Menü ≡

Meska kiemelt beszámolói

2018.02.11. Síterep: Bánkút, mások beszámolói
Egy kis helyzetjelentés szombatról: a hó valóban jó, a felvonók pedig valóban ugyanúgy vacakok:( az egyik gidres-gödrös, hogy vasmarokkal kell szorítani, a másik akkorát ránt, hogy már fenn is vagy a pályán.
Nem voltak sokan, kivéve a büfét, aminek finom a kínálata, és a tömeghez képest hamar ki is szolgáltak.
Az út menti étterem viszont botrányosan lassú és közel sem azt kaptuk, amit kértünk.Elhiszem, hogy (mint a közutasok) "nem voltak felkészülve a hirtelen jött télre", de hogy pl. a kinti fa pavilonban egy hot-dogot, forró csokit, teát ne tudjanak adni....:(
Ezt leszámítva, egy kis csúszkálásra megéri elmenni annak, akinek közel van.
Még mindig azt mondom: nagyon jó kis pálya lehetne, jó adottságokkal, csak megfelelő beruházás, hozzáállás kellene.
h i r d e t é s
2017.01.15. Síterep: Male Ciche, mások beszámolói
Kis kedvencem ebben az évben is meglátogattuk. Volt szikrázó napsütés és volt hóviharban ringatózó felvonózásban is részünk:) Amikor megérkezünk, itt melegítünk be, de egyikünk az egyéni oktatást is igénybe vette. Nem voltak sokan, a pálya jól kezelt, felül volt egy-két jégfolt. Itt is pár órás jegyet vettünk, elegendőnek is bizonyult. Ja igen! Bialka és Male között valahol olyan pizzát ettünk, hogy még életemben nem találkoztam ilyen finommal:)
IMG-20170110-153526.jpg
2017.01.15. Síterep: Bialka Tatrzanska, mások beszámolói
Akkor én is megírom az ez évi beszámolóm Bialkáról.
Amivel kezdem: mindenhol, de mindenhol hó végre! Ment az összes felvonó, síelhető volt az összes pálya. Én rámerészkedtem a 7-esre, de bár ne tettem volna:) Igaz, másodjára már a felvonó mellől, dombról, nagy lendülettel indultam, így alig kellett gyalogolni. Viszont 4.nap már inkább az előtte lévő 8-as pirosat választottam. Ha én lementem rajta, bárki lemegy és sokkal jobban jár, mint körbe a 7-es tetején. Inkább a hátsó (8,9, 10) pályákat preferáltuk, ott valamivel kisebb sor volt, mint a 4-es beülősénél. A pályák mindenhol szélesek, kezeltek, csak a 4-es alja volt a "szokásos helyen" buckás.Minimális jégfolt néhol. Rengetegen voltak, 5-8 perc várakozás minden felvonónál volt, de a pályákon jól el lehetett férni. Mi továbbra is csak 4 órás jegyeket vettünk, nekünk annyi elég is volt egy napra.
IMG-20170111-103430.jpg IMG-20170113-120923.jpg
2016.01.16. Síterep: Bialka Tatrzanska, mások beszámolói
A hét elején voltunk két napot Bialkán.Csodaszép idő, műhó. Nekünk elég volt (bőven) a 4 órás jegy és főleg a 6-os beülőssel mentünk, Kotelnicán. Néha a jobb oldali kéken vagy annak az elágazásán csúsztunk le, így onnan egy másik beülőssel jutottunk fel újra a csúcsra. Ezek viszont olyan lassúak, hogy - hiába többen voltak a 6-osnál, inkább oda igyekeztünk vissza. A várakozás egyébként pár percnél egyszer sem vett többet igénybe, bár szerdán már sokan voltak. Haladt a sor, aztán dél, egy körül el is tűntek az emberek. A pálya teteje nyilván zsúfolt volt, és délutánra elég buckás is:( Bíztunk benne, hogy a - Bania - 7-es pálya fog üzemelni, de nem. Hiába azt írták, hogy 17 km pálya üzemben, ez nem fedte a valóságot:( Ettől függetlenül 1-2 napos síelésre tökéletes volt! Ja, a lenti hüttében akkora kebabot kaptunk, hogy a felét sem bírtuk megenni:))
2013.02.18. Síterep: Bánkút, mások beszámolói
Tegnap voltunk egy napos síelésen Bánkúton. Féltem, hogy rosszak lesznek a pályák, de a célnak tökéletesen megfeleltek. Igaz, leginkább a nagy kéket használtuk, néhol jeges-foltos volt, és a felvonó alatt is buckásodott, de 1 napos csúszásra nagyon jó volt. Napsütés, 0 fok, 0 szél, kevés ember, segítőkész felvonó kezelők. Várom a következő szezont, hátha addigra elkezdődnek-befejeződnek a várt felújítások. Nagyon jó kis síterep lenne. Ja, és ami külön tetszik - a többivel ellentétben -, az az 1000 forintos menetjegy. Sokaknak elegendő néhány csúszás, amihez a napijegy drága lenne. Így viszont nagyon gazdaságosan kijön.
2013-02-17-1223.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »