Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Sopron - Dalos-hegy síterep leírás cikk galéria videó fórum

Sopron - Dalos-hegy síterep értékelése
16 szavazat, átlagos érték: 2.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2012.11.09. Stani
2012 október 28. este hét óra; az ég olyan feketén narancssárga színű, olyasmi, amilyen kezdő havazáskor szokott lenni.
Este nyolc órakor megérkeznek az első hópelyhek, laza táncukat járják Sopron városa felett és szép lassan vékony fehér ruhába öltöztetik a rétet, a mezőt, az erdőt és a háztetőket.
Éjfél van és még mindig kitartóan esik, ha így folytatódik...
.... s folytatódott, reggel fehér hétfőre ébredtünk, mindez október 29-én. A Szárhalmi erdő körül 5 cm, fent a városban, különösen a Lőverekben úgy 10 cm, a soproni gleccseren, a Daloshegyen talán 15 cm is lehetett, ha kicsit megdöntöttük azt a hómércét, amolyan marketingesen, ahogy "Möllin" szokták :)

Kicsit későn 10 órakor értünk a pályára, a Lővér szálló parkolójában szánkósok próbáltak minket lebeszélni, mondván nagyon tapad a hó. Nos nulla foknál mi sem vártunk coloradói champagne powdert, így elindultunk.
Felérve üres sípálya friss, magyar hóval fogad minket. A fehér arany kissé tapad, a pálya lejt lefelé, jobbra is meg balra is, a felvonó természetesen nem üzemel (egyáltalán télen még megy?), de legalább a mienk :) Az első menet kissé furára sikeredett, szoknunk kellett a soproni havat és azt is, hogy néha-néha gyepet fogott a léc, de nem adtuk fel és a lejtő végén már lelkesen csatoltunk le és dobtuk a vállunkra a lécet/boardot, hogy újra-meg újra felmásszunk a sípályán ezért a pár száz méter élvezetért.

Közben megjelent néhány szánkós, de a síelők és snowboardosok táborát továbbra is mi, ketten jelentettük ezen a hétfői délelőttön.

Végül a negyedik lecsúszás , majd az azt követő "tree skiing" után elégedetten és kellemesen elfáradva ballagtunk a parkoló felé.

Ha valaki az október 23-i gleccsersíelésen azt mondja, hogy nem egészen egy hét múlva síelni fogok Sopronban, nos erősen kétkedve fogadtam volna, azonban az időjárás most is megmutatta, hogy nem ismeri a lehetetlent, és ha csak egy-két napra is, de előre hozta nekünk a telet; beporcukrozta a daloshegyi lejtőt.
Köszönjük és sok ilyen októbert, mert mindenhol jó, de legjobb Sopron ;)

Mindez képekben:
https://sielok.hu/fotoalbum/sopron-...daloshegy-2012oktober29/g...
h i r d e t é s
2007.11.22. Stani
Hello !

Elég mobilisak, most nem megy, mivel annyi hó azért még nem esett, ill még a talaj is elég meleg.
Ha viszont kimész mindképpen valami olyan cuccal, amit nem féltesz, sajnos nekem anno a lécem utána úgy nézett ki, mintha egy termetes vaddisznó rágta volna meg, mindez 30-40 cm (!) hó mellett.
Én ezért nem járok már fel, illetve azért sem, mert az emberek ahelyett, hogy lefelé állnak sorban, a hegynek felfelé kezdenek sorakozni, így a pályából veszik el a területet.
Ezt egy "síkarámmal" meglehet oldani, akár pár bot és egy szallag..

A különféle fejlesztések, amit igértek, úgy tűnik elmaradnak. Ami várható volt, egyszerűen nem éri meg az osztrák határhoz ilyen közel fejleszteni, amikor úgy is boldog boldogtalan kijár ide a közelbe. Semmeringen ott vagy 45 perc alatt,
Mellesleg még mindig örzöm azt a 96-os cikket, ami egy ülőfelvonóról ír, ami a Lővér Hoteltól indult volna a Dalsohegyig:)
Ugyanitt szó esik a brennbergi sípálya fejlesztéséről, amit már visszahódított a természet, már 6-7 méteres vagy talán még magasabb fák nőnek a helyén.
2006.10.06. Stani
Ma kinéztem a Dalosra. Még korábban a kisalföld leközölt egy cikket, miszerint idén tavasszal, de legkésőbben összel (azaz most) elkezdik építeni a műanyagpályát a Daloshegyen. Hát egy árva kapavágás nyomát sem találtam, nemhogy műanyagpályát. Ellenben az idő szép volt, így csináltam pár képet:
http://unterberg.click.hu/dalos.swf
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »