Menü ≡

poisonka kiemelt beszámolói

2012.12.01. Síterep: Hintertux, mások beszámolói
Szia Gatter,

az egész pályarendszer korrekt. Rastkogel-ig mindenképpen csusszatok el, ott vannak szuper pályák. De Eggalm is megér egy misét. Finkenberg-ben pedig ott a funpark!
Ha jó freeride részeket akartok, akkor javaslom a Katzenmoos felvonó alatti részt Finki-ben, illetve ha merészebb a banda, akkor a 150-er Tux felvonó alatt, de ehhez sok hó kell, meg kellő bátorság!
Ha további kérdés van, írj bátra privátban.
Én egész szezonban fent leszek A hegyen. Finkenberg-ben, a Penkentenne hüttében ihatunk egyet!
Plussz ha kell snowboardoktatás, akkor pláne írj!

A bérletetek valszeg érvényes Kaltenbach-Hochfügen részre is, azt mindenképpen egy napra teszteljétek, nekem nagyon bejött!
Hintertux-ra pedig akkor menjetek, ha szuper az idő, és nem volt nagy szél az előtte napokban.
let it snow
h i r d e t é s
2010.11.10. Síterep: Hintertux, mások beszámolói
Hi All,

múlt vasárnap (Nov 7.) érkeztünk meg Hintertuxról 4 napos szezonnyitó csúszásunkból, íme pár sor, milyen is volt, természetesen képekkel megtűzdelve.
Már napokkal előtte tudtam, hogy előtte hétfőn leesett 1m hóból a viharos erejű Föhn szélnek köszönhetően nem sok maradt. Előző vasárnap még a gleccserhez vezető utat is le kellett zárni, annyi fa dőlt rá az útra. Ennek nyomait még mi is láttuk szerdai érkezésünkkor. Ennek tükrében a freeride-ról már jó előre letettem, a nagy melegek miatt egyáltalán a pályák állapota miatt kellett izgulni(nem volt miért:-)
Csütörtök reggel, szikrázó napsütés, 8 fok lent a faluban, 0 fent 3520m-en. Így hát nem öltöztünk fel túlságosan, amit jól is tettünk. A nagy melegek ellenére a pályák minden igényt kielégítettek egy novemberi csúszáshoz képest, 2660-tól 2100-ig kellett melózni, meg figyelni a kavicsokra, de egy-egy rövidebb szakaszt leszámítva minden rendben volt ott is.
Cserébe kárpótolt minket a tökéletes időjárás, talán egy picit hidegebb lehetett volna, de ne legyünk maximalisták.
Fenti pályákról pár szó:
Schlegeis kicsit hamar kezdett olvadni, így reggel azonnal azt támadtuk be, utána meg jöhetett a nagy kedvenc a két Kaserer felvonó. Itt egész nap tökéletes volt minden, még a várakozási idő is(1-2 perc). Nagyobb sor kizárólag az Olperer felvonók mellett alakult ki köszönhetően a versenyzőknek meg a funparknak. Jeges mindössze a csúcsról a Gletscherhütte felé vezető rövid meredek szakasz volt, de az már kora reggeltől.
3 nap szikrázó napsütés, tökéletes látási viszonyok, gyönyörűen vasalt pályák után, az utolsó napra megérkezett a lehűlés havazás kíséretében. Ekkor már a csúcson -7 fok volt, egyedül a Sommerbergalm-hoz megérkezve volt kétséges a hulló csapadék állaga. Ekkor is a Schlegeis és a Kaserer maradt a kedvenc, előbbin a viharos szél, utóbbin pedig a felhő hiánya miatt.
Összegezve a 4 napunkat, régen voltam ilyen korrekt körülmények között Hintertuxon, és végre volt komoly élet a Tenne-ben, Tux1-ben is. Sőt, hétvégén volt a Hohenhaus Tenne 90 éves, koncerttel, party-val.
Innentől beszéljenek a fotók.
Nagyon Adta a hely:-)
Pár szó a tehenes képekhez: a házikóban minden szobában van egy csatorna, ahol lehet nézni a házigazda teheneit live-ban. Na most egyik este elmentünk őket megnézni full Live-ban.:-)Szuper döntés volt.
Let it snow
Ak
Oplerer Lifte Betterpark Hintertux Schlegeis Gletscher felülnézetből Gletscherhütte Teraszán Kaserer Kaserer Nr.2 Kontraszt Madseit felől a Gletscher Schlegeis 3-as francialift nem sok jég maradt ezen az oldalon már:( Árnyak Schlegeis fekete pálya Olperer Csúcsa Olperer Csúcsa Nr.2 Tuxer Fernerhaus teraszáról TFHang 2660m GFWand 3A 2 Sessellift Tömeg a pályán délutáni "csúcs" a gleccseren GletscherBus3 a távolban Beárnyékolja a funparkot IMG-2257.jpg GF Wand IMG-2260.jpg a Webcam másik oldalán Született október 24-én Tehénmosó szerkezet Nyitás után fent 2660-on Az elmaradhatatlan fotó Olperer közeliben Tenne apres ski Snowdance 3075-ön Kaserer hóesésben IMG-2462.jpg IMG-2463.jpg Glbus 1 Crew
2010.05.17. Síterep: Hintertux, mások beszámolói
Hi All,

Sikeresen teljesítettük a szezon utolsó csúszását. Az idei évben szakítva az eddigi hagyományokkal nem júniusra, hanem május közepére esett a választás, köszönhetően a globális felmelegedés nevű csúnya fogalomnak. 2004 óta járunk júniusban és a tavalyi nyár után érett meg az elhatározás a módosítást illetően.
Sajnos a Schlegeis gleccseren lévő 3-as francia lift már most sem működött, de ez inkább a gyér érdeklődésnek köszönhető, mintsem a hó hiányának.
Szerdán érkeztünk meg Tuxra, ahol is igen barátságtalan időjárás fogadott minket. Folyamatosan esett a völgyben az eső, fent természetesen a hó. Fél 7kor sajnos kiraktak minket a Tenne-ből(csak mi voltunk):)
Csütörtök reggel ébredés után azonnal irány a terasz, egy kis időjárásellenőrzésre. Fülig érő mosoly, süt a nap, nincs hideg. Az éjjel esett hó kicsit kemény volt, mintha a rattrakok nem dolgozták volna el szépen a pályákat. Legjobb állapotban a Kaserer 1,2 melletti pályák voltak, 2100-ra csak egyszer mentünk le, ott már eléggé vizes volt a hó délelőtt is. Osztrák ünnep lévén tömeg volt a hegyen(kb 200 ember...:)Ezért érdemes ilyenkor menni.
Pénteken már nem volt annyira tiszta a kép, folyamatosan változott az idő, vonultak a felhők. Azért ekkor is még sok napsütésben volt részünk, tökéletes pályákkal, még nagyobb tömeggel(kb. harmada a csütörtökinek:).Nagyon meleg volt aznap, A Tuxer Fernerhaus előtti utolsó nagy letöréstől már rendesen gépészkedni kellett a hóban, így aznap ki is hagytuk a Sommerbergalmig való lecsúszást(Jól tettük)
Estétől folyamatosan esett a hőmérséklet és az eső is, így számítottunk rá, hogy szombat reggel igen jó friss havunk lesz.
Szombaton már csak 3 fokot mutatott az autó hőmérője, 2100-on már csak -1 fok volt. Friss hó, folyamatos havazás.
Sajnos a freeride a felhő miatt nem volt túl okos ötlet, de a pálya mellett, illetve a pályán is igen sok friss hó volt, így a 5 felvonós ködben pont annyit láttunk, ami megfelelt az igényeinknek. Ekkor már folyamatosan mentünk le 2100-ra, mivel a csúcsról lefele jövet sajnos állandóan meg kellett állni, mert ráfagyott a hó a síszemüvegre. 2660-től lefelé viszont tisztán láttunk és élveztük a friss havat.
Vasárnap hasonló volt a helyzet, rögtön nyitottunk a Gletscherbus3-al, hogy benézzük a társaság kevésbé elvakult tagjainak, milyen is fent az idő. Hááát, nem volt kérdés, hogy irány le 2100, hátha ott jobbak a látási viszonyok és nem fagy rá a szemcsire a hó. ekkor már csak -10 volt a csúcson, enyhe széllel. 2660-tól lefelé minden klappolt,így összeszedtük a banda többi tagját és egész nap csak a TFH-tól lefelé zúztuk neki. Még itt is bátran vállaltam a freeride-ot, bár volt egy két szikla, amit már csak akkor vettem észre, mikor a levegőben voltam....:)
Összképet tekintve nagyon ott volt a szezonzáró, egyáltalán nem volt rossz döntés a májust választani június helyett.
A pár plussz pálya, ami ilyenkor még nyitva van, annyira megdobja, hogy nem is kérdés.
De beszéljenek a képek, az a tuti.
Tux über alles.
IMG-0311.jpg IMG-0308.jpg IMG-0325.jpg IMG-0334.jpg IMG-0342.jpg IMG-0344.jpg IMG-0348.jpg IMG-0350.jpg IMG-0355.jpg IMG-0360.jpg IMG-0363.jpg IMG-0382.jpg IMG-0384.jpg IMG-0385.jpg IMG-0387.jpg IMG-0391.jpg IMG-0398.jpg IMG-0490.jpg IMG-0494.jpg IMG-0497.jpg IMG-0595.jpg IMG-0675.jpg IMG-0677.jpg IMG-0700.jpg IMG-0707.jpg IMG-0715.jpg IMG-0725.jpg IMG-0728.jpg IMG-0743.jpg IMG-0745.jpg IMG-0751.jpg IMG-0752.jpg IMG-0364.jpg IMG-0369.jpg
2009.09.05. Síterep: Ravascletto, mások beszámolói
Március 31-től toltunk itt 3 napot.
Akkora hó volt, hogy menet közben ugráltunk ki a francia liftből.Még jó, hogy alkalmazott nem látta.
Nekem nagyon bejött a hely. Tényleg nem túl nagy, de a bérletárak sem vészesek, így van ellentételezés. Hütték is igen korrektek, szval nagyon rendben van a hely. Akkora hó esett, h lavinaveszély miatt a legfelső részek le is voltak zárva. Azért március végén egy nem túl magasan lévő helytől ennyi hó, az igen korrekt.
Remélem lesz még lehetőség itt csúszni.
Zoncolan rulez.
2009.06.08. Síterep: Hintertux, mások beszámolói
Hi All,

éjjel jöttünk haza Tuxról. írok majd többet is, de volt kérdés a hóra vonatkozóan.
Tegnapra leesett kb 10-15cm friss hó. Nagyon rendben vannak a pályák, egyedül a Tuxer Fernerhaus előtti rész kicsit kásás, szűk, szóval az annyira nem jó. De a többi nagyon rendben van. Egész nap freerideoltunk, pályán csak a többi napon jártam.:-)
Tömeg persze nulla, emiatt szinte minden étterem zárva van.
Aki most megy annak még nagyon jó hava lesz.
Sajna a Kaserer felvonókat már lezárták, de még így is bőven jó egy nyári csúszásra.
Akinek van kérdése, az nyugodtan irjon mailt, teszek majd fel képeket.
let it snow.
ak.
akos.bagi@gmail.com
Tux-2009-juni-1.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »