárolhat belépőt 4 euro/fő/alkalom. A hotel nagyon tiszta és kellemes, a szobák berendezése turista jellegű de nekünk megfelel. Ágyneműt nem kell vinni az benne van az árban. A wellness részlege is nagyon jó, nagy medence, szauna, jakuzzi... , fürdősapka kötelező. Az ellátás alapból félpanziós. A reggelinél nincs, de a vacsoránál van egy kis választási lehetőség.
A pályák ratrakoltak, kitűnőek jól kezeltek és a személyzet nagyon figyelmes. Síoktatás is folyik, amit a Sítanoda jelen lévő csapata, magas színvonalon bonyolít le. Én a felvonózás közben leejtettem a két síbotomat, a Sítanoda jelenlévő oktatója (Robi) azonnal kisegített egy pár bottal egész hétre. Köszönöm ezúton is. Három pályát síeltünk be, a Monte Sierra (Cima), az új Pian dei Nidit és a Sappada 2000-ret. Az előbbi két pálya északi fekvésű így az napközben sokkal hidegebb a délinél. Mindig úgy intéztük, hogy az ebédet a 2000 méteren lévő Hüttében fogyaszthassuk el, ugyanis végig nagyon jó volt az időnk. A központi pályára (Nevelandia) most nem mentünk át. A pályák jó hosszúak és abszolút nincs sorban állás. Minden pályánál ülős felvonó van így felmenetel közben, jól kipihenjük magunkat.
Sajnos a 8 nap nagyon gyorsan eltelt, néha olyan érzésünk volt, mintha 1-2 nap kimaradt volna.
Haza felé jövet már a jövő évi síelést tervezgettük, ugyanide Sappadára.

Sok havat, jó sízést mindenkinek.
P2030248.JPGSappada 2P2020143.JPG
2010.02.08. ifj.szabo
Mi január elején voltunk Sappadán és marha jó volt minden. Pont az érkezésünk előtt eset jó pár tíz centi hó és a friss havon élvezetes volt a sport. Nem voltak lefagyott pályák, és még buckákat sem kellett kerülgetni a nap végére, mint megannyi más osztrák sítelepen. A felvonóknál sosem kellett várakozni, mindig lehetett egyből menni felfelé. A felvonó személyzete is marhajó és segítőkészek, a Nevelandia melletti tárcsáson mindenki alátolták a tárcsát. Az ülősön meg ha baj volt azonnal megállították a felvonót és segítettek morgolódás nélkül.
Az oktatáson megint sokat javultam, már szinte le se tudott hagyni a Peti bácsi (elmondása szerint). A Sítanoda is tökéletes megoldás a tanulásra.
A Pettirosso nevezetű szállást meg sokkal jobban ajánlom, mint a nagyobbikat. Finomabb kaják, sokkal jobb szállás és csendesebb is. Sőt ha nagy a hó még nem is kell felmászni a kocsival a kanyarokban, mivel rögtön a főút mellett van.

Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a helyet, érdemes idemenni telelni.
2009.02.08. tordaa
Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza Sappadáról.
Nagyon klassz volt. Mindenféle időjárásból jutott, volt eső, szakadó hó, köd és napsütés is. A pálya hol jobb, hol rosszabb, de sokat tudtunk síelni. Az új pálya tényleg jól sikerült.
Tegnap a hazafelé utunk 50km hólánccal szakadó hóban, aztán latyakos autópálya, eső, majd Ausztriában ismét havazás, kilómétereken keresztül 3 hókotró mögött. Magyarországon az M1 belefutottunk egy balesetbe 700m-t 40 perc alatt tettünk meg, Tatabányánál elgázoltak egy gyalogost, a pályát Pest felé teljes szélességében lezárták. Így Sappada-Bp. 10 óra.
2009.01.27. ifj.szabo
Az új pálya egész jól sikerült a többihez képest. Van benne 2 lankásabb szakasz a bekötőknél, de alapjában véve elég meredek. A felvonón meg ha az olaszok kedve úgy tartja, akkor még zenét is hallgathatunk.
uj-palya1.JPGuj-palya2.JPGuj-palya3.JPGuj-palya4.JPGuj-palya5.JPGuj-palya6.JPGuj-palya7.JPGuj-palya-8.JPG
2009.01.27. ifj.szabo
Sziasztok!
Január 17.-től voltunk Sappadán és megint nagyon jó volt.Isteni ez az új pálya. A kisvasút a 2 m hófal közötti száguldása elvarázsolta a családot. Na és a keddi (jan. 20) havazás 40 órán keresztül, az is óriási volt. Szűzhavas síelés zárt pályán, nem kellett a lavinától és a meredek lejtőtől félni. Szerdán mivel a sok hó miatt nem lehetett közlekedni a faluban, gyerek program keretén belül megkerestük a Jetit a 2 m hóban (Peti), elég jól bírta a strapát.
Köszönet az oktató bácsiknak: Petinek, Robinak, Attilának az oktítást. A 9 éves lányomat 3 nap alatt megtanították bordozni, a fiamból carving szakértőt csináltak. Teljes felszerelést lehet akár ingyen bérelni lásd: sítanoda.
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a vendég látóknak.
tanulo-palya.JPGcima-sappada.JPGcima-sappada2.JPGcima-sappada3.JPGszalloda-elotti-parkolo.JPGszallodanal.JPGjeti-kereses.JPGjeti.JPG
2007.04.03. Nagyi
Márc,10-én, a szép tavaszban -kicsit kétkedve - de elindultunk Sappadába. És csodák-csodája a pályákon remekül gondozott hó várt minket /max du lett az alja kásás/ gyönyörü napsütésben. Nagyon jól éreztük magunkat,az egy hét alatt többet sieltünk mint eddig bármikor. Tömeg, sorbanállás nem volt. Jó cappucino és sör, délben krumpli, virsli vagy leves mindig volt. Szóval idén sem csalódtunk Sappadába. Külön köszönet Péteréknek akik remek családias hangulatot teremtettek az üdülőben és remek jól tanitották az unokámat idén is. Jövőre is megyünk....
2007.02.08. báró
Szasztok!
Már 2 éve olvasgatom irásaitokat Sappadaról, idén hál'istennek személyesen is megismerhettem.
Leirom tapasztalataimat, amik nem lehetnek objektivek, mert az enyémek. Csak 2. éve üzöm a sisportot, de már 3.-4. napon az összes pályát besiztem, és élveztem is, ezt nem csak a pályáknak, hanem a lenyügözö tájnak, és a ragyogo idönek is köszönhettem. Nekem nagyon összejött, érkezésünk elött hatalmas ho esett, az összes pálya jo volt, a vizuális élmény meg szinte leirhatatlan.
A 6. napon Cortinán karcoltunk, hát az se semmi!, annyi megjegyzésem lenne, hogy Cortinán a szinek azonos fényviszonyok mellett is sötétebbek...(az ottani piros pályák, Sappadahoz képest inkább feketének tüntek, ami meg ott is fekete volt, na, az egy külön fejezetet érdemelne!-Tofana...)
Sappada javára irom viszont, hogy a pályák jobb állapotban voltak, és sokkal kevesebben siztek rajtuk. Mi a Pettirosso(vörösbegy)vendégei voltunk, ez egy joval csendesebb, családiasabb hangulatu szállo, a szobák felszereltsége, tisztasága kifogástalan , én csak a fényt keveselltem(világitás). A kaja rendben, bár igaz, hogy a reggelik nem éppen fényüzöek(nem árt egy kis potlás hazaibol), de ehetsz amennyit birsz, és senki se szol, ha szendvicseket csinálsz ebédre... A vacsorával mintha kárpotolni igyekeznének, leves, egytálételek, gyümölcs, elsö két nap annyit faltunk, hogy rémálmok gyötörtek. Csak ovatosan!
Összegzésül: Ha van hó, de ez minden helyre igaz, Sappada egy kellemes, nyugis hely, ár-érték arány tekintetében verhetetlen. Mindenkinek ajánlom, aki megelégszik a kicsit "világosabb szinekkel", aki tanulni akar, aki lágyabban siel, vagy egyszerüen csak ennyit enged a pénztárcája.
Ja, és Lacikának üzenem, hogy én láttam egy sikloernyöt a levegöben, Sappadan........
Mindenkinek jó sielést kivánok! ciao!
2007.02.06. scott
Sziasztok!

Elfogultság nélkül mondhatom, hogy Sappada nagyon jó hely! (Sporthotel az Intersí szervezésében) Első sorban az ár/érték arányt szemelőtt tartva. Ennyi pénzért persze senki ne várjon 5*-os szállodát meg 500 km sípályát bőr huzatú felvonókkal! De teljesen jó a szállás és a reggeli egy kis kiegészítéssel, itthoni szalámi, sajt ki mit szeret...teljesen jó. A vacsorával sincs semmi gond több féle étel közül lehet választani, de aki szereti a csípős ízeket az vigyen magával Erős Pistát! :) Friss zöldség-saláta minden nap van. A hóval nekünk mázlink volt az indulásunk előtt 3 nappal esett friss hó így az bőven kitartott 1 hétig. A pályák sajnos különállóak és köztük busszal vagy kocsival kell közlekedni, bátrabbak vállalhatják a sífutópályákat, bár egy jó kis Carving léccel vízszintesen lenyomni 2-3 km-t kicsit húzós. ;-)Ha napsütéses az idő akkor nagyon szép a táj, de bármilyen meleg van (téli meleg, néhány fok) az északi pálya mindig jó! Sor sosem volt max a bébi pályán, de azon a kezdőknek is gyorsan túl kell lépni! A magyar oktatók vannak az idény nagyrészében.
A lány (Szilvi) nagyon kedves és jól bánik a gyerekekkel. A srác (Peti) szintén nagyon ért a gyerekek nyelvén és a felnőtteknek idén az oktatáshoz különösen jó léceket tud adni. Mindketten jó oktatók, mindenkit megtudnak tanítani síelni, pedig a mi csapatunkba voltak nagy kihívások számukra! :) Csütörtökönként az olasz oktatók egy síshow-t tartanak, ami látványos, érdemes megnézni.
Hát kb. röviden ennyit érdemes tudni a helyről. Ja, Attila is ott van a szállodában mint idegenvezető és masszőr.
Mindenkinek jó síelést kívánok!

Csáó!
2007.01.28. siel
Sziasztok!
Mi nem régen voltunk Sappadán. Volt jó és rossz tapasztalatunk is.
A Sporthotel vetexik egy kollégiummal, a szobák borzasztóak. Mindenki aki oda megy, vigyen magával kaját, mert borzasztó. A reggeli mindig ugyanaz: zsíros egyszelet felvágott, vaj, lekvár, méz. A vacsi tűrhetőbb. Amíg ott voltunk egy hétig pont azot a pályát (bébi) nem indították be, amiért mentünk, pedig hó az volt. A Neverlandia egy hét alatt egy napra nyitott ki, ja és ott derült ki, hogy mégsincs benne az ára a bérlet árában, külön kell rá fizetni.
A jó tapasztalatunk a csodás táj volt.
Viszont külön kiemelem, hogy az oktatók tényleg nagyon kedvesek, türelmesek, és tényleg mindenki megtanulhat síelni. A gyerekekkel nagyon tudnak bánni.
Az menjen, aki megelégszik szerényebb ellátással.
Sziasztok.
2007.01.03. efzé
Szia!
Tehát megjöttünk tegnap.
27-én odafelé rémisztő volt, hogy sehol sincs hó a hegyekben, de Sappada-n jobb a helyzet.
Sajnos nem megy minden pálya, mert a meleg időjárás itt is megtette hatását, tavaly ilyenkor sokkal jobbak voltak a hóviszonyok, de amikor csak tudtak, hóágyúztak.
Persze a városi pályák (Pista Nera) tökéletesek, de ehhez rendes 5-10 perces sorokat kell kiállni.
A város elején a legjobb Cima Sappada-i pálya nem ment. Nektek már lehet, hogy szerencsétek lesz. Sappada/Rif.2000 egy félórás felvonózás után elérhető, itt nincs sorállás, de a pálya kissé rövidke, viszont tökéletes állapotban van. A felvonó kissé elhanyagolt, többeknek olajos lett a ruhája a székektől. Most lefelé is csak liften lehet menni.
Mi elmentünk Cortinára egy napra, hát az szuper!
Kb 60 km, másfél óra autóval.
Bérlet gyereknek 15E felnőttnek 26E.
Itt javaslom a távolabbi Pocol nevű terepet.Tökéletes állapotban van minden pálya, és a büfé sem túl drága.
Sappadán a 2000-es hüttében vannak csak árak:
2 virsli+ 2 krumpli+1 rakott tészta+2üdítő=35E azaz 9000Ft!
Egyszer kibírtuk.
Hallotunk egy közeli kevésbé híres helyről:Ravascletto.
Tolmezzo felé van Sappadától kb 15-20 km-re.
Egyesek ódákat zengenek róla, mi nem tudtuk megnézni.
A Nevelandia jó hely gyerekekkel nagyon élveztük a gumitömlős csúszást. 1 tömlő 2 órára 8E.
Gyerekeknek van motoros szán 3 kör 2E.
Tapasztalatunk szerint a boltok korán bezárnak, és nincs sehol önkiszolgáló szupermarket.
A boltosok (és minden olasz) hihetetlenül készségesek, segítőkészek, de mit ér ha nem értjük egymást. Angolul csak kevesen értenek.
Mi idén itthonról vittünk szendvicsnek valót és csokit napközbeni éhség ellen.
A reggeli és a vacsora bőséges, annyit ehetsz anennyit bírsz, nem szólnak ha visszamész még venni valamiből.
A szállásról, és az étteremről már leírtam a véleményem tavaly, nézd vissza, ha gondolod.
Ha úgy érzed, a sítudásodon van mit csiszolni, javaslom a két síoktatót Szilvit, és Pétert.
Minden tudásszinten oktatnak, snowboardot is, nagyon lelkiismeretesen, korrekt áron.
Teszteltem új Head lécet napi 5E-ért náluk.
A helyi kölcsönző egyébként gagyi cucokkal van tele.
Az uszodát akkor használhatod, ha van úszósapkád.
Amit a recepción árulnak, nem jó semmire.
Remélem segítettem, ha van kérdésed írd meg.
Üdv!FZ

2006.09.26. skigirl
mi most 2006 januárjában voltunk Sappadán. A szállásunk jó volt, bár elég messze volt a központtól (2-3km) így minden nap autóznunk kellett, mivel a síbuszok elég olaszosan járnak...
Sajnos a pályák nem összefüggőek és szerintem ez a legnagyobb hibája a dolognak, egyébként gyönyörűek és jól karbatartottak. A felvónok régiek és nem túl gyorsak, de a célnak megfelelnek :P
Viszonylag jó hütték, kávézók is vannak :)
Kis gyerekeseknek tökéletes ez a síterep, mert a neverlandia (a játszópark) nagyon nagy élmény, még a kicsit nagyobbaknak is. Két nagyon kedves telepített síoktató is van akik kezdőket, haladókat, kicsiket és nagyokat is vállalnak.
Tehát alapjába véve nincsenek rossz élményeink, bár aki már egy kicsit jobban tud síelni pár nap alatt megunja és akkor még mindig ott van a közelben lévő Cortina, ahova érvényes egy napig a bérlet.
2006.01.07. efzé
Sziasztok!
Most jöttünk haza Sappadából, van hó bőven, és a hegytető sem jeges most.
A pályák egy része még nem üzemel, de ezek úgyis a legrövidebbek.
Éppen előkészületben van egy snowboard pálya, az ugratókhoz gyártották a havat éjjel-nappal.
Egyébként Sappada legnagyobb előnye szerintem is az ára.
Például: a két ünnep között mindenhol 50-100 %-os felárak vannak, ez Sappadán kb 15%.
Nem értek egyet azokkal akik szerint "kicsit többet hozzáteszel, és sokkal különb helyre is elmehetsz".
Ha mindent összeszámolsz (utazás, síbérlet, szállás) egy felkapottabb hely ugyanolyan szinten a duplája is lehet.
Voltunk Cortinán, tényleg csúcs pályák vannak, de olyan tömeg volt mindenhol, hogy ez egy kicsit rontotta a pályák élvezetét. Mint Siófok régi nyarakon. Tömeg a szűk utcákon, tömeg a parkolóban, tömeg a pályán.
Mi lesz az Olimpia idején???
Sport Hotel Volaila: a színvonal tükrözi az árat, de azért kultúrált.Ha a sízés miatt mégy oda, úgysem zavar a szobák spártai berendezése, vagy az, hogy a vacsorát késve kezdik osztani, és fél órát állsz sorban.
Kezdőknek, középhaladóknak, családosoknak, melegen ajánlom.
Az idegenvezető, és a síoktatók, igazán kellemes családias légkört hoztak össze.
2005.01.14. síjó
Nemrégen jöttünk haza Sappadából. Én is azt mondom, hogy csak jóra számíthattok. Szuper jó pályák, rengeteg hó. Ami kicsit zavaró csupán annyi, hogy nem összefüggő a síterep, hanem "vándorolni" kell egyik pályától a másikig. Tehát egy piros pálya itt, kb. 2-3 km-rel odébb egy másik, és ha több pályán szeretnél sízni, akkor ehhez bizony le kell csatolni, kocsiba ülni, utazni, kiszállni, ismét sízni, stb.
De ettől eltekintve: tényleg rengeteg hó volt mikor mi voltunk (dec. vége, jan. eleje), gyönyörű táj, szépen karbantartott pályák, figyelmes, kedves olasz vendégszeretet.
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »