Menü ≡

klaco kiemelt beszámolói

1 hetet töltöttünk St. Oswaldban a lift tövénél volt a szállásunk. Ebből 4 napot síeltünk BKK-n.
Első nap verőfényes napsütésben beültünk a "síhintába" a házunk közelében levő lifttől egészen átjutottunk a túloldali 4 üléses felvonóig. Onnan kényelmes tempóban miután a hegytetőn levő fantasztikus kilátóval rendelkező hüttében megpihentünk elindultunk haza. A két hegy összekötése az valami borzalom. Ilyen régi lifttel még sose utaztam. Sztem kb. 30 éves lehet. Lassú, kényelmetlen.
Másnap már a Római fürdő mellett parkoltunk és a császár felvonóval közlekedtünk. Ez a legjobb felvonó. 2 szakasza van, nem kell átszállni középen. Ebben jót lehet enni, meg pihenni. Fent egész jól voltak a pályák, kár, hogy a 8a, meg a 6 nem működött. Sajnos a nap és a +5fok megtette a hatását, délutánra a pályák alsó része már latyakos volt.
Ez jellemezte az egész hetet, folyamatos küzdelem az egyre melegebb ellen. Csak 1600m felett voltak jók a pályák, és csak a BKK oldalon, ahol kevésbé sütötte a nap. A St. Oswaldi oldalon csak a 20-as, és a mellette levő fekete maradt használható a jó fekvés miatt.
A Római fürdő szaunahasználat nélkül nagyon lapos volt, hideg víz, nagy tömeg, sok pancsikoló gyerek, akik ugráltak a vízbe.
A Katrin fürdő jobban tetszett, ott nagyobb medencék voltak, és egy kicsit melegebb is volt a víz. Azért az elmondható, hogy annyi fogalmuk van a termálfürdőről itt, mint Magyarországon a sípályákról.
A sípályán kívüli részek ahol volt hó, egész jók voltak. A 3-as buckapálya az utolsó napra már egészen bekopott.
A 8-as feketét mindenkinek ajánlom, aki még csak piroson jött, ezzel jó elkezdeni a "feketézést".
h i r d e t é s
2011.03.14. Síterep: Turracher Höhe, mások beszámolói
Pozitív csalódás volt, annak ellenére, hogy sok jót hallottam, nem akartam elhinni. De szemlátomást egy nagyon jól karbantartott, jó adottságokkal rendelkező síterep.
1-2 csákányost lehetne lecserélni, és akkor bizton állíthatom a legjobb "kis" síterepek között ott lenne.
A snowboad cross pálya félelmetesen jó. 2x estem el rajta, mert nagy tempóban ugrattam, de nagyon élvezetes volt. A sebességmérő pálya vége nagyon jeges volt, ott jókat lehetett nevetni, még rajtam is :)
A Seetaxi jópofa volt, de nem túl tüdőbarát, érdemes a szélén kapaszkodni, mert az arcodba nyomja a kipufogó gázt.
A fekete szakaszok nagyon tetszettek, és a kabinos/székes lift is jó volt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »