Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

adamkov kiemelt beszámolói
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2024.02.26.
sziasztok,
a mostani nagyobb havazás előtt február 18-20 ig síeltem Nassfelden. Azért esett erre a síterepre a választásom, mert csupán 6 óra Budapesttől, és elég kiterjedt 100 km feletti sípálya rendszer. Érdemes hamar érkezni a nagy lenti parkolóba, mert sokan járnak ide. 8 órától már jár a központi nagy felvonó, és mivel az emberek 95 %-a ezzel megy fel, a nap elején nagy a tömeg. A 2. nap kipróbáltam a P1-es parkolót. +15 perc fel a szerpentinen, de megéri mert kevesen jönnek fel ide, és közvetlen a 40-es pálya mellett csatolhatsz fel, és le. Ezek a felvonók 8.40-kor indultak.

Főképp piros pályák vannak, amik elég szélesek, jól síelhetők, de változó meredekségűek. A legjobban a 4,7,8 -as pálya tetszett (talán ezen az oldalon kevesebben is vannak), illetve a 40,80,67,77-es tetszett. A központi részeken elég nagy a zsúfoltság, és hamar buckásodik. A kék pályák általában erdei kis utak, néha jó alternatívák a meredekebb szakaszok kikerülésére. Tanulni egyedül a 2-es pálya jó, és a 64-es érdekes a kanyarokkal, és a huppanókkal.

Érdekes volt hogy vasárnap voltak kevesebben, kedden a legtöbben. A szűk keresztmetszetű lifteknél kell kicsit többet várni: 21-es, és 1-es felvonó , és ezek alja buckásodik a leghamarabb is: 40,23, 1,70 alja. A 80-as hosszú völgybe vezető ,remek panoráma pálya, hol lankás, hol meredekebb. Délben még használható, délután 3-kor már nem. A hidegebb van, lehet nem buckásodnak ennyire a pályák, de a mostani "télben" már a nap indításakor is 4-5 fok volt. Ami még gondot okozhat, hogy a felhők megállhatnak a felső pályák tetején, olyankor lecsökken a látó távolság. De ahogy írták is sokszor inkább a napsütés dominál.

A pályák infrastruktúrája nagyon jó, kezdve a WC helyzettől a hüttékig, illetve a szórakoztató pálya elemekig. Van gyorsaság mérő, ügyességi pálya, ugrató stb.

Nem csalódtam a pályában, változatos, nagy kiterjedésű, jól karban tartott. A Pressegger see-nél laktunk, 12 perc onnan a pálya, akár ingyenes síbusszal is. Villach sincs messze egy kis esti városnézésre.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ausztria
Radstadt
2023.03.21.
Mivel Radstadt külvárosában laktunk az Obertauernes síelésünk alkalmával, adta magát a lehetőség , hogy kipróbáljuk ezt a síterepet. Autóval 5 perc volt, parkoló szinte teljesen üres reggel kilenckor.

Ez a síterep egy rejtett gyöngyszem!

Jobban szeretem a nagy sípálya komplexumokat a sok pályával, de itt sok minden kárpótolt a "csak" 17 km pályáért.
Nagyon jó fekvésű, bár a hó esett, de a beígért nagy szelet alig érezni a pályán, talán csak az 1-es pálya szélnek kitett, de a többi pályán szinte szélcsend volt. Így jó választás lehet, ha pl. Obertuernben szélviharok tombolnak.

A pályán pl. március 15.én nagyon kevesen voltak, 1-2 tanuló csoport, és ennyi, szinte mindig egyedül utaztam a kabinos felvonókban. Délig síeltem megállás nélkül, és a pályát nem tudta szét síelni ez a maréknyi ember, még délben is van ahol látszódtak a ratrak nyomai.
A pályák pedig kivétel nélkül nagyon kellemesek. Mindegyik széles, jól belátható, a pirosak kellemesen meredekek, a kékek ideálisak a tanulóknak. A völgy látványa fenséges mind Altenmarkt, mind Radstadt felé.

A kedvencem a 4-es pálya lett, a vonalvezetése és a látvány miatt, de nagyon jó a 6-os is, kezdőknek pedig az 5-ös, és a 2-es ideális.
A síbérlet ára ugyanakkor magasabb mint Obertauernben, de a pénztáros hölgy nagyon kedves volt, és miután 3 órás jegyet kértem, megjegyezte hogy a 4órás családi olcsóbb, vegyem inkább azt. A 8as, és a viszonylag új 10 es kabinos is nagyon jó, de a központi 4es ülős is kényelmes az 1-es pályánál lévő ülős felvonó kicsit lassabb, de elmegy.

Örülök, hogy kipróbáltam ezt a pályát is, és nagyon tetszett. Ritkán térek vissza ugyanoda, de van 1 sejtésem hogy ide visszafogok térni.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ausztria
Obertauern
2023.03.21.
Ritkán megyek vissza ugyanarra a helyre, ahol már voltam. De Obertauern-nel megtörtént. És nem azért mert divatos, hanem mert előző évben olyan jól éreztem magam ott, és a pályákon. Mivel március 13-14.én mentem síelni, ezért is számoltam ezzel a tereppel ,mert esély volt a melegebb tavaszi időre, és a környéken itt a legnagyobb az esély, hogy ennek ellenére télies idő lesz. Volt is minden napsütés, hóesés, havas eső, 5 percenként váltakozva. Ez ilyen, az időjárást nem befolyásulhatjuk.
A pályák közül is a felsők voltak a jobbak. Tömeg viszont egyáltalán nem volt. Várakozás gyakorlatilag nulla. Mivel tavaly feltérképeztük a terepet, így idén már csak a jó pályákon akartam síelni.
Ezek nekem a az 5,8,1,2 pályák változatai voltak. Mindkét nap a Kingsalm-ban ebédeltünk, és mivel az átlagnál éhesebbek voltunk, már 11-kor beültünk, így amikor délben jöttek a többiek ebédelni, mi már a sípályán voltunk, ahol még inkább kisebb volt a létszám ebből kifolyólag. Jó választék nem túl drágán volt itt. A levesek mindig jól esnek.
A síbérlet ára a besíelhető pályák számát tekintve szinte verhetetlen.
VideoCapture-20230317-143758.jpg
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ausztria
Obertauern
2022.03.03.
Régóta szerettem volna eljutni az Obertauern-i síterepre, sok jót hallottam róla, így idén ez lett az úticél. 3 napot síeltem itt a családommal, teljes elégedettséggel. Kicsit messzebbről Mauterndorf felől jöttünk fel mindennap, az utazás hosszát kárpótolta a szállás minősége.
Ezen a február végi 3 napon jó időt fogtunk ki, bár hideg volt -5,-10 fok, és néha szeles, de szinte végig felhőtlen napsütéses. Így a pályák jó minőségűek voltak, nem túl fagyott, és nem túl olvadt. A legközelebbi P7-es parkolót használtam, mert itt volt 8 órakor nyitó pénztár, és nagy parkolónak tűnt. De gyakorlatilag elmondható bármelyik parkolóról, hogy mind központi fekvésű, könnyű odasíelni a pályákról, szinte bárhonnan (kivéve P1).
Érdekes volt hogy vasárnap vagy még korábban kezdtek a sporttársak, vagy nem kezelték megfelelően reggelre a pályát, de fél 10re már elég viseletesek voltak, és a nagyobb számú síelő egyre csak túrta a buckákat. Hétfő reggel kifogástalan minőségű volt, és szinte nem is tették tönkre a népek, ugyanez elmondható keddre is. Ugyanakkor kedden , addig nem tapasztalható sorok voltak a 4.es, 11-es lifteknél a síiskolák miatt, de ez is csak 5 perces sorban állást jelentett a többi nullához képest.
Elég sok pálya van minden tudású síelőnek, tetszett, hogy jók az egyik oldalról másikra átvezető részek, felvonók, jók a fűtött ülős felvonók, és hogy csodás a táj, a panoráma. Valóban rövidebbek a pályák, a kisebb szintkülönbségből adódóan, de a legjobbak így is parádésak: 5b volt a favoritunk, végig egyenletes lejtés, munkás pálya, kevés emberrel. De jó volt még az 5a, 4-esek, 3a, 18b, 16a. Kezdőknek jó, és hosszabb a 2b,1a, 7a.
Sajnos van 1-2 összekötő pálya, amelyik nem is viszintes, hanem inkább emelkedős. Kerüljük el a 16c, 12a-t. Nekem a kitáblázások érthetőek voltak, de azért figyelni kell, mert összetett a pályarendszer.
Kringsalm, egy önkiszolgáló, az Almrauschhütte pedig egy pincéres étterem. mindkettő kiváló, délben még egyik helyen se voltak sokan. FFP2-es maszk kellett, de úgyis mindenkin sál, maszk volt, így nem figyelték szigorúan, az étteremeben viszont mindenki hordta.
Összefoglalva: Magas volt a várakozásom a hely iránt, de megfelelt a sípálya az elvárásoknak, nagyon tetszett.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Február végén szombat délután síeltünk Kreischberg-Murau síterepen, egy éves COVID miatti szezon kihagyás után, már nagyon vártuk a lehetőséget. Útközben álltunk meg itt, mivel ez a Magyarországhoz legközelebb eső, egyik legoptimálisabb terep a családnak. Ami jó hír, hogy fél órával rövidült az út, mert elkészült az autópálya Sopronig. Fél 12-kor kezdtünk el síelni, kicsit hideg, kicsit szeles, kicsit felhős időben. Nem tudom mi a hleyzet a reggeli induláskor, de szerintem azon is segített az új 10 személyes lift üzembe állítása, de dél körül gyakorlatilag nincs lent forgalom, így hamar lehet felsuhanni a hegyre. A pénztárban szigorúan bemutattuk a Green Pass alkalmazásban az oltottságunkat, és csak 1-2 liftnél ellenőrizték az FFP2-es maszkokat, de amúgy is mindenkin sál, maszk volt a hidegebb idő miatt.
Még mindig a legszimpatikusabb pályák a 15,16-os piros, fekete délután is jó állapotban, de ugyanez elmondható a központi 2,3,4 es pályákról. Rosenkranzon hatalmas szél, amúgy is az a lift lassabb, így csak 1x mentünk fel. Az emberek jól eloszlanak a terepen, így élvezhető síelést lehet produkálni. Az éttermekbe szigorúan nézték a maszkokat, és a jól megszokott magas minőséget produkálták. Nap végén lecsúszás az 1-es feketén a völgybe, de itt már viseletes volt a pálya, és fél 4-4 körül sokan jönnek le.
Összefoglalva: jó síterep, átlátható térképpel, liftre várás nélkül, mindenféle síelési tudásra. Kedvelem ezt a helyet, 1-2 napra ideális.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Február utolsó hétvégéjén szerettünk volna itt síelni 3 napot. A havazás miatt kettő lett belőle. Altaussee -ben laktunk, ahonnan tényleg csak 5 perc a sípálya parkolója. Első nap hatalmas havazással indult, a honlapon is azt írták nem mennek a felvonók, ehhez képest, amikor már csillapodott a havazás felbéztünk délután kettőkor, és az L1-es ment. Sebaj, a kirándulás Hallstattabn kárpótolt minket.
Szombat reggel már havazás nélkül (kb.20cm esett előző nap), kissé felhős időben kezdtük meg a sízést. Viszonylag későn indulnak a felvonók. 8.45-és 9 órakor. Nem túl nagy parkoló, de így is könnyedén elférnek akik ide jönnek, mert sosincs szerintem tömeg. Bemelegítésnek a Sandling Alm.i oldal kék pályával (21) indítottunk volna, de sajnos le volt zárva, nincs infom hogy miért, így mivel vissza már nem tudtunk menni a 25 kéken mentünk le. Ez volt a legnehezebb pálya az egész terepen. Alig lejt, a közutak megszakítják, és sokat kell botozni, de legalább szép a táj. Amúgy is jellemző erre a pályára, hogy a táj mindent felűl múló. Lent tó, fent szikla látványa. Ezen az oldalon kipróbáltuk később a 22-24 es pirosakat, nagyon jók, szélesek, kiegyensúlyozott a lejtésük, lehet fejleszteni rajta a sí tudást. A végén érdemes nagy lendületet venni, hogy a hídon keresztül átsuhanjunk a Loser oldal L1es felvonójához. Érdekes módon ez reggel negyedórával később indul. L1es felvonó egy modern gyors 6 személyes, az L2-es egy régi lassú 2 személyes. Itt a sebesség ellentételezéseként a táj nyújt felejthetetlen élményt. A fenti kék pályák 7,8,10 elég jók, de nem túl hosszúak. Kezdőknek ajánlott. A sítúra pályái (3,13), szűkebbek, gyenge lejtésűek, szánkózókkal, és sítúrázókkal kell osztozni rajta. Egyszer elmegy, de utána már kicsit unalmas. Itt is a tájra érdemes koncentrálni. Viszont a piros 1es pálya, amin a legtöbbet mentünk, jó lejtésű, hosszú, gyors, széles pályák. Talán csak 1 helyen szűkül be, de ott is van kifutási lehetőség a végén. Itt síelnek a legtöbben , de torlódás azért nincsen.
Viszonylag kicsi pályarendszer, de átlátható, nagyon kevés emberrel, jó éttermekkel. A Loser hüttében 13 óra körül megijedtem a tömegtől, de olyan gyors, és jó volt az ételekhez jutás, hogy nagyon elégedett voltam, az étel minősége is kifogástalan, itt érdemes a teraszon üldögélni, és a panorámában gyönyörködni. (tó,szikla). 2-3 napra ez a pálya is ideális családoknak, mi legalábbis jól éreztük magunkat.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ausztria
Hinterstoder
2020.03.19.
2020 február legvégén voltunk itt 2 gyerek, 2 felnőtt síelni, egy nappal a VK előtt. Reggel 7kor indultunk Budapestről, Délben leparkoltunk a parkolóban (1a pálya aljában, és egy nem is olyan kis séta várt ránk a közpinti 6os felvonóig.
Mivel bőven 0 fok felett volt a hőmérséklet meg is izzadtunk, az emberek csütörtök révén csak lézengtek a lenti állomásnál. 13 órától akciós a jegy, a megváltása után gyorsan suhantunk a szép időben a felvonóval felfelé. Fent egy nagy központi völgy van éttermekkel, és vagy 5 felvonó végpontjában. Mivel ez egy nagyobb lapos terület a felvonók között nagy lendületet kell venni, hogy ne kelljen botozni.
Leginkább a 6os ülős felvonóval, és a jobb szélső kabinossal közlekedtünk. Felmentünk a csúcsra, ahol tényleg könnyű kék pályák vannak, de mivel felhőben volt, egy csúszás elég is volt a 13as pályán. Mindenféle tudású pálya van. A kék 3as megfelelő nem teljesen kezdőknek, néha kicsit meredekebb, de széles főleg a kabinos alatt. A 3as 4es pályán mentünk a legtöbbet, még a napvégén is viszonylag jó volt a pályák minősége, bár a meleg miatt buckásodott. Az 1es pályán jöttünk le a gyerekekkel a nap végén, ami kellemes meglepetés volt az ideális lejtésével, szélességével. Hidegebb időben amikor a lenti részen is nulla fok alatt van a hőmérséklet, nagyon jó lehet.
Nagy parkoló áll rendelkezésre, ahogy néztem az infrastruktúra is jó, de a sok felvonóból gyakorlatilag 3at (A,B,C) használ a legtöbb ember, de hétköznap így sem volt sor. Pár napra ideális, főleg a 10 éven aluli gyerekkel síelőknek, de mivel nem nagy rendszer, másnap már mi is máshol síeltünk.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.