Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üzenet szövege | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Kedves Síelők!
Járt mostanság valaki Sappadában? A hó adatok, liftek és pályák üzemelési adatai valamint a kamerák képei alapján siralmas a helyzet arrafelé ... Nekem még bő egy hetem van lemondani egy népes csapatnak foglalt szállást, ezért örömmel fogadnék minden friss infót az ott vagy a környéken mostanság megfordulóktól! Hálás köszönettel: Tibor |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Már nyitva van, igaz még erősen korlátozottan.
Szilveszterre még hízik a hó. :) http://www.skiresort.info/ski-resor...t/sappadamonte-peralba/snow-report/ Előzmény: (Hediguru 183187)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Sziasztok. Az idén Sappada a tervezett szilveszteri úti cél. Megköszönném, hogyha írna olyan síelő, aki már volt december végén Spappadán. Egyáltalán van ott akkor hó? Mi eddig mindig februárban mentünk síelni, de most máshová utazunk, a közös baráti síelést viszont nem akarjuk kihagyni.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok. B. Hédi |
h i r d e t é s
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Ezt az írást kiemeltük a
síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sappada. Szuper kis nyugi hely családdal, gyerekekkel ideális. Szállást foglalni nem könnyű, pedig egy csomó van - egy olasz tolmács telefonon egyszerűbb megoldás, mint neten keresgélni, kapni az automata válaszokat, meg az olaszok laza válaszait 4-5 nap múlva megkapni(már aki válaszol, nekem 20-ból 5 válaszolt, és még 2 mikor már haza értünk- vicc)...Hólánc bármikor kelhet!!! Ha a hegyen eszel (nem drágább, mint lent) időben menj ! Inkább 11:50-kor, mint 13:10-kor. Természetes hó van a pályán, bőven (nem 10 cm, ahogy itt) erdőben kb 50 cm-re süllyed a bot, utolsó hóesés: 2015.02.25. A napsütötte részeken viszont nulla, de ott szinte nem is síelünk. A völgybe vezető pálya is nyitva, síelhető. Hasznos a webkamera, de síelős szempontból szinte használhatatlan. Nevelandia-ban a gyerkőcök egész nap jól elvannak arra rá kell szánni egy teljes napot, de ha apuka nem bírja, a szembe lévő dombon lefáraszthatja magát ő is nem messze a családtól viszont a bódé-budik szörnyűek . Én Szlovénián keresztül mentem, majd levágtam az Osztrák részt ( időben + 10 perc ha nem tökölsz, viszont- osztrák matri+ egy irányú alagút díj oda-vissza ) aztán Tarvisio-n át fel a pályára és tűz fel a hegyre. Egy szívfájdalmam maradt 3 étteremben, ahol ki volt írva, szerettünk volna pizzát enni, sajnos nem kaptunk -ezt elkönyveltük, olyan olaszosnak. Ha kérdés van írj, még friss az élmény.
|
![]()
SAPPADA - DOLOMITOK. KEDVEZŐ ÁR. A 9.héten, II.28-III.7 között (270 euróért) átadó 4 személyes apartman. http://www.residenceborgoalsole.com
Érd: 30/4152288 - borsanyieva@gmail.com Sappada a családok síparadicsoma: itt található ugyanis Európa egyik legnagyobb téli játszótere: a Nevelandia. Ez egy bekerített terület, ahol számos attrakció várja a kicsiket: ugrálóvárak, snow tubing, bobpálya, varázsszőnyeg, korcsolyapálya. Dél körül animátorok várják közös táncra és éneklésre az ovis és kisiskolás korú gyermekeket." |
![]()
Köszi. Piroska
Előzmény: (csabor 179511)
|
![]()
Én alig több mint egy hete jártam arra. Rendes hó és sok síelő. Szóval szerintem minden rendben van még mindig, hisz azóta hó is esett.
Csabor az élvezeti síelő Előzmény: (Pacsititi 179499)
|
![]()
Szörnyü nagy a csend...Lehet még egyáltalán sielni vagy itt a vége fuss el véle !! Reméljük minden oké. Piroska
Előzmény: (Sítanoda 168871)
|
![]()
az utóbbi napok extrém időjárása valóban próbára tette a vendégek és a vendéglátók erejét is. a rövid idő alatt lehulott óriási hómennyiség és az utána bekövetkezett enyhülés, komoly fennakadásokat okozott. több napig nem volt áramellátás, a legmagasabb lavinaveszély figyelmeztetés jelenleg is fennáll. a hétvégén azonban, a tervek szerint minden pályát újra megnyitnak.
![]() ![]() |
![]()
A síterepen többször jártam, és most is jó pályákkal, és figyelmes személyzettel találkoztunk. A Petirossóban szálltunk meg. A szállás személyzetét nem érdekelte, hogy mi történik velünk. A kocsikat/ összesen 38 db./ lapátokkal ástuk ki, és vittük másik parkolóba, hogy haza tudjunk indulni. A személyzet tagja többször elmondta, hogy " a helyzet adott meg kell oldani". ezen túl semmit nem tettek. Igazi túlélő kaland volt amikor az áram szolgáltatás is megszűnt,és a tartalék generátorba nem volt üzemanyag.
A pályák miatt lehet, hogy elmegyek még, de nem ebbe a szállodába. |
![]()
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ :-) Már nagyon várjuk, hogy újra ott lehessünk!
|
![]()
Kedves Neva, Valóban a hétvégén elég meleg volt ebben a régióban is és eső is esett az alsó pályákon. De ma már javult a helyzet és a ez várható a következő napokra (lehűlés és pénteken kis hó és hétvégén lehűlés. A pályákon is van hó bőven, nem kel aggódni ... :-) várunk Benneteket szeretettel Sítanoda csapata sappadasi.hu
ui. új tanuló pálya és 8 év alatt ingyenes a síbérlet. ezek az újdonságok az idei szezonra. Előzmény: (NEva 167331)
|
![]()
Érdeklődni szeretnék a Sappadán nyitva levő pályákról és liftekről. Január 26-án fogunk Sappadára érkezni és most azt olvastam, hogy csak 2 lift üzemel és az alsó pályák zárva vannak.Ehhez képest mi a valós helyzet?
|
![]()
új szőnyeges tanulópálya nyílt Cima Sappadán, a régi tányéros lift helyén. sappadasi.hu
|
![]()
A Sítanoda hamarosan tizenegyedik szezonját kezdi a gyönyörű Sappadán...várunk Benneteket!
sappadasi.hu ![]() ![]() |
![]()
Ezt az írást kiemeltük a
síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ismét Sappadán töltöttünk egy hetet januárban. Már törzsvendégek vagyunk, mivel 6. alkalommal voltunk ott. Abban a nagyszerű helyzetbe kerültünk azon a héten (01.14-01.18),hogy akkor szakadt le az ég persze hó formájában. A síterep az elmúlt évekhez képest nem változott semmit. Talán a Sappada 2000 felvonóin cseréltek székeket, de lehet ezt már régebben csinálták, mert ide eljutni nem könnyű és ritkábban látogattuk. Nincs mindig nyitva sajnos. Viszont a hó mennyiségre és minőségre nincs panasz. Itt mindig csúcson van a minőség. Szóval esett hétfőtől szerdáig, a hivatalos csak 40 cm-t írt, de szerintem jóval több esett. Kedvezett a természet nekünk ismét, hogy mély hóban a pályán tudjunk síelni, és ne az eljegesedett lezúzott régi havon. Aztán csütörtökön kisütött a nap és megmaradt az elutazásig a napos idő.Egyébként itt Sappadán előfordult olyan időszak napközben, amikor szinte csak egyedül síeltünk a családdal a pályákon. Ezért is ajánlom azoknak ezt a helyet, akik családdal szeretnek telelni, mert nincs embertömeg. A felvonós személyzet még mindig kedves és segítőkész, nincs panasz rájuk. A hütték is jók bár nem olcsók, viszont finom a kávé és a forrócsoki, meg a mini pizza. Külön dicséret a Sítanodás csapatnak, az oktatásért, a kölcsönzésért, és minden egyéb dologért is. Ha szeretnétek profi cuccban, profi oktatásban részt venni, akkor náluk jelentkezettek. Jah meg ajánlom a faluban lévő RENATO pizzázót(a Volksbank mellett 200m) , mert olyan finomat még nem ettem pizzából sehol sem mint ott. Így aztán egy szép tartalmas hetet töltöttünk itt el ismét, és valószínűleg jövőre is ide megyünk 7.re is. |
![]()
Nos...mennyiség és minőség tekintetében is sikerült túlszárnyalni a várakozásokat... ;-)
Előzmény: (ifj.szabo 149908)
|
![]()
Helló. Mondhatnál valami biztatót, hogy jövőhéten mire számíthatunk hó mennyiség és minőségben.
Előzmény: (Burgyán Péter 142021)
|
![]()
Szuper! A tavalyi úgyis gyenge szezon volt!
|
![]()
Sappadára is megérkezett az első hó...
![]() ![]() |