Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Petkovics kiemelt beszámolói

2014.01.29. Síterep: Krippenstein, mások beszámolói
sziasztok!

ma megjártuk Krippensteint.a táj csodálatos,de a pályák a 11km-es mega giga hosszún kívül említésre sem méltóak.volt rajta egy gyors köröm is-12perc siklás egyhuzamban:)mentem egy igazi freeride útvonalon is,de az inkább szenvedés volt mint élvezkedés... volt benne fáról mászás,seggen csúszás tökig érő hóban sétálás és minden nyalánkság.összességében szuper napot töltöttünk el.holnaptól Dachstein West lejtőit koptatjuk.üdv,mindenkinek!
krippenstein.jpg
h i r d e t é s
2013.01.24. Síterep: Sportgastein, mások beszámolói
Megjártuk Bad Hofgasteint,Bad Gasteint és egy rövid időt tölöttünk Sportgasteinben is.Utóbbi abszolút nem jött be-egy kopár hegyoldal az egész...Freeridera biztos tökéletes,de ott van Angertal ami sokkal szebb környezetben van és hasonló adottságokkal rendelkezik.Összesen 3 sínapot töltöttünk itt,ezért sajnos a Dorfgastein-Grossarl részre nem jutottunk el,így arról nem tudok nyilatkozni.Nekem személy szerint nagyon megtetszett a Gastein-völgy ezért februárban vissza is látogatunk ide.
2011.12.26. Síterep: Bukovel, mások beszámolói
Sziasztok kedves Fórumozók!

Megjártuk Ukrajnát:)

December 18-án hajnalban indultunk busszal Budapestről.Az autópályának köszönhetően remekül haladtunk, majd jött egy hosszabb lélegzetvételű kényszerpihenő a Magyar-Ukrán határon.Ez még távolról sem hasonlít 1 schengeni határra...Annak ellenére,hogy csak az egyetlen busz voltunk, közel 2 órás várakozás után folytathattuk csak az utunkat.Az útlevél pecsételést és a vámvizsgálatot követően hosszú zötykölődős úton kacskaringózva haladtunk a célunk felé.Este fél 8 körül érkeztünk meg Kőrősmezőre.A városban mindenki elfoglalta a szállását,és nyugovóra is tértünk.
Másnap reggel izgatottan,és az óraátállításnak köszönhetően kicsit fáradtan vágtunk neki a napnak.Buszra szálltunk,és kb.20 perces utazás után a Tatár-hágón átkelve már Bukovelben is voltunk.
Akkor most írnék a pályákról,mert gondolom mindenkit ez érdekel a legjobban:remek,jó vonalvezetésű pályarendszer gyönyörű környezetben.Nem volt nyitva az összes pálya,de a változatosságuk miatt,jobban tetszettek,mint néhány francia pálya/rendszer.A felvonók modernek,gyorsak,sorban állás csak elvétve,de akkor sem tartott tovább 3 percnél.
Az ukránok síelési szokásairól:gyorsak és veszélyesek.Semmi alázatot nem tanúsítanak a sportág iránt.Teljesen kezdő emberek is 50-el 60-al száguldoznak a pályákon.Istennek és a jó szerencsének köszönhető,hogy nem ért bennünket baleset.Durva ütközéseket eséseket naponta számtalant láttam.Nem elriasztásnak írtam le ezeket a sorokat a síszokásokról,csak szeretném felhívni a figyelmet,hogy olyan előzékenységet mint nyugaton tapasztalhatunk a sípályákon itt nem várjon senki!
Összességében nagyon jól éreztük magunkat,és tervben van a visszatérés!!!
4 sínap után december 23-án hajnalban érkeztünk vissza Budapestre.
2010.02.07. Síterep: Les 2 Alpes, mások beszámolói
Sziasztok!

Mi ma jöttünk vissza Les 2 Alpes-ről-nagyon szuper volt!
Az Edelweiss panzióban laktunk jó helyen,szép környezetben.
Az időjárásra sem lehetett panasz,mert a 6 sínapból 5 napos,1 nap az utolsó volt ködös a sűrű havazástól.
A pályák fantasztikusak,de a komolyabb rész valóban 2100 méter felett kezdődik,az alsóbb pályák nagyrészt csak hazacsúszásra lettek kialakítva.
Nagyon nagy élmény volt a mindennapi magaslati edzés:)Voltam már több gleccseren is,de ilyen légszomjjal még sehol nem találkoztam.3400-nál már rendesen kellett a levegőt kapkodni.
A ratrakos részért nekünk nem kellett semmilyen felárat fizetni,csak az utolsó csákányos felvonó után kérték el a bérletünket ellenőrzésre.
A La Grave részt is sikerült 2x meghódítani.Az első alkalommal vezető nélkül vágtam neki ,és nagy szerencsémre egy magyar sráccal összefutva sikerült a faluba leérnem(köszönöm Zsoltinak a Naturelle csapatból).
A második alkalommal a kis társaságunkból hárman indultunk neki a kalandos túrának.A feljutás a gleccservasútig simán ment,majd a csákányos felvonó átmeneti meghibásodása miatt vagy 15 percet fagyoskodtunk mire elindulhattunk a csúcsra.Majd a ratrakkal áthúzattuk magunkat és mint "tapasztalt" La Grave hegyi vezető vittem lefelé a csapatot.A faluba zökkenőmentesen lejutottunk,de a jegyosztó kabinnál egy flegma francia nő közölte,hogy mialatt leértünk(1óra-1óra 15 perc) lezárták a gleccsert és nem hajlandó jegyet adni nekünk a visszaútra,és hívhatjuk magunknak a "lötaxit 200 Euroért:))" ha Les 2-re akarunk visszajutni.Nagy nehézségek árán sikerült jegyet kunyerálni tőle és a kabinossal feljutnunk a felső étteremig.Innen vághattunk neki a nagy gyalogtúrának...2 óra alatt sikerült felcaplatnunk oda ahol a kaland elkezdődött.A gleccseren valóban nagy szél volt,de szerintem nem akkora ,hogy a kis tökös felvonót is le kellejen állítani miatta, ami a csúcsig húzott volna minket a La Grave oldalról.
Izgalmas volt,de megérte:)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 54 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.