Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

apoca kiemelt beszámolói
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Mondhatnám kedvenc helyünkön és szokásosan itt fejeztük be az idényt. A hét első felében voltunk Kreischbergben, direkt kerülve a 15-ei magyar dömpinget. Nem is volt tömeg, pl. szerda délelőtt 10 óra magasságában a régi kabinos középállomásánál is be lehetett könnyedén szállni (némelyik üresen jött). Kedd reggelre 5-15 cm friss hó esett, amit így már "elfelejtettek" leratrakolni. A 18-as elején lehetett az első nyomot hagyni a szűz hóban. Másnap szerdán viszont kifogástalan időben és kifogástalanul ratrakolt pályákon lehetett nyomni, azaz "örömsíelni".
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Három napot töltöttünk kedvenc síterepünkön. Ideális síelő idő volt, napsütés, gyenge szél, eleinte (csütörtökön) még erőteljesebb fagy (-6, -9 fok), majd mérsékelten hideg (-1,-3 fok) idő 1700 m felett. Pályákon ratrakolt (mű)hó, bár szombat reggel már a pályák egy részén nem láttunk ratrak nyomokat. Mindenképpen érdemes nyitásra 8.30-ra érkezni, mert erőteljesen nő a tömeg az alsó állomáson. A déli órákig a középállomáson nem is lehet beszállni a 6-s gondolába, illetve nem tiltják, de minden 10. gondolában, ha akad egy szabad hely. Ezért beínditják a "francia" régi kétszemélyes liftet a "D" jelűt, aki már próbálta annak nem kell elmondani mennyire "komfortos", aki meg nem próbálta, annak nem is fontos szerintem kipróbálnia. Sajnos így a reggelre szépen karbantartott 2-s pályán nem igazán lehet-érdemes végig csúszni a délelőtt folyamán. Főleg hétvégén az erős forgalom miatt a 18-s pálya alsó részét a 10-s új felvonó ("M") völgyállomása előtt már lelkesen feltúrják. Bár a hideg időben a kemény havas pályán ez a kezdő, kezdő-haladó szinten lévőket zavarhatja.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Koralpe
2016.03.14.
Ahogy Dave, én is 10-11 éve és azt követően pár évben nem egyszer voltam Koralpén (Lackónak hála és az oktatásának):)
A mindig rossz idővel nem tudtam összefutni. Volt mikor 2 m hó volt, volt mikor 60 cm (finom felkerekítéssel):), volt szeles nap is. Voltam -16-18 fokban a hátsó csákányos tetején a radarállomásnál, és a 8c piros aljánál nyomtam a latyakos, vizes havat +10 fokban. De igazából tipikus Karintiai síterep, azaz napsütésben egyik leggazdagabb. Nyugodt, csendes síterep. Valószínűleg azóta se nyomták tele hóágyukkal, így nem árt megvárni egy-két adriai-észak-olasz ciklont, ami itt tud jelentős havat adni.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Kaprun
2015.12.15.
Az időjárás az elmúlt 2-3 napban kifogástalan volt. Napsütés, gyenge szél még 3000 m-n is. Legfelül -2, -5 fok délben, lent 0 fok (ízlésem szerint lehetne egy kicsit hidegebb is). Sorban állás vagy nincs, vagy 5 percen belüli. Leginkább sor a gleccserjet 3-4-nél alakul ki. Illetve ma reggel indulásnál a völgyben, mert a gleccserjet1 nem ment, csak a panoramabahn.
A pályák jól karban tartottak, hóágyúzzák őket (nem egy helyen napközben is folyamatosan üzemelnek). Az alsóbb részeken kora délutánra és a forgalmas pályák (pl 1-s, 6-s alpincenter előtti részei) buckásabbá vállnak (műhó jegesedés is). A múlt szerdai havazás és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően köves részekkel szerencsére nem találkoztam (bár az is igaz, inkább a magasabb régióban voltam és egészen a langwiedig nem mentem még le, illetve a fekete pályákon se csúszkáltam).
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Vasárnap este érkeztünk Kreischbergbe.
Az idő napos, szinte szélcsendes és enyhe (számra síeléshez meleg). Délre +3,+7 fok. Szerencsére a csont száraz levegőben nincs olvadása a hófelszínnek. Kemények a pályák (én szeretem), jegesedés valóban kialakul a már említett frekventált helyeken. Tömeg hét elején végképp nincs. A 18-s vége az új kabinos állomása előtti részen kora délutánra eléggé megviselt (valószínűleg, ha tömeg lesz, akkor még inkább). Ez a rész most egy tömeg középpont, aki csak feljön a hegyre itt megfordul. Kivéve, aki a gondolás után a sunshine csákányosnál marad nosztalgiából, de ez nagyon ritka madár most már (csak a jobb oldali, "lassú" megy). Viszont a 2-s pálya állapota látványosan jobb a délutáni órákban is, részint mert árnyékban van (főleg a mostani leglaposabb napállásnál), részint jóval kevesebben használják (helyette a 18-s viszi a több síelőt).
Összességében nagyszerűen lehet síelni, az idő kiváló hozzá (aki a meleget szereti, annak még kiválóbb). Pályák állapota alapjában jó, szokásosan szépen ratrakolt.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Tegnap este jöttünk haza Kreischbergből. Nagyon jól kifagyott (-7, -15 fokon) hóval borított, ratrakolt pályákon lehetett síelni. A főleg Bécsi iskola szünet miatt nem volt hiány sielőkből. Legjobb nyitásra odamenni (08.30) és utánna a fenti pályákon maradni. Illetve 12-14 h között is már különösebb sorbanállás nélkül lehet felvonózni. Ahogy már mások is említették az új piros 18-s pálya számomra is number 1. szintre ugrott ( a korábbi 9-s, és 15-16-17 helyett). Hatalmas carving íveket lehet rajta húzni. Persze le lehet döngetni rajta "high speed" módon is. A hütték emelgetik az áraikat, főleg ilyen csúcs szezonban. Az említett bécsiek mellett, hagyományosan sok magyarral találkozni, illetve szlovákok is egyre nagyobb számban vannak.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2009.03.31.
Március 28-29.-t (a hétvégét) töltöttük Tauplitz-on. Most voltunk először, a benyomásunk vegyesnek bizonyult, mint az időjárás (ez utóbbi szombaton napos, olvadó hó, vasárnap havazás, a hegyen 5-10 cm friss hó). Ami tetszett: a hely hóbiztonsága és hóvastagsága (450-470 cm a hegyen, de a völgyben is 1 m felett még). A jól kezelt pályák, azok változatossága, és hosszúsága (akár 5-8 km-t is lehet sielni egyhuzamban). Le lehet sielni a parkolóig, a kocsihoz, de pályaszállás is létezik.
Ami nem tetszett: fent a "platón" a liftek, pályák összeköttetése. Lejtés alig, lehet gyakorolni a sifutást-gyaloglást, igen fárasztó, főleg ha már kissé tapad a hó. A kék pályák hosszába bemérték a "skiweg"-eket is.
A szállásunk magánszállás volt, tágas, igényes szobákkal, nagyon kedvező áron (25 eur/fő reggelivel) gyerekkedvezménnyel 1 km-re a felvonótól.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2008.02.19.
Két hete (és első alkalommal) voltunk Lackenhof-ban és elégedetten sieltünk 3 napot.
Ed13 összehasonlítani csak hasonlókat érdemes! Azaz mondjuk a 20-30 km alatti összpályarendszerrel bíró síterepeket (valahogy én nem lepődöm meg azon, hogy egy 150 km-es pályarendszerben egy hétig lehet bolyongani, egy 10-20 km-es meg 2-3 nap után ismert és kezd unalmas lenni). Másik dolog a távolság, nézzük mondjuk Bp-től 500 km-s körön belüli helyeket (véleményem szerint az utazási kts. sem egyforma, mint Ed említi a Francia-Alpokhoz viszonyitva, a napijegy áráról már nem beszélek). Szóval a fenti kritériumok szerint nézve, Lackenhof véleményem szerint derakasan megállja a helyét, mint az infrastruktúráját (felvonók, hütték), mint a pályák változatossága, a használhatósága, karbantartottsága terén.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Annaberg
2007.01.23.
A tavalyi szezonban voltam, mikor 2 m-es hó volt. Akkor a falu előtt utolsó szerpentinens szakasznak nem ártott jó lendülettel, de azért óvatosan nekimenni. Schachingernél szálltunk meg, a szobák nem extrák, de a kaja jó és igen bőséges volt. A fő parkolónál álljatok meg és csússzatok le a reidlhüttéhez (maga a hüttében már kevésbé jó a kaja) de melegedni, inni jó. Jobbra lévő 4-e ülőlifttel menjetek fel az visz kellemesebb pályára (kék). A másik (balra eső) az a hosszabb, hegycsúcsra lehet vele menni, ott is vannak lankásabb pályarészek, de rá lehet keveredni, meredekebbre is (a felvonó alatt menő az egyenesen fekete).
Én most pénteken indulok csak más felé, Kelet-Tirolba a Lienzi-dolomitokba.
Jó sielést nektek is
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.