Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

FGHKLÉJ kiemelt beszámolói
FGHKLÉJ
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Ausztria
Hinterstoder
2009.08.14.
Hinterstoderen voltam, soha többé. Anno ezt írtam másnak róla 2008 februárjában:

Hétvégén Hinterstoder és Kasberg volt a cél, mindkét terep kb. 480 km-re van Bp.-től.
Hinterstoder egy felfedezetlen pálya volt, jobb lett volna, ha az is marad :)
Egyöntetűen megszavaztuk, hogy Ausztria legrosszabb síterepét találtuk meg :) Nagyon rövid pályák, nagyon rövid felvonók, a pályák kezeletlenek, tiszta jég volt minden. Ha mindez nem lenne elég, a síszünet miatt akkora tömeg volt, ami a legdurvább szlovák rémálmainkat idézte. Ennek fényében nem értem, hogy még a kasberg-i pályától 5 km-re is miért Hinterstoder-t reklámozták. Szállás Rossleithen-ben volt, amit alig találtunk meg, este egy bécsi vendég kizárt minket, alig tudtuk felzörgetni a háziakat, hogy engedjenek be, egyszóval minden összejött. Ha ez nem lenne elég, a bérlet iszonyat drága (34 euró - franciáknál 42-ért 330 km pályát kapsz). A háziak szerint azért ilyen drága a bérlet, mert majd jövőben fejleszteni akarnak, de csak az egyik társtulaj (???).
h i r d e t é s
FGHKLÉJ
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Franciaország
Avoriaz
2009.08.03.
Az elmúlt télen voltam ott 1 napot, bár be lehet csatlakozni a pályarendszer nagy részébe, nem ajánlanám. A táj kétségkívül nagyon szép, a pályák üresek és nagyon jól kezeltek, de azért a legtöbb rövid, és a felvonók is nagyrészt lassúak. Volt, hogy az egyik tányéros be is döglött, és 20 percet vártunk az újraindításra. Ha innen akarsz továbbmenni, sokat kell majd felvonóznod. Bár e síterepnek csak Torgon és Chatel részét síeltem be teljesen, úgy gondolom, hogy a többi résszel jobban jár az ember (főleg barátaim elmondása alapján is).
Teszek fel néhány képet Torgonról, és egyet (az utolsó) Morgin-ról...
Torgon
DSCF7468.JPG
DSCF7473.JPG
DSCF7483.JPG
Morgin
FGHKLÉJ
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Mi is megjártuk Maribort, ide is beírom okulásként az élménybeszámolóm (van pár infó amit már leírtak, bocsi érte):
Eléggé bejött a hely, de mégis mindig van valami, ami miatt nem lehet tökéletes. Ilyen az oda út. Közel van, majdnem végig autópálya, csak az a fránya szlovén autópálya-matrica rondít a képbe, ugyanis a lehető legkisebb egység is fél éves 35 euróért. Egyébként kb. 325 km a pálya alja, a Bolfenk apartmantelep 350 km (25 km elég komoly szerpentin felfelé). Az út 3-3,5 óra, végig az M7-esen, majd M70 és onnan az újonnan átadott szlovén autópálya (egyébként ezen végig 110 a korlát).
Aki meg akarja úszni a matricát, megteheti, a pálya az első kútig ingyenes, onnan Ptuj-Ljutomer az útirány, de ezt mi nem teszteltük, csak a csapat másik része.
Szállás: eddigi síelésem során ez volt a legjobb, luxusapartman potom pénzért, Bolfenk apartman. 6-8 személyre 120 euró/nap/apartman, 2005-ös építésű, patyolattiszta, tágas, kényelmes, 2 fürdőszobával, káddal, zuhanyzóval, bidével. A "nappaliban" volt kandalló, fát lehet hozzá venni 5 euróért. A pálya 50-150 méter gyalog, attól függ a telep melyik részére kerül az ember. Ha itt száll meg valaki, akkor a 2 napos jegytől felfelé 10% kedvezmény jár a bérletből.
A pályák: vannak szuper széles kékek-pirosak, de: sok korszerűtlen felvonó van, néhányból izmozni kellett, hogy ne essek ki a csákányból, ha egyedül mentem. A pályák közötti átvezetők Areh felé elég laposak, a sok löködéstől nagyobb tricepsze lesz az embernek mint combja (van síbusz is Bolfenk - Hotel Areh közt, ha valaki nem akar "sífutni"). A bolfenki rész elég jeges volt, itt voltak a legtöbben is, és a kabinig a feketén le sem lehetett menni hóhiány miatt (az alja 3xx méter, ezért nem volt hó).
Sorállás egyébként legrosszabb esetben is max. 1 perc volt.
A pályákon elég régi a hó, a bolfenki rész jeges is volt, de a többi nem, kiválóra ratrakolták, carvingolni ideális volt. A legnagyobb csalódás a jegyek ára (28 euró a napijegy), és beléptetőrendszer volt, ugyanis még nincs keycard, dugdosni kell.
A másik negatívum, hogy már a 2 napos jegyhez is fénykép kell, sajna nekünk nem volt, és csak 2. nap láttuk, hogy oldják meg a helyismerettel rendelkezők: simán beadták a személyit, Joli néni a kasszából elment lefénymásolta, kiollózta, és azt ragasztotta a bérletre. Beülős hütték nem nagyon voltak, de az Areh-i részen a betonépületben van menza, 4 euró egy főfogás. Snowpark nincs :(
Kártyával (VE) lehetett fizetni a bérletet és a szállást is (a szállásra egyébként 150 euró a kaució). Majdnem mindenki beszélt angolul vagy németül, és a liftkezelők is nagyon udvariasak.
Mindent összegezve szuper volt a hétvége, és ha van hó bárkinek nyugodt szívvel ajánlom a negatívumok ellenére is!
FGHKLÉJ
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Franciaország
Serre Chevalier
2007.02.11.
Íme:

A város:
Lepattant, bár jelölik magukat a világörökség részére, van mit fejlődniük... Az erődítmények nem látogathatóak,
betört ablakok, lelakatolt bejárat, semmi tájékoztatás. Átsétáltam a szomszédos hegyre, a Fort du Tétes-hez, de az se látogatható, lerobbant.
Az óváros szépnek mondható, de nem annyira mint mások leírják. Múzeumot egyet találtam, símúzeumot, ami alig tart nyitva, de aznap mikor voltam,
amúgy is technikai szünet volt.
Szerintem az egész város lepukkant, elhanyagolt, a diszkontban mindig láttam csöveseket. Jelzi a szegénységet az is, hogy utolsó nap megkértek,
a maradék kaját ne dobjuk ki, mert a recepciós odaadja a rászorulóknak.

A pályák:
A pályák nagyon tetszettek, szép nagy, változatos pályarendszer. Vannak erdei ösvények is, de a legtöbb pálya széles, jól síelhető.
Sajnos még van néhány ultralassú székes felvonó is, ebből ami különösen fájó az a Balme, ami átvezet a monetier-i részre.
Van boardercross és snowpark is. Sorállással nem találkoztam, kivéve a reggeli és esti órákat, azokon a felvonókon, amelyek a briancon-i részre vezetnek vissza.
A hegyi vendéglőkben nem érdemes enni, amit próbáltam nagyon rossz volt és drága.
Freeridereknek van lavinajelző-tesztelő több helyen is, és rengeteg lehetőség.
Hó jó lenne még legalább 50 centi, hiába havazott, a pályák kezdtek jegesedni, a Brianconba levezető a havazás utáni nap inkább jégpálya volt.
Előtte sok pálya köves volt, különösen a Cucumelle környéke.

Szállás:
Szokásos francia kicsi és lepattant szint (Residence la Guisane), de a felvonó lábánál van. Az lepett volna meg, ha jobb lesz, de én erre készültem.
Aki puccos helyen akar lakni, menjen a sógorokhoz (legalább) 3x összegért, és autózzon minden nap.
Akik Villeneuve-ben kaptak szállást, jól jártak, azok tágasok és jól felszereltek voltak, igaz nekik 3 percet kellett gyalogolni.

Árak:
Nem sokkal drágább a szupermarket, mint itthon, semmi kaját és italt nem vittem, mindent ott vettem. A sör és a rövidital olcsóbb kint.
Busz, síbérlet meg szállás cakumpakk 70 rongyba fájt, erre jött a költőpénz.

Egyéb:
Uszoda, korcsolyázás nem érdekelt, ezért nem tudom, viszont éjszakai élet a briancon-i részen gyakorlatilag 0.
Azért az óvárosba egyszer érdemes felmenni, ha nappal mentek, akkor amit ne hagyjatok ki az a Pont D'Asfeld, egy gyönyörű híd hatalmas
szakadék felett.
Vásárolni egyedül sícuccokat lehet, egyéb butikokat nem találtam. Jó szupermarket van, egy nagy a központban, ill. a szállás közelében is.

Utazás:
Busszal, 16 óra, 1200 km.

Ja, és az idő: 6-ből 4 gyönyörű napsütés, 2 nap köd és havazás.

Összeségében a síelés nagyon jó volt, egyedül a városban és a hüttékben csalódtam óriásit.
Visszamenni csak azért nem fogok, mert minden éven új helyet akarok kipróbálni.
bejarat.jpg
fekete.JPG
hazaut.JPG
hid.JPG
lavinateszt.JPG
omlasveszely.JPG
palyak.JPG
Vareshazaut.JPG
sziklas.JPG
FGHKLÉJ
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2007.01.17.
Ezt csak megerősíteni tudom, most hétvégén nagyon jót síeltünk itt. A Talabfahrt is síelhető volt, bár vasárnap esett az eső, és eléggé olvadt a legalja.
Fent viszont kiváló volt a hóminőség.

Reflektálva az eddigi beírásokra, nem olyan szörnyű ez a pályarendszer, teljesen jól el lehet lenni 2-3 napig, én pozítívan csalódtam. Ha lesz elég hó, akkor szerintem rengeteg lehetőség is lesz freeride-ozni.
DSCF2829.JPG
DSCF2830.JPG
DSCF2831.JPG
DSCF2854.JPG
DSCF2882.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.