Élménybeszámolók: St. Corona síterep leírás szállás cikk galéria síiskola fórum

St. Corona síterep értékelése
370 szavazat, átlagos érték: 2.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2022.01.01. Kriszti76
2021 év utolsó napján, szilveszterkor a pici, családias, gyermekbarát Erlebnisarena pályáin búcsúztattuk az esztendőt síeléssel, szánkózással, St. Corona am Wechsel-en. Az Erlebnisarena kis/gyerekes családoknak, kezdőknek, besíeléshez, fejlődéshez a legjobb választás, szerintünk. A járványhelyzet miatt a vendégek száma korlátozva van, így nagyon ajánlott, online jegyet venni előre, nehogy hiába autózzunk oda, a hétvégi, iskolai szünetes napokon mindenképpen. Sajnos a jegyárak is emelkedtek, ill. 2G van itt is. Kiemelendő, hogy 2020-ban plusz egy hosszabb sípályával, csákányos felvonóval bővült a kínálat, így a család ügyesebb tagjainak is élvezetes volt a csúszás a tágasabb területen. A 12 évesem a snowboardozással próbálkozott. A felszerelést a helyszínen kölcsönöztük. Pénteken és szombaton 16 órától reflektorok fényében lehet tovább síelni, snowboardozni, szánkózni 19 óráig. A pálya a tavaszias télnek megfelelő volt. A szánkópályára 6 Eur a belépő, szánkók, bobok a helyszínen díjmentesen állnak rendelkezésre. Az enyhe időjárás miatt csak a szánkópálya alja volt alkalmas csúszásra. Feltétlenül kipróbálandó Sumsis időmérő pálya, itt a vendégek megtudhatják futamidejüket. Az időmérő chipet a kasszánál kell kérni. A kisebb gyerekeket megcélzó Burton Riglet Park még kipróbálásra vár, mi nem találtuk az elemeket. Szilveszter lévén, egy betűkeresős játékkal, mályvacukor/Marsmallow sütögetéssel, ajándékkal kedveskedtek a vendégeknek.
A közelben található Simas Lifte a tavalyi évhez hasonlóan, csak szánkózásra, túrázásra várja a vendégeket.
20211231-165451.jpg20211231-171156.jpg
h i r d e t é s
2017.12.29. hajbag
Egy korábban szebb napokat megélt síterepet látogattam meg a két ünnep között. Egy már korábban rendszeresen itt síelő magyar pártól tudtam meg, hogy 4 évvel ezelőttig még két ülőfelvonó szolgálta ki itt a síelőket, mára ebből egy csákányos maradt, viszont a hóágyúk üzemelnek. Ez egy tipikus három órás pálya - a pozitívum, hogy létezik ilyen jegy, és csak 14.50 EUR-ba került! A megközelítés nagyon egyszerű - szépen letakarított utak, St. Corona "előfalujában" (Unternberg) kitáblázva a sípálya. Ha hazánkból érkezünk, gyakorlatilag az első út balra, innen egyenesen a pénztár melletti parkolóig tudunk eljutni. A lift egyszerű (egy kart kell lenyomni, hogy ne a fejünk felett szálljon el a felvonó), a helyi információk szerint sosincs tumultus. Pár perc alatt a hegyre jutunk, és mintegy 1800 méternyi vegyesen piros-kék pályákon csúszhatunk. (Összesen kétfelé lehet kanyarogni) A pálya alsó szakasza kék inkább, kezdőknek a kiszállásra itt is van lehetőség. Két hütte is várja a pihenni vágyókat, illetve némi ugrató is ki van alakítva a bátrabbaknak. Összességében azoknak ajánlom, akik több napot töltenek a régióban, és kipróbálnának több pályát is, az olcsósága az egyetlen előnye, ezért a pályáért önmagában nem éri meg külföldre menni! Ha ez a hegy Magyarországon lenne, elnézve a hazai fejlesztéseket, biztos többet ki lehetne hozni belőle :) Persze a szomszédunknál ez csak egy kisebb dombocska :)
2016.02.01. JOSBOMO
Hétvégén voltunk A Kinderskiland Unternbergnél. Szép meleg idő volt, a hó eléggé olvadt volt. Gyerekeknek nagyon ajánlott, indulnak különböző turnusban oktatások 3 éves kortól. Játékosan próbálják őket tanitgatni. A kicsiknek van egy csomó játék kitéve amit lehet ingyenesen használni, illetve rengeteg szánkó, műanyag csúszkák is ingyenesek.
Szerencsére volt éppen magyar oktató is a pályán, így én is kipróbáltam előszór a síelést:)
Alapvetően kis családosoknak és teljesen kezdőknek ideális hely.Mi Ofnerhof panzióban szálltunk meg ami gyalog nincs 100 méter. Ajánlani tudom mindenkinek.
Ha van kérdésetek szívesen segítek.
2016.01.07. suhaj
Mi a szilvesztert Unternbergen töltöttük. Sajnos nagyon kevés hó volt az elején de ez mindegy is volt mivel 3 gyerekkel mentünk. (Mikor hazajöttünk jan.2 már jó hó volt) Gyerekekkel ideálisabb helyet nem tudok! Az én kislányom 3 éves! Itt minden a gyerekekről szól! 90m hosszú teppichlift, játszótér szánkópálya és amelyik gyerek jobban tud menni már ő mehet a tányéros fevonóra! Sok sok helyen jártam már de ez egy igazi gyerekparadicsom!!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom aki egy kisgyerekkel szeretné megszerettetni ezt a sportot!:)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.