Élménybeszámolók: Ski Juwel síterep leírás

Ski Juwel síterep értékelése
30 szavazat, átlagos érték: 4.4
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.03.10. molesz52
Most jöttünk vissza erről a terepről. 3 napot töltöttünk sieléssel. Megosztottuk az időnket. Az első napot a Skiwelten töltöttűk. Ennek három oka is volt. Az egyik hogy, a szállásunktól - Auffach- csak kb 15 km-t kellett autózni. A másik, pár évvel ezelőtt már sieltünk itt 3 napot és az fenomenális volt. A harmadik, keddi napon férfi nap van és a bérlet csak 37 volt 49 helyett.Több helyen be lehet szállni. A múltkori alkalommal Scheffauban szálltunk be. Most Hopfgarten volt közelebb. A kabinos felvonotól kb 100 m-re van egy parkolóház. Ingyenes a parkolás.Természetesen hatalmas sidepó a lift épületében, ami tök jó több napos sielés esetén. Minden lift és pálya üzemelt. Olyan 10 óra környékén amikor elkezdtük tökéletes pályák vártak. De az időjárással nem volt szerencsén. Kb egy óra mulva lett aztán köd, egyre sürűbb havazással, ami a hüttébe kergetett bennünket.Mivel nem mutatott javulást az idő, hazatérés mellett döntöttünk. A völgybe történő lecsúszás során kb 800 m magasságban eltünt a köd, a hó esőre váltott és az aljáig sz...rá áztunk. Ennyit a skiweltről.
A második napon a Skijuwel volt a soros. Auffachból egy új, gyors kabinos/ Schatzbergbahn/ visz fel a tetöre ahol pálya eldorádó fogadja az embert. Széles pályák, beülős felvonókkal.Sorállás max 2 perc.Ezen az oldalon / Wildschönau/ piros pályák vannak egy rövidebb feketével.
Itt sem volt szerencsénk az időjárással. Reggel kb 11-ig napsütés majd utánna havazás. Mint az elöző nap. Mivel olyan 0 fok körül volt a hőmérséklet a pályák állapota egyre romlott, de végig sielhető maradt. Egy piros visz le a kabinos aljába. Na az alja már ugyan csak " combos" volt.
A következő nap ragyogó napsütés. Ezen felbuzdulva elhatároztuk, megnézzük a másik /Albachtal/ oldalt. Nem sielhető egybe a két rész. Kabinossal fel, lecsúszni a középső beülősig, azzal fel. Itt vagy beszállsz az összekötő kabinosba, vagy lecsúszol annak középső állomásáig és ott szállsz be. Ez levisz a völgybe, ott átülni a másik kabinosba/ kb 50 m/ ami felvisz a csúcsra.Ez összesen kb 20 perc. Na itt még több pálya található, valamint hatalmas "off piste" terület.Rengeteg gyerek, felnött volt.Ennek, meg a kb 3 foknak köszönhetően nagyon gyorsan össztúrták a pályákat, ugy hogy elhatároztuk, vissza a másik oldalra. Legnagyobb meglepetésünkre. annak ellenére hogy, majdnem ugyan az a két terület fekvése- nagyon jók voltak a pályák. Hatalmasakat csúsztunk. Olyan szélesek a pályák hogy még 1/2 4 körül is találtunk a pályák szélén ratrakolt részeket. Hatalmas nap volt.
Az igaz hogy messze van, de szerintem megéri, ha valaki szereti a széles carvingolásra alkalmas pályákat.
Amikor eljöttünk/ 9-én/, még volt hó rogyásik a völgyben is.
h i r d e t é s
2014.02.06. PrtyGbr
Három alkalommal voltam itt. Egyik évben volt vagy 120 cm hó, mondanom sem kell, az volt a legjobb.
A szállás Auffach-ban volt, egy 8 személyes három emeletes ház három fürdőszobával, 4 hálószobával, tágas konyhával és nappalival, NAGYON kedvező áron (90 € / éjszaka / 8 fő). A pálya kb 50 m séta.
Az Auffach-ban található kabinos felvonónál gyakori, hogy reggel félelmetes méretű sor van, ennek ellenére a várakozási idő nem annyira félelmetes, kb 10 perc (délig úgyse jössz erre újra, addigra meg bőven elfogynak az emberek).
A pályák jól kezeltek, nagyon szélesek, akik carvingozni szeretnek, nagyon jól fogják érezni magukat(bár ha azokon a pályákon valaki végig lemegy szabályosan carvingozva megállás nélkül.. hát neki van állóképessége na. :) ). A fenti felvonóknál egyáltalán nem jellemző, hogy várni kelljen.
A szélső piros pályákon (11, 12) nem emlékszem hogy egyszer is láttam volna ratraknyomot, csupa bucka és jég volt minden alkalommal. A többi nagyon jó volt, egy rossz szavam se lehet rá. Az Inneralpbach felőli oldalon nem jártam valami sokat, de amennyire emlékszem ott is jók voltak a pályák, nem volt semmi gond.
Niederau-ban kellemes lankás kék pályák voltak, carvingozni nagyon jók. Akkor is érdemes ide jönni, ha friss hó esik, mert van egy hegyoldal, amire a fekvése miatt épphogy nem süt rá a nap, így nem olvad meg a hó. Egész nap porhóban lehet csúszni, valamiért nem is megy arra senki (pedig egyetlen szakadék, patak, autópálya, jeti sincsen arra. Csak a hegyoldal után kb 30 métert erdőben kell csúszni (nem szlalomozó halálcsapda, csak át kell csúszni rajta).
Amit sajnálok, az a snowparkok hiánya. Az Inneralpbach felőli részen volt kéthárom box, meg két ugró, de ezek nagyon aprók voltak, kezdőknek ajánlanám. Az Auffach felőli oldalon már komolyabban nézett ki a dolog, itt van egy egész szép méretű ugró, meg félcső. Nos, annak ellenére hogy háromszor voltam már itt, egy alkalommal se láttam kezelt félcsövet, csak jegesedett szétzilált valamit. A felső részen volt egy pofás vízszintes box, lejjebb a kicker mellett egy egyenes íves(szép nagy) box, kicsit lejjebb egy U-alakú. Ezek mind jól meg voltak építve, de valljuk be, nem valami nagy választék. Ráadásul az utolsó alkalommal pont az utazás napján (a felvonókezelő elmondása szerint) valami zseni azzal játszott, hogy kiment a csákányos lift nyomvonalából oldalra, ami azt eredményezte, hogy a kábel kiugrott a csigából, felrántott vagy 15 embert 2 méter magasra, és az ezt követő héten (pont amikor én ott voltam) nem lehetett használni. Mivel ez az egyetlen felvonó, ami a "haladó" park tetejére felvisz, ezen a héten a régi módszerrel lehetett használni a parkot - felgyalogolva.

Mindent összevetve nagyon jó kis hely, bármikor szívesen mennék ide. A bérlet ára ekkora pályarendszerért szerintem normális, viszont akik snowparkban szeretnének csapatni, azok nem biztos, hogy itt találják meg a számításukat.

8/10
2008.10.20. Vécsey Zsolt
Igen voltunk ott a múlt szezonban. Nagyon kellemes kis pályák, nem gondoltam volna .. Két kabinos felvonó, köztes megállóval és a felső szakasz 2 db, 6 személyes, modern ülőliftje nos nagyon jó ! Kiváló kilátás Alpbachra. Viszont több helyen van pálya is. Azt hiszem Auffachnak hivjak azt a reszt amirol fentebb irtam.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.