Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

JZ kiemelt beszámolói
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Gemeindealpe
2016.02.12.
Felbuzdulva az előző hozzászóláson 02.6-9 között 3 napot szántunk erre a régióra. A 30 cm hóból mmár sok elfogyott mire mi mentünk, de azért volt elég hó a pályán. Végig meleg, napsütéses időnk volt, ami kihozta a pálya gyengeségét. A meredekebb részeket egész nap telibe süti a nap, így délre már csak mély kásában, buckás pályán lehetett síelni. Minden reggel tökéletesen simára vasalt, kifagyott pályák fogadtak. A napsütéses részek hamar firnesedtek, 1-2 órára tökéletes síélményt nyújtva, az árnyékos részeken viszont még sokáig minden ratrak-barázdát lehetett érezni. Ha az eredei pályát nem számítjuk, ez egy 1 pályás síterep, mert a csúcsról a völgyig 1 pályán lehet síelni. Ez az egy pálya elég változatos,hosszú, keményebb letörésekkel és kicsúszásokkal váltakozva, de 3 napra kevés. Így délutánonként átmentünk Mariazellbe és Annabergre, mitán a bérlet oda is érvényes. A Mariazelli pályák délután sokkal jobb állapotban voltak, Annaberg hasonlóan nézett ki, mint Gemeindealpe. A síterep közelségéről: 360 km Budapesttől, de az autópályától még több mint 1 órát kell menni hegyi utakon, ez főleg este, ködben elég hosszú tud lenni. A szerdai havazás viszont nagyon ráfért már a pályákra, úgyhogy aki most megy, már jobb pályaviszokat talál.
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Jan.19-24 között sieltünk Lungauban, a kedvenc síterepemen. Az utóbbi évek legjobb sielését sikerült kifognunk, jó idővel és kítűnő pályákkal. Korábban Mauterndorfban laktunk, de mmár évek óta St.Margarethenbe megyünk, közel az Aineckbanhoz, 1 buszmegállónyira. Az időről: végig kemény hideg, a tetőn legtöbbször szeles, helyenként csodás napos idővel, kevés havazással. A pályákról:Katscbergen csak az Ainecki oldalon sieltünk, egyszer mentem le a 11-es pályán Katschbergre, de olyan ellenszél volt, hogy gyorsan visszamenekültem. Az Ainecki oldal a völgyig kiváló volt, az A1 is, kemény, de nem jeges pályák, még du.4-kor is. Grossecken a Mauterndorfi oldal 1-es pályája inkább jeges volt, de a többi kiváló. Menyitották a 4-es pályát is a csúcson, így a 2-es pályával együtt 1400 m-es szintkülönbséget lehetett végigsíelni a Sonnenbahn aljáig ideális pályán. Fanninbergre szombaton mentünk, ahol kissebb hóvihar fogadott, ami később intenzív havazássá váltott, így délután visszamentünk az Aineckre, ahol sokkal jobb idájárás fogadott. Vasárnap visszamentünk Fanninbergre, ahol szikrázó napsütésben tudtunk síelni, az előző napi hótól felfrissült pályákon. Az Aineckbahn és a Sonnenbahn között (St.Margaerethen - St. Michael)nagyon gyakori a síbuszjárat, ezt most fedeztük fel, így majdnem minden nap egyik helyről a másikra átmentünk. Összességében az idő vasárnapra megenyhült, számottevő havazás nem volt, de mindhárom síterepen kiválóak a pályák.
20160120-124957.jpg
20160120-145248.jpg
20160120-145234.jpg
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2015.03.18.
Március 05-08 között voltunk Riesneralmon. Kiváló időt és jó havat fogtunk ki, első nap havazás, majd 2 napig napsütés. Kedvenc síterepem, minden évben 1-1 hosszú hétvégére kimegyünk. Mióta megépült az új 6 székes (ami nagyon kellett) az árakat eléggé megemelték. Sajnos a pályakarbanatartás sem az igazi, pénteken a 8-as, 6-os kezeletlen volt. Szombaton és vasárnap már minden pálya kezelve volt. Szombaton meglepően sokan voltak, főleg a Hochsitz-i buli miatt, vasárnap már fele annyian.
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Fanningberg
2013.02.02.
Január 26-30 között töltöttünk 5 napot Lungauban. Miután tavaly ilyenkor Katscbergen nagyon jó benyomásokat szereztünk, így már nem Mauterndorfban, hanem St. Margarethenben foglaltunk szállást a lifthez közel. Bérletet is OT nélkül vettem, mert tavaly se tudtunk felmenni a rosz idő miatt. Ez most hiba volt. 26-án Katscberg kemény hideggel, gyönyörű napsütéssel fogadott, felül keményre fagyott, lent agyon hóágyúzott pályákkal. Az előző héten esett 2x30 cm hónak nyoma sem volt. A legjobban sielhető a 11-es Tschanek felé vezető piros és a Tschanek csákányos felvonók melletti pályák voltak. A Katschbergi csalódás után másnap Grosseckre mentünk, ahol a fenti pályákon sokkal jobb hóviszonyok fogadtak, a völgybe vezetőek itt is kemény műhavasok voltak, de a fenti pályákon nagyon jókat lehetett síelni. Harmadnap Fanninbergre mentünk, a magas fekvése miatt itt a pályák alja is kiváló volt. Negyedik nap újra Fanninberg, egész nap sűrű havazás, délutánra 15 cm friss hó. 30-án még újra próbálkoztunk Katscberggel. Itt a Fanninberghez képest jóval kevesebb friss hó esett, de azért jót tett a kemény pályáknak, bár a plusz 5-8 fok is besegített. Igy OT-be nem jutottunk el, tanulság meg kell venni a Lungo bérletet. Összegezve, egyértelműen Fanninberg volt a legjobb, ott is a csákányos meletti 2 db pálya.
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Dachstein West
2011.02.13.
Febr. 1-6 között síeltünk Dachstein-Westen. Szállásunk Russbachban a Höllhof apartmanban volt, mindenkinek ajánlani tudom, nem a legolcsóbb -80 EUR 3 főre- de nagyon korrekt, nem messze a sílifttöl, a síbusz a ház előtt áll meg közvetlenül, mi mindig azzal mentünk. Köszönöm az infókat amivel előtte elláttatok, ennek alapján döntöttem, hogy ide menjünk, és nagyon jó döntés volt. Nagyon változatos, inkább könnyebb pályák, Russbachtól Annabergig végigsíelni egy sítúrával ér fel. Oda és vissza is 2 csákányost kell leküzdeni, ezek a gyenge pontjai a síterepnek, főleg visszafelé szombaton elég sokan voltunk a 9-es pályától induló csákányosnál. Az Edtalmnál idén egy új 6 székes épült, ilyennel még nem találkoztam, nemcsak fűtöttek az ülései, hanem a lábtartó is automatikusan jön le-fel.A Russbachi és Gosaui oldal 1-es 2-es pályái a legnépszerübbek, főleg az 1-es nagyon széles kiváló carving pálya. Annaberg felé haladva egyre kevesebben vannak, de a 17-es is egy nagyon kellemes hosszú pálya. Annabergből érdemes fél 3 felé visszafelé indulni, ha valaki Russbachban lakik, mert kell másfél óra.A 2 székes retró felvonó már megérett a cserére. Mi nagyon jó időt fogtunk ki, végig napsütés, az előző héten leesett 60 cm hó miatt kiváló, inkább kemény mint puha havas pályák. Hétköznap kevesen voltak, viszont hétvégén a buszok ontották a tömeget. A táj csodálatos a Dachstein látványával nem lehet betelni. A síbérlet olcsóbb mint a környező nagyobb síterepeken. Összességében nagyon jól sikerült sielésen vagyunk túl (sajnos), és mindenkinek ajánlani tudom a síterepet.
P1030530.jpg
P1030532.jpg
P1030541.jpg
P1030542.jpg
P1030551.jpg
P1030554.jpg
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2008.12.09.
Egy hétvégére ideális siterep, kevés, de nagyon hosszú pályákkal, tömeg semmi. A schladmingi bérletárakhoz képest jóval olcsóbb ( 3 napos 20 euróval,) de ugyanazzal a bérletel Planneralm, Tauplitz, Loser is sielhető. De hétvégére Riesneralm önmagában tökéletes. Hüttékről:a székes felvonó felső állomásánál lévő önkiszolgáló a jobb, vagy az alján lévő Riesnertreff Hütte, ez jobb, de nem önkiszolgáló.
Mi is most hétvégére tervezzük, hogy megyünk, ha még kérdésed van írjál
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.