Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Sípirc kiemelt beszámolói
Sípirc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
Ausztria
Filzmoos
2024.01.02.
Valóban a nagy pályák árnyékában húzódik meg Filzmoos hangulatos síterepe. Lehet, hogy mi jókor voltunk itt jó időben, jó hóviszonyok között, olyan sínapunk volt, hogy úgy jöttünk el, hogy ide még vissza kell jönni. Csupa pozitív dolog: családi/hétvégi síbérlet kedvezmények, kevés ember, változatos pályák. Egy negatívum, hogy a kabinos felvonóhoz csak síléc lecsatolásával, az aszfaltos úton átsétálva lehet eljutni.
Sípirc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
Ausztria
St. Martin
2024.01.02.
Irigylésre méltó, hogy egy ilyen kis településnek saját sípályája van, lehetőséget teremtve, hogy akár testnevelés óra keretében megtanuljanak a gyerekek síelni. A mi szállásunk itt volt, és elutazás napján egy 2 órás jeggyel síeltünk még egy utolsót, nem bántuk meg. Igaz, hogy rövidek a pályák, de szinte csak miénk volt a "pályarendszer". Nagy hátrány, hogy a két felvonó közötti kapcsolat nincs megoldva. Akkor is alternatíva lehet, amikor a környező nagy pályákon szélvihar van, és ott nem mennek a felvonók, itt a völgyben vélhetően működni fognak.
Sípirc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
Ausztria
Unterberg
2023.02.08.
Végre lett annyi hó, hogy ki tudjam próbálni ezt a síterepet, ami arról hirdeti magát, hogy náluk a hó valóban a felhőkből esik (nincs hóágyú). A 3 csákányos felvonó nagyon kellemes pályákat szolgál ki , tanulni és carvingozni is lehet, 1 napos síelésre nagyon alkalmas, de csak annak, aki tudja nélkülözni az ülős felvonót. Bécsből és itthonról ide éppen ezért nem járnak, normál időszakban nincsenek is sokan, a héten a síszünet miatt voltak többen, de csak egy-két felvonózásnál kellett pár percet várni.
Sípirc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2023.02.06.
Hosszú évek után tértünk vissza Lackenhofba. Még egy hete azon izgultunk, hogy legyen hó, kint már vártuk, hogy elálljon. De nem is a hóval volt gond, hanem a széllel. Így aztán 3 nap alatt nem jutottunk fel a kis Ötscherre, de legalább a többi felvonó ment, nem úgy mint a szomszédos Hochkaron. Negatívum, hogy az alsó 4-es ülős eszméletlen lassú, ennek esetleg a kisgyerekes szülők és kezdők örülhetnek. Érdemes online jegyet venni, mert jóval kedvezőbb, mint a kasszánál, viszont aki csak Lackenhofon szeretne síelni (és Hochkaron nem), annak napi jegyeket célszerű váltani. És nem lesz olcsóbb a jegy, ha esetleg időjárás miatt nem megy minden felvonó.
Sípirc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
Karácsonykor volt szerencsénk kipróbálni a Lungaui triumvirátust, megérte.
Fanningberg: a hajnalban leesett friss hó és a napközbeni mindenféle időjárás (eső, hó, szél, napsütés) ellenére jó pályák voltak. A két ülőslift sok, és változatos pályát szolgál ki, sajnos a csákányos felvonó nem ment.
Katschberg: ide már csak az A1 miatt is érdemes eljönni, de talán még izgalmasabb a 11-es pálya, ami Katscbbergi oldalra visz át. A két síterület összekötésére érdekes megoldást találtak, kicsit erőltetett, nem is nagyon szeretik szerintem. Délelőtt besíelhető a Tschaneck, délután pedig az Aineck (a nap járása miatt ebben a sorrendben szerencsésebb).
Grosseck: Ahogy előbbi beszámolókból is kiderül, valóban van egy-két idősebb és lassabb ülősfelvonó, de hangulatában talán ez a síhely a legjobb a három közül, főleg, ha családban van valaki, aki csak gyalogolni szeretne.
Ahogy egy helyi osztrák srác mondta a felvonón, a három közül Fanningberg pályáit kezelik a legjobban, a legszívesebben talán oda mennénk vissza.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.