Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

adamkov kiemelt beszámolói

2022.03.03. Síterep: Obertauern, mások beszámolói
Régóta szerettem volna eljutni az Obertauern-i síterepre, sok jót hallottam róla, így idén ez lett az úticél. 3 napot síeltem itt a családommal, teljes elégedettséggel. Kicsit messzebbről Mauterndorf felől jöttünk fel mindennap, az utazás hosszát kárpótolta a szállás minősége.
Ezen a február végi 3 napon jó időt fogtunk ki, bár hideg volt -5,-10 fok, és néha szeles, de szinte végig felhőtlen napsütéses. Így a pályák jó minőségűek voltak, nem túl fagyott, és nem túl olvadt. A legközelebbi P7-es parkolót használtam, mert itt volt 8 órakor nyitó pénztár, és nagy parkolónak tűnt. De gyakorlatilag elmondható bármelyik parkolóról, hogy mind központi fekvésű, könnyű odasíelni a pályákról, szinte bárhonnan (kivéve P1).
Érdekes volt hogy vasárnap vagy még korábban kezdtek a sporttársak, vagy nem kezelték megfelelően reggelre a pályát, de fél 10re már elég viseletesek voltak, és a nagyobb számú síelő egyre csak túrta a buckákat. Hétfő reggel kifogástalan minőségű volt, és szinte nem is tették tönkre a népek, ugyanez elmondható keddre is. Ugyanakkor kedden , addig nem tapasztalható sorok voltak a 4.es, 11-es lifteknél a síiskolák miatt, de ez is csak 5 perces sorban állást jelentett a többi nullához képest.
Elég sok pálya van minden tudású síelőnek, tetszett, hogy jók az egyik oldalról másikra átvezető részek, felvonók, jók a fűtött ülős felvonók, és hogy csodás a táj, a panoráma. Valóban rövidebbek a pályák, a kisebb szintkülönbségből adódóan, de a legjobbak így is parádésak: 5b volt a favoritunk, végig egyenletes lejtés, munkás pálya, kevés emberrel. De jó volt még az 5a, 4-esek, 3a, 18b, 16a. Kezdőknek jó, és hosszabb a 2b,1a, 7a.
Sajnos van 1-2 összekötő pálya, amelyik nem is viszintes, hanem inkább emelkedős. Kerüljük el a 16c, 12a-t. Nekem a kitáblázások érthetőek voltak, de azért figyelni kell, mert összetett a pályarendszer.
Kringsalm, egy önkiszolgáló, az Almrauschhütte pedig egy pincéres étterem. mindkettő kiváló, délben még egyik helyen se voltak sokan. FFP2-es maszk kellett, de úgyis mindenkin sál, maszk volt, így nem figyelték szigorúan, az étteremeben viszont mindenki hordta.
Összefoglalva: Magas volt a várakozásom a hely iránt, de megfelelt a sípálya az elvárásoknak, nagyon tetszett.
h i r d e t é s
Február végén szombat délután síeltünk Kreischberg-Murau síterepen, egy éves COVID miatti szezon kihagyás után, már nagyon vártuk a lehetőséget. Útközben álltunk meg itt, mivel ez a Magyarországhoz legközelebb eső, egyik legoptimálisabb terep a családnak. Ami jó hír, hogy fél órával rövidült az út, mert elkészült az autópálya Sopronig. Fél 12-kor kezdtünk el síelni, kicsit hideg, kicsit szeles, kicsit felhős időben. Nem tudom mi a hleyzet a reggeli induláskor, de szerintem azon is segített az új 10 személyes lift üzembe állítása, de dél körül gyakorlatilag nincs lent forgalom, így hamar lehet felsuhanni a hegyre. A pénztárban szigorúan bemutattuk a Green Pass alkalmazásban az oltottságunkat, és csak 1-2 liftnél ellenőrizték az FFP2-es maszkokat, de amúgy is mindenkin sál, maszk volt a hidegebb idő miatt.
Még mindig a legszimpatikusabb pályák a 15,16-os piros, fekete délután is jó állapotban, de ugyanez elmondható a központi 2,3,4 es pályákról. Rosenkranzon hatalmas szél, amúgy is az a lift lassabb, így csak 1x mentünk fel. Az emberek jól eloszlanak a terepen, így élvezhető síelést lehet produkálni. Az éttermekbe szigorúan nézték a maszkokat, és a jól megszokott magas minőséget produkálták. Nap végén lecsúszás az 1-es feketén a völgybe, de itt már viseletes volt a pálya, és fél 4-4 körül sokan jönnek le.
Összefoglalva: jó síterep, átlátható térképpel, liftre várás nélkül, mindenféle síelési tudásra. Kedvelem ezt a helyet, 1-2 napra ideális.
2020.03.19. Síterep: Altaussee - Loser, mások beszámolói
Február utolsó hétvégéjén szerettünk volna itt síelni 3 napot. A havazás miatt kettő lett belőle. Altaussee -ben laktunk, ahonnan tényleg csak 5 perc a sípálya parkolója. Első nap hatalmas havazással indult, a honlapon is azt írták nem mennek a felvonók, ehhez képest, amikor már csillapodott a havazás felbéztünk délután kettőkor, és az L1-es ment. Sebaj, a kirándulás Hallstattabn kárpótolt minket.
Szombat reggel már havazás nélkül (kb.20cm esett előző nap), kissé felhős időben kezdtük meg a sízést. Viszonylag későn indulnak a felvonók. 8.45-és 9 órakor. Nem túl nagy parkoló, de így is könnyedén elférnek akik ide jönnek, mert sosincs szerintem tömeg. Bemelegítésnek a Sandling Alm.i oldal kék pályával (21) indítottunk volna, de sajnos le volt zárva, nincs infom hogy miért, így mivel vissza már nem tudtunk menni a 25 kéken mentünk le. Ez volt a legnehezebb pálya az egész terepen. Alig lejt, a közutak megszakítják, és sokat kell botozni, de legalább szép a táj. Amúgy is jellemző erre a pályára, hogy a táj mindent felűl múló. Lent tó, fent szikla látványa. Ezen az oldalon kipróbáltuk később a 22-24 es pirosakat, nagyon jók, szélesek, kiegyensúlyozott a lejtésük, lehet fejleszteni rajta a sí tudást. A végén érdemes nagy lendületet venni, hogy a hídon keresztül átsuhanjunk a Loser oldal L1es felvonójához. Érdekes módon ez reggel negyedórával később indul. L1es felvonó egy modern gyors 6 személyes, az L2-es egy régi lassú 2 személyes. Itt a sebesség ellentételezéseként a táj nyújt felejthetetlen élményt. A fenti kék pályák 7,8,10 elég jók, de nem túl hosszúak. Kezdőknek ajánlott. A sítúra pályái (3,13), szűkebbek, gyenge lejtésűek, szánkózókkal, és sítúrázókkal kell osztozni rajta. Egyszer elmegy, de utána már kicsit unalmas. Itt is a tájra érdemes koncentrálni. Viszont a piros 1es pálya, amin a legtöbbet mentünk, jó lejtésű, hosszú, gyors, széles pályák. Talán csak 1 helyen szűkül be, de ott is van kifutási lehetőség a végén. Itt síelnek a legtöbben , de torlódás azért nincsen.
Viszonylag kicsi pályarendszer, de átlátható, nagyon kevés emberrel, jó éttermekkel. A Loser hüttében 13 óra körül megijedtem a tömegtől, de olyan gyors, és jó volt az ételekhez jutás, hogy nagyon elégedett voltam, az étel minősége is kifogástalan, itt érdemes a teraszon üldögélni, és a panorámában gyönyörködni. (tó,szikla). 2-3 napra ez a pálya is ideális családoknak, mi legalábbis jól éreztük magunkat.
2020.03.19. Síterep: Hinterstoder, mások beszámolói
2020 február legvégén voltunk itt 2 gyerek, 2 felnőtt síelni, egy nappal a VK előtt. Reggel 7kor indultunk Budapestről, Délben leparkoltunk a parkolóban (1a pálya aljában, és egy nem is olyan kis séta várt ránk a közpinti 6os felvonóig.
Mivel bőven 0 fok felett volt a hőmérséklet meg is izzadtunk, az emberek csütörtök révén csak lézengtek a lenti állomásnál. 13 órától akciós a jegy, a megváltása után gyorsan suhantunk a szép időben a felvonóval felfelé. Fent egy nagy központi völgy van éttermekkel, és vagy 5 felvonó végpontjában. Mivel ez egy nagyobb lapos terület a felvonók között nagy lendületet kell venni, hogy ne kelljen botozni.
Leginkább a 6os ülős felvonóval, és a jobb szélső kabinossal közlekedtünk. Felmentünk a csúcsra, ahol tényleg könnyű kék pályák vannak, de mivel felhőben volt, egy csúszás elég is volt a 13as pályán. Mindenféle tudású pálya van. A kék 3as megfelelő nem teljesen kezdőknek, néha kicsit meredekebb, de széles főleg a kabinos alatt. A 3as 4es pályán mentünk a legtöbbet, még a napvégén is viszonylag jó volt a pályák minősége, bár a meleg miatt buckásodott. Az 1es pályán jöttünk le a gyerekekkel a nap végén, ami kellemes meglepetés volt az ideális lejtésével, szélességével. Hidegebb időben amikor a lenti részen is nulla fok alatt van a hőmérséklet, nagyon jó lehet.
Nagy parkoló áll rendelkezésre, ahogy néztem az infrastruktúra is jó, de a sok felvonóból gyakorlatilag 3at (A,B,C) használ a legtöbb ember, de hétköznap így sem volt sor. Pár napra ideális, főleg a 10 éven aluli gyerekkel síelőknek, de mivel nem nagy rendszer, másnap már mi is máshol síeltünk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »