Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

akos.g kiemelt beszámolói
akos.g
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Szerencsere meggyogyultam, igy voltunk tegnap is, ma is. Szallasrol nem tudok sokat mondani, mert szuleimtol, a hatarszelrol ugrottunk at mindket nap kb. 100 km-rol. Napi berlet 24 EUR.

Tegnap a kabinos tetejeben szornyu allapotok voltak, szetolvadt palya, hatalmas tomeg, azonban a masik oldalom az Areh-nal kellemes meglepetes fogadott bennunket, amikor atmentunk az ingyenes sibusszal, ami felorankent jar. Egyben voltak a palyak, koszonhetoen a mas fekvesnek, sorbanallas sem volt.

Ma mar az Areh-nal kedtunk, oda mentunk autoval, nem is jartunk a masik oldalon. Kb. 15 km-rel tobbet kell menni es az utolso 10 km a hegyen fel, de most, hogy csak ott jok a palyak, megeri oda menni. A buszos oda-vissza ut es a kabinossal a fel-le menet miatt kb 1 orat lehet igy megsporolni. Parkoloban volt boven hely reggel 9kor, amikor mentunk, sot meg kesobb sem telt meg teljesen. A Pisker II alatt ma szuzhoban tudtam huzni az ivet, ami annak fenyeben meglepett, hogy a napokben nem esett ho.

Osszessegeben nagyon jo 2 napot toltottunk itt a hohiany ellenere is. A korulmenyekhez kepest rendben van a hely, de vitathatatlan, hogy nagyon kellene itt is a friss es sok ho.
akos.g
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Ausztria
Hintertux
2011.04.10.
Tegnap ejszaka ertunk haza Hintertux-rol, egy kis elmenybeszamolo:

Kb. 8 ora utazas utan hetfon reggel erkeztunk meg Lanersbach-ba, ahol az apartmanunk volt. Lepakolas, aztan indulas a gleccserre. Berletvaltas, gleccserbusszal fel a csucsra. Ott hovihar, kod es max. 5 meter latotavolsag fogadott. Ez nem tartott vissza bennunket attol, hogy nekiinduljuk a lejtonek. Fogalmunk nem volt, hogy merre megyunk, minden tampontunk a palyak szelen levo kis piros tablak voltak, amiket akkor lattunk meg, amikor mar par meterre voltak tolunk. Mivel eloszor voltunk itt, nem ismertuk a palyakat, nem mertunk szaguldozni, na meg elutni sem akartunk senkit a kodben, de így is sikerült kicsusznom nem sokkal azutan, hogy elindultunk a csucstol. Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, amikor eltunt a labam alal a palya. Lementunk a 4-es, 3-as, 2-es palyakon, aztan vissza fel. Ujabb kor, persze fogalunk sem volt rola, hogy merre megyunk, de valahogy nehezebbnek tunt a haladas, mint korabban. Addigra leesett kb. 10 cm friss ho. Gyanus volt, hogy hogyan buckasodott ki a palya 1 ora alatt, de hat csak nem adjuk fel. Kesobb kiderult, hogy ez a fekete 8a kezeletlen palya volt, ezert kicsit munkasabb volt lejonni rajta. :) Meg mentunk par kort, akkor mar 10 metert is lehetett latni.

Kedden a tiszta idoben aztan jott a felismeres, hogy milyen szeles palyakon mentunk elozo nap. A leesett honak koszonhetoen a minoseguk is tokeletes volt. Terkep alapjan elkezdtuk bejarni a hegyet. A Kaserer 1 tetejeben megalltunk fenykepezni, telt-mult az ido, aztan jott a nap felismerese: „Nezd, nem mennek a felvonok.” Azok negyig jarnak, azonban akkor mar elmult negyed 5. Korulnezunk, ures az egesz hegy egyetlen embert sem lattunk sem kozel, sem tavol. Elmondhattunk, hogy a mienk volt az egesz hegy. :) Irany a Fernerhaus-hoz, ahonnan mar elment az utolso gleccserbusz lefele es latjuk egy palyaor orulten integet nekunk. Izgatottan probalta elmagyarazni, hogy nagyon gyorsan menjunk lefele a 2-esen, mert mar csak rank varnak a beulosnel. Nyomtuk lefele temposan - elottunk, és mogottunk a minket kisero palyafelugyelokkel, nem alltunk meg fenykepezkedni az biztos. :) Erre a napra is megvolt a kaland. :)

A kovetkezo nap is kicsit kodos volt, de delutanra megint ragyogo napsutes lett es maradektalanul lehetett elvezni a hegyoldalak oromeit.

A csutortokot nagyreszt a palyan kivuli terepeknek szenteltem. Legjobban a hatso 5a koruli es a 13-as skiroute koruli resz tetszett, aminek a felso reszeben lehetett elvezni a buckazas oromeit. :) Mar nem volt az a teljesen friss ho, mint kedden, de boven lehetett talalni olyan reszt, amit nem jartak meg ossze.

Utolso ket nap eleg sokat jartam fel a Kaserer 1 csakanyossal annak ellenere, hogy az boarddal nem tul kenyelmes, viszont nagyon megtetszettek az onnan indulo palyak. A 11b-n is nagyokat lehetett dongetni. Tobbeket meglepett ez a palya, mivel nem tunt olyan meredeknek, azonban elegge le volt jegesedve a keves porho alatt, ami jopar embert meglepett. Nem nagyon lehetett hibazni rajta, mert eleg hosszu hason/seggen csuszas lehetett a vege.

A het masodik feleben vicces volt latni a 2-es palya alacsonyabban levo szetolvadt, holott 30-40 centis buckakkal tarkitott reszein a faradt emberek kuzdelmet, ahogy azon gondolkoznak, hogyan is induljanak most neki. Teny, hogy a nap vegen nem volt eppen pihenteto levezetes lejutni a legalso 6-os beuloshoz, ami felvitt a Sommerbergalm-hoz, azonban ennek is megvolt az elvezeti erteke, legalabbis szamomra. :) A legalso, szinte sik resz azonban szenvedes volt, mivel inkabb volt az szorfozes, mint snowboardozas, na meg a boardhoz nem nagyon jar bot, amivel tudtam volna elore lokni magam.

A nap vegen a Sommerbergalm-nal hihetetlen apres-ski hangulat uralkodott, tobbszor is zarasig maradtunk, mivel itt a jo zene, remek tarsasag es a helyi sor es egyeb sziverositok tarsasagaban nem erzett az ember faradtsagot.

Mindent egybeveve fantasztikus 6 napot toltottunk el itt. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem utoljara jartam erre, mivel iszonyuan megfogott ez a kornyezet es mert nagyon jokat mondtak a regio tobbi, alacsonyabban levo palyairol is amiket most a melegben nem tudtunk kiprobalni.

toltottem fel nehany kepet is:
https://sielok.hu/fotoalbum/hintert...ux-2011-aprilis/galeria/
akos.g
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Ausztria
Hintertux
2011.04.05.
A tegnap leesett ho es a palyak gondos karbantartasa miatt ma tenyleg szuperek voltak a palyak. Ha lehet hinni az elorejelzeseknek, akkor a kovetkezo napokban is hasonlora lehet szamitani, ugyhogy ha valaki erre jar, ne hagyja ki a gleccsert.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.