Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Graham Hill kiemelt beszámolói

Üdv!
Január 28-február 2. között voltunk baráti társasággal a régióban. Kezdeném az utazással. Mi az M1-M-85 M-86 -Szombathely ill Bucsu útvonalon léptünk be Ausztriába, onnan, az A-2 A-10 majd a 100-as úton Olaszországba. Azért javaslom ezt az útvonalat, mert az utóbbi években tapasztaltuk, hogy Hegyeshalomnál, Salzburgnál Kufstein-nél és Innsbruck-nál is sokat kellett várni mind oda, mind visszafelé, nem beszélve a Brenner hágóról. De mindenki előtt ott a szabad választás lehetősége.
Szállásunk Campitello di Fassa településen volt.Innen indultunk a Col Rodella felvonóval és sajnos lefelé is ezzel a 125 személyes óriás kabinossal játszottunk heringes dobozt.Felérve a tömeg eloszlott ezen az óriási pályarendszeren. Napsütéses időt fogtunk ki és a kifogástalan havon öröm volt a síelés. Délutánra sok pályát buckásra síelt a nagyérdemű de nem lehetetlen lecsúszni azon sem, csak én személy szerint nem igazán szeretem.
Ami viszont kifejezetten tetszett az a 8 üléses felvonó ami kék plexivel védi a szél ellen a síelőket, de ez nem minden! Az ülések akár egy versenyautóé, fekete kék bőr ülések amik FŰTÖTTEK!! Ezen kívül van egy kabinos felvonó a Piz Sella mai szintén ilyen szolgáltatást nyújt!
Az előttem szólók már bemutatták a Sella Ronda-t így csupán néhány szót említenék erről. Nagyon szép és változatos környezetben csúszhatunk de sajnos sokszor kell lecsatolni, néha gyalogolni az átszállásoknál. Mi többször mentünk vissza Santa Cristinára és onnan a vasúttal (Rhonda Express) és felvonóval a Seceda-ra és innen lecsúszni Ortisei, St Ulrich ba. Innen egy nagy kabinossal lehet visszatérni a csúcsra. Ha balra lefelé indulunk akkor ajánlom a Baita Daniel hüttét. Nagyon finom ételeik vannak és nincs tömeg, mert kissé félreesik. Sorolhatnám még hosszan, hogy milyen volt a Marmolada , Alta Badia de ezt úgysem lehet elmondani!A Passo Pordoi tól induló "sasfészekbe" kötelező felmenni! A bátrabbak le is síelhetnek én ehhez már öreg vagyok és akkor épp nem volt túl sok hó sem a sziklákon :)
Hazafelé nem javaslom a rövidebb útvonalat Alta Badia tól Bruneck felé az ss 244-en , mert utolsó 12 kmt 2 óra latt tettük meg !Kicsivel hosszabb és szerpentinesebb az út Cortina felé Dobbiaco-ig de nincs akkora tömeg.
Mindenkinek kellemes síelést, balesetmentes kikapcsolódást!
IMG-20180130-145751.jpgIMG-20180130-151442.jpgIMG-20180128-162808-EFFECTS.jpgIMG-20180131-131051.jpgAz a bizonyos fűtött üléssel felszerelt felvonó.Val Gardena expressCol Rodella: CampitelloIMG-20180128-102406.jpgIMG-20180202-100147.jpg
h i r d e t é s
2017.01.22. Síterep: Bormio, mások beszámolói
Üdv sporttársak!
Január 14-20 között voltunk a térségben.(Bormio-Vadidentro-Oga-Santa Caterina Valfurva)
Utunk során többször esett váltakozva az eső és a hó. Végül már csak az utóbbi. Hegyeshalom-Sazburg-Kufstein-Innsbruck-Landecker alagút-Zernez- Munt la Schera alagút-Livigno útvonalon érkeztünk meg valdidentrói szállásunkra.
Hegyeshalomnál és a salzburgi határnál csak lassítani kellett de Kufsteinnél rendesen megfogta a jónépet az ellenőrzés és a hó szakadatlan esése.
Javaslom (oda-vissza) , hogy legalább 8-10 km-el a határ előtt térjetek le az autópályáról. Így is lassú de sokkal gyorsabb a haladás. Waze alkalmazás nagyon jó, de mivel adatkapcsolat kell hozzá érdemes a mobilszolgáltatónál roaming csomagot venni 3-4 ezer Ft.
A livignoba vezető alagútról infók pl itt:
http://www.scipas.com/inv/eng/tunne...l.php
11 előtt nem érdemes odaérni, mert nem engedik át az autókat, egy parkolóba terelnek mindenkit.Hólánc legyen az autóban!! Livignoban 85 cent a gázolaj ,benzin hasonló de azt nem is figyeltem, 1.5 literes Jim Beam 7.50 euro.....nem sorolom.A boltok 14:00 vagy 14:30 -kor nyitnak. Tankolás, vásárlás után végre megérkeztünk a szállásunkra.
Vasárnap a valdidentroi kabinossal feljutva, kissé csalódottan vettük tudomásul, hogy egy "csákányos" és egy tányéros felvonóval érhetjük el a Cima Piazzit. Igazán beruházhatnának egy 4 üléses felvonóba ha már kabinosra tudták cserélték a lentit. Kevés ember, napsütés és az olaszoktól megszokott jól kezelt pályák vártak. A csúcs másik oldalán Ogáig lehet lesiklani de itt a pályák egy része még zárva volt. Folyamatosan hóágyúztak a főszezonra készülve de talán már az utánunk jövő turnus is használhatta az eddig lezárt pályákat.
Másnap és a hét többi napján , egyet kivéve Bormio volt a cél. Parkolás napi 3 euro. A Cima Biancaról végignyomni a z aljáig vagy "csak" 2000m ig fantasztikus.Szerencsére itt kevés tányéros, vagy csákányos kínzóeszköz van! :) Sajnos ahogy teltek a napok egyre több helyen bukkantak elő kavicsok és jégfoltok, viszont a napsütéses felhőtlen idő mindezt kárpótolta! A léceket 20 euróért kompletten felújítják, ami ráfért a minden igyekezetem ellenére sikertelenül kikerült kavicsok miatt.
Santa Caterinán verseny volt, így a hosszú fekete pálya sajnos zárva volt.A pálya szélét használhattuk és megnéztük ahogy a fogszabályzós tizenéves lányok félelmetes sebességgel zúgnak harcolva a századmásodpercekkel és egymással.
Sajnos a pályák többségére itt is ráférne a modernizálás, mert lentről csak a kabinossal lehet feljutni, ahonnan egy 4 üléses visz a csúcsra. Napos jól kezelt a fenti pálya de 1-2 óra után unalmas.
Szóval a hátralévő időt Bormio lejtőin töltöttük.
Kár, hogy nem tudjuk az időjárást befolyásolni, mert itt hó hiánnyal küzdenek az ország délebbi területein pedig méteres hó esett.Mindenkinek jó havat , balesetmentes szórakozást!
PS: Hazautazásunk reggelén értesültünk a szörnyű veronai buszbalesetről! :( Őszinte részvétem minden áldozat hozzátartozójának és mielőbbi felépülést a sérülteknek!
2016.01.24. Síterep: Les 2 Alpes, mások beszámolói
Üdv mindenkinek!
Január 23. án indultunk haza Les " -ból, személyautóval..

Kezdeném a legfontosabbal, az az a Chambon tó túloldalán épült új úttal kapcsolatos információkkal. Az RS 1091 jelölésű út, keskeny de nagyon jól járható! Aki személyautóval megy bátran válassza ezt az útvonalat ha nem akar kerülni!!(Azért a brianconi benzinkúton kérdezze meg, hogy nyitva van e, mert havazás vagy kőomlás esetén lezárhatják de akkor Gap felé lehet kerülni)

Szóval Szlovénia-Olaszország vonalon mentünk, Torinótól kb 60 km Oulx városánál letérve az autópályáról, Montgenévre városkánál léptünk Franciaországba. Torlódás előfordulhat, mert a határellenőrzést ideiglenesen visszaállították. Mi megállás nélkül átgurultunk épp csak ránk nézett az ott posztoló ember. Brianconban tankoltunk, mert sokkal olcsóbb az üzemanyag mint Olaszországban! Ott találkoztunk honfitársainkkal akit hazafelé tartottak és tőlük tudtuk, hogy a Chambon tavi út jól járható!
Szállásunk a Meije épületsor 15 számú blokkjában volt ami a Village 1800 felvonótól kemény 30 m-re található:) Éttermek, sportboltok, sí szervíz, kölcsönző, egy Sherpa élelmiszer bolt, fürdőkomplexum (15 euro a belépő) egyszóval minden van a közelben!
Vasárnap rengetegen voltak a pályákon de L 2 A egyik erőssége a hatalmas pályarendszer de azért nagyon kell figyelni. Egyik barátunkat a Jandri 1 felvonó indulási állomásának közelében öklelte fel egy síelő. 4 bordája és 300 eurója bánta és egy tortura vette kezdetét mire végre hazahozta a betegszállító. Röviden, ha valakit elcsapnak a pályán és rosszul érzi magát, hívják oda a hegyi mentőket és a vétkest ne engedje el. Hiába volt biztosítás az EU kártyán felül, kp ban kifizettették a 300 eurós "fuvardíjat" a Grenobli kórházig, mert a doki nem engedte vissza a szállásunkra.
Hétfőn ismét borult volt az ég és erős szél fújt, dél körül a Jandri express 2-t le is zárták, így a La Fée és a Diable dombokon síeltünk.
Keddre sokat javult az idő és a nap is kisütött délután. Fent a gleccseren kiváló minőségű volt a hó de a csákányos felvonót igazán lecserélhetnék, mert gyakran leáll és elég fárasztó 10-15 perceket álldogálni. A gleccservasúton heringet játszottunk de aztán a csúcsról jobbra lefelé a Signal 3 és Signal 1 kombinációja kárpótolja a negatívumokat.
Szerdán szikrázó napsütéses idő volt ami kitartott hazautazásunkig. Ennek hátránya volt az alsó pályák eljegesedése és elég sok kavics is borította a havat.
A középen található Pano bár volt többnyire kis csapatunk találkozó helye egy kis frissítő és wc erejéig. Az árak elég húzósak (sör: 2,5 dcl 5 euro, hamburger 13 euro....)de több helyen van picnic lehetőség, az az a saját kajánkat és italunkat elfogyasztani fedett, meleg helyen. Valamiért a wifi-hez szokott "zombikat" nem kényeztették el sehol de azért vannak lehetőségek.
Hogy ne kelljen lecsatolni a bar alatt induló 8 ülésessel juthatunk 3200 m-re és onnan lefelé igazán fantasztikus volt , bármelyik pályán lesiklani!
Sajnos hamar elérkezett az indulás napja de lebarnult arccal és kellemesen elfáradva vágtunk neki a hazafelé vezető hosszú útnak. Azt mondom egyszer mindenkinek ki kell próbálni ezt a régiót, nekem ez volt a negyedik alkalom és még szeretnék visszatérni!.
2008.01.17. Síterep: Alpe d'Huez, mások beszámolói
Szia Szecsi!
Kezdőknek is rengeteg pálya van.Aki abszolút kezdő, annak ott van mindjárt a Poutran (a közelebbi nagy kabinos a Color de S-hez) melletti egy "szőnyeges" mozgó járrda szerű bigyó és mellette egy tányéros.A szőnyegeshez bérlet sem kell! Azután a Poutran kabinossal fel a végállomásig(van egy közbenső állomás) és ott jobbra Alpe De Huez felé lecsúszni.Az alján még műanyag bazi nagy mókusok és őzikék is vannak:)
Az Alpette felvonóval is kellemes pályákra juthatsz de figyeljétek az órát, nehogy úgy járjatok mint én a barátaimmal:)

Ja és még egy figyelmeztetés!!!
Mind kifelé, mind hazafelé figyeljetek oda ha megálltok tankolni, főleg a Fratta benzinkútnál.Ez egy Agip kút Velence és a határ között, nem messze Portogruaro-tól ahol van az a bizonyos bevásárló központ.Valaki mindig maradjon az autóknál, vagy semmi értéket ne hagyjatok benne!
2008.01.16. Síterep: Alpe d'Huez, mások beszámolói
Üdv !
Jan 12.-én indultunk vissza és szakadt a hó Oz-ban.Érkezésünkkor(jan 5.) az eső esett 3 napig de fent a hegyen havazott, viszont a felső pályák zárva voltak a lavina veszély miatt.kedden tudtunk először normálisan síelni, szépen sütött a nap.A bibi ott volt, hogy aPic Blanc-ról lecsúsztunk Alpe de Huezbe Csakhogy az utolsó utáni percben érkeztünk, és nem engedtek vissza sem a tányéros, sem az ülőkés felvonóval.Pedig még vagy fél órát járt üresen az összes felvonó.Kérdeztük, hogy akkor Oz ba hogy jutunk vissza. A fószer pingvint mutatott és azt mondta, hogy taxi.Köszi szépen.Szerencsére más is járt így és nála volt mobil, így egyik barátunk értünk jött autóval.
Pénteken a vihar miatt zárták le a felső felvonókat, ekkor Vajunnay-ban ragadtunk vagy 150-en és buszokkal jöttek értünk.Egyébként a pályák jók voltak de az tuti, hogy valami holland cigit szívott az aki a színjelölést összeállította.Néhol olyan liba legelő volt feketével, hogy majdcsak lökni kellett magunkat, máshol kék jelzés alatt a fekete is elment volna.
A Color de solel-el szemben van egy pékség, mellette a Sherpa kis bolt van minden.A borok jók és jó áron:)
Szerintem a busszal utazók próbálják meg rávenni a sofőröket, hogy Olaszo.ban Portogruaronál egy bazi nagy áruház van, ott állljatok meg vásárolni.Vagy még itthon valamelyik multinál, attól függ mikor indultok.
Jó utat jó síelést!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »