Menü ≡

Wildschönau - Alpbachtal síterep leírás szállás cikk galéria videó wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 14, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  molesz52
Dátum: 2018.03.10. 17:31
(Üzenetazonosító: 200574)
molesz52 Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2008.01.16.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Most jöttünk vissza erről a terepről. 3 napot töltöttünk sieléssel. Megosztottuk az időnket. Az első napot a Skiwelten töltöttűk. Ennek három oka is volt. Az egyik hogy, a szállásunktól - Auffach- csak kb 15 km-t kellett autózni. A másik, pár évvel ezelőtt már sieltünk itt 3 napot és az fenomenális volt. A harmadik, keddi napon férfi nap van és a bérlet csak 37 volt 49 helyett.Több helyen be lehet szállni. A múltkori alkalommal Scheffauban szálltunk be. Most Hopfgarten volt közelebb. A kabinos felvonotól kb 100 m-re van egy parkolóház. Ingyenes a parkolás.Természetesen hatalmas sidepó a lift épületében, ami tök jó több napos sielés esetén. Minden lift és pálya üzemelt. Olyan 10 óra környékén amikor elkezdtük tökéletes pályák vártak. De az időjárással nem volt szerencsén. Kb egy óra mulva lett aztán köd, egyre sürűbb havazással, ami a hüttébe kergetett bennünket.Mivel nem mutatott javulást az idő, hazatérés mellett döntöttünk. A völgybe történő lecsúszás során kb 800 m magasságban eltünt a köd, a hó esőre váltott és az aljáig sz...rá áztunk. Ennyit a skiweltről.
A második napon a Skijuwel volt a soros. Auffachból egy új, gyors kabinos/ Schatzbergbahn/ visz fel a tetöre ahol pálya eldorádó fogadja az embert. Széles pályák, beülős felvonókkal.Sorállás max 2 perc.Ezen az oldalon / Wildschönau/ piros pályák vannak egy rövidebb feketével.
Itt sem volt szerencsénk az időjárással. Reggel kb 11-ig napsütés majd utánna havazás. Mint az elöző nap. Mivel olyan 0 fok körül volt a hőmérséklet a pályák állapota egyre romlott, de végig sielhető maradt. Egy piros visz le a kabinos aljába. Na az alja már ugyan csak " combos" volt.
A következő nap ragyogó napsütés. Ezen felbuzdulva elhatároztuk, megnézzük a másik /Albachtal/ oldalt. Nem sielhető egybe a két rész. Kabinossal fel, lecsúszni a középső beülősig, azzal fel. Itt vagy beszállsz az összekötő kabinosba, vagy lecsúszol annak középső állomásáig és ott szállsz be. Ez levisz a völgybe, ott átülni a másik kabinosba/ kb 50 m/ ami felvisz a csúcsra.Ez összesen kb 20 perc. Na itt még több pálya található, valamint hatalmas "off piste" terület.Rengeteg gyerek, felnött volt.Ennek, meg a kb 3 foknak köszönhetően nagyon gyorsan össztúrták a pályákat, ugy hogy elhatároztuk, vissza a másik oldalra. Legnagyobb meglepetésünkre. annak ellenére hogy, majdnem ugyan az a két terület fekvése- nagyon jók voltak a pályák. Hatalmasakat csúsztunk. Olyan szélesek a pályák hogy még 1/2 4 körül is találtunk a pályák szélén ratrakolt részeket. Hatalmas nap volt.
Az igaz hogy messze van, de szerintem megéri, ha valaki szereti a széles carvingolásra alkalmas pályákat.
Amikor eljöttünk/ 9-én/, még volt hó rogyásik a völgyben is.
Feladó:  KrechlFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.02.18. 18:28
(Üzenetazonosító: 180779)
Krechl Hozzászólások: 343
Regisztrált: 2005.10.29.
33 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Aki járt már itt; sítároló van a liftállomásokon?
Az Alpbach-i, vagy az Inneralpbach-i (völgy)állomás érdekelne.

Ja, és van egy halom, remek szállásajánlatom március közepére. Ha valakit érdekel, írjon! Szívesen megosztom.
Feladó:  PrtyGbrFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2014.02.06. 20:25
(Üzenetazonosító: 168998)
PrtyGbr Hozzászólások: 21
Regisztrált: 2014.02.06.
3 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Három alkalommal voltam itt. Egyik évben volt vagy 120 cm hó, mondanom sem kell, az volt a legjobb.
A szállás Auffach-ban volt, egy 8 személyes három emeletes ház három fürdőszobával, 4 hálószobával, tágas konyhával és nappalival, NAGYON kedvező áron (90 € / éjszaka / 8 fő). A pálya kb 50 m séta.
Az Auffach-ban található kabinos felvonónál gyakori, hogy reggel félelmetes méretű sor van, ennek ellenére a várakozási idő nem annyira félelmetes, kb 10 perc (délig úgyse jössz erre újra, addigra meg bőven elfogynak az emberek).
A pályák jól kezeltek, nagyon szélesek, akik carvingozni szeretnek, nagyon jól fogják érezni magukat(bár ha azokon a pályákon valaki végig lemegy szabályosan carvingozva megállás nélkül.. hát neki van állóképessége na. :) ). A fenti felvonóknál egyáltalán nem jellemző, hogy várni kelljen.
A szélső piros pályákon (11, 12) nem emlékszem hogy egyszer is láttam volna ratraknyomot, csupa bucka és jég volt minden alkalommal. A többi nagyon jó volt, egy rossz szavam se lehet rá. Az Inneralpbach felőli oldalon nem jártam valami sokat, de amennyire emlékszem ott is jók voltak a pályák, nem volt semmi gond.
Niederau-ban kellemes lankás kék pályák voltak, carvingozni nagyon jók. Akkor is érdemes ide jönni, ha friss hó esik, mert van egy hegyoldal, amire a fekvése miatt épphogy nem süt rá a nap, így nem olvad meg a hó. Egész nap porhóban lehet csúszni, valamiért nem is megy arra senki (pedig egyetlen szakadék, patak, autópálya, jeti sincsen arra. Csak a hegyoldal után kb 30 métert erdőben kell csúszni (nem szlalomozó halálcsapda, csak át kell csúszni rajta).
Amit sajnálok, az a snowparkok hiánya. Az Inneralpbach felőli részen volt kéthárom box, meg két ugró, de ezek nagyon aprók voltak, kezdőknek ajánlanám. Az Auffach felőli oldalon már komolyabban nézett ki a dolog, itt van egy egész szép méretű ugró, meg félcső. Nos, annak ellenére hogy háromszor voltam már itt, egy alkalommal se láttam kezelt félcsövet, csak jegesedett szétzilált valamit. A felső részen volt egy pofás vízszintes box, lejjebb a kicker mellett egy egyenes íves(szép nagy) box, kicsit lejjebb egy U-alakú. Ezek mind jól meg voltak építve, de valljuk be, nem valami nagy választék. Ráadásul az utolsó alkalommal pont az utazás napján (a felvonókezelő elmondása szerint) valami zseni azzal játszott, hogy kiment a csákányos lift nyomvonalából oldalra, ami azt eredményezte, hogy a kábel kiugrott a csigából, felrántott vagy 15 embert 2 méter magasra, és az ezt követő héten (pont amikor én ott voltam) nem lehetett használni. Mivel ez az egyetlen felvonó, ami a "haladó" park tetejére felvisz, ezen a héten a régi módszerrel lehetett használni a parkot - felgyalogolva.

Mindent összevetve nagyon jó kis hely, bármikor szívesen mennék ide. A bérlet ára ekkora pályarendszerért szerintem normális, viszont akik snowparkban szeretnének csapatni, azok nem biztos, hogy itt találják meg a számításukat.

8/10
h i r d e t é s

Feladó:  sanyesz83FérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.01.25. 21:47
(Üzenetazonosító: 167896)
sanyesz83 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2010.02.12.
25 síterepet értékelt

2014.01.18 és 2014.01.25 között síeltünk ezen a terepen, 6 napot. Szállásunk Radfeldben volt a Hotel Sonnhofban, amit csak ajánlani tudunk, a közelben van Rattenber, hangulatos kis sétáló utcájával. A szállásról egy bő 15-20 perces autókázással lehetett a pályát elérni. Amúgy Fügen, Hochzillertal, Brixental mind hasonló távolságban van a szállástól, igaz ezekre a pályákra nem jó SkiJuwel bérlete. Fanatikusok végigjárhatják a Ziller völgyét némi plusz pénzért.
Az enyhe tél itt is éreztette hatását, Reith im Alpachtal alacsonyan fekvő részére csak fellifteztünk. A kis pályarendszer nincs direkt összeköttetésben a többi pályával, láthatóan kisgyerekes családok kísérleteztek a kásás, vékony rétegű havon. Heti háromszor is van lehetőség esti sízésre ezen a pályán, ezt nem próbáltuk, de nem is biztos, hogy ennyi hóval kinyitottak esténként.
Alpach és Inneralpach felől is megközelíthető Gmahkopf csúcs kellemes kék pályákkal szolgált, a piros pályák sem vészesek, a kihívás inkább az volt, hogy napokkal korábban volt csak utoljára hó és a kabinosok középállomásától lefelé elég sok hómentes, földes részbe botlottunk, nem igazán volt élvezhető néhány alsó pálya.
Schatzberg csúcsára mi Inneralpachból lifteztünk fel. Itt ha a parkolóból akar az ember a kabinoshoz menni, akkor sétálni kell a másik kabinostól még egy bő 100 métert. Kényelmesen Gmahkopfról a 47-esen csúszva lehet a másik kabinoshoz odacsúszni, de ez egy hosszabb túra és a meleg miatt a 47-es alja sem volt igazi. Schatzbergről több, egymás mellett elhelyezkedő nagyon széles piros pálya indul, melyek közepes tudással is élvezhetően síelhetők. Auffach felé lecsúszva ugyanúgy igaz volt, hogy a völgy aljába csúszó pályákon alig volt hó. A 800-1000 méter között tapasztalt meleg (huzamosabb ideig pluszok voltak) miatt Niederau pályáit ki sem próbáltuk.
A 145 km pályából 97 km pálya volt nyitva ez alatt a hét alatt. Ez alatt a hét alatt mindenféle időjárási körülmény megfordult a hegyeken. Szerencsére a 2. napunkon ca. 20 centi hó esett (a sielők.hu-s hójelentés ebben a tekintetben nem volt naprakész, 24-én is egész nap szakadt), a pályák egy részét viszont nem ratrakolták, hanem hagyták összesíelve a friss hóval, így okozott némi izgalmat a hóesés utáni első nap. Másnap ragyogó napsütés volt, ekkor már becsületesen megcsináltak minden pályát, még 10 felé is voltak érintetlen részek.
A pályán a helyiek mellett sok német, belgák, hollandok és meglepően sok brit volt. Ez a hét még messze volt a szezontól, de a parkolók elég jól megteltek. Szerencsére a leghosszabb várakozás is csak néhány perces volt, nagyon jól eloszlik a tömeg a széles pályákon.
A hütte választék szerintem kicsit szegényes és inkább nagy csomópontokban, pályák végén, elején vannak, nem nagyon van kieső, "családias" hütte, mi legalábbis nem jártunk ilyen helyen.
A szállásfoglaláshoz kaptunk Alpbachtal Seenland kártyát, amivel kedvezményeket, akár ingyenes szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Utazás előtt érdemes rákeresni, mert aquapark belépőtől kezdve, curling, lövészet, túrázás, szánkóbérlés, stb. programokkal lehet kiegészíteni a síeléssel töltött időt, a kártya tényleg sok lehetőséget rejt.
Egy nagyon kellemes hetet töltöttünk itt, máskor is visszamennénk, lehetőség szerint kicsit havasabb pályákra, de a hóhiány és az enyhe tél nem csak itt okozott meglepetést.
Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2012.07.18. 08:43
(Üzenetazonosító: 139613)
admin2 Hozzászólások: 422
Regisztrált: 2003.06.26.
19 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ski Juwel néven egyesül a 2012-13 szezontól Wildschönau és Alpbachtal síterepe.
A részletekről cikkünkben olvashattok:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/...wildschonau-alpbachtal-skijuwel/

Aki járt itt és szeretné értékelni a régiót, azt kérjük, hogy újra tegye meg, mostmár a Ski Juwel oldalon:
https://sielok.hu/siterep/skijuwel/

mivel a korábbi Alpbachtal és Wildschönau síterep oldalalkat átirányítással inaktiváltuk, így az azokra korábban leadott értékelések eltűntek a profilokból.

Kíváncsian várjuk a beszámolókat az első felderítőktől!
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.03.16. 16:58
(Üzenetazonosító: 115247)
huligan Hozzászólások: 3492
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Beszámolókat várunk!
Feladó:  KotyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.01.25. 08:51
(Üzenetazonosító: 105591)
Koty Hozzászólások: 862
Regisztrált: 2006.11.02.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Dettó :)
Előzmény: (huligan 105480)
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.01.24. 15:48
(Üzenetazonosító: 105480)
huligan Hozzászólások: 3492
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nagyon vonzó az ajánlat...

még nem voltam itt, de remélem márciusban kipipálhatom...:)
Előzmény: (AAron 104861)
Feladó:  AAronFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.01.20. 15:51
(Üzenetazonosító: 104861)
AAron Hozzászólások: 2621
Regisztrált: 2007.10.29.
66 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Feladó:  AAronFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.01.14. 16:52
(Üzenetazonosító: 103944)
AAron Hozzászólások: 2621
Regisztrált: 2007.10.29.
66 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Írnék!

Nézegettük a síterepeket, én (Tirol fun vagyok), "nézd csak milyen jókis hely", nem is nagy, a pályák is jók.
Néztünk szállást, hogy minél közelebb legyen a pályához, találtunk is egy nagyon helyes házat (120m a pályától), meg ilyen manapság nagyon modern wellnes szolgáltatása is van.
Nincs nagy csoda, hogy miért ide, az elmúlt évekbeli szállásokat meg síterepeket meguntuk.
Feladó:  AAronFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.01.14. 16:31
(Üzenetazonosító: 103941)
AAron Hozzászólások: 2621
Regisztrált: 2007.10.29.
66 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

te kivétel vagy, téged akkor is szeretünk, ha kekec vagy morcos vagy!
:D
Feladó:  AAronFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.01.14. 16:10
(Üzenetazonosító: 103933)
AAron Hozzászólások: 2621
Regisztrált: 2007.10.29.
66 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hölgyeim és Uraim, kedves Márciusi Ifjak!

A MONTANASPORT, hagyományainak megfelelően 2011 március közepén ismét Ausztriában emlékezik meg az 1848-as szabadságharc eseményeiről, lesz Szózat és kokárda is.
Aki többet szeretne tudni, annak a plákát itt van lent vagy írhat az emailcímünkre is avagy megkereshet privátban.
Morcosak és kekeckedők kíméljenek (mgy kivétel)

https://www.Platzl.at
https://www.schatzbergbahn.at
sitabor-minta.jpg
Feladó:  Vécsey ZsoltFérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2008.10.20. 14:47
(Üzenetazonosító: 53055)
Vécsey Zsolt Hozzászólások: 275
Regisztrált: 2003.02.18.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Igen voltunk ott a múlt szezonban. Nagyon kellemes kis pályák, nem gondoltam volna .. Két kabinos felvonó, köztes megállóval és a felső szakasz 2 db, 6 személyes, modern ülőliftje nos nagyon jó ! Kiváló kilátás Alpbachra. Viszont több helyen van pálya is. Azt hiszem Auffachnak hivjak azt a reszt amirol fentebb irtam.
Feladó:  Kzoli75FérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.10.20. 09:49
(Üzenetazonosító: 53038)
Kzoli75 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2008.09.02.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

sziasztok ,jártmár valaki Auffach, Niderau, Oberau pályáin? Jan.25 megyünk 6 és 8 évesek a gyermekeim. Nekik is megfelelő a hely?

laponként: összesen 14, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »