Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

szabolcsij kiemelt beszámolói
szabolcsij
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Ausztria
Kitzbühel
2018.03.23.
Sziasztok. Nemrég jöttünk haza, számomra óriási csalódás volt. 4 nap alatt nem tudtam egy jót síelni. Nem volt 1 pálya sem, amelyre szívesen visszamentem volna.

Ami engem nagyon meglepett (Osztrák pályákon egyáltalán nem jellemző), hogy nem voltak kezelve a pályák. Olyan irdatlan buckák voltak, amin csak estünk keltünk. Élvezet 0. Volt olyan pálya rész, amit 4 nap alatt 1x SEM kezeltek! Kék zöld lila foltokkal jöttem haza és sokszor imádkoztam, hogy törés nélkül tudjam abszolválni a pályát. Nem vagyok kezdő, de időnként megálltam, levettem a szemüvegem, hogy biztos jól látom e a pályát.

Soha többet Kitzbühel...
Napi 57 eurós jegybe beleférhetne a pálya kezelés
A hüttékben pedig dugdossák a bankkártya terminálokat! Személyes véleményem, hogy a 300% -os árrésbe férjen már bele a bank 2% -os jutaléka :)
szabolcsij
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2014.02.05.
Sziasztok,

Mi jan 17-25ig volt Puy-ban. Előttem szóló Ferivel maximálisan egyetértek. Eddig Ausztriában voltam csak síelni, ahhoz a kiszolgáláshoz hozzászokva.

Óriási negatívum: a pályákat nem kezelik rendesen. Amíg esik a hó, addig nem járnak a gépek. Illetve miután elállt, akkor is naponta csak kb a pályák felét kezelték le. Olyan érzésem volt, mintha elfogyott volna a gépek "üzemórája" ezért jutottak, amennyire jutottak...

A felvonók tiszta havasak és jegesek voltak, mind buborék nélküli. Lesöpörni nem jutott eszükbe. A felvonóknál sor nem volt, mert relative kevesen voltak a pályán, viszont ha kialakult egy kisebb sor, a franciák azonnal tolakodtak, nyomultak, lécen, boton, emberen keresztül...

Angolul szinte senki nem beszél, aki igen, az is kritikán aluli szinten és akcentussal. A tisztaságot egy kicsit másként, lazábban értelmezik mint Magyarországon.

A TV távirányítóért külön fizetni kell. Gáz. Az internet elég nagy luxus. Az étteremben és a Nagy Barna Medve "bárnál" volt free (fogyasztás ellenében) wifi. Bár alatt a viaszos vászon terítős lebujt kell érteni, ahol a pultosok fotelban ülve nézik a tévét és bambán néznek rád, ha rendelni akarsz valamit (mert akkor fel kell állniuk).

Fentiek ellenére élveztük a síelést, élveztük a friss havat és a szabadságot :)
Viszont nem érdemes ennyit utazni ezért a pályáért.
szabolcsij
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Sziasztok!

Mi február 4 és 11 között töltöttünk el egy hetet itt. A szállásunk Apartment Rosemarie volt, önellátással. A szállás teljesen rendben volt, minden fa... A síbusz a ház előtt állt meg, reggel 8 és 10:30 között 4x jött. A Gigijoch felvonó egyébként 2 km-re volt, nem távolság. Az első pár napban a síbuszt használtuk, de utána muszáj volt inkább autóval közlekedni, mert a nagyon nagy hideg leszívta az aksit. De szerencsére egyik kedves lengyel szomszédunk segitett bebikázni :)

A gleccser csodálatos. Már amikor nyitva van. Ha hó esett, ha szél fúj, akkor lezárják és ugrott a pályarendszer 30%-a! Sajnos nálunk az 1 hét alatt 2x is le volt zárva. Persze teljes árat kértek a síbérletért...
A kék 30as pálya annyira lankás, hogy gyalogolnod kell 3x is, a boardosok mindenképp kerüljék! Ami a legidegesítőbb volt, az a piros 21es pálya alja. Szűk, buckás, tömegnyomor. Borzasztóan el van rontva a pálya alja. Balesetveszélyes és élvezhetetlen. Nem érdemes végig lecsúszni! Ennyit a bosszúságokról :)

A hegy csodálatos! A kilátás lélegzetelállító! Rengeteg hó van, a pályák jól kezeltek. Sok hütte van, jó hangulat, a felvonók tiszták és modernek! Sorbanállás minimális, pár perc. Aki nem szereti a nagyon hideget annak nem ajánlom, délben -23 fok volt :)
Én személy szerint imádom a nagyon hideget és az sem zavar ha verőfényes sieléses napok közé becsúszik 1 ítéletidős nap :) Volt olyan, hogy senki nem volt rajtunk kivül a pályán, utólag kiderült, hogy utánunk le is zárták a pályát!
Az első olyan pályarendszer, ahol élvezetesek voltak a fekete pályák! A kabinos felvonókban könnyű ismerkedni, ha van nálad pálinka :))
Egyik nap BMW-k vonultak konvojban a Rettenbach Gleccserre! Mindenhol összkerekes BMW-k voltak kiállítva! Jól mutattak :)
A BIG3 Rally kötelező. A kilátókra érdemes felgyalogolni, megéri a látványért!

Árak: 4 euró 1 sör, 3 euró egy tea, egy átlagos ebéd kb 15 euró/fő. A síbérlet 231 euró + 2 euró kaució! A Gigijoch felvonónál, ingyenes parkolóház van. Érdemes benézni a Marcos bárba felvonó zárás után, sok ember, óriási hangulat :))

Egyik este kipróbáltuk az Aquadome -ot, nagyon impozáns volt a csempe helyett, a rozsdamentes acél burkolat! Megéri elmenni, kipróbálni kellemes egy hideg nap után! 3 órás jegy 18 euró volt.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, érdemes kipróbálni a pályát!
DSCF2062.JPG
DSCF2224.JPG
DSCF2222.JPG
DSCF2089.JPG
DSCF2094.JPG
DSCF2183.JPG
DSCF2184.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.